שלום

האלזה

New member
הי לונה, שמעת על "אתגר 22+"?

מדובר בקבוצת פייסבוק שמורכבת מאנשים שרוצים להתנסות בטבעונות למשך 22 יום, וכן ממדריכים (טבעונים וותיקים) עם מומחיות בתחומים שונים (צבא, בישול, הורות, הריון...) וגם תזונאיות.
אני מאוד ממליצה להצטרף, לא ינבחו עליך "רוצחת", אלא פשוט יספקו לך תמיכה ומענה לכל השאלות והתהיות עם המון סבלנות וקבלה.
מומלץ בחום!

רק על הסיפא שלך

כתבת:
"אני בא מגישה שמכירה בכך שיש בעייתיות מוסרית באכילה מהחי וניסיון לצמצם אותה, אבל הבנה שהניסיון שלי הוא לצמצם את הפגיעה כיוון שלמנוע לחלוטין כנראה שבלתי אפשרי..."
תשובה:
טבעונות היא חיסול תעשיית בעלי החיים, עצם המונח הזה הוא הזוי כשחושבים עליו, אלה יצורים מרגישים וכואבים פיזית ונפשית, איך יכול להיות שאנחנו הופכים אותם ל"תעשייה", למוצרים כביכול. וככה אנחנו באמת מתייחסים אליהם, הדיירים באח הגדול שמדברים מבוקר עד ערב על "חזה עוף" בתור מזון בסיסי שאין להם חיים בלעדיו (באמת, זה המונח ששמעתי שם הכי הרבה פעמים שם), לא קולטים בכלל שזה חזה של חיה.

אנחנו לא יכולים למנוע את כל הסבל בטבע, לא סבל בעלי חיים ולא סבל בני האדם. בעצם קיומנו אנחנו גורמים לסבל ומוות של בעלי חיים, אבל זה לא מתוך תוכנית, כשאנחנו קוצרים שדה אין לנו כוונה לפגוע בעכברים ובלטאות, אנחנו פוגעים בהם בשוגג ובחוסר ברירה. וכל הזמן מחפשים אמצעים להפחית את הנזק הזה.
ובד בבד, צריכת מזון מהחי דורשת בממוצע פי 10 יותר שטחי גידול חקלאיים כדי להאכיל את החיות, בשר דורש פי 30 יותר שטחי גידול, לכן טבעונות מצמצמת גם את הסבל הזה בצורה קיצונית, בעשרות מונים.

טבעונות היא חיסול תעשיית המזון מהחי כי בעולם שיש בו כל כך הרבה אוכל מהצומח טעים ובריא וכיפי ומגוון, לא מתעללים בבעלי חיים בשביל לגלגל עוד איזה טעם על החיך, פשוט לא עושים את זה.

ladybug6

New member
בנוסף לדברים המעולים שכבר כתבו לך

רק רציתי להוסיף שזה ממש לא שחור ולבן, ואף אחד לא רואה בך פושע אם אתה מפחית את צריכת המוצרים מהחי ב-80% ועדיין מדי פעם אוכל משהו מהחי. השאיפה היא למגר את התעשיות האכזריות אבל ברור לכולם שזה תהליך ושזה לא פשוט לשנות הרגלים.
זה שיש אנשים שזה קל להם לא אומר שלכולם זה קל, האמת היא שלרובנו היה קשה בהתחלה, ופשוט בשלב מסוים זה הפך לשגרה והפסיק להיות קושי, אז שכחנו איך היה בהתחלה. אני אישית הייתי צמחונית הרבה שנים וממילא המעטתי במוצרים מהחי אז בשבילי להפוך לטבעונית היה קל, אבל הבנזוג שלי למשל נאבק מאוד ולמרות הרצון שלו הוא מתקשה לעשות את התהליך עד הסוף ומחליט שלא לחיות בהגדרות כאלה ואחרות. בפועל, רוב הזמן הוא אוכל אוכל טבעוני. ויש לי המון הערכה לתהליך שהוא עושה, ולשינוי שהוא אימץ. לעומתי, הוא לא טיפוס שממש אוהב ירקות ואוכל בריא והרבה יותר קשה לו למצוא דברים שהוא אוהב באוכל הטבעוני. אז הוא עושה את זה בהדרגה, וכל פעם מנסה ומתנסה, והיום הוא כבר אוהב דברים שפעם לא חלם שיאכל :)

אז אני חושבת שאם הנושא חשוב לך או שאתה יכול להתחבר לטיעון העיקרי (סבל בעלי החיים במשקים ותעשיות), אז עזוב את הסטיגמות, עזוב את הטבעונים, עזוב את הבאזז: פשוט תנסה להפחית במוצרים מהחי במקביל להרחבת האופציות הטבעוניות בתפריט שלך. היום זה קל יותר מאי פעם כי במסעדות ובתי קפה יש המון אופציות, בסופר ובשוק יש מגוון עצום של אוכל טבעוני (גם מוכן וגם בסיסי שאפשר לבשל), ולא חייבים לקרוא את כל הרכיבים בהתחלה. זה משהו שבדר"כ קורה רק אחרי תקופה כשמרגישים בטוחים יותר ורוצים לסגור את הפינות.

מוצרים שלא נוסו על בעלי חיים זה דבר חשוב מאין כמוהו, ניסויים קוסמטיים הם אחד הדברים האכזריים והמיותרים ביותר שיש, ולנו כצרכנים יש כח ויכולת לשנות את זה. וזה ממש לא מסובך! כי מוצרי טיפוח ונקיון אנחנו בדר"כ לא משנים אלא קונים את אותו סוג. אז מבררים קצת מה כדאי (מתייעצים פה בפורום למשל), וזהו, מעכשיו אני יודעת שאני קונה בקביעות משחת שיניים של אורביטול, שמפו ומרכך של נקה 7, סבון של קרמה, דאודורנט של קרליין, קרם לחות של קרליין, סבון כלים של green care, וכן הלאה.. זה לא שכל ביקור בסופר אני בוחרת מחדש את השמפו וסבון.

dibablas

New member
להפחית אני כבר מפחית

כבר מספר חודשים.
תודה גם על תשובתך, כרגע אין לי כ"כ מה להגיב, רוצה לתת לדברים לשקוע קצת.

אלב86

New member
זה כלך כך בלתי אפשרי לא

לצרוך לגמרי מוצרים בלתי פוגעניים, אז איפה שמצמצמים זה מבורך.
זה הרי לא רק אוכל ובע"ח, אלא גם מוצרים אחרים שדרכי היצור שלהם פוגעים בבע"ח או בבני אדם בדרכים קשות ביותר.

לעבור לתזונה טבעונית זה הכי קל מבחינת "זמן הקניות בסופר", מאוד ברור (חוץ מדברים נקודתיים) מה טבעוני ומה לא, ומוצרים שלא נוסו על בע"ח פשוט מסמנים בציור של ארנב אז זאת לא התעסקות למצוא אותם.
מבחינת הקושי, הוא קיים אך זמני, אחרי שההרגלים מתקבעים זה כבר לא קושי, אלא פשוט החיים שרגילים להם. ואם סתם מחליטים לצמצם פה ושם, אז בכל יש פחות קושי.

וכל אחת/ד שם את הגבול במקום אחר מבחינת תרופות/חרקים/ריסוס וכל מני מצבים אפורים כאלה, כמו שיש כאלה ששמים את הגבול במקום שונה במוצרים שמיוצרים בעולם שלישי וכד'. זה הרי משהו אינדיבידואלי שאדם "אוכף" על עצמו, אז בסופו של דבר זה לפי מה שהוא מרגיש שנכון/לא נכון. אף אחד לא יכול לקבוע לך. (אלא אם כן האסון האקולוגי שאכילה מאסיבית מן החי גורמת, קרוב יותר ממה שנדמה, ואז כדור הארץ כבר ייקבע לנו להיות טבעונים)

לדעתי זה יהיה שינוי ענק ועצום ובר השגה בימנו אנו, אם רוב האוכלוסיה, לא תהיה כולה טבעונית או צמחונית (זה ממש לא ייקרה בקרוב, אם בכלל), אלא תכניס לשיקולי הקנייה והאכילה שיקולים מוסריים. שבנוסף לשיקולי עלות/קלוריות/בריאות, יהיה גם שיקול מוסרי. זה מאוד יתרום להפחתה וצימצום.
אני ממש לא מזלזת בזה, וגם לא רוב מי שאני מכירה שאכפת לו מנושא. הרבה אנשים שמצמצמים זה טוב לאין ערוך יותר, גם מבחינת המסה של ההרג וגם מבחינת פניה של החברה, מהרבה אנשים שלא שמים ז*ן.

למעלה