שלום

Commie1

New member
שלום

חדש פה, מתכנן להישאר, ברשותכם.

ההתנסות הראשונה שלי (וחברים) הייתה בפארק הדיג מעיין צבי, בילינו שם 9 שעות ודגנו 9 דגים סה"כ והשמחה פרצה מחדש על כל דג שנתפס.

החויה השניה הייתה שכנסענו לפני שבוע ימים לדוג באיי אכזיב (מול חופי נהריה), הרפתקאה עצומה אשר התחילה בחנות בבן יהודה עם שלוש חכות לכל אחד ונסיעה באישון ליל אל היעד.

- לא תפסנו ולא דג אחד וזה אף על פי ההבטחות של המוכר בחנות, חזרנו למרות זאת מלאי זכרונות וחויות.

לדוג נחזור ללא ספק.

אשמח לשמוע מכם על פתרון לפרק חכה שנשבר בזמן הדיג - האם ניתן להחליפו? או שצריך לקנות חכה שלמה מחדש?

נעים להכיר

shragam

New member
ברוך הבא אלינו

שמח שנדבקת בחידק הדיג

אין בעיה להחליף את החלק שנשבר, גש לחנות שקנית את החכה או חנות דיג קרובה למקום מגורך ויתקנו/יחליפו את החלק
בהצלחה בהמשך

ברוך הבא .

אתחיל באזהרה קטנה לגבי חנויות .

תתרחק מחנויות ומנציגי מכירה שמדברים הרבה ואל תתפתה לכל מילה .אלה יודעים למכור בלבד, הכל, לא רק ציוד דייג , הם ימכרו גם ארטיק טילון לסבתא שלהם שבקבר 80 שנה ,וישכנעו אותה שזה הכי טעים שבעולם ,ולא בהכרח את מה שלך נחוץ ,ואת מה שאתה מחפש באמת .

וזה בדרך כלל ככה .

, את מה שאתה מחפש ,אין להם כרגע , זה בנמל באוניה , או במחסן של הסבתא , אבל תמיד יזהו את הפירצה של לקוח שלא מבין ויציעו לך בשיא האדיבות מוצרים יותר טובים , "שיחזיקו "לך מן הסתם עד סוף החיים .

ובמקרה שלא במקרה , הם בעצמם משתמשים באותו המוצר .

לקוח תמים , לא נעים לו , משתכנע בקלות ,שולף הקרטיס ,הולך לקופה ,משלם מחירים אסטרונומיים ,וברגע שיצאת מהחנות , אתה לבד עם עצמך .
שיטת מכירה זהה לשיטת המכירה של ההום סנטר . מזהים לקוחות מתמהמהים והססניים שלא בדיוק יודעים מה הם צריכים , ובדרכי נועם מציעים לו מזה וגם מזה ,ועוד פעם ,וגם מההוא , ומההיא , ובסוף הלקוח מוצא את עצמו מול הקופאית עם עגלה עמוסה מכל טוב , שבכלל לא היה בתכנון .
הוא בא כולה בשביל כמה ברגים ומסמרים גג 20 שקל , יצא בנזק של 1700 שקל . יאלה , שיהיה ,על הדרך .
אותה החנות בבן יהודה , הייתה אחת החנויות המקצועיות ביותר שידע ענף הדייג החובבני עד לפני כ 25 שנים עד שניהולה עבר לידיים אחרות .היה בה נשמה .
כיום , הנשמה עדיין נמצאת , אבל לא מתפקדת .
כוחות זרים השתלטו שמה ,
לטעמי ,הם מזכירים דוכן של הום סנטר , הרבה דיבורים ,סיפורים הפגנת ידע במטרה למכור ,שכנועים ואיכפתיות , כל הדרך עד הקופה .

אז לעתיד לבוא , אתה מוזמן ללכת לכל חנות שברצונך לרכוש בה , אבל כאן , תוכל להתייעץ לפני שתתיצב מול הקופאית ולהפרד ממיטב פרי עמלך ,ללא סיבה נראית לעיין .
אנחנו דייגים ,לא סוכני מכירות של אף אחד ,תמיד נוכל לייעץ לך את הדבר הנכון והרצוי ביותר עבורך ולצרכים שלך .

מקווה שתהנה בתחביב .

Commie1

New member
התיאורים נכונים לחלוטין

מדבר הרבה, מתחבר אליך.

אך במקרה הזה יצאנו לא בנזק רציני וההמלצה שלו הייתה עדיפה יחסית כך שאולי היה לנו מזל

מה שכן הוגזם היו ההבטחות למסע דיג של ספינה ביפן

התוצאה בחזור הייתה עשרות קרסים שנשארו בסלעים, בטן ריקה, ומצלילה שערכנו באזור ראינו רק דגים קטנים.

לא נורא...יש מקומות מומלצים באזור המרכז?

דרור1402

New member
ברוך הבא

קודם כל חלק אפשר לקנות כמו שאמרו אבל כדאי ללכת אחורה ולחשוב מה עשיתי לא נכון שהחלק נשבר כי גם חכה פשוטה לא נשברת מהר וכמו שאמרו יש כאלה שיעשו הכל כדאי למכור לך ובעתיד הרחוק תבין שזה תחביב שקשה לך לצאת ממנו והוא יקר מאוד לא בושה תעשה שיעורי בית יש מלא אנשים שיכולים לעזור לך בכל שאלה פה תרשום איפה אתה גר אולי חברים פה ימליצו על מקום אמין וזול ותרשום מה אתה רוצה לדוג (איזה סוג דייג) יש הרבה סוגים ולכל סוג יש הציוד הדרוש ויש פה גם מאמרים שיכולים לעזור לך.

Commie1

New member
בכיף, בגלל זה אני פה

אתם השיעורי בית שלי

אני גר במרכז, אזור השרון.

דייג מתחיל נקרא לזה, יחד עם חברים.

יש לי חכה אחת נורמלית (חכת בוס? - מתקפלת כזו)
ועוד אחת צ'יקימוקו מכרתים שבטח תישבר על הפעם הראשונה

אני אשמח לשמוע על חנויות בקרבת מקום וגם על אזורי דיג טובים להתחיל בהם.

בנוסף הפניה מכם למגדיר דגים

אני מוגבל אמצעים (סטודנט) ובמקרה מצאתי את התחום כמאוד מעניין.

תודה רבה

למעלה