שלום

שלום

אני ממש לא יודע אם אני שייך לכאן, (כנראה בכמה פרמטרים כן ובכמה לא.. :) אני גבר נשוי שנמשך לגברים לא עוד אלא אני בא מהעולם החרדי. התחתנתי כי לא הייתה לי אפשרות אחרת, לחץ משפחתי וחברתי, פחדתי, וממש לא היו לי כנפיים בגיל ההוא לחשוב אחרת. מובן מאיליו שברגע הראשון אשתי הבינה (וגם אמרתי לה) שהמשיכה שלי אליה לא פורצת גבולות.... והרבה פחות. בתחילה סחבתי, ניסיתי התאמצתי נשוי כשבע שנים כמה ילדים (לא המוןןן ) אבל בשנים האחרונות הכל מתפרק, אני כמובן פוזל לא מעט לצדדים, ומתכתב המון, אנחנו כמעט לא מקיימים יחסים, אתמול בלילה גיליתי לחרדתי שאשתי נכנסה לכמה מההתכתביות שלי, (הן לא היו זולות, להפך, אבל בכל זאת היה ברור מהאתר, כמו גם משמות הגברים, שהפלטפורמה היא לא ראויה) הדבר שומט את הקרקע מתחת לרגלי. הקרקע הזעומה שממילא הייתה לי. ואני ממש לא יודע מה לעשות. גירושין פרידה זה דבר לא פשוט במצבי. מצד אחד זה הדבר שיביא לנו שקט מצד שני רעש איום. הבו עצה, סליחה אם התפרצתי לדלת פתוחה

מושי 58

New member
אח יקר תיכנס ותקרא

אפשר להבין את ההתמודדות הלא פשוטה שלך. אך אם הקמת משפחה ויש לך ילדים כדאי לך לגלות אחריות כלפיהם. וגם כלפי עצמך. אל תחליק למקום שבו תחיה ביסורי מצפון איומים. אפשר לטפל בנושא באמצעות תמיכה , הסברה פסיכו-חינוכית ועוד כלים. תחשוב איך ילדיך יקבלו את זה? אם חלילה יוודע לחבריהם על אביהם? כתבת שאתה אדם חרדי אני מאמין שצוווי התורה יקר לך. אצטט כאן קטע מתוך אנציקלופדיה הלכתית רפואית של פרופסור שטייינברג בהוצאת מכון שלזינגר. " השאלה אם התנהגות הומוסקסואלית היא תקינה או חולנית נוגעת להיבטים רפואיים, פסיכיאטריים וחברתיים-תרבותיים. יש להבדיל בין נטיה להומוסקסואליות, היינו משיכה מינית מתמדת ובלעדית לבני אותו מין, לבין התנהגות הומוסקסואלית, היינו מגע מיני גלוי ופעיל עם בן אותו מין. יש דרגות משיכה שונות בין אנשים עם נטיה הומוסקסואלית, ובתוכם יש בוודאי מצבים מולדים, ויש מצבים נרכשים. מכל מקום ברור, שגם אם לנטיה הומוסקסואלית יש הסברים ביולוגיים, אין זה מחייב את התוצאה של התנהגות הומוסקסואלית פעילה. התנהגות הומוסקסואלית גלויה ופעילה היא במרבית המקרים תוצאה של בחירה חופשית להתנהגות כזו. יתר על כן, כיום ברור הדבר, שיש אנשים עם דחפים הומוסקסואליים פנימיים, וקשיים ניכרים להתמודד עם הנטיות הללו, אך חלק גדול מההומוסקסואלים רואים בהתנהגות זו דרך חיים חליפית תקינה ונורמטיבית, הם אינם מנסים להתמודד עם נטיותיהם ההומסקסואליות, והם מטיפים לחופש מיני בהתנהגות הומוסקסואלית ברמה שכלית ומוסרית, בבחינת מומרים להכעיס. במשאל שנערך בין הומוסקסואלים ולסביות בו נשאלו האם הם מוכנים להפוך את נטייתם המינית על ידי תרופה פשוטה וללא כל מאמץ, הסכימו לכך רק 5% מהלסביות ו-14% מההומוסקסואלים. פרטי דינים מבחינה רעיונית והלכתית, משכב זכור הוא איסור חמור ובגדר תועבה, ואין זה משנה לעצם האיסור אם המצב מוגדר על ידי מאן-דהוא כמחלה, כנטיה, או כבחירה חופשית, שכן הרבה מעשים רעים נעשים על ידי אנשים שיש להם נטיה לכך, ואין זה פוטר אותם מבחינה מוסרית להילחם בנטייתם האסורה. יש הטוענים, שפעילות הומוסקסואלית היא בבחינת אונס, בגלל הדחף הפנימי שאינו ניתן לשליטה. דבר זה בוודאי איננו נכון ביחס לאותם אנשים הנוהגים בהומוסקסואליות מתוך תפיסה שזו דרך נכונה, ומתוך הצדקה אידיאולוגית ושיכנוע רצוני. אכן, טענה זו איננה נכונה גם ביחס למרבית המקרים הנעשים מתוך דחף פנימי, שכן למרות הנטיה הפנימית קיימת אפשרות לגבור על נטיה זו באמצעים חינוכיים [11], ובמאמצים טיפוליים, אם כי הפסיכיאטרים חלוקים בדעתם אם יש הצלחה טיפולית בהיגמלות ממצב ההומוסקסואליות, ובמעבר בריא ותקין להטרוסקסואליות. גם ביחס למיעוט המקרים, שהדחף הוא בלתי ניתן לשליטה, אין זה משנה לגבי הגדרת עצם האיסור, אלא רק ביחס להפעלת העונש, בהתאם לשיקול דעתו של בית הדין בכל מקרה לגופו. אכן מבחינת ההלכה אין כלל דין אונס במשכב זכור, שכן אין קישוי אלא לדעת [12], וזכר אינו יכול לבעול אלא אם כן התאווה לכך, ועל כן אין היתר אפילו בפיקוח נפש בעניני עריות [13]. יש המבדילים בין המעשה ההומוסקסואלי שהוא אסור, לבין המחשבות והנטיות ההומוסקסואליות, שאינן אסורות; אך קשה לקבל דעה זו, שכן הרהורי עבירה קשים מעבירה [14], ודין הומוסקסואליות כדין עריות, והלכה היא שאסור להרהר בעבירת זנות ועריות [15]. ואף שאין עונש אלא על מעשה, ולכן אין לוקים על לאו זה [16], אבל לוקים על זה מכת מרדות [17], שכן גם מחשבות רעות אסורות, ויש לחזור בתשובה עליהם [18]. יש הטוענים, שהומוסקסואליות היא מחלה או סטיה שניתנת לריפוי. היינו יש קבוצת אנשים עם נטיות הומוסקסואליות חזקות שניתן לשנות את נטיותיהם באמצעים פסיכואנליטיים, או במודיפיקציות התנהגותיות. דרכים אלו מעוררים בעיות הלכתיות קשות, שכן שיטות הטיפול דורשות חשיפה מינית לנשים, כדי להרגיל את ההומוסקסואל להנאה מאשה. מדין תורה משכב זכור אסור באיסור חמור ביותר, נכפלו בו הלאווים [19], ונחשב על ידי התורה כמעשה תועבה [20]. המושג 'תועבה' מוסבר על ידי חז"ל כנוטריקון של 'תועה אתה בה' [21], היינו שמניח משכבי אשה והולך אצל זכר [22]. ליקוי חמה נגרם בין השאר בעוון משכבי זכור [23]. יש המסבירים את האיסור בכך, שהקב"ה חפץ ביישובו של עולם, ולכן ציווה שלא להשחית הזרע במעשה שאין בו כל סיכוי כלל ליישוב העולם, מלבד העובדה שעניין זה הוא טירוף נמאס ומכוער בעיני כל בעלי השכל [24]; יש המסבירים אותו בכך, שמניח את אשתו והולך אצל זכרים [25], ובכך הורסים את התא המשפחתי; ויש מי שכתב, שמשכב זכור הוא מהתועבות הגדולות, ואין צורך לזה שום טעם במה שהוא תועבה, והוא איסור ערווה, ואין זה רק כדי שישאו אשה ויקיימו מצות פריה ורביה [26]. באיסור משכב זכור, דין העראה כדין גמר ביאה [27]. הבא על הזכר, או שהביא זכר עליו, כיוון שהערה, אם היו שניהם גדולים, הרי הם נסקלים, בין שהיה בועל או נבעל [28]. ואיסור זה הוא על כל בני האדם, כולל גוי ועבד כנעני [29]. איסור משכב זכור המחייב מיתה וכרת הוא דווקא בביאה דרך פי הטבעת [30]; והאיסור הוא רק בין שני גברים [31]. הבא על הזכור והביא הזכור עליו בהעלם אחת, אף על פי שהם שני גופים, אינו חייב אלא חטאת אחת; במה דברים אמורים, כשהיה אותו הזכור עצמו, אבל אם היה זכור אחר, בין שבא על שנים, בין שבא על זה והביא זה עליו, חייב על כל גוף וגוף [32]. מי שרודף אחרי חברו למשכב זכור, מצילים את הנרדף בנפש הרודף, כשאר כל העריות [33]. מי ששטוף במשכב זכור, ונהנה יותר בזה ממשכבי אשה, הרי זה מום גדול, ונחשב כמקח טעות בקידושין, ואם אי אפשר להשיג ממנו גט בקלות, יש להתיר את אשתו מדין קידושי טעות; אבל אם רק תקפו יצרו פעם אחת, אף שהוא רשע גמור בכך, אין להגדיר מצב זה כקידושי טעות, והאשה צריכה גט [34]. מקורות והערות [1] משכב זכר פירושו יחסי מין בין אשה לאיש, והוא שם נרדף לאשה שהיא בעולה - ראה במדבר לא יח; שופטים כא יא. משכב זכור נקרא גם קדש - דברים כג יח; סנהדרין נד ב. אך ראה אונקלוס ורמב"ן עה"ת שם. וראה פירוש הכתב והקבלה דברים טז טז - שהבדיל בין המושג זכר, שמגדיר את המין, היינו בניגוד לנקבה, לבין זכור, שמגדיר בתוך מין הזכר דווקא את אלו שהגיעו לגדלות וליכולת להוליד, עיי"ש. וראה סנהדרין ט ב וברש"י שם ד"ה פלוני, שהומוסקסואליות מכונה גם רביעה; [2] בראשית רבה כו ט; [3] בראשית יט ה. מכאן המושג המודרני 'מעשה סדום', המתייחס למשכב זכור. הייחוד של אנשי סדום בנידון היה בכך שהם ראו במשכב זכור דרך ממוסדת, ואף הכריחו את אורחיהם לעשות זאת - ראה בראשית רבה נ י; עקדת יצחק, בראשית שער כ. 'מעשה סדום' במובנו היהודי הוא דווקא משכב זכור, אך במשפט האנגלי הוא כולל גם משכב-אשה שלא כדרכה, ומובן זה התקבל על ידי בית המשפט העליון בישראל - ראה ח. כהן, ע"פ 224/63 בן עמי נ' היועץ המשפטי לממשלה פ"ד יח(3), 225, 231; [4] רש"י בראשית ט כב; [5] ויקרא יח ג, בתו"כ שם, ובפירוש הרמב"ן שם. וראה סוטה יג ב, שפוטיפר רצה לקיים עם יוסף משכבי זכור ונסתרס; [6] שופטים יט כב. וראה רמב"ן עה"ת בראשית יט ח, בהבדל ביניהם; [7] מל"א יד כד. וראה מל"א טו יב; מל"ב כג ז. וכן בראשית ימי בית שני אומר הנביא מלאכי ב יא: 'ותועבה נעשתה בישראל ובירושלים', ולפי סנהדרין פב א הכוונה למשכב זכור; [8] שבת קמט ב; [9] עד כדי כך היה המעשה נדיר, שר"י קארו כלל לא דן בדיניו בשולחן ערוך. אמנם הוא היה נפוץ בין העבדים, ול

מושי, מה אתה אומר על נשים?

מושי, אתה נשמע איש משכיל מאוד, ובעל דיעות נחרצות בנוגע לגברים עם נטיות "הפוכות". אשמח לדעת מה אתה חושב שההלכה אומרת על נשים עם נטיות "הפוכות". זה אסור? מאילו טעמים? כמו כן, אשמח לדעת מה אתה חושב שהמדע אומר עליהן. לפי גישות ריפראטיביות גברים שנמשכים לגברים מרגישים כך, כי הזהות הגברית שלהם לא התגבשה כראוי, ולכן הם מחפשים קרבה אל גבר אחר. מה ההסבר למשיכה מינית לנשים אצל נשים? איך אפשר לשנות אותה?

מושי 58

New member
נשים עם נטיות הפוכות

ישנה הלכה ברורה בנושא: הרמב"ם בספרו היד החזקה - הלכות איסורי ביאה (פרק כא הלכה ח): "נשים המסוללות זו בזו – אסור. ו"ממעשה מצרים" הוא שהוזהרנו עליו שנאמר "כמעשה ארץ מצרים לא תעשו". אמרו חכמים: מה היו עושים? איש נושא איש, ואשה נושא אשה, ואשה נשאת לשני אנשים. אע"פ שמעשה זה אסור אין מלקין עליו שאין לו לאו מיוחד והרי אין שם ביאה כלל. לפיכך אין נאסרות לכהונה משום זנות. ולא תיאסר אשה על בעלה בזה שאין כאן זנות. וראוי להכותן מכת מרדות הואיל ועשו איסור. ויש לאיש להקפיד על אשתו מדבר זה ומונע הנשים הידועות בכך מלהכנס לה ומלצאת היא אליהן". ברמה הפסיכולוגית ישנם כמה הסברים. 1. גנטיקה. נטיה גנטית היא זו שיוצרת את המשיכה. הרבה אנשי מדע חולקים על גישה זו. 2. טראומת ילדות או קונפליקט פנימי בלתי פתור שנוצר במהלך החיים גורמת לכך שהבת מחפשת דמות מכילה ואימהית שתעניק לה אהבה ללא תנאי. במקרה כזה נעשית באופן לא מודע "השלכה" כלפי אישה אחרת בה יש נטיה למצוא את דמות האם האוהבת ללא תנאי. 3. אכזבות וכשלים במערכות יחסים עם גבר שגורמים ליצירת מנגנון מפצה הפועל מתוך התת מודע במטרה לקבל רוך וחמלה מאישה. 4. מצוקה רגשית ופחד . בדרך כלל דוחפת לסוג של "בריחה" מתוך פחד להתמודד עם מערכת יחסים בה הגבר נתפש כקשוח ובלתי חומל. לפעמים הפתרון השגוי הוא חיפוש קשר עם אישה במטרה לקבל דמות מכילה שמעניקה בטחון. אפשר להתמודד עם הנטיה באמצעות פסיכו-הדרכה מתאימה. מאד מומלץ קבוצות תמיכה. רצוי בליווי מטפלת שמתמחה בנושא. פני לעצת נפש ותבררי איתם על האפשרויות העומדות לרשותך.ישנם עוד כיוונים ואפשרויות אם תרצי לשמוע עליהן , צרי איתי קשר בפרטי ואשמח לעזור בהצלחה ושבוע טוב

תודה, ושאלות

תודה על התשובות, אבל אני לא מבין\ה. מה זה אומר "מסוללות"? מאיזה שורש זה? ולפי מה החכמים קבעו ש"מעשה ארץ מצריים" זה "אישה נושאת אישה"? ומה הכוונה ב"נושאת"? טקס נישואין? חיים משותפים? יחסי מין? כולם יחד? מצד אחד נאמר ש"אין מלקין עליו, ואין לו לאו מיוחד והרי אין שם ביאה כלל", ומצד שני כתוב "וראוי להכותן מכת מרדות הואיל ועשו איסור". אז לא ברור לי, יש איסור או אין איסור? אם אין איסור, למה להכות? לעל סמך מה נקבע ש"אין שם ביאה כלל?" לגבי הרמה הפסיכולוגית: קודם כל, אשמח אם תתן מראי מקום למאמרים מדעיים, שתומכים בדברים שלך. אשמח למאמר המדווח על כך שנמצא גן להומוסקסואליות, ועל איזה כרומוזום הוא יושב. בנוסף, אשמח אם תוכל להביא מאמר על מחקר שמראה על קשר משמעותי בין משיכה מינית לנשים אצל נשים, ובין טראומות ילדות, טראומות במערכות יחסים עם גברים, ומצוקה רגשית ופחד. לבסוף, אשמח לראייה לכך שאכזבות וכשלים במערכות יחסים עם גברים הביאו למשיכה לנשים, ולא ההיפך (כלומר, שמשיכה מינית לנשים בלבד הביאה לכשלים ואכזבות במערכות יחסים עם גברים). סעיפים 2-4 מתבססים על ההנחה, שאישה היא או נתפסת כאימהית, מכילה, מעניקה אהבה ללא תנאי, מעניקה רוך וחמלה, בעוד הגבר הוא או נתפס כקשוח וחסר חמלה. האם אתה מאמין שכל הנשים הן מכילות ומעניקות רוך, וכל הגברים קשוחים וחסרי חמלה, או שאתה חושב שהם רק נתספים כך? אם הם רק נתפסים כך, אז על ידי מי הם נתפסים כך, ולמה? בנוסף, יש לא מעט נשים שנמשכות לנשים, ומפגינות תכונות כגון קשיחות וההיפך מרוך (נקראות בוצ'ות בפי העם). אותו בוצ'ות מוצאות מדי פעם נשים אחרות שנמשכות אליהן, למרות שהן אינן מפגינות רוך. איך אתה מסביר מקרים כאלו, של נשים הנמשכות לנשים "קשוחות" ו"חסרות רוך"? תודה

מושי 58

New member
מסוללות

נושאת הכוונה לכולם ביחד וכל אחד לחוד. יש איסור ברור. אבל הוא לא מסוג האיסורים שמלקים עליהם ל"ט מלקות. אך מכת מרדות זה מושג אחר וזה כן מלקים. לגבי הסבר ברמה הפסיכולוגית, הנושא רחב ביותר תקצר היריעה כאן מלפרט. בהחלט לא כל הנשים הן מעניקות ורכות ולא כל הגברים קשוחים וחסרי חמלה. ישנם פאראדיגמות חברתיות שיוצרות תהליך חיברות אצל הגדלים בצילן. לכן נהוג לראות נשים כך וגברים אחרת. למה יש הנמשכים לטיפוסים קשוחים???. זו באמת שאלה טובה. אחד ההסברים הוא לפי שיטת קוהוט . בשיטה הקוהוטיאנית ליקוי בעצמי גורם לאדם לרצות להיצמד לדמות חזקה ומקרינת ביטחון. כמובן שזו תפיסה סובייקטיבית. שוב הנושא רחב מאד ולא זה המקום להכנס לפירוט. שיטת 12 הצעדים אף היא טובה מאד כתהליך שמביא את האדם לרמות אחרות לגמרי של מודעות וצמיחה. ממליץ מאד.

קצרה היריעה מלפרט

זו התחמקות. אני לא חושבת שהגעת בהודעתך למכסת התווים שמערכת תפוז מגבילה, ואם אתה חושב שכאן זו לא הפלטפורמה לדיון הזה, אז אתה מוזמן להסביר לי בפרטי. אבל, לא ענית על השאלות: 1. מאיזה שורש מגיע המונח "מסוללות", ואיך יודעים שהכוונה היא מין בין נשים? 2. מאילו טעמים הגיעו למסקנה ש"מעשה ארץ מצריים" זה "אישה נושאת אישה"? 3. מאילו טעמים הגיעו למסקנה ש"אין ביאה"? 4. לא נתת מראי מקום לאף אחד מהטענות שלך: א. לא נתת מראה מקום למאמר המדווח על גנים להומוסקסואלית. ב. לא נתת מראה מקום למאמר המדווח על קשר בין משיכה מינית של נשים לנשים, וטראומות ילדות או מצוקה רגשית. 5. אתה כותב שנשים שנמשכות לנשים קשוחות עושות זאת בגלל שהן תופסות את עצמן כמי שאינן קשוחות. הן גם תופסות את עצמן כמי שאינן גבר, אז למה אם כך הן לא נמשכות לגברים? אם תענה תשובות מפורטות (כאן או במסר פרטי), אני אקשיב ואולי אשתכנע. אם כל מה שתספק זה תירוצים בסגנון "לא כאן המקום לפרט", אני אסיק שאין לך תשובות אמיתיות, אלא רק יומרה, וזו תהיה מבחינתי עוד הוכחה לכך שאתה ושאר התומכים בתראפיה רפרטיבית לא בקורתיים כלפי עצמיכם, ולכן לא באמת מדובר במדע.

מושי לא שלח

חברות\י הפורום היקרות\ים, לידיעתכן\ם, על אף טענותיו, "מושי" לא שלח לי הסברים, לא במסר פרטי ולא בדוא"ל. הוא טען שכן, כל זאת, רק כדי לא להודות בענווה, שאין לו מושג. לי נראה שהדיבר שאוסר לשקר לא חשוב פחות מהמעשים כנגדם "מושי" יצא כאן בפורום.

מושי שלח

ובכן, למרות הכל, מושי עמד במילתו, ושלח תשובות. אם הנהלת הפורום לא תתנגד, בסוף ההדיינות איתו, אני אכתוב אם השתכנעתי או לא.

גנימדס

New member
מתפרץ לדרך פתוחה

שלום לך ג'נדר קוויר, אני רק רואה את הניק שלך ומחייך לעצמי. לבחור שממולך אין מושג מה זה גנדר קוויר. בעולם שלו יש רק גברים ונשים, סטרייטים בלבד. וכל מי שלא נכנס לתבנית הזו מפריע לו מאד.... אולי כדאי שאת/ה תסביר לו מה זה ג'נדרקוויר? בעצם לא.....הרי לו אין שמץ של מושג על מה הוא מדבר, הוא רק יודע שיש לו תפיסת עולם- והומוסקסואלים מאיימים עליה... (ומבחנתו הכל זה הומוסקסואלים......גם ג'נדרקוויר.....) סך הכל הוא רק יכול להגיד לך שאתה לא בסדר, אתה פויה, אתה תועבה , כדאי שתחזור בתשובה או משהו חסר טעם בדומה לכך , ,לפחות זו השורה התחותונה.... מה הוא יודע. זה אדם שחושב שניתן לשנות נטיה מינית..... ____________________________________________________- לתשובותיך 1.מסוללות משרש ס.ל.ל. כמו לסלול דרך, או "סליל" הסליל עטוף וגם ה"מסוללות" עוטפות אחת את השניה. 2.כדי להגביר את האהבה לתרבות שלנו, הישראלית, חז"ל משמיצים את הגויים, את המצרים, את הכנענים, את הרומיים , את היוונים...אחת הדרכים להשמיץ אותם זה להגיד שהם סוטי מין. כי אז (ויש מקומות כאלה גם היום) ברגע שקראת למישהו הומו-עשית ממנו צחוק בפרהסיא. 3.לפי חזל, לפי עולם של גברים(ואתה יכול לראות זאת גם היום) אם אין חדירה אין סקס. אצל הסטרייטים זה הדבר המרכזי. אצל גיייז- קצת פחות. אצל לסביות- כמעט ולא. ולפי הגרסה המישונת של הגברים השולטים בעולם- יחסי מין ללא חדירה הם לא יחסי מין... 4.כנראה שאין לו. 5.כי מדובר בשטות שהמציאו מוחות לסבופובים. אשה נמשכת לאשה כי ככה היא נולדה, כי מה שמדבר אליה זו אשה אחרת , הגוף שלה, האופי שלה וסוג הקשר אתה. אני כבר יכול להגיד לך שגם האלכימיה נחשבה פעם מדע. בגדול היא לא. כי אי אפשר להפך עופרת לזהב. אי אפשר לשנות נטיה מינית. צריך לקבל את העולם, ואת עצמינו כפי שה' ברא אותנו, על כל המשתמע מכך.

תודה על תשובות, גנימדס

אני אסביר את המושג ג'נדר קוויר, ואגע בתיאוריה קווירית. בקצרה (ובהפשטה רבה מאוד), לפי התיאוריה הקווירית, מין, מגדר ונטייה מינית הם מאפיינים שונים של א\נשים, שאין ביניהם בהכרח קשר. מין הוא מאפייני ביולוגי (זכר, נקבה, אינטרסקס), מגדר הוא מאפיין תרבותי, פסיכולוגי או התנהגותי (גבר, אישה, גם וגם, בכלל לא), ומשיכה מינית (הומוסקסואל\ית, ביסקסואל\ית, הטרוסקסואל\ית). לפי התיאוריה הקווירית כל שילוב בין המאפיינים האלו יכול להיות אפשר. למשל, יכול להיות זכר, שמזדהה עם המגדר הגברי, ונמשך רק לנשים. לאיש כזה, נקרא סטרייט, וכך אני מניח\ה שמושי היה רוצה שיהיו כל האנשים. מצד שני, יכול להיות זכר, שמזדהה עם המגדר הגברי, ונמשך רק לגברים. לאיש כזה, נקרא הומו, ואין שום סיבה שהוא יהיה פחות גברי מאשר גברים סטרייטים. מצד שלישי, יכול להיות מי שנולד עם גוף נקבי, שמזדהה עם המגדר הגברי. לגבר כזה, נקרא גבר טרנסג'נדר, והוא יכול להימשך לנשים, לגברים, או לשני המגדרים (ואז היא גם גבר וגם הומו או ביסקסואל). כמובן, שהעקרון זהה עבור נשים. נשים, יכולות להימשך לנשים אחרות, ולמרות זאת, לא להיות פחות נשיות מנשים סטרייטיות. נשים שנולדו לגוף זכרי (וכנראה שמושי יגדיר אותן כגברים), יכולות להזדהות עם המגדר הנשי, ואז הן נקראות נשים טרנסג'נדריות. כמו שיש א\נשים שנולדו עם גוף השייך למין מסויים (זכר או נקבה), אבל מזדהים עם מגדר שמשוייך בד"כ למין אחר (אישה או גבר, בהתאמה), כך יש א\נשים שנולדו עם גוף השייך למין מסויים, אבל אבל אינם מזדהים אך ורק עם מגדר נשי או גברי. א\נשים אלו נקראים ג'נדר קוויריות\ים, והם אינם מזדהים עם המגדר הנשי או הגברי, או שהם מזדהים עם שני המגדרים, ביחד, בזמנים שונים, או עם מגדר כלשהו על הרצף בין גבר ואישה. כמובן, שהתיאוריה הקווירית ממוטטת את התיאוריה שעליה מבוסס ה"טיפול" הרפרטיבי, מאחר והיא מנתקת את הקשר בין נטייה מינית וביטוי מגדרי (הומואים הם לא בהכרח גברים נשיים, שמחפשים את הגבריות במושא המשיכה שלהם). מצד שני, מדובר בתיאוריה בלבד, שאפשר לקבל או לדחות. מצד שלישי, מנסיוני האישי באמת שכל האפשרויות קיימות, הומואים\לסביות גבריות\ים או נשיים\ות, טרנסג'נדרס סטרייטים או לא, סטרייטיות\ים נשיים\ות וגבריים\ות, א\נשים עם נטיות מיניות שונות וביטויים מגדריים שונים. מקווה שההסבר שלי ברור, ובעניין התשובות: 1. זה גם מה שמושי ענה לי במייל. לשם הגילוי הנאות, החלפנו שני מיילים, המשכתי לשאול אותו שאלות. אני מקשיב\ה בעניין ופתיחות ויכול להיות שאשתכנע. 2. זו נקודה מעניינת, ואני מודה לך על הסבת תשומת ליבי אליה. אני לא מכיר\ה מספיק את התרביות המצרית, או הכנענית הקדומה, אבל אצל הרומאים והיוונים יחסים בין גברים באמת היו חלק מהתרבות המרכזית, למרות שהם היו שונים מיחסים הומוסקסואליים היום, והם היו לא שוויוניים (גבר מבוגר שהיה אזרח עם נער שהיה עבד), ונובעים מסקסיזם. 3. אכן, קיוותי שמושי יתמודד עם הנקודה הזו - שסקס לא חייב בהכרח לכלול חדירה בשביל להיות סקס אמיתי. 4. גם אני חושב\ת, אבל אני תמיד מוכן\ה ללמוד דברים חדשים. 5. גם אני חושב\ת שאי אפשר לשנות נטייה מינית, וחבל שיש כל כך הרבה שנאת חינם בגלל סוגיות כאלו. לדעתי, כל איש\ה צריך להתמודד עם המתח בין נטייה מינית ואמונה באופן שהיא\הוא רואים לנכון. כל איש\ה יכול\ה לבחור להתייעץ עם מי שהיא\הוא מוצא\ת לנכון (למשל, רב), אבל זה לא מקומו\ה של אף אחת\ד להטיף לאחר\ת אם לא נשאל\ה. יום טוב, GQ

conc2

New member
התיאוריה הקווירית

לא ממצה את כל רצף ההתנהגויות והנטיות המיניות האפשריות (כאשר אני כמובן מבחין בין הדברים). את הסולם של קינזי צריך להרחיב למימד נוסף - מימד הגיל, כך יתקבל "מישור" שבו מתפלגת המשיכה של האדם לפי גיל, ומין/מגדר (שניהם מימדים שונים לשיטת התיאוריה הקווירית? מין זה מימד דיסקרטי למדי, אני מניח שמגדר פחות?). כך יוכלו לאפיין את כל מגוון הנטיות שקיימות (הומו<->סטרייט, פדופיל<->גרנטופיל (בוגרים) וכל השילובים האפשריים).

יש לי קושי רגשי

לשייך פדופיליה לספקטרום המשיכה הנורמטיבי. מעבר לכך, לדעתי, גילו\ה של מי שנמשכות\ים אליו הוא מימד נוסף של מי שנמשכות\ים אליו, ולא אחד מהמימדים המגדירים את האינדיבידואל\ית שהתיאוריה הקווירית מתייחסת אליו\ה. בנוסף, גם מגדר ומין הם לא דסקרטיים. כמו שכתבתי, מגדר יכול להיות אישה נשית במידות שונות, אישה גברית במידות שונות, ג'נדרקוויר, גבר נשי במידות שונות, גבר גברי במידות שונות, וכו'. גם מין הוא רצף, יש נקבות עם מאפיינים נקביים חזקים, או מאפיינים זכריים חזקים, יש גם מקרים של אינטרסקס, ומין מתבטא במגוון צורות בגוף "הנורמטיבי" או יוצא הדופן: כרומוזומי מין שיכולים להיות קיימים או חסרים, שיכולים להתבטא ביותר או פחות הורמוני מין, אברי מין שיכולים להיות מובחנים יותר או פחות, או דומים יותר או פחות לאילו של המין האחר. סממני מין משניים שיכולים להיות מודגשים יותר או פחות. לדעתי, מין ומגדר נמצאים שניהם על רצף, אבל התרבות שלנו אוהבת להבנות קטגוריות באופן דיסקרטי, ולכן מחזקת א\נשים כשהן\ם מדגישים\ות את היותם\ן זכרים-גברים גבריים או נקבות-נשים נשיות שלהן\ם ומטשטשות\ים מאפיינים אחרים.

conc2

New member
להומופובים

יש קושי רגשי לשייך הומוסקסואליות לספקטרום המשיכה ה"נורמטיבי" (מתעב את הביטוי הזה - הוא חסר משמעות). ומה בכך?

ספר יקר

New member
Je vais manger mon

Je vais manger mon chapeau si le questionneur et le défendeur sont des personnes différentes

בתיאבון

אין לי מושג מי הוא השואל, אבל אתה מוזמן לשלוח לי מסר בפרטי, או בדוא"ל שפרסמתי. נוכל אפילו לדבר בטלפון, כדי להוכיח לך שאני אדם אמיתי.

למעלה