שלום

רננהלי

New member
שלום

פעם מזמן מזמן כשהפורום היה בשם אחר. לפני 7 שנים לדעתי הייתי משתתפת פעילה פה לא להאמין כמה זמן עבר... אני מחפשת מקום לכתוב כי לא טוב לי ואני צריכה קצת לפרוק. אני במקום אחר לגמרי היום,נשואה עם 2 ילדים קטנים. אבל קשיים אחרים. לא אוהבת את העבודה שלי. וכבר עברתי כמה עבודות. אבל גם שום דבר אחר לא מושך אותי. אין משהו שהוא החלום שלי אין משהו שאני רוצה לממש את עצמי. בכלל-כל המימוש העצמי הזה זר לי. כולם חייבים קריירה ומימוש. ואין בי את זה. אולי אני כל כך כורעת תחת הנטל הכלכלי והמשפחתי עד שאין לי שום מקום בשביל זה. אבל גם לפני שהתחתנתי לא ידעתי מה אני רוצה ולא אהבתי את העבודה שלי. ואולי זה בכלל לא העבודה אלא משהו בי. טוב.עוד אמשיך לכתוב בהמשך... צריכה לחשוב

שלום יקירה
, טוב לראותך

אני נסיכת אהבה/ shirkush לשעבר-אם את זוכרת
. מה בעצם מושך אותך,מניע אותך קדימה?מה גורם לך לחייך כשאת עוסקת בו? אולי פשוט עדיין לא מצאת את המקצוע המתאים לך, ואולי פשוט זה לא הזמן הנכון.

רננהלי

New member
בטח שאני זוכרת

והאמת שזיהיתי אותך לפי סגנון הכתיבה,וחשבתי לעצמי האם זו את והאם את עדיין כותבת פה מאז? באמת את כותבת פה כל הזמן מאז? כמה טוב להפגש שוב
לא זוכרת מתי כתבתי לאחרונה. אבל נזכרתי במקום כי קראתי כמה מסרים ישנים שהפנו אותי לפה וכמה דברים שכתבתי מאז ושכתבו לי חזרה החזירו אותי לכאן. כי באמת אני מרגישה שאני צריכה מקום קצת לחשוב בו ולפרוק בו. ואני אפילו שוקלת ללכת לטיפול שוב, אבל זה מצריך הרבה כסף שכמשפחה זה התלבטות מאוד גדולה אם להוציא אותו כשזה בא על חשבון כל כך ברה דברים אחרים. אז אני בהתלבטות,ובינתים אנסה להיות פה קצת. בזמן שיש לי. וכמו שאת רואה,לא מצאתי זמן להכנס עד עכשו,למרות שכתבתי כבר לפני 3 ימים. והאמת לגבי המקצוע-קצת הגעתי למסקנה שכנראה זה לא הזמן הנכון.לא בטוח אם מצאתי או לא את המקצוע שלי,אבל אין שום סיכוי לשנות אותו עכשו,כי אין לי מושג למה,וזה דורש יותר מדי כוחות להתחיל לחפש עכשו משהו אחר,כשאני אמא לשני ילדים קטנים וצריכה לפרנס. נראה לי שמה שאני מחפשת עכשו זה לנסות להשלים וללחיות בטוב עם מה שיש,אבל אני לא מצליחה ורע לי וקשה לי לקום לעבודה כל בוקר וקשה לי תחילת השבוע. והאנרגיות שזה לוקח ממני לדעתי זה אנרגיות שנלקחות ממה שאני אמורה להקדיש לילדים ולמשפחה ולזוגיות,ובמקום זה הכל מתנקז לעבודה כי היא כל כך קשה לי (לא יודעת אם אובייקטיבית היא קשה,אבל היא קשה לי). טוב,אני צריכה לכתוב יותר מסודר אני רק ורקת מילים. תכף אקרא עוד קצת ואולי אכתוב גם נורמלי אחר כך.

היי יקירה

נשמח אם תהיי פה עימנו
וכן אני פה מאז
, רק שמאז הספקתי לסיים תואר,להתחתן, להפוך להיות גננת
-הרבה מים זרמו בנהר... אולי תנסי למצוא משהו שיתן לך אנרגיות, שתוכלי לצפות לו/לחכות לו-אולי לעשות יום חופש קבוע במידה ואפשרי, אפילו שישי- אם הילדים בגן, להפוך את זה ליום כיף קבוע. נכון זה לא קל,אבל זה שווה את המאמץ. אני למשל בלי היום החופשי שלי שהוא חלק מהמקצוע לא הייתי שורדת, כי אין לי את ימי שישי בגלל שעובדת והאתנחתא הזאת שלוקחת באמצע השבוע פשוט נותנת לי כוחות ואנרגיות גם אם באותו יום חופש אני לא ממש עושה כלום או שעושה סידורים.

רננהלי

New member
יו אני זוכרת שרצית ללמוד חינוך לגיל הרך

ואת כבר גננת. איך זה הולך? את בטח גננת מצויינת. משקיענית ואוהבת. האמת שגם לי יש יום חופשי בשבוע אבל המצב אצלי הוא עד כדי כך גרוע שגם זה לא עוזר לי להתאוורר. אחרי היום הזה אני עצובה כל כך שהוא נגמר (והוא נגמר בצ'יק בשבילי כי אני צריכה לאסוף את הילדים ואז מבחינתי נגמר היום החופשי בעצם) ונכנסת לדכאון מזה שלמחרת אני מתחילה לעבוד שוב. ממש קשה לי בערב לפני שאני נרדמת ובבוקר שאני קמה. עוד יותר מסתם עוד יום עבודה,היום שאחרי היום החופשי ממש קשה לי (כי בניגוד לשבת,ביום החופשי זה לגמרי חופשי רק שלי בלי הילדים,בניגוד לשבת למשל, אז אני כל כך מחכה לו ומרגישה שלא מספיקה להתאוורר וכבר הוא נגמר) יש בעבודה דברים טובים,יש אנשים נחמדים למשל. אבל בגלל שאני כל כך לא רוצה להיות שם,ובגלל שאני עושה את זה רק בשביל הפרנסה אז רע לי, ואני גם מרגישה לא בסדר אל מול המעסיקים שלי אז אני די מסתירה את זה שבעצם אני שם רק בשביל הפרנסה. (זה לא אומר שאני לא עובדת טוב,אני כן,אבל זה לא כיף לי,זה רק מתוך חובה ומוסריות). ביום החופשי לרוב אני לא עושה משהו ממש ממשי, אני משלימה שעות שינה שחסרות לי כל השבוע,ואני קצת באינטרנט מה שאני לרוב לא מספיקה הרבה במשך השבוע,וקצת אוכלת ומארגנת דברים,וזהו,נגמר לי היום. אולי אני צריכה לעשות משהו יותר משמעותי ביום הזה-ללכת לאיזה מקום,לעשות אותו כיף.אבל אני כל כך צריכה את המנוחה, שלעשות משהו שיקח ממני אנרגיות ואחר כך ללכת לאסוף את הילדים רק יתיש אותי ולא ייתן לי כוחות להמשך השבוע. אני די בטוחה שהקושי שלי בעבודה נובע ממקור אחר,ולא מהעבודה עצמה (עובדה שהחלפתי כמה מקומות עבודה וההרגשה שונה מעט אבל דומה בכללי), זה משהו שקשור בפחד שלי מאחריות באופן כללי, ובפחד מסמכות באופן כללי,ובפחד שמא יגלו שאני לא מספיק טובה אז אני כל הזמן צריכה להסתיר משהו גם אם לא ברור בדיוק מה. וזה כל כך הסתבך לי בגלל הכורח הכלכלי שבעצם אני חייבת לעבוד למרות הכל, שהרתיעה נהייתה עוד יותר גדולה,וההנאה והסיפוק עוד יותר הצטמצמו כי אני חייבת,ומה שאני חייבת אני שונאת ולא מצליחה לראות בזה את הטוב וההנאה,לא באמת. ואז גם הרצון להסתיר גדל,והחשש גדל,ועוד יותר רתיעה.ועוד יותר הכרחה עצמית, ועוד פחות הנאה. וכל זה זה הגג של הכל תמיד, ותמיד נמצא שם. גם אם בפועל כשאני מגיעה לעבודה אז צחקתי עם חברות קצת ונחמד לי חברתית,ועשיתי משהו שאיתגר אותי טיפה ושמחתי להצליח,או שמשהו עניין אותי טיפונת ולמדתי אותו עוד קצת. וזה נראה סותר. אבל ככה זה. בגדול רע לי מאוד, בקטן,ביומיום סביר, ולפעמים טוב גם ונחמד. אבל ההרגשה הכוללת משפיעה על כל תחושת החיים שלי. ואין לי מושג איך לפתור את זה. איך ללמוד מחדש ליהנות ממה שאני עושה.איך לרצות בכלל דברים,איך להתעניין בדברים. אני כל כך עייפה מכל העומס של הכל.של החיים. וחשבתי גם על המקום הזה שקראתי קצת דברים מהעבר,וחשבתי שפעם היה לי זמן לדייק דברים,לחשוב ולכתוב מה בדיוק אני מרגישה ולעבוד על זה אולי ואולי להתקדם מזה. ועכשו אין לי זמן לחשוב אפילו מה אני מרגישה,בטח לא לנתח.הכל עמוס לי כל כך, שאין לי אויר,ואין לי פנאי לחשוב מי אני ומה אני ומה אני מרגישה ולמה,ומה בדיוק אני רוצה לשנות. יש בזה גם את הדברים הטובים, שאובר-פלסף לא תמיד טוב ולא תמיד מקדם,ולפעמים והרבה פעמים דוקא החיים מקדמים,וזה גם בפועל מה שקרה וקורה לי כל הזמן,אני חייבת ואני ממשיכה הלאה ואני מתקדמת, ומתוך מה שאני חייבת והאחריות שלי בחיים אני מתקדמת (ובמקום המשפחתי אני מצליחה להנות מזה בסופו של דבר. עם כל הקושי שבאחריות על הילדים,אני עובדת קשה על הגידול שלהם, ואני מוכנה לעבוד קשה,למרות שמאוווווד קשה לי. זה לרוב ההרגשה בסופו של דבר,גם אם לא ביומיום המתיש). אבל חסר לי לחשוב קצת,להתפלסף קצת,להכיר את עצמי מבפנים. מי מספיק בכלל לעשות את זה?? בטח שלא לדייק את הדברים עד הסוף ולהבין אותם עד הסוף ולהגיע לתובנות כמו שאהבתי פעם. אולי רק בגלל זה אני כל כך רוצה ללכת שוב לטיפול,לתת לעצמי את המקום הזה.

לנושנוש

New member
בבקשה, בבקשה. כולי עין

שם של הפורום שונה לא כל כך מזמן. נסי אותנו. סופ"ש נעים.

I s t a r

New member
היי רננה

באיזה תחום את עובדת אם מותר לשאול? ראשית, לא כולם חייבים קריירה ומימוש כדי להיות מאושרים. (בדיוק כמו שלא כולם חייבים להיות נשואים עם ילדים כדי להיות מאושרים). אנחנו אנשים שונים וזה כיף גדול! נשמע לי שאת מאוכזבת או כועסת על עצמך כי את לא חשה את הצורך לקריירה ומימוש בתחום הזה, אבל אולי המימוש העצמי שלך הוא אחר לחלוטין? הרי את אינדבידואל בפני עצמו. ממה את נהנית? מה גורם לך סיפוק? מה את מרגישה שעושה לך טוב?

רננהלי

New member
עונה לכולם

האמת שיש צדק במה שאת אומרת לגבי הצער/כעס/אכזבה על זה שאני לא חשה את הצורך בקריירה ומימוש. אבל גם אני לא מבינה את זה עד הסוף. אני לא כל כך רוצה לכתוב במה אני עובדת,אבל זה מקצוע שלמדתי ועשיתי תואר ובעקרון בחרתי אותו מראש (וגם אז היו לי ספקות והתלבטתי,ובלימודים לא כל כך נהניתי מהכל,אבל לימודים לא משקפים את העבודה). אבל בתקופת הלימודים עדיין היתה לי מוטיבציה מסויימת לסיים כבר את התואר ולהתחיל לעבוד. ואז קיבלתי את התואר והתחלתי לעבוד וזה היה רע מאוד כי זה נפל על תקופה מאוד קשה בחיים שלי. וההצטלבות הזו של התחלה בעבודה חדשה ומתאתגרת עם תקופה קשה בחיים האישיים היה גרוע מאוד,ובסוף לא יכולתי יותר ועזבתי. (ונראה לי שבאיזשהו מקום זה מלווה אותי,כי מקום העבודה ההוא שקיבלו אותי אליו היה מקום ממש מעולה וגם הרווחתי יחסית טוב). והרגשתי רע עם זה ופחדתי שזה ישפיע על העתיד שלי. אז תכלס זה ממש לא השפיע על קבלתי למקומות עבודה אחרים והיו כמה כאלה. אבל היתה לי שנה מאוד קשה אז - חלק ממנה לא עבדתי בכלל וחלק ממנה עבדתי בסתם עבודות מזדמנות רק כדי להרוויח קצת. ואחרי תקופה של כמעט שנה התחלתי לעבוד שוב במקצוע שלי,והיה לי קשה כל כך והכרחתי את עצמי לעשות את זה כי הרגשתי שאני חייבת לקפוץ למים למרות הכשלום בשנה הקודמת והיה לי גם שם קשה. ואחר כך עזבתי מסיבות מקצועיות ועברתי למקום אחר וגם שם היה קשה,ואחר כך עזבתי גם שם כי לא היה מקום בשבילי כי בעצם רק מלאתי מקום (למרות שבחשיבה הראשונית חשבו שכן אשאר ובסוף לא היתה אפשרות למרות שהיו מרוצים ממני) ועבדתי בעוד עבודה שגם כן היתה לי קשה אבל מאוד חשובה מבחינה מקצועית במשך כמה שנים. ואותה החלטתי לעזוב כי היה לי קשה, וגם כלכלית רציתי לחפש משהו יורת טוב בשבילי. בכל המקומות האלה בסך הכל היו מאוד מרוצים ממני. והסיבות לעזיבה היו שלי. ועכשו אני עובדת בעוד מקום שאני חלוקה לגבי,מבחינות מסויימות הוא טוב ומבחינות אחרות לא. כלכלית הוא קצת יותר טוב,אבל יש לי תחושה רעה קצת לגבי התנאים. וגם שם אני בסימן שאלה גם מבחינתי,וגם מבחינתם,כי לא ברור אם בהמשך יהיה לי שם מקום. זה היה מקום טוב יחסית מבחינה מקצועית וכלכלית אז בחרתי בו,אבל הלחץ הפנימי שלי אם אני אמשיך שם או לא (וזה תלוי גם בבחירה שלי אם טוב לי או לא,אבל גם מבחינתם אם יהיה לי בסוף מקום או לא) מאוד קשה לי. בהרגשה שלי בשום מקום לא "התיישבתי"מספיק כדי להתרגל,כל מקום אני עם חצי רגל בחוץ ולא עם הפנים הלאה להמשיך. ונורא קשה לי לחיות ככה. הפחד מהעתיד.וגם העול הכלכלי כל כך קשים לי. שהם משפיעים על כל ההרגשה הכללית שלי. גם עם הילדים,ועל הזוגיות בכלל אין מה לדבר,כל כך אין לי אנרגיות להשקיע וזה מאוד מורגש וחסר. ובעצם בשורה התחתונה אני עובדת רק בשביל להתפרנס. לא טוב לי.אני בכלל לא רוצה להיות שם בעבודה ,וכרגע לא בשום מקום. ואני עובדת רק כי אני חייבת. וזו תחושה שאני חיה בה כבר כמה שנים. וכשהייתי בחופשות לידה והארכתי אותן קצת,כל כך פחדתי מהחזרה לעבודה. ובמקום מסויים צדקתי. החיים עם עול של שני ילדים (מקסימים ומתוקים אבל דורשים המון המון) ועם עול של עבודה ובית הם בלתי נסבלים בשבילי ואני רק שורדת להרגשתי. לא יעזור לי לחשוב איפה המימוש שלי אם אני משקיעה כל כך הרבה אנרגיות בעבודה שאני לא רוצה להיות בה, ואין לי ברירה. זה עושה לי רע. לא אכפתי לי המימוש כבר למדתי טיפונת להשקיט את הקולות סביבי של החשש החברתי. אבל לא יעזור לי אם אני עובדת בעבודה שהיא לכאורה מימוש בעיניי המסתכל (ואולי גם בעיניי המעסיקים שמצפים ממנו להשקעה בגלל זה), אבל לא טוב לי בה. ובגלל שעברתי כמה מקומות עבודה אני יודעת שזה לא המקצוע,זה משהו אחר. אולי הפחד שלי מלעבוד ומציפיות באופן כללי,אולי אנרגיות מועטות שיש לי באופן בסיסי.

יקרה, תמיד יש חלומות

אבל הם לפעמים קבורים עמוק עמוק כי אנחנו לא מאמינים שאנחנו יכולים להגשים אותם, ואז יש חסימה ונראה שאין חלומות אך זו אשלייה, יש יותר חוסר חשק חוסר מוטיבציה וחוסר תשוקה והרגשה שאין משהו שאני באמת אוהבת אם האדם היה יכול להרגיש את אי מוגבלותו לא ייתכן שלא היה חולם מעז ונהנה ממה שהחיים מציעים לו ונראה לי שאת מבינה את זה מדברייך אכן הכריעה תחת הנטל המשפחתי אינה משאירה פניות לדברים אחרים, תמשיכי לחקור אני אוהבת את קו החשיבה שלך.... את בדרך הנכונה - החקירה מתחילה מבפנים אפרופו חלומות ושאלה למחשבה גם הם מתעוותים כאשר אנחנו חושבים על מה זה יתן לי אך כאשר אנחנו חושבים איך אחרים יהנו מזה שנגשים אותם אז הם נותנים דרייב ודלק להגשמה.... ברוכה הבאה, ואשמח אם תכתבי עוד:) שבת שלום אפרת

רננהלי

New member
עוד לפני כן

קראו לו:מאחורי ההתמודדויות בחיים רק בשם הזה כתבתי בו. ממש מזמןןןןןן כמה שונה בי הכל מאז (ובכל זאת לא טוב
,למרות שלכאורה הכל השתנה והשתפר. אבל ככל שמתקדמים תמיד יש בעיות חדשות)

אכן כן
,לא הייתי בטוחה בשם

ככל שגדלים-הבעיות משתנות ואולי אפילו גדלות,במובן מסוים. אבל צריך לשמור על אופטימיות כי יש גם הרבה טוב בזה.

למעלה