שלום

SleepySh

New member
שלום

אני קוראת כבר זמן מה בפורום, ומרגישה לאחרונה שגם אני צריכה לפרוק, במיוחד שבקרוב אני מתחילה לימודים ויש לי התקפי חרדה מהחשש. אנסה לספר בקצרה קצת על עצמי: מאז שאני זוכרת את עצמי, סבלתי מחרדות ודכאונות, במיוחד בגיל ההתבגרות. חלקמהחרדות והדכאונות קשור לעבודה שאני שמנה ולא מרגישה נוח עם זה, ומצד שני לא מצליחה למצוא את המוטיבציה להרזות. במיוחד מכיוון שרוב חיי עוטפת אותי תחושת יאוש מהחיים ואי טעם לעשות דברים בשביל עצמי. יסיתי במהלך השנים טיפולים אצל פסיכולוגים ופסיכיאטרים, אבל לרוב הנושא מתעמק במשקל ולא באיך שאני מרגישה ללא קשר למשקלי. לרוב אני בנדאם דיי סגור שלא מרבה לדבר על רגשותי, ולכן, כל תקופה כלשהי יש לי 'נפילות' בהן אני מרגישה שאני לא יכולה לצאת מהבית, לא יכולה לדבר ולראות אנשים, ולרוב זה מלווה בדיכאון כבד. במאי האחרון עברתי 'נפילה' כזו לקרת היום הולדת ה-23 שלי וזו אחרי תקופה של 4 שנים בהן פרחתי - השלמתי בגרויות, עשיתי פסיכומטרי והחזקתי עבודה במשך שנה וחצי. ואת כל זה הצלחתי להחריב בחודשיים וחצי שהם לא יצאתי מהמיטה. אני בת 23, ללא חברים ומעולם לא היה לי בן זוג, אני מרגישה בדידות איומה עצב וייאוש שלא מרפים ממני. יש לי משפחה אוהבת ותומכת, אמא שלי תמיד נמצאת שם בשבילי ותמיד מנסה להבין מה עובר עלי, אך לא תמיד בהצלחה. אחרי תקופה ממושכת של שכיבה במיטה, אמא שלי הזעיקה את אבא שלי והמשפחה עשתה לי 'הִתְעָרְבוּת', ואכן עכשיו אני בדרך הנכונה להשתקמות. נרשמתי ללימודי תואר, ואני מתחילה ללמוד מיד אחרי סוכות. הלימודים דורשים מעבר לדירה של אבא שלי בעיר אחרת. נורא קשה לי המחשבה לעבור לגור עם אבא שלי ואישתו, אומנם הוא תומך ואהוב, אבל לא גדלתי איתו והאופי שלו והאווירה שם בבית שונה לגמרה מהבית של אמא. זה בנוסף להתחלת לימודים, בעיר שונה, במקום חדש עם אנשים חדשים, שולחת אותי להתקפי חרדה. תמיד בבית ספר היה לי קשה מבחינה חברתית ולא היו לי חברים. אני מתקשה ליצור קשרים ולשמור עליהם. אני לא מצליחה לתקשר ותמיד מרגישה שאנשים שופטים אותי על כל סיבה שהיא. תמיד יש לי חשש שאם אדבר, אנשים יחשבו שאני טיפשה, לרוב בגלל שבמצבי לחץ, שאנשים מדברים איתי, אני 'מאבדת' מילים ולא תמיד מצליחה לבטא בצורה טובה את מה שיש לי להגיד. הלימודים הם 4 שנים בהם אהיה מוקפת באנשים, והדבר פשוט מלחיץ אותי בצורה איומה. אני כל כך חוששת שבא לי פשוט לוותר ולהשאר בבית. ומצד שני אני לא יכולה לאכזב את כל הסובבים אותי, שכ"כ שמחים ומאושרים שאני עושה משהו. ואני גם יודעת שעלי לעשות את זה בשבילי ושהמעבר והלימודים רק יקדמו אותי. בא לי לבכות כל הזמן ואני מרגישה שאין לי עם מי לדבר. מצטערת שזה כל כך ארוך.

Oyvind

New member
../images/Emo20.gif ברוכה הבאה

כתבת שהיית בטיפולים פסיכולוגיים שבהם התמקדת בנושא המשקל שלך, כלומר יש לך נכונות לטיפול פסיכולוגי, אז עכשיו כשאת מבינה שכנראה מדובר בחרדה חברתית, כדאי שתתחילי טיפול התנהגותי-קוגנטיבי לטיפול בחרדה. הם מאוד יעילים. אני בטוח שאת תרוויחי המון מליווי פסיכולוגי ביחוד בשלב זה של חייך במעבר לעיר אחרת. זה גם יזמן לך הרבה סיטואציות חברתיות שבהן תוכלי להתאמן על הכישורים שתרכשי במהלך טיפול כזה וזה יתן לך חוויות שיספקו חומר לדבר עליו עם המטפל שלך ולהבין יותר טוב את טיב הבעיה שלך. ברכות על תחילת הלימודים. זה צעד נכון, זאת התחלה חדשה. תהיי אופטימית כי המעבר ותחילת הלימודים זה ממש פתיחת דף חדש, מה שמחזק את הטענה שלי שכדאי לך להיות בטיפול כדי שתוכלי להתחיל את זה בצורה חיובית. ובכלל תחשבי על זה חיובי. יש לך משפחה תומכת שזה חשוב מאוד ועוזר. התקפי חרדה - אני לא חסיד של טיפול תרופתי אבל אולי כדאי לך להתייעץ בנושא ולהתחיל טיפול כזה, לפחות בהתחלה כדי להמנע מהתקפים ולתת לך אפשרות קלה יותר להשתלב שם בחברה. לעולם לא לוותר ולהשאר בבית. להמנע אמנם יחסוך ממך את החרדה והמועקה אבל רק יגביר את החרדה שלך, ואת תרגישי תבוסה אישית שתגביר את הדכאון שלך. את צריכה להלחם בזה ולצאת החוצה. חוץ מזה, ראיתי את העבודות שלך ב-deviantART ואת ממש מוכשרת

SleepySh

New member
שלום :)

מצטערת על התגובה המאוחרת, הייתי לחוצה השבוע ולא התחשק לי לעשות כלום. בנתיים התחלתי את הלימודים, יום ראשון והיה לי דיי בסדר. אומנם לא דיברתי הרבה, אבל לא נכנסתי להתקף חרדה. אמא שלי הציע לי לגשת לטיפול, אחרי שאתמקם כאן קצת ואבא שלי יחזור מח"ול, אני חושבת שזה רעיון טוב ויטיב עימי. תודה רבה על העידוד ושמחה שנהנהת לעבור על הגלריה שלי :)

היי

קודם כל
, למרות היותו וירטואלי הוא אמיתי לחלוטין , אני בהחלט יכול להזדהות עם השכיבה במיטה והרצון שהאדמה תבלע אותך . יחד עם הייאוש הדיכאון ובעיקר הבדידות זה יכול להיות קוקטייל קטלני . אין לי הרבה מה להוסיף מלבד הדברים הכל כך נכונים ש Oyvind כתב לך , אני יודע שההבל בין התאוריה לפרקטיקה הוא תהומי אבל לפחות את יודעת מה הדרך הנכונה בשבילך ועכשיו זה רק עניין של להתמיד ,לחשוב חיובי למרות הקשיים והמהמורות שבדרך . רוצה להאמין שמלבד פריקה ותמיכה, בבוא העת הפורום יכול לשמש כפלטפורמה להיכרות חברית עם אנשים שמכירים את הסיטואציה מקרוב . ועוד משהו קטן - העבודות שלך מדהימות !!!! , אהבתי מאוד את הדייג בכינרת

ar29041

New member
איזה יופי של צילומים/ציורים!!

במה התואר? גם אני הייתי לחוץ בהתחלה אבל דווקא הצלחתי להתחבר שם עם אנשים, למרות שעדיין יש שם כמה שמסתכלים עלי כאילו שאני נחתתי הרגע ממאדים או נרתעים ממני. אין לך על מה להתנצל שזה ארוך

Lichy87

New member
שלום!

אני חושבת ששינוי אווירה וסביבה דווקא יכול להיות הזדמנות נפלאה בשבילך לפתוח דף חדש. כמו שהחלטת לפרסם פה בפורום רגע לפני המעבר ותחילת הלימודים, נראה שאת מכינה את עצמך לשינוי, או לפחות מעוניינת בו. תנסי להפוך את הפחד להתרגשות טובה. כמו ש- oyvind המליץ בצורה כ"כ מקצועית, גם אני חשבתי שבאמת יתאים לך לנסות טיפול התנהגותי-קוגניטיבי. זה טיפול מאוד ממוקד ומעשי וגם מאוד יעיל כשזה מגיע לחרדה חברתית. ובאמת כדאי שזה יהיה עם מטפל פרטני שילווה אותך בתהליך הזה. אם את הולכת ללמוד באוניברסיטה, אני יודעת שיש שם אפשרות לטיפול מוזל. החשש שאנשים חושבים שאנחנו טיפשים מאפיין כל אדם עם חרדה חברתית. אם תקראי הודעות אחרות של אנשים שמציגים את עצמם, תשימי לב שהעניין הזה חוזר על עצמו. נראה לי שבגלל הפחד הגדול רגע לפני הלימודים, כדאי לפנות למטפל מתאים. כך תלמדי איך להתמודד עם המחשבות הקשות האלו ועם החרדה וגם עם הדיכאון. הטיפול מעט דומה לאימון אישי בזה שיש לך משימות ותרגילים להשלים, כך שהוא ללא ספק מעשי ומוביל לתוצאות. וכמו העצה הנוספת של oyvind אם החרדה קשה מדי עד כדי פגיעה בתפקוד אולי כדאי לשקול טיפול תרופתי שמאוד מקל על תהליך ההתמודדות. בסופו של דבר זה תלוי בך. רק שתהיי מודעת לכך שיש תקווה ויש איך להפוך את המציאות לקלה יותר. ותזכרי שאנחנו תמיד מבינים. אז ברגעי משבר את יכולה לכתוב פה. או אפילו לכתוב בפרטי לאחד המשתתפים.

פנדה16

New member
כל כל מזדהה איתך ומרגישה שזה בדיוק הסיפור

שלי. הסיבה שגם אני מרגישה שאני לא מצליחה לתחזק יותר מידי קשרי חברות עם אנשים חדשים הוא הפחד לספר יותר מידי על החיים האישיים שלי כי זה שמעולם לא היה לי חבר (גם בת 23 ) אני לא מוקפת בעשרות חברים לא שכבתי עם אף אחד ולא בעלת חשבון פייסבוק הופך אותי אוטומטית ליצור מוזר גם בעיניהם וגם בעיני, וזה בעיקר גורם לי להתבייש בעצמי וזה מעגל שלא נגמר. ניקח דוגמא פשוטה- יצירת חשבון פייסבוק אני לא מסוגלת ליצור חשבון שאני יודעת שמספר החברים האמיתיים יעמוד על בערך 15 איש וכל השאר אנשים מהעבר צבא או עבודה וכד'. קשה לי לראות אנשים עם 200-800 חברים בפייסבוק . לגבי הלימודים לבוא בגישה חיובית ולנסות להכיר אנשים על ההתחלה כי ככל שיעבור הזמן ולא נכיר אנשים זה רק יהפך לקשה יותר להכיר בהמשך. מה את מתחילה ללמוד? זה שאת עוברת לגור עם אבא שלך אולי יעשה לך רק יותר טוב, אני מאמינה שיהיה קצת קשה בהתחלה אבל גם אם יהיה קשה אל תוותרי ותחזרי אחורה. אם את מרגישה שאין לך אם מי לדבר את מוזמנת לשלוח לי מסר בפרטי.

אני מזדהה עם חלק ממה שרשמת

ושמחה שבאת לפרוק כי לכולם חשוב שיהיה איפה לפרוק, גם אם זה רק וירטואלי... גם אני מתחילה תכף לימודים ואני מקבלת על כך פידבקים חיוביים לרוב, אבל אנשים לא מבינים שזה מלחיץ אפילו יותר כי זה מרגיש לי שמעלים את רף הציפיות כלפי וגם ככה אני לא ממש יודעת כיצד אתמודד עם מה שבא. חשוב לי לציין שאני מעריכה אותך על האומץ לעבוד שינויים (כי לי באופן אישי זה משהו שקשה מאוד)- להתחיל ללמוד, לעבור דירה... אין לי הרבה טיפים לתת לך בעיקר כי אני בסירה דומה, רק יכולה להציע את עצמי שתשתפי, אני כאן ובמסרים! שיהיה בהצלחה! :)

למעלה