שלום

france

New member
שלום

שלום לכולם אני שירה ויש לי מספר שאלות כלליות לעניין ועבודה: האם הדת היהודית נוגדת מאגיה וכישוף? מהי דת הוויקה? במה בדיוק אתם מאמינים בעיקרון? האם הכישוף היא דרך חיים בשבילכם? לא רציתי להצטרף לפורום אלא רק לשאול את השאלות.... טודע!! ורציתי רק לחלוק אתכם משהו מוזר... אני מציירת דוליז ולפני כמה ימים ציירתי מאין שילוב של פגאנית ושמאנית באמצע תפילה מול אש... לא ידעתי איך לקרוא לה ופתאום קפץ לי לראש וויקה... לא vica אלא wica (לא משנה באנגלית העיקר הכוונה לדאבל יו)?..

Dia Leoghann

New member
אני מציע שתפני את השאלה לפורום אחר

נסי את פורום פגאניזם ושמאניזם. את תקבלי שם תשובה מצויינת!! בברכת אור, Dia Leoghann

L e s t a t

New member
שלום לך שירה

בס"ד 1. הדת היהודית אכן נוגדת מאגיה וכישוף ("לא ימצא בך... מעונן* ומנחש ומכשף; וידעוני וחבר חבר ושואל אוב ודורש אל המתים כי תועבת יהוה** אלוהיך כל אשר עושה אלה" - ספר הדברים, תורה נביאים כתובים) למרות שיש בדת היהודית מסורת הנקראית "קבלה" שהיא מסורת כישוף עתיקת יומין שזכתה להתנגדות מצד הרמב"ם. אך כיום הרבה רבנים ויהודים מאמינים ודתיים אחרים עוסקים בה. 2. באשר לוויקה, הנה קישור להסבר שכתבתי בעבר. 3. אני, באופן אישי, מאמין בפגניות. אני פוליטאיסט, יש לי אלים רבים, אני מאמין בטבע, אני מאמין בקשר שלי אליו ובאהבה שלי אליו. אני מאמין בכישוף. 4. כן, אני בהחלט רואה בכישוף כבדרך חיים. ---------- *הכוונה לרואה בעננים. **לכל היהודים שרוצים להטיף לי על כך שהעלבתי אותם - שום דבר אישי, לא נגדכם ולא נגד אלוהיכם, רציתי לצטט את הקטע כמו שצריך, אז כתבתי למעלה "בעזרת השמיים" (בסעייתא דשמייא) בארמית כדי לשמור על איזון מינימלי, אוקיי? יופי!

בתור אחד שלא מאמין ביהדות אתה די

בקיא בהלכותיה!!! ועדיין לא הבנתי למה רשמת בס"ד למעלה? הרי אתה לא יהודי?!? תודה רבה על כל תגובה!

למעלה