שלום..

תמרית

New member
שלום..

אני מבקרת פה מדי פעם למרות (או לא למרות) שאני אוהבת את העולם הדתי, היהודי שלי יותר מהכל, ומאושרת ומודה על כך שנולדתי בבית יהודי שורשי, בכל לבי. מאד הייתי רוצה לפגוש אחת מכן באופן אישי (בנים, סליחה, אתם יודעים הרי איך זה עובד...), בלי הקנטה הדדית, בלי שכנועים הדדיים, ממש מתוך -- סקרנות היא לא המילה הנכונה, אני רוצה להבין ולשאול. שמשהי תגיד לי איך נפגשים.. אני ממש אשמח.

מני3

New member
ברוכה הבאה

אני בטוח שתמצאי משהי שתוכלי לשוחח איתה פה בפרטי ואולי בפון זה לא נראה לי סיפור גדול יש פה הרבה בנות נחמדות. דידית, מחפשת דרך, שחף(אחרי הבגרויות), טוב. יש להן הרבה רצון טוב אבל לפני זה תצטרכי להכנס לפה ולספר לנו מי את, למה? כמה? וכו´ לגבי "בית יהודי שורשי" יתכן שתעברי פה טיפול מהשורש קחי את זה בחשבון בהצלחה

תמרית

New member
תודה למני הזריז

כתבתי "להיפגש" כי אין לי הרבה סבלנות למקלדת ומסך המחשב, והם גם זמינים לי בשעות העבודה בהם אני אמורה לעבוד.. בערך. וגם לטלפון אין לי הרבה סימפטיה, אבל -- איך שיסתדר. אז לכל הוותיקים, שלום אני ירושלמית, כרגע, בת 25 וחודש (כמעט), והדבר שאני הכי יכולה לספר על עצמי עכשיו הוא שאני מתחתנת, בע"ה, בעוד שבועיים וחצי; זה פשוט הדבר העיקרי שמעסיק אותי עכשיו. זהו, כרגע ואשמח להכיר את מי שתרצה. ואני לא חוששת מטיפולי שורש אם הם לא אצל רופא השיניים, באמת.

מתחתנת בעוד שבועיים ?

וואי, העברת לי צמרמורת בגב... שבוע לפני שהתחתנתי [ובכן, למי שלא יודע, הייתי נשוי בגיל 20, ולאחר מכן התגרשתי וחזרתי בשאלה], הלכתי להרב יעקב מאיר שכטר, אני מניח שחלקכם שמעתם עליו, הוא איש תמים וצדיק שכל כוונותיו לטובה, והוא מאוד מקובל בציבור החרדי, רבים מאוד באים לבקש את עצתו. איכשהו הייתי מקורב אליו. הקיצר - הלכתי אליו, ואמרתי לו: "תדע לך, שאני מאוד מבולבל, אני לא רוצה להתחתן, אני לא רוצה את החתונה הזאת בכלל, אני אתגרש ממנה, אני מרחם עם כלתי שתצטרך לעבור את זה..." הוא הקשיב לי ברוב קשב וביקש ממני להראות לו את ידי, הראתי לו והוא אמר: "אני רואה בכף היד שלך שיהיו לך עשרה ילדים מהאשה הזאת, אין לך מה לדאוג...". הוא לא ירד לעומקם של דברים וחשב שאני פשוט חסר ביטחון לגבי הנישואין, אבל אני חזרתי ואמרתי את מה שעל ליבי. כמובן שלא הרחקתי לכת לספר לו את מחשבותי על הדת ועל החברה. אחרי השיחה הזאת איתו יצאתי עצוב ושבור, כי המפלט האחרון בתוך העולם החרדי התברר כחסר תועלת. תחשבי על זה.

תמרית

New member
יידישיסט, באמת

זה מה שיש לך להגיד לכלה נרגשת שבועיים וחצי לפני החתונה שלה?? אני לא אגיד שזה החלום הוורוד שתמיד דמיינתי, אבל טוב שכך, באמת. ברור לי שזה האדם שאני רוצה לבנות ולהבנות (
) אתו. ואני גם אוהבת אותו. ההתמודדויות שכאן, כמו כל ההתמודדויות שעברתי בשנה האחרונה ועוד אחורה, רק עושות אותי אדם אמיתי ושלם יותר; זה עניין של החלטה, קצת. בכולופן - (קצת נסחפתי, סליחה) - אני מצפה לתגובה קצת יותר רומנטית/משתתפת לאחת שעומדת להתחתן.. לא?

תחי הרומנטיקה ../images/Emo141.gif

אז אני התחתנתי לפני . . . . . . 22 שנים, כן, עשרים ושתיים. וזה כיף, והולך ומשתפר עם השנים. אני לא אתחיל לתת לך עיצות ומתכונים לחיי אהבה מושלמים. רק אאחל לך שגם אחרי 20-30 שנים תהיי נרגשת כמו היום. וזה אפשר >אתאיסט יודע שזה דורש השקעה, אז מה<

תמרית

New member
שיו..

.. תודה
זה טוב לשמוע, ואני מקווה להיות נרגשת ומאושרת עוד יותר מאשר עכשיו ואני דוקא אשמח לשמוע עצות טובות ואפשר להסתקרן לשאול מה פירוש אתאיסט עם ציציות? אני פשוט חדשה פה ואני עדיין מבקשת ממי שתרצה.. כנ"ל

את במצוקה ?

דברי על זה, אל תמרחי את זה! ועכשיו למה שחשבתי היום בצהריים, ויכול להיות שאם הכיוון שלי נכון אני צריך לבקש את סליחתך על מה שכתבת לך קודם. עלה בדעתי שאת כותבת בתמימות וכל מה שאת רוצה הוא לדבר עם בנות שהיו פעם דתיות כדי שיספרו לך על מיניות האשה ועל "מה עושים אם...". את לא מרשה לעצמך לשאול את השאלה הזאת בפורום דתיים כי את מתביישת אבל כאן את מרגישה חופשיה לשאול. וולקאם, תשאלי את הבנות. אני אולי נשמע תוקפני אבל אני לא. שיהיה לך במזל טוב ובהצלחה.

חחחחח

יש בזמן האחרון הרבה מודעות קריאה לעזרה לאלמנה מסכנה עם חתימת ר´ יעקב מאיר שכטר (סליחה, שעכעטער) והוא מבטיח שאם רק יעזרו לאלמנה שהוא חפץ ביקרה, אז יותר לא יהיה שום צרות לעם ישראל, נו אז מה. הרבנים אף פעם לא מתחייבים לקיים. יש לי עוד הרבה סיפורים לספר על ברכות ש"התקיימו".

תמרית

New member
אל תכעסו על

הסקרנות שלי אני רוצה לדעת קצת מאיפה רב האנשים כאן מגיעים.. קצת ממה שקראתי - הרוב מהעולם החרדי? יש חב"ד? יש ד"לים? יש חסידויות? (אחלה אייקונים, אבל אין משהו נבוך?..)

בני ברק

זאת העיר היחידה (אני מקווה ככה) שכל מי שמתחשק לו לקבץ נדבות שם רמקול בפול וליום וטוחן לכל התושבים את השכל.

תמרית

New member
(בנות, אייכן??) ../images/Emo4.gif../images/Emo35.gif

בנתי ומתקיימים מפגשים מדי פעם? האם אוזמן, לכש..? כאן (בשונה מבקשת המפגש למעלה.. אני עדיין מחכה!!) זו סקרנות גרידא. אני קשורה יותר לציבור ה"כיפות הסרוגות" so called, והמשפחה שלי היא די חרדית (שוב so called). אם זה מעניין מישו. מעברים אני קצת מכירה, וזה תמיד מרתק אותי. לא יכולה להגיד שב"יוצאים בשאלה" זה משמח אותי, אבל אני תמיד רוצה לשמוע.

B a m b i

New member
היי תמרית חמודה

ברוכה הבאה בשם השם. על מקום זה נאמר "מה טובו אהליך יעקב". במבי תוהה אם אין לך מה לעשות שבועיים לפני החתונה, או השרשור על יחסי הדת - חופת נידה עשים לך את זה. מזל"ט בשע"ט בעזהשי"ת

המפגשים

המפגשים שלנו מיועדים עבור אלו מחברי הפורום שיצאו בשאלה, שיוצאים בשאלה או שמתכוננים לצאת בשאלה (ובני הזוג שלהם ולפעמים גם סתם חברים שלנו)... אם לא תהיה התגייסות מיוחדת מחברי הפורום שמאוד מאוד מאוד ירצו (משום מה) שתגיעי למפגשים, אני לא רואה סיבה לכך שתהיי במפגשים.

תמרית

New member
איך שתרצו

לגבי המפגשים. אם תהיה התגייסות כללית -- אשמח לשמוע... ובמבי, זה נכון, כנראה זה ממש נכון, אני אפילו קצת נרגשת לכתוב את זה ואולי זו תהיה ההודעה האחרונה, אלא אם כן מישי תרצה להפגש, כאמור, והיא תוכל לשלוח לי מסר אישי אבל לעניינו - זה באמת כי בדיוק השבוע, במפגש האחרון שלי עם מדריכת הכלות, אני ממש כמעט דמעתי מרוב התרגשות. אני יוצאת מכל מפגש בהודיה עצומה על הדברים המתוקים והכל-כך מכוונים לטבע הנשי והאנושי, ושכל כך עוזרים לי לראות איך הבית הזה, בע"ה ומתוך המון עמל, יהיה בניה אמיתית שלא הייתי יכולה לבנות בכוחות עצמי, בבינתי האנושית (אולי אני סתם לא מספיק חכמה). ודוקא אותם דברים שכל כך הכעיסו את אחת הבנות פה (סליחה אם אני לא זוכרת בדיוק מי) כל כך רגשו אותי, וזה היה נראה לי כל כך שלם ונכון.. ממש קשה לי להסביר בלי לרדת לפרטים, וזה בהחלט לא המקום והזמן לרדת לפרטים. ואז, מתוך ההתרגשות הזו, קראתי את (חלק מ)השרשור שנגע בנושאים האלו, ותהיתי - ורציתי בכל לבי להבין - איך משהו שהוא כל כך יקר לי ומדהים ומרגש בעיני, הופך להיות כל כך מאוס וזר בעיני אחרת. לכן אמרתי שאני רוצה לפגוש אחת מכן - לא לשכנע ולא להשתכנע, פשוט להקשיב ולהבין. ואני יודעת שזה נשמע קיטש מטופש, אבל -- מתוך הביקורים שלי כאן מדי פעם, אתם באמת כולכם יקרים לי מאד. ותודה, במבי, שנגעת בכפתור הנכון והבאת לשפיכה הרגשנית הזו. הנה לכם תמרית במיטבה... (סרטן טיפוסי) היו שלום.

כשתגדלי תביני...

כשבעלך יצטרך לרוץ לרב כדי להראות לו את התחתונים שלך... כשהבלנית תבדוק אם לא נשארו לך שערות מיותרות על הגב... כשכל השכונה יסתכלו עלייך כשתלכי פעם בחודש עם השקית... >אתאיסט נשבע שהוא עוד היה עדין...<

טוב

New member
מה הקשר של זה ?

כל הדתיים סוטים? ומה הקשר בין זה לנידה גם לא הבנתי. חברה´, לא צריך להיות מיליטנטיים.

למעלה