שלום..

חיקה

New member
אני מכיר סיפור שהאשה הלכה למקוה ולא

טבלה רק התקלחה והבלנית סיפרה את זה לרב ואל תישאלו איך ניגמר .:

תמרית

New member
באמת-באמת הודעה אחרונה.. ../images/Emo8.gif

באמת התכוונתי שלא להגיב כי זה באמת יהיה דיון בלי סוף ובלי דיון ממש, כי לעצם הויכוח אני ממש לא רוצה להכנס - אם אכן הלכות נדה הן מדהימות או מזעזעות; רק לטענות שמסביב לעניין ואפרד מכם.. אני מאד מסכימה שזה מאד משנה איך לומדים את זה, ועם מי, ושהפרקטיקה תמיד פחות קסומה מהתאוריה (בייחוד כשהתאוריה עצמה יכולה להראות כל-כך משפילה ומלוכלכת) - אבל דוקא במקרה הזה ממש אי אפשר להאשים את המדריכה שלי בכישרון דמגוגי גדול. היא אשה פשוטה, לא רהוטת דיבור כמו נשים אחרות שאני מכירה, היא לא תמיד יודעת לצייר את הדברים בצבעים הכי יפים שלהם, וגם באמת עדיף שלא, אבל נכון שיש בה הרבה נשמה; נראה לי שמה שעושה את ההבדל, בין השאר, זה היחס הראשוני לנושא עמו מגיעים מראש.. אם מראש זה מצטייר כדוחה ומעיק, כל ההלכות נשמעות דוחות ומעיקות; ואם מראש היחס לגוף, לטבע שלו, למושגים של טומאה וטהרה, הוא שמח ומקבל ולא נבהל (טמא זה לא רע!.. זה מצב שמצריך התייחסות שונה) גם היחס להלכות הוא אחר. אני לא מפחדת מבלניות ומרבנים ומכתמים ובדיקות; אני ב א מ ת ב א מ ת מרגישה שזה נכון ואמיתי, עוד לפני שפגשתי את המדריכה, והכניסה לפרטים רק השלימה את התמונה. ודי, באמת נסחפתי לדיון שלא התכוונתי להכנס אליו; אני אשלח את ההודעה כי זה בוער לי באצבעות, אבל אני אעמוד בזה בפעם הבאה.. (
).. סתם. באמת. רק טוב.

דידית

New member
מתחיל לעצבן אותי.

סתם הערה בדרך אגב: אני לא באתי עם מראש עם דיעה שלילית, אפילו לא ידעתי על קיום כל תילי ההלכות האלה. היה זמן שניסיתי בכל כוחי לאהוב את זה ולהאמין בזה. טמא -זה בהחלט רע, חיות טמאות אסורות באכילה וכל מושג הטומאה הוא דבר שלילי לחלוטין. ואני אגיד לך מה מתחיל לעצבן אותי בכל הקטע? (גם אני לא מצליחה להתאפק) לעזעזאל!!! אישה עושה את כל הבולשיט הזה תוקעת סמרטוטים, וכל הבבלט הזה אבל הקטע של כמה זה כיף וכמה זה טוב לי. השכנוע העצמי הזה שלהביא לרב את התחתונים זה קדוש, שזה שהבלנית בודקת אותך בשבע עיניים זה מיוחד. שהבדיקות והלחץ של איזה כתמון ממש נותנים לך אושר. עשי לי טובה, לפחות תהיי גלויה עם עצמך. אין לי שום דבר אישי אבל כוון המחשבה שלך הוא תוצרת ישירה של שטיפות מוח. דידית. <שונאת לדבר מנסיון> <<מתאפקת שלא לצעוק>>

קטעים, |תחתונים| ../images/Emo59.gif

בכל שנה, בקיץ, מתקיים סמינריון לרבנים צעירים, בדרך כלל, שבוע או שבועיים. בכל שנה סביב נושא מרכזי אחר. בשנה שעברה, הנושא היה: כתמים. הנחה את הסמינריון רב מומחה בנושא. הרב היה מגיע כל יום עם שק מלא בדים ותחתונים. מסתבר שרוב הגברים שמביאים לרב תחתונים לבדיקה, די מתביישים לבוא לקחת אותם חזרה, ורק מתקשרים בטלפון לברר תשובה. הרבנים הצעירים היו צריכים לבדוק תחתון תחתון ולהגיד מה נראה להם. יום אחד, הביא להם הרב סדין עם כתם, ומה אמר? "מעניין מה היא לבשה אם הכתם הוא רק על הסדין" >אתאיסט יודע, אתאיסט עוד בעניינים<

B a m b i

New member
אל תהיו רשעים.

נו באמת, אנשים. היא מתחתנת. תמרית מתוקה אל תשימי לב למי שמפחיד אותך (אני בכלל לא הרגשתי לא נעים במקוה, להיפך.) אני בטוח, שאם את באה מתוך אמונה תמימה אז אפשר למצוא בזה את הדברים הטובים, והמון נשים עושות את זה חודש בחודשו. אני לא אומר לך מה לעשות, אלא שאם זה מה שאת רוצה, אז תעשי את זה בשמחה ובלב שלם, ואני בטוח שאת לא תצטערי. ונראה לי שכדאי לך לעזוב את המקום (למענך), כי הפורום הזה הוא אדום-לבן. מי שחונה כאן, נגרר מיד. תמיד נשמח לקבל אותך לשורותינו, במידה ותשני את דעותייך, אבל לא נשכנע אותך לזה. נ.ב. נראה לי שאם מאוד קשה ללכת למקוה אז אפשר ללכת לים, (או למימדיון), אבל לקבלת חוות דעת רבנית מעודכנת - פני לאתאיסט. היי שלום - ותיזהרי לא לטבוע.

B a m b i

New member
נכון לפעם האחרונה שהייתי

עיו"כ לפני חמש שנים (בערך) היה בסדר. בסדר בסדר, אבל לא בשבילי.

למעלה