שלום

על הרע ועל הטוב

כיווני המחשבה שלך, נובעים מדעת של עץ הדעת טוב ורע. כיווני המחשבה של ישוע ומאמיניו נובעים מדעתו של אלהים מעץ החיים. אלהים ברא עולם מושלם, עולם שכולו טוב, ואפילו טוב מאד, זה מה שהוא אמר לאחר שהוא ברא את האדם - טוב מאד. אלהים הוא טוב וצדיק, הסיבה לכך שאלהים ברא את העולם היא האהבה שלו, הוא רצה לחלק את אהבתו עם מישהו שהוא לא הוא ולכן יצר את האדם. אלהים הציב את האדם בגן-עדן שם היה עץ הדעת טוב ורע, אלהים אסר על האדם לאכול מפרי העץ כי ביום אכלו ממנו הוא מות ימות. כלומר יתנתק מאלהים(מוות רוחני), ויתחיל תהליך איטי של מוות פיזי. הלל בן-שחר היה כרוב יפיפה שאלהים ברא לכבודו, הלל היה אחרי על מלאכים אחרים ביחד הם היו מהללים את הבורא. יום אחד הלל בן שחר חשב לעצמו שהוא עצמו מאד יפה ומוכשר אז למה שהמלאכים במקום להלל את הבורא יהללו אותו, הוא חשב לתפוש את מקומו של אלהים. ולכן אלהים סילק אותו ממלכותו וזרק אותו לתחתיות הארץ. ואותו מלאך-כרוב, הלל בן-שחר, הפך להיות האוייב של אלהים - השטן. אדם ואשתו טיילו להם בגן-עדן שאלהים הציב אותם שם למלוך על הבריאה, לעבוד בה ולשמור עליה. כשלפתע השטן בא בדמות הנחש והחל לדבר עם האשה כשהוא מספר לה חצאי אמיתות על דבריו של אלהים. (חצאי אמיתות הם סוג השקר הגרוע ביותר). האשה התבלבלה, ונכנע לפיתויו של השטן, אכלה מהפרי האסור ונתנה לאדם וגם הוא אכל. מאותו הרגע האדם, אשתו וכל הבריאה נפלו. הפחד חדר לעולם, החטא הפשע והרשע חדרו לעולם, והשטן קיבל מהאדם את הסמכות שאלהים נתן לו(לאדם). מאותו הרגע החיות החלו לפחד מהאדם ולאכול אחת את השנייה, האדם נותק מאלהים ומת מוות רוחני, האדמה נהייתה קשה לעבוד, תופעות טבע הרסניות כגון הוריקן, רעידות אדמה והרי געש הם תוצאה של הטבע שנפל. לאדם מאותו הרגע נהייה טבע חוטא, וכל בני האדם הם רעים עוד מנעוריהם, והאדם הוא חוטא עוד מלידה. ישוע המשיח בא להחזיר את האדם למצב הקודם בו הוא היה בהתחברות עם אלהים הטוב. לשאת את החטאים של כל בני האדם ולכפר על החטאים שלנו ולהפוך את הלבבות של בני האדם מלבבות קשים כאבן, ללבות רכים כבשר. הצדק נמצא רק אצל אלהים ולא אצלנו בני האדם. אני יודע שיש דבר כזה ריפוי של אנשים רעים ולהופכם למשהו אחר, אני אחד מהם. השינוי האדיר שעברתי בחיי ושאני ממשיך לעבור הוא שינוי על טבעי. יש לי מספר חברים שהיו עבריינים, גנבים שודדים, מסוממים שקרנים, שהשתנו באופן על טבעי, שהיום הם דוברי אמת, עושי טוב ונאמנים. אני שמעתי גם עדות של אדם שהיה רוצח, ובכלא הוא שמע את הבשורה על ישוע קיבל את ישוע לחייו, חזר בתשובה, ושוחרר מהחטא. אני יודע שיש דבר כזה אנשים רעים שנרפאו ושהפכו לטובים בזכות אמונתם בישוע המשיח ואני מבין את המשמעות העמוקה של לאהוב את אוייבך ולא להתקומם כנגד העושה את הרע. כן לישוע היה כעס קדוש כנגד הצבועים והמושחתים, אלהים שונא את החטא. אך הוא אוהב את האנשים עצמם. הברית החדשה אומרת לנו כִּי לֹא עִם בָּשָׂר-וָדָם מִלְחָמָה לָנוּ, אֶלָּא עִם רָשֻׁיּוֹת וּשְׂרָרוֹת, עִם מוֹשְׁלֵי חֶשְׁכַת הָעוֹלָם הַזֶּה, עִם כֹּחוֹת רוּחָנִיִּים רָעִים בַּשָּׁמַיִם. ונגדם עלינו להלחם. לסיכום: אלהים הוא טוב וצדיק. האדם נברא בצלמו ודמותו של אלהים והיה טוב מאד. לאחר שהאדם חטא באי ציות לאלהים כשאכל מפרי עץ הדעת טוב ורע, הוא נפל בחטא והפך לחטא לאחר הנפילה של האדם האדם כבר לא טוב הוא רע מנעוריו. כיוון שאלהים אוהב את בני האדם הוא שולח את בנו יחידו כקרבן על החטאים של בני האדם. ישוע המשיח מת לכפר על חטאי האנושות וכל מי שמקבל אותו מקבל סליחת חטאים וישועה, וליבו משתנה מלב של אבן ללב של בשר, והוא מקבל את אופיו של המשיח ואופיו החוטא הולך ונעלם.

Feanor75

New member
תודה

זה יפה, אבל מציג חצאי אמת. כיווני המחשבה שלי מבוססים על הקול הפנימי לא פחות מהדעת. כמובן שיש רע שאינו רק העדר טוב. לכן יש לי יסוד להאמין שישוע ציווה: 'אהוב את בני האור, שנא את בני החושך' הסיפורים שלך על אנשים שהשתנו מקצה לקצה הם מוזרים בעיני, אבל אתה נשמע כדובר אמת לכן לא פוסל שהם היו. אני יודע שהתגלויות וטראומות יכולות לשנות אנשים, אבל שים לב שזה לא שינוי טהור כי זה סה"כ פחד מעונש. זה גם צריך לעמוד במבחן הזמן. להבנה יותר מעמיקה של הטוב והרע, אתה יכול לקרוא באגדה הזאת: target=_blank rel=nofollow>http://209.85.129.132/search?q=cache:gYaTCChgZsoJ:img2.tapuz.co.il/forums/1_112228574.doc+%D7%94%D7%9C%D7%94%D7%91%D7%94+%D7%94%D7%9E%D7%9B%D7%9C%D7%94&cd=1&hl=iw&ct=clnk אני מציע לכל אדם לאמץ את גישת הזן בודהיזם להטיל ספק בהכל. מה שאני חווה בעצמי רק זה אמת עבורי, השאר השערות במידות שונות של וודאות.

Feanor75

New member
ובקשר לחטא

הגישה הנוצרית שהבאת כלפי החטא די נותנת לו לגיטימציה. ככה יוצא. אדם גדל בגישה כזאת יתנהל ככה: 'נו אני במילא נחשב חוטא, אז לפחות אהנה מזה.' גם אם לא יודה בזה, כך יהיה בתת מודע שלו. כמו שתקרא לילד שקרן הרבה פעמים אפילו שלא שיקר, בסוף זה יחדור לו לראש והוא ישקר. ברור שבעולם שבו אנשים משלמים על חטאיהם, הם ירתעו מלחטוא. לכן לאהוב אותם זה לחזק את החטא.

אתה טועה ביחס לחטא

הגישה שהבאתי היא גישה יהודית עתיקת יומין. רוב בני האדם יודעים שהם חוטאים אך הם לא יודעים מה לעשות עם החטא. לכן הם המציאו כל מיני דרכים להתגבר על החטא, בפילוסופיות ודתות שונות, האנושות מתחלקת ברובה לשני חלקים, החלק האחד שחושב שבמעשיו הוא יכול להצדיק את עצמו לפני הבורא ובכך, במעשיו הוא יכול להשתחרר מתחושת האשמה שנובעת מהחטא, והחלק השני שחושב שאם הוא יאחז בפילוסופיות שונות, ותיאוריות שונות, הדבר יכהה את תחושת האשמה שנובעת מהחטא לאלהים יש גישה והבנה אחרת לחלוטין. רוב האנשים חושבים שעליהם לעשות משהו בכדי להצדיק את עצמם לפני אלהים, אך למעשה אין אנו יכולים לעשות דבר ואף לא חצי דבר. ישוע המשיח עשה את הכל. הוא לקח את החטא שלנו על עצמו וכיפר עלינו במותו על הצלב. הדם של ישוע המשיח מטהר ומשחרר את מי שמקבל אותו כמלך ואדון. לכן רק מי שמקבל את ישוע המשיח(שכתוב עליו בברית החדשה), יכול להיות באמת משוחרר מהחטא, להיות בן-חורין, ולהכנס למלכות האלהים. ההתמקדות וההתרכזות בו בישוע המשיח, משחררת את האדם מהאנוכיות שלו, מהפחדים שלו, ומהחטא שלו. ההתמקדות וההתרכזות של האדם בעצמו מביאה לו רק מפח נפש, אשמה, פחדים וחטאים. כשאדם פוגש את אלהים חיים, הוא לא רוצה יותר בחטא, החטא הוא דבר מה לא רצוי, ולכן הוא יכול למצוא שחרור בישוע המשיח, כיוון שישוע נשא את חטאי כל האנושות על עצמו. ישוע ישב עם החוטאים ואכל איתם, כשהוא בא במגע איתם וגילה להם את אהבת אלהים, הדבר לא חיזק בהם את החטא, ההפך, הדבר גרם להם לחזור בתשובה מחטאיהם. וזאת הפעולה הקדושה של ישוע המשיח גם היום.

Feanor75

New member
יש חוטאים ויש חוטאים.

הטעות שלך היא בהתייחסות לכל האנשים כשווים. רשעים בטח לא משתנים, וגם אחרים רק שינוי מינורי. מי שמאמין בעסק הזה הוא פחות חוטא ממי שלא?!? זה כבר מריח לא טוב, כמו ריח של שטרות מחילה שהוציאה הכנסייה. מאמין שאדם ישלם על כל חטא שלו, לכן כדאי פשוט להשתדל כמה שפחות לחטוא, בלי דמיונות שווא שזה נסלח בעקבות אמונה כלשהי. ידע ואגו רוחני כמובן שלא משפרים אנשים. האנשים הכי צבועים בהם נתקלתי באים מהמקומות האלה של לאהוב את כולם. כי הכעס שלהם חייב לצאת איפהשהו. תקראו את הקובץ המצורף אז תבין.

אבל למה אתה מתעקש סתם

השכר של החטא הקטן ביותר, הכי קטן ביותר בין אם בשוגג או במזיד שכר החטא הוא מוות נקודה! כולם חוטאים מהקטן לגדול הכל שווה מיתה פיזית ורוחנית, אלוהים סלח לכולם כשישוע נשא את עול החטא למען כולם מי שקיבל את זה שאלוהים שלח את בנו לשאת את חטאיו, קיבל ישועה ואלוהים סלח לו, לכל חטא! האיום והנורא ביותר גם אם קשה לך לקבל את רמת החסד והרחמים שיש באלוהים, הוא סלח! על האדם רק לקבל את החסד של אלוהים ומי שיקבל נסלח לו ומי שקיבל באמת שונא את החטא ונלחם בו ומנצח אותו בזכות ישוע המשיח בן אלוהים חיים, אלוהים! אנשים שנולדים מחדש ברוח ומאמינים בישוע שונאים את החטא אוהבים באמת את ישוע/אלוהים השנאה יצאה מלבבם והם אוהבים גם את האדם, האדם הקודם מת אם אתה לא מאמין שאלוהים שעשה את האדם יכול לשנות אותו ואם אתה לא מאמין שאלוהים רב הרחמים והחסד יכול לסלוח לאנשים אין לאן להתקדם

האם לא כולם בני אדם?

האם לא כולם צאצאים של שם חם ויפת? כולם. ולכן כולם חוטאים. ואין זה משנה כלל אם החטא גדול או חטא קטן, אם החטא מתבטא ברישעות, או שהוא מוצנע בחדרי חדרים. חטא הוא חטא וכמו שכתב מאוהב בעינב, אין חטא גדול או קטן ושכר החטא הוא מוות, לכל חטא. אין חטא שהוא גדול יותר מהכפרה המושלמת שישוע השיג על הצלב במותו ובתקומתו מבין המתים. ישוע מת על החטאים של כל האנושות. ההבדל בין המאמין בישוע המשיח לבין זה שאינו מאמין הוא גדול לאין שיעור. ההבדל הוא בכך שזה הראשון חוטא שנושע, שיש לו ישועה וסליחת חטאים בחסד. וזה האחרון אם לא יחזור בתשובה ימות בחטאתו. האם אדם שמאמין בישוע ונולד מחדש הוא פחות חוטא, במובן מסויים כן, כיוון שהחטא לא שולט יותר על חייו, והוא שונא ומתרחק ובורח מהחטא, יש לו מודעות לישועתו ובשל כך הבחנה לגבי החטא והבשר. ישוע שילם על החטא שלך, הוא לקח על עצמו את חטאיך, כדי שאתה תדע מי הוא אלהים שתהייה לך מערכת יחסים אישית איתו, ושתוכל לקבל את החיים שלו. הוא אוהב אותך יותר ממה שאתה תוכל אי פעם לתאר. הוא אוהב אותך עד מוות. ואכן הוא מת עבורך. להשתדל לא לחטוא בלי הכפרה, הישועה והאמונה שבדם ישוע המשיח - בלתי אפשרי. אתה תחטא כי אתה משועבד לחטא. כולנו חוטאים, גם המאמין הכי חזק בישוע עדיין חוטא, אך אם הוא מתוודה על חטאיו לפני אלהים ולפני אחים, חטאיו נסלחים לו, כיוון שהוא מודה וחוזר על כך בתשובה. אלהים נאמן. "וְזֶה דְּבַר הַבְּשׂוֹרָה אֲשֶׁר שָׁמַעְנוּ מִמֶּנּוּ וַאֲנַחְנוּ מַשְׁמִיעִים לָכֶם, שֶׁהָאֱלֹהִים אוֹר הוּא וְכָל חֹשֶׁךְ אֵין בּוֹ. אִם נֹאמַר שֶׁהִתְחַבְּרוּת לָנוּ אִתּוֹ וְנִתְהַלֵּךְ בַּחֹשֶׁךְ, דּוֹבְרֵי שֶׁקֶר אֲנַחְנוּ וְאֵינֶנּוּ מְקַיְּמִים אֶת הָאֱמֶת. אֲבָל אִם נִתְהַלֵּךְ בָּאוֹר, כְּמוֹ שֶׁהוּא בָּאוֹר, כִּי אָז הִתְחַבַּרְנוּ זֶה עִם זֶה וְדַם יֵשׁוּעַ הַמָּשִׁיחַ בְּנוֹ מְטַהֵר אוֹתָנוּ מִכָּל חֵטְא. אִם נֹאמַר שֶׁאֵין בָּנוּ חֵטְא, מַתְעִים אָנוּ אֶת עַצְמֵנוּ וְהָאֱמֶת אֵינֶנָּה בָּנוּ. אִם נִתְוַדֶּה עַל חֲטָאֵינוּ, נֶאֱמָן הוּא וְצַדִּיק לִסְלֹחַ לָנוּ עַל חֲטָאֵינוּ וּלְטַהֵר אוֹתָנוּ מִכָּל עַוְלָה. אִם נֹאמַר שֶׁלֹּא חָטָאנוּ, לְכוֹזֵב שָׂמְנוּ אוֹתוֹ וּדְבָרוֹ אֵינוֹ בָּנוּ." (א' יוחנן א':5-10)

Feanor75

New member
תחשוב על זה לעומק, רק אתה עם עצמך.

כל החטאים כטנים כגדולים, דין אחד להם? זה עיוות בלתי נסבל של הצדק. איך אפשר להאמין בדבר כזה? רצח עם ועבירת מס קטנה שווים בדין, אם רק מתוודים עליהם בפני הכומר? אם ישוע רואה דבר כזה הוא משתולל מזעם, מחוסר צדק כזה. ומכל חטא שהעולם שותק עליו, בהתאם לגדול החטא. ומעוד אינספור מעשים ושקרים שנעשו בשמו. לא יתכן שאמונה נטו נותנת איזשהו יתרון למישהו, הופכת אותו לעדיף על אחרים. זה אמצעי הפחדה ומניפולציה על אנשים חלשים להישלט בידי כל אותם עסקנים מושחתים, בדיוק מהסוג שישוע תיעב. נהפוך הוא, האתאיסט השואף לטוב, מעשיו הרבה יותר טהורים משל המאמין. ידידה קתולית הסבירה לי שהחטאים נמחלים בווידוי, אבל לא כאשר בשעת החטא אתה מודע לו ומתכנן להתוודות עליו בידיעה שהוא נסלח. במקרה כזה הולכים לגהינום. זה כבר מעמיד את הדברים באור אחר, אבל עדיין מעוות. יש צדיקים ויש רשעים. הגישה שהצגת מסוכנת מאוד, ומעודדת חטאים.

ממש לא! ותחשוב אתה על זה לעומק

עבירת מס קטנה? החטא הזה הוא חטא גדול. אלהים הוא צדיק ומשלם לכל אדם כמעשיו הוא. השכר של החטא הוא מוות, ואין פה חטאים "קטנים" או "גדולים". אני בהחלט לא מעודד חטאים, ההפך, אני חושף את חומרתו של החטא, ומשווה חטא שנחשב בעיניך כקטן לחטא שנחשב בעינך כגדול ולא ההפך. אני מעודד חזרה בתשובה. אני לא דיברתי על התוודות בפני איזה כומר. קודם כל אני שונא את המילה כומר, זאת לא מילה טובה ואני חושב שהיא מבזה את כוהני הדת בנצרות. שנית אני מדבר על התוודות קודם לפני אלהים ואחר כך לפני אח באמונה שהוא אדם רציני שהולך באמונה ועומד בישוע. כשאדם מתוודה על חטאיו הוא למעשה אומר ומבטא במילותיו את מה שאלהים חושב עליו. זה העניין להתיישר עם הקו של אלהים. חטא הוא מצב שבו אתה לא נמצא בקו אחד עם אלהים, תשובה או חזרה בתשובה זהו מצב בו אתה נמצא בקו אחד עם אלהים ועם דברו, עם מה שהוא אומר. ברור שאמונה נטו נותנת יתרון ועוד איזה יתרון. בעייתך היא שאינך מאמין ואינך מבין כלל מהי אמונה. אבהרם הוצדק באמונה. האמונה מצדיקה את האדם לפני הבורא, כפי שכתוב בספר חבקוק הנביא, 'צדיק באמונתו יחייה'. כלומר אדם מצודק באמונה. ממש לא אמצעי הפחדה ואין פה כל מניפולציה. רק דבר ה' טהור. על האתאיסט אלהים אומר בדברו שהוא נבל. ואין בו כל מעשה טהור כיוון שאין מעשיו נעשים באמונה. והמעשים לא מצדיקים את האדם כי אם האמונה. אלהים אוהב אותך, ורוצה לגלות לך את הסוד של האמונה בו ובמשיח ישוע. קרא מזמור תהילים ב', קרא את ספר ישעייה הנביא מפרק מ' עד ס"א בעיקר פרק נ"ג. קרא את האיגרת אל הרומים, ואת האגרות של פטרוס. אולי תבין משהו. הגישה שהצגתי היא גישת הכתובים. ולך ידידי יש הרבה מה ללמוד על חטא, הצדקה, אמונה ואהבת אלהים והאדם.

זה לא יעזור לך

שכר החטא הוא מוות, כל חטא (אל הרומיים ו' 23) בני אדם מורידים את רף הצדק של אלוהים ומתחילים למיין מה פחות רע ומה יותר רע בעיניהם בשביל אלוהים אם גנבת שקל, מרדת באלוהים ודינך מוות אם רצחת כנ"ל בני אדם גם מורידים את רף החסד והסליחה של אלוהים אתה צריך להבין אדם שבאמת נולד מחדש והוא באמת מאמין הוא לא יחזור בכוונה לקיים חטאים הוא כבר לא אוהב חטאים אלוהים שינה אותו ואינך יודע ומכיר זאת לכן זה נשמע לך מוזר מי שרואה את הישועה בכך שהחטאים פתאום מותרים כי הכל מכופר סימן שהוא מעולם לא קיבל את ישוע ומעולם לא אהב אותו באמת והוא מעולם לא נולד מחדש ברוח, הוא פשוט אוהב את החטא והחושך יותר מאלוהים ומנצל הכל על מנת להמשיך להיות עבד של חטא לפני שהאדם נולד מחדש הוא מגיע לנקודה בחייו שהוא פשוט נשבר מול אלוהים ומתוודה בכך שהוא פשוט אדם חוטא ומפוצץ בחטאים שהוא עושה במודע וגם לא במודע, הוא כנה עם אלוהים ומתוודה שהוא לא צדיק למרות כל מעשה טוב שהוא עשה בחייו ומודה שאלוהים הוא הצדיק והמצדיק האדם מבקש סליחה על עברו ומקבל את חסד אלוהים, מישהוא שילם עבור כל חטאיו וזה אלוהים, ישוע האדם נותן לאלוהים את חייו, ונולד מחדש ברוח, האדם הקודם מת, רוח חדשה אלוהים שוכן בו ומניע אותו לאורך חייו אתה מבחין בשינויים שחלים בך ובהשקפה שלך לגבי הכל, אתה אדם שונה בתכלית

ממליץ לך לקרוא את המשל של ישוע

על המוכס והפרוש 9 ולכמה אנשים, שבטחו בעצמם כי צדיקים הם ובזו לאחרים, ספר את המשל הזה: 10 "שני אנשים עלו אל בית המקדש להתפלל; אחד פרוש והשני מוכס. 11 עמד הפרוש לבדו והתפלל, 'אלהים, אני מודה לך שאינני כשאר האנשים - גזלנים, רשעים, נואפים, ואף לא כמוכס הזה. 12 אני צם פעמים בשבוע, אני נותן מעשר מכל מה שאני מרויח.' 13 ואלו המוכס, שעמד מרחוק, אף לא רצה לשאת את עיניו לשמים, אלא טפח על לבו ואמר, 'אלהים, רחם נא עלי, על איש חוטא.' 14 אומר אני לכם, האיש הזה ירד אל ביתו נצדק יותר מהאיש ההוא; כי כל המרומם את עצמו ישפל, והמשפיל את עצמו ירומם."

ואנא תסתמך על התנ"ך

האדם וחווה "בסך הכל" אכלו פרי.. ודינם היה מוות רוחני ופיזי זה נמצא באותו משקל עם רצח קין למה באותו משקל כי שניהם הלכו כנגד אלוהים וללכת כנגד אלוהים שווה מוות, מוות זה ניתוק מאלוהים ברית סיני הייתה מלאה בציווים שאי קיום של אחד "קטנטן" מהם מוביל לקללות ומוות כי שוב מדובר על ללכת נגד אלוהים הכל באותו משקל אגב אלוהים יכול "לסבול" טעויות של אנשים אבל לא טעויות של אנשים שאומרים "אני איש טוב בסך הכל שגיתי בקטנה" אלא טעויות של אנשים שמודעים לטבעם החוטא מתחרטים עמוקות ומבקשים שינוי פנימי עמוק ולא חבל הצלה לגן עדן אהיה מעט חוצפן ואומר שגם היטלר יכל לקבל את הישועה מאלוהים, כי אין גבול לרחמים ולחסד של אלוהים אבל היטלר לא היה מאותם אנשים שמתחרטים עמוקות ומודעים לטבעם ולמוח המעוות שלהם

Feanor75

New member
עונה לשניכם

כמו שאמרתם בעצמכם, יש אמת מוחלטת. ובוודאי שיש חטא גדול וחטא קטן. זה מטורף לחשוב שהם שווים. צריך להימנע גם מהקטן, ולא לעשות שום הנחות, זה ברור. הבעיה שאותהת אמת אחת נסתרת מהרוב כמו שאמרתי, ורק אפשר להתקרב אליה, תלוי בחוש של כל אחד. אדם עם חוש נמוך רואה אחרת חטאים. לכנסיה יש את האמת שהיא מציגה ולכל דת אחרת אמת אחרת. מספר האמיתות כמספר תושבי כדור הארץ. סקס לפני חתונה זה חטא? הרבה פחות משקר או גניבה הכי קטנים. מה שקרוי בפיכם ישוע, או אלוהים זה בעצם המצפון, הקול הפנימי. ככל שחוש הצדק חד יותר, הקול ברור יותר והאדם נשמע לו יותר. זה הסיפור. כתבתם הרבה דברים עמוקים ויפים, לצד הרבה הבלים גמורים ומעוותים, מה שמחזק אצלי את ההבנה שהנצרות היא עירבוב של אמת גדולה שמקורה בישוע ורעיו האמיתיים, יחד עם גיבוב הבלים מעוותים שמקורו באותם עסקנים מושחתים שעשו מקח טוב מכל העסק- כבכל דת. אני אוהב משלים וגם כותב, אבל המשל אודות הצדיק המזויף והחוטא הוא משל חסר חשיבות ורדוד. יש צדיקים, יש מתחסדים, יש חוטאים שמכים על חטא, ויש רשעים. אין להשליך מזה על הכלל, ואין מה להלל את החוטא. זו טעות נפוצה להיתפס לאיזו מנטרה ולנסות להכיל אותה על כל סוגי האנשים והמצבים. החוטאים יבואו על עונשם. אל תצפו לדרך מילוט בגישה הזאת שמעוותת את החטא והמחילה עליו.

לכל אדם יש מצפון שונה

אחד פטריוט רואה אמת וצדק פנימי בלרצוח עם שלם שכבש את אדמתו אחד עני מוצא צדק פנימי בלגנוב מהעשיר בשביל להאכיל את ילדיו ואחד מוצא צדק בלרצוח את המאהב של אשתו וזה ממשיך, כל אחד פועל לפי הצדק הפנימי שלו והתוצאה כאוס, מה שנכון לך לא נכון לאחר מה שצודק בעינך=פשע בעיני האחר לכל אדם יש מצפון ו"אמת" פנימית שונה, העולם נראה כמו שהוא נראה בגללל זה זה שאתה רואה בו רשע בגלל שהוא גנב לדוגמא, לבניו הוא האבא הכי טוב בעולם ששם להם לחם על השולחן ובשביל אלוהים כולם חוטאים שדינם מוות, "כולנו כצאן טעינו... איש לדרכו פנינו ואדוני הפגיע בו את עוון כולנו" כל אחד פועל לפי הליגטימציה שהוא נותן לעצמו, עולם בלי אלוהים ובלי צדקתו, כאוס הדין שלך ושלי הוא מוות, ואל תנסה בכלל למנות את מספר החטאים שלך, דינך מוות פיזי ורוחני ניצחי אלא אם כן תקבל את מתנת החסד שלו הדיון שלנו לא מוביל לשום מקום, וחבל אתה הגעת להחלטה שלך, אני לא יודע כיצד אתה מתכוון להיפטר מעול החטא להימנע מלחטוא? כבר חטאת ודינך מוות ושום מעשה טוב הוא תיקון עצמי לא יעזור רק אלוהים, תקבל את המתנה שלו תבקש שינוי ותראה את השינוי בשם ישוע המשיח אמן

Feanor75

New member
מחריד

מה שהשמעת פה זה הפחדה מהסוג הגרוע והשפל ביותר. יכולת להיות אחלה אינקוויזיטור. לא כולם חוטאים, ככל שאתה פחות חוטא, אתה מרגיש יותר טוב עם עצמך, זה הגמול. מה שמדאיג הוא שאולי הדיעה שלך באמת מייצגת את הכנסיה גם בימינו. קח דוגמא מיוחנן פאולוס השני, אדם גדול, סיכוי סביר שגם היה מואר, שסירב להטביל יתומים יהודים שניצלו מהשואה, כי היה לו את החוש הזה שחסר לרוב האנשים. אתה משווה אדם כזה לאדם חוטא רגיל? זה עיוות שמקורו בשטן. רוב בעלי הכוח בכל הדתות הם עסקנים ברמה רוחנית נמוכה מזו של סוחר בשוק, הונעו לתפקיד מתוך רצון לשררה וכבוד. חשבת שהגישה הזאת תפטור אותך מעונש על חטאיך- כדאי שתתעורר מהאשליה הזאת לפני שמצבך יחמיר עוד.

אתה רחוק

הדעות שלך מבוססות על עצמך. כל החיים שלך סובבים סביב עצמך. אתה האלהים של עצמך ודעותך הן תורתך. מסבירים לך אריה ואתה מבין נמלה. למעשה אני מלכתחילה לא הייתי בטוח אם נכון הדבר מבחינתי להכנס לדיון איתך שכן באת בגישה מתנשאת שונאת, ומלאה בדעות קדומות וכך כפי ששיערתי כך אתה גם יוצא. מנקודת מבט אנושית, כן יש חטא גדול ויש חטא קטן, מנקודת מבטו של אלהים כל חטא הוא חטא ושכר החטא הוא מוות. שוב ההסבר של החטא: חטא הוא מצב בו אתה לא נמצא בקו ישר עם הבורא, או יותר נכון מצב שישנו משהו המפריד בינך לבין הבורא. בחזרה בתשובה אתה מיישר קו עם הבורא וכשאתה חי בתשובה אתה נמצא במצב בו אתה נמצא בקו ישר עם הבורא, או יותר נכון מצב שאין שום דבר המפריד בינך לבין הבורא. אלהים נתן לך את הפתרון המושלם לחטא, הוא נתן את בנו יחידו את ישוע המשיח ככפרה על חטאיך הוא שילם את המחיר שהיה עליך לשלם. אנחנו מספרים לך על ישועה על אהבה גדולה ועל אפשרות שגם לך יכול להיות שלום עם אלהים. מישהו עתיק אמר פעם שאת האמת ניתן למצוא היכן שהאהבה נמצאת.

lion 7

New member
ידידי היקר מי הוא אדם?

/tapuzforum/images/emo13.gifהאדם מבטא תחושות מוגבלות , שנינו נסכם שאנו מוגבלים , חמשת החושים שלנו מוגבלת (בודאי ראיתי סרטים תיעודיים בנשיונאל) , השמע שלנו מוגבל מתדר איקס עד ואי , חיות אחרות שומעות תדרים שאנו לא שומעים (הפיל משמיע קולות נהמה שנשמעים לאורך קילומטרים) שאנו לא שומעים אותם , אם אנו לוקים בחסר בהקשר לחושים (כך אנו בנויים כרגע בעולם התלת מימדי, ולעתיד יבוא נהיה מושלמים , אולי אולי בעולם השבע מימדי -זו גם תאוריה אבל אני מאמין שתהיה) אז בעולם זה אנו מבחינים עד גבול מה אחרים , יש לנו מכונה שנקראת גוף האדם שבתוכה שוכנת רוחנו , נפשנו ובהם אנו נקראים ``אני`` , אולם האני הזה קרה שסר מדרך המלך יום אחד , חטא מרד , ונזרק מגן עדן , מאז אנו סובלים מכל רוע , עד שקיבלנו בחסד הבורא מתנה יקרה והיא משיח העולם , הוא נתן לנו את הנציג שלו רוח הקדש שמחליפה את הרוח הישנה , לידה חדשה , ואז באמצעות מבחן הרוח אנו יכולים לשפוט בלב ולא בגלוי (מתוך ענוה וצניעות) רוחות אחרים באנשים גם לפי מה שנכתב בכתובים , למרבה הפלא זה יוצא תואם , תביא דוגמא ונבחון ביחד , מה דעתך?

Feanor75

New member
ידוע

ובקשר לתחומים הנסתרים בספקטרום- הם נסתרים. ז"א לא אני ולא אתה יודעים מהם. אבל ככל שתפתח מודעות גבוהה יותר תוכל להתקרב אליהם, ולחוות את החיים ברמה גבוהה יותר. אתה מתיג כעובדה משהו שלא בהכרח קרה, או לא בדיוק כמו שאתה מתאר. איזה גודמא אתה מתכוון? מה למשל?

למעלה