שלום

טוב

יש בפורום הזה נוצרים, יהודים, ערבים שהמשותף לכולם הוא האמונה בישוע המשיח, בן-אלוהים חיים אין לנו מעלה רוחנית גבוהה מאחרים, אנחנו לא קדושים או צדיקים אנחנו בני אדם רגילים שהמשותף לכולנו הוא שקיבלנו את החסד של אלוהים ישוע המשיח בן אלוהים אלוהים שלבש בשר נשא את עול חטאי האנושות קורבן שה תמים טהור שמת עבור החיים שלנו, מגיע לכולנו למות וניתוק מוחלט מאלוהים כי עונש החטא הוא מוות, אלוהים הוא קדוש וטהור הוא וחטא לא הולכים ביחד לכן הוא שם לפנינו את הקורבן המושלם למות עבור חטאינו, אנחנו החלשים והחזק ירד למטה להציל אותנו נסלחו לנו החטאים נולדנו מחדש ברוח, הוא שיחרר אותנו, הוא סלח לנו, האדם הקודם שהיינו מת בני האדם הפרו את בריתו בסיני, והוא למרות הכל החליט (כבר מראשית) שהיחסים בינו לבינינו יהיו מתוך אהבה וחסד ולא על ידי עשיית מצוות או מעשים בשביל לקבל תמורה.. אחרי שקיבלנו את חסדו, כל מעשינו ומצוותינו נעשים ממקום נקי וטהור אהבה לבורא אין לנו דיסטאנס עם הבורא, היחסים איתו מתוקנים ועלינו לפעול לפי דרך אדוננו, ישוע המשיח והחיים עם ישוע שונים לחלוטין, כשאלוהים שוכן בליבך בקרבך הכל פשוט שונה מציע לך להכנס לאתרים הבאים על מנת לקבל קצת תפיסה על האמונה שקיבלנו גם כן בחסד http://www.yeshua.co.il/ http://www.igod.co.il/ http://baj.co.il/ http://www.amenamen.nl/ http://www.jewsforjesus.co.il/ הברית החדשה ברשת http://www.kirjasilta.net/hadash/

לצערי התנסתי בקבלה

אני לא חושב שאתפתה למקורות הגנוסטיות שלה פשוט רעל היא המיתה אותי ספר הזוהר והתלמוד על כל ספריו מלאה בגזענות ושנאה היום רוב תלמידי הקבלה לומדים בעיקר מדבריהם של מקובלים שמפרשים להם ומסתירים מהם הרבה כשמיישבים את דבריהם עם התנ"ך שהוא מקור הכל מגלים מגדל בבל מודרני ולא הפירוש שהם נותנים לאותו סיפור מקראי בעקבות הקבלה הייתה לי תקופה שפשוט הפסקתי להאמין שיש אלוהים נכנסתי לדיכאונות היו לי מחשבות אובדניות הרגשתי לבד במקום הומה אדם מה שמושך אותי בישו הוא המלחמה בחטא היום אני סובל כי אני לא בדרך נכונה אני מכור לסיגריות סקס אלכוהול פורנו אוכל אני עצבני כל הזמן שונא אנשים פוחד מאנשים אין לי כוח לדבר עם אנשים בדיכאונות כל הזמן אין חשק לחיות אין חלום אין תקווה אין אהבה אין אלוהים שום דבר אני אוהב את האלוהים שמצטייר מהתנ"ך ומהברית החדשה ונוטה להאמין רוצה להאמין אבל לפעמים הנטיות האתאיסטיות שבי צפות להן מעל השטח מקווה לטוב

Feanor75

New member
היי

חבל שאתה במצב הזה. המון אנשים מחפשים את עצמם. את עיקר האשם אני תולה בתרבות המודרנית שגרמה לאנשים לאבד את הזהות שלהם, את הקול הפנימי. אם יש משהו שאני לא סובל ביהדות, זה שמתייחסים ליהודים כנעלים על עמים אחרים. אבל בסוף כל הדתות דפוקות, כמו שכבר אמרתי. הכי חשוב שתהיה אמיתי עם עצמך, אסור להאמין יותר או פחות באלוהים בגלל מניעים.

ד ר א ל

New member
להאמין

אני מוצא לנכון להעלות שאלה.. מה זאת אמונה? ואקדים תהיה ואומר שאיני נוצרי, ולא יהודי משיחי. איני אדם רוחי, אלא אדם שמאושר לקרוא ספרים שלדעתי נכתבו על ידי מאמין של אמת. ונכסף להיות ראוי לחסד אלהים. הרבה מאד אנשים מצהירים על עצמם שמאמינים גדולים הם, שאוהבים את אלהים, את ישוע בכל לבבם. האם הצהרות אלה עומדות במבחן כתבי הקודש של אותם מאמינים? לפי ראות עיני לא. אינם עומדים. כל אדם הוא בגדר מאמין. אין אדם שאינו מאמין, ולמה זה? לדעתי המילה אמונה, קשורה למילה אמינות, כלומר - אדם ניצב יציב מאד בתפיסתו את העולם. את עצמו. אדם ללא אמונה סביר להניח שיאושפז בבית חולים לחולי נפש, ללא יכולת לפעול. ובמה אנשים מאמינים? כל אחד מסגל לעצמו משהו שהוא תופס אותו כמוחשי. מאמיני אמת באלהים? תופסים אותו כ"מוחשי" למרות שהגדרה זו צולעת מאד. ולמעשה איני יודע איך להגדיר זאת, כי אני רחוק מאד מאמונת אמת באלהים. מאמין של אמת, ער למציאות האלהים. כלומר, הוא יודע שרק אלהים הוא הקיים. מבחינה לוגית אין פה הרמת גבה, כאשר נקבע בדתות השונות שאלהים - אינסוף הוא, ההגדרה של אינסוף, זה כל דבר שאתה מעלה בדעתך או לא מעלה בדעתך. כלומר הכל זה אלהים, כוס הקפה הריקה שסיימתי לשתות על השולחן, החתולה בחוץ, ואפילו ערימת הלכלוך בתוך הפח ליד שולחן המחשב, וכן, גם אני ואתה - אלהים. (אם תרצה סימוכין מכתבי הקודש, תהילים פ"ב ו' "אני אמרתי אלהים אתם", אבל כאמור הרעיונות האלה לא פשוטים כל כך). רק מה? אנחנו לא מודעים לעצמנו כעצמנו. לא יודעים את האמת. לא מאמינים של אמת, רחוקים מאהבה. אז הגישה הגנוסטית, שלא פוסלת את מציאות האלהים, אבל לא מאשרת את קיומו. קצת מוזרה לי. מבחינתי "אלהים" הוא משהו מאד לוגי, שהנחת אי קיומו תערער כל הרציונאל הקיים. לפעמים אנשים דתיים, הקנאים לדתם, לאמונתם, נוטים לדחות אמונות אחרות והבנה שונה של אנשים אחרים. אין פלא, לא הייתי אומר על עצמי שהיתי יכול לבחון נקודות מבט שונות ולקבוע האם הם נובעים מאלהים או לא. אני ידוע למה אני מתחבר. מה עושה אותי מאושר כאשר אני קורא אותו (מבחינת כתבי קודש). ואת רוב הסייגים שאני עושה לגבי תורות מסויימות, מקורם מאותם ספרים שאני קוראם. ובהם אותו סופר מציג זרמים רוחיים מסויימים או מורים רוחיים כמשהו נפלא, או כמשהו ששומר נפשו ירחק. אז זאת הדרך שלי בינתיים לקבוע לעצמי מה כדאי ומה לא. למשל, הסופר שעליו דיברתי תירגם ופירש בשורה מאותן בשוורות גנוסטיות "הבשורה על-פי תומא". ובשבילי אותו ספר הפך ספר קודש לכל דבר, כמובן בתרגומו ובפירושו. לגבי שאר הבשורות מנאג' חמאדי אין לי מושג. או למשל, הזכירו פה את הסופיזם. וזה דווקא זרם חיובי בעיני, ושני אישים מעירק מהמאה ה-10, אלגאזלי, ואלחלאג' היו אנשי אמונה מופתיים שראוי לקרוא כתביהם, ולהנות מהקודש בם. הארכתי בתשובה. מי שהגיע עד לכאן, בראוו, לפעמים גם לי אין כוח לקרוא כל כך הרבה מלל. שורה תחתונה? אדם שהוא אמיתי עם עצמו, ודוחה כל שקר קיים? מאמין באלהים לא בגלל מניעים אלא בגלל שהוא מכיר את עצמו.

הנה התחלנו להתפלסף, מעיק

אנחנו מאמינים באמת! ישוע האמת הדרך החיים! שהוא מתנת החסד של אלוהים הוא האמת היחידה הוא הדרך היחידה והוא החיים היחידים זה שחלקנו הם קטני אמונה וצעירים באמונה לא אומר שאנחנו לא מאמינים

לא מבין אנשים שאוהבים את ישוע

ומתמוגגים מטוב הלב של של עובדי עבודה זרה וה"אמת" שלהם ישוע אמר בבירור "אני הדרך והאמת והחיים. אין איש בא אל האב אלא דרכי" בשורת יוחנן 14:6 "אל תבטחו בנדיבים-בבן אדם שאין לו תשועה" תהילים קמו מי שלא קיבל את ישוע לא קיבל ישועה והמעשים הטובים שלו לא יובילו אותו יותר לאמת או לאלוהים כי המעשים שלך לא שוים כלום מלפני הבורא אם אתה שולל ודוחה את אהבתו

אגב לפני שאתה הופך את עצמך לאלוהים

בגלל אותו פסוק בודד ומוכר מתהילים מציע לך לקרוא את זה: http://www.answering-islam.org/Shamoun/john10_34-36.htm זה אומנם באנגלית, אך אין לי זמן לתרגם

הבשורה של יהודה המאור המחזיר למוטב

"הבשורה של יהודה" כחיבור גנוסטי הבשורה של יהודה היא בשורה גנוסטית. משמעות המונח "גנוסיס" הוא ידע, ביוונית. הגנוסטיקה היא שם כולל למגוון רחב של כתות, שהבסיס המשותף לכולן הוא השימוש ב"ידע" נסתר כאמצעי לגאולה. הרעיון שעומד מאחורי התורות הגנוסטיות השונות, הוא שהעולם הזה הוא עולם רע מיסודו, שנברא ונשלט על ידי ישויות אלהיות נחותות. האל העליון האמיתי הוא טרנסצנדנטלי, ומנוגד מטבעו לעולם הזה. כתוצאה מאסון קוסמי כלשהו, נקרעו ניצוצות מהאל העליון, ונכלאו בחלק מבני-האדם, שבויי העולם הזה. ניצוצות אלה מהווים את ה"רוח" של אותם אנשים. במצבה הרגיל נמצאת הרוח בתרדמה. על מנת להעירה, יש לגלות את הידע, באמצעות התגלות חיצונית. בעזרת הידע, תוכל הרוח, לאחר המוות, לפרוץ את מחסומי העולם הזה, ולהתאחד עם האל העליון." ויקי זה מסכם את כל "הסודות" למינהן ממצרים פרס ייון הכתות הנוצריות הגונסטיות הקבלה וכו' אלוהים נתן לנו להקים ממלכות משלנו צדק משלנו אהבה משלנו הכל תמיד התשנה ולא היה יציב הכל קרס כלא היה מעולם, הכל הוביל לחורבן אבל גרם לחלקנו להבין ולהכיר את עצמנו כבני אדם ולהתוודות על כך ולקבל שממלכה יש רק אחת וצדק יש רק אחד ואהבה יש רק אחת ישוע בן אלוהים חיים!

וגם חוכמה יש רק אצל אחד!

הִנֵּה הַיְּהוּדִים מְבַקְשִׁים אוֹתוֹת וְהַיְּוָנִים מְחַפְּשִׂים חָכְמָה, 23 אֲבָל אֲנַחְנוּ מַכְרִיזִים מָשִׁיחַ צָלוּב, אֶבֶן נֶגֶף לַיְּהוּדִים וְסִכְלוּת בְּעֵינֵי הַיְּוָנִים אִגֶּרֶת שָׁאוּל הָרִאשׁוֹנָה אֶל הַקּוֹרִינְתִּים פֶּרֶק א 18 הֵן דְּבַר הַצְּלָב הוּא סִכְלוּת בְּעֵינֵי הָאוֹבְדִים, אַךְ לָנוּ הַנּוֹשָׁעִים הוּא גְּבוּרַת אֱלֹהִים, 19 שֶׁהֲרֵי כָּתוּב: "אֲאַבֵּד חָכְמַת חֲכָמִים וּבִינַת נְבוֹנִים אַסְתִּיר." 20 אַיֵּה הֶחָכָם? אַיֵּה הַבָּקִי בַּתּוֹרָה? אַיֵּה הַמִּתְפַּלְמֵס שֶׁל הָעוֹלָם הַזֶּה? הַאִם לֹא שָׂם הָאֱלֹהִים אֶת חָכְמַת הָעוֹלָם לְאִוֶּלֶת? 21 וּמֵאַחַר שֶׁבְּחָכְמַת הָאֱלֹהִים לֹא הִשְׂכִּיל הָעוֹלָם לָדַעַת אֶת אֱלֹהִים בְּאֶמְצָעוּת חָכְמָה, רָאָה אֱלֹהִים לְנָכוֹן לְהוֹשִׁיעַ אֶת הַמַּאֲמִינִים עַל־יְדֵי הַכְרָזָה שֶׁנֶּחְשֶׁבֶת לְסִכְלוּת. 22 הִנֵּה הַיְּהוּדִים מְבַקְשִׁים אוֹתוֹת וְהַיְּוָנִים מְחַפְּשִׂים חָכְמָה, 23 אֲבָל אֲנַחְנוּ מַכְרִיזִים מָשִׁיחַ צָלוּב, אֶבֶן נֶגֶף לַיְּהוּדִים וְסִכְלוּת בְּעֵינֵי הַיְּוָנִים. 24 אוּלָם לַנִּקְרָאִים הֵן מִקֶּרֶב הַיְּהוּדִים הֵן מִקֶּרֶב הַיְּוָנִים - מָשִׁיחַ שֶׁהוּא גְּבוּרַת אֱלֹהִים וְחָכְמַת אֱלֹהִים. 25 הֵן "סִכְלוּת" אֱלֹהִים חֲכָמָה מִבְּנֵי אָדָם, וְ"חֻלְשַׁת" אֱלֹהִים חֲזָקָה מִבְּנֵי אָדָם. 26 אַחַי, רְאוּ מִי אַתֶּם שֶׁנִּקְרֵאתֶם: לֹא רַבִּים מִכֶּם חֲכָמִים מִבְּחִינַת הָעוֹלָם הַזֶּה, לֹא רַבִּים חֲזָקִים וְלֹא רַבִּים רָמֵי יַחַשׂ. 27 אֲבָל אֱלֹהִים בָּחַר בַּכְּסִילִים אֲשֶׁר בָּעוֹלָם כְּדֵי לְבַיֵּשׁ אֶת הַחֲכָמִים, וּבַחַלָּשִׁים אֲשֶׁר בָּעוֹלָם כְּדֵי לְבַיֵּשׁ אֶת הַחֲזָקִים; 28 בַּנְּחוּתִים אֲשֶׁר בָּעוֹלָם וּבַנֶּחְשָׁבִים לִפְחוּתֵי עֵרֶךְ בָּחַר אֱלֹהִים, בַּדְּבָרִים שֶׁהֵם כְּאֶפֶס, כְּדֵי לְהַשְׁפִּיל עַד לְאֶפֶס אֶת הַדְּבָרִים הַקַּיָּמִים, 29 לְמַעַן לֹא יִתְהַלֵּל אִישׁ לִפְנֵי הָאֱלֹהִים. 30 אֲבָל מִמֶּנּוּ קַיָּמִים אַתֶּם בַּמָּשִׁיחַ יֵשׁוּעַ אֲשֶׁר הָיָה לָנוּ לְחָכְמָה מֵאֵת אֱלֹהִים, לִצְדָקָה, לִקְדֻשָּׁה וְלִפְדוּת, 31 כְּדֵי שֶׁהַמִּתְהַלֵּל יִתְהַלֵּל בַּיהוה, כְּמוֹ שֶׁגַּם כָּתוּב

דיברי עיוואים של פרנואיד מופרע בנפשו

על שתי התורות הרדודות שיצר בחיו. שתי דורות רדודות מטופשות ומנוגדות זו לזו.

האם גם תורתו הראשונה נשגבת

בא נזכר מי היו חסידו לפיתוח העצמי שלו בתורתה של איין ראנד. מטוקה קידר רוצח מנוול שבגלל פעילותו העבריינית נזרק מהמוסד. דן בן אמוץ המול של ספריו שהיה אנס קטינות, חולה נפש ששכב עם אימו (לפי ספרו של אמנון דנקר )

Feanor75

New member
האיש עצמו פחות מעניין אותי

בניגוד אלייך ושאר מאמינים דתיים, אני לא בולע כל דבר, נשאר מפוקח ולוקח רק את מה שמתאים לי, לא את הכל כחבילה. תורת האגואיזם מאוד לא מקובלת עלי, ואין לי דבר עם האנשים שהזכרת. תורתו של קרוי קיצונית בכמה דברים אפילו בשבילי, אבל הרעיונות המרכזיים שלו מקובלים עלי מאוד, ובכלל זה האור שהוא שופך על דמותו של ישוע. רק אחרי שקראתי את זה הבנתי כמה כנראה גדול הוא היה.

Feanor75

New member
לא נכון, דיברת על התורות.

אתה מדבר כברווז- מדברווז, רק פולט מילים. אהבל

אתה גם הוא חומר מצויין להפך למשיחי שקר

העובדות לא משנות לך כלום. ההודעה הראשונית שלי התייחסה למוישה קרוי וכך כל שאר הודעותי. העובדות לא משנות כלום לא לך ולא בעבר לדפוק הזה מוישה קרוי. אתה גם הוא, חומר מצויין להפך למשיחי שקר. סתם לקשקש\ בלי להתייחס לעבודות ועוד להאשים בכך את הזולת. וואלה אתה דפוק .

Feanor75

New member
קישקוש

מי שמדבר על עובדות ואטימות..חח איך אני יכול להיות משיח שקר אם אני בכלל לא בטוח שיש אלוהים? ואני בכלל לא רוצה להנהיג ולשלוט באף אחד. אז איך? למה אתה טיפש? אני נוטה להאמין שיש אלוהים ושישוע היה טהור ולחם ברשע, ובתופעות החשוכות שאתה מייצג.

למעלה