שלום

כל האמת

השינוי שאני עברתי, ושחברי עברו הוא שינוי טהור במאת האחוזים. כי רוח הקודש השוכן בקרבנו שינה ומשנה אותנו. אלהים הבורא הוא הפועל בנו. השינוי לא נובע מפחד מעונש, השינוי נובע מתוך אהבתו הקדושה של ישוע המשיח. האהבה שלו והנוכחות של הקדושה שלו בחיינו היא זו ששינתה משנַה ותשנה כל אדם. אני ממליץ לכל אדם להפסיק להשען על עצמו, ולהפסיק להאמין בשילוש הלא קדוש, אני עצמי ואנוכי. ולהתחיל לחפש באמת מי הוא אלהים חיים.

אתה רק מחזק את זה

שאתה פועל שוב על דעת האמת הפנימית שלך שהיא הבל הבלים כמו כל אמת פנימית של כל אדם יש אמת אחת. אלוהים היה הכי בסדר עם האדם כשנתן לו לבחור לפעול על פי אלוהים או לפעול על פי דעת עצמו האדם בחר ללכת לפי דעתו ומחשבתו, ויחסיו עם אלוהים התנתקו אנחנו המאמינים בישוע חזרנו להיות תחת מלכות אלוהים ותחת צדקתו היינו בחושך יותר מדי זמן והיינו מנותקים מאלוהים יותר מדי זמן

Feanor75

הצעה שלי שתרד מכל העניין הגנוסטי כמה חכמה וטובה שהיא תראה לך היא שקר כי היא באה מהאדם יש כמוה המון פשוט המון תחפש את אלוהים בתנ"ך בברית החדשה שנכתבו ברוח הקודש תחת השגחה עליונה אלוהים הוריד את עצמו אליינו לבש בשר ומציע לנו יחסים עימו שוב, גם היום רק עלינו לקבל זאת, לקבל את אהבתו ולא לדחות אותה

קראתי את הודעתך אחרי חילופי הדברים למטה

אתה באמת לא אשם. שיש בך את הגישה היהודית איסלמית. אתה כל כך מובן אתה ותורתו השנייה של מוישה קרוי. יש שתי אפשרויות שתשתגע כמו כל חסידי התורות האלו מאות בשנים. או האפשרות השנייה תהפוך למשיח שקר תשגע ותטעה אנשים רבים כמו שבתאי צבי פרנקל מוישה קרוי ותורותחו הראשונה והשנייה. ולאחר שתזיק להרבה אנשים - תשתגע ותעלם, כמו אלה שהזכרתי וקטנים מהם.

מה גרם לך להאמין לזה?

ספר על ההתגלות שהייתה לך? כל מי שהבשורות לא מוצאות חן בעיניו בגלל שהן קשות להבנה השכלית המוגבלת, אך אישיותו של ישוע כובשת את ליבו, מחפש אחר כל מיני תורות גנוסטיות מתעות למיניהן. כל התורות הגנוסטיות טוענות שרוח הוא טוב והחומר הוא רע, ושישוע היה דמות רוחנית בלבד, כלמור הם לא מאמינים שהוא היה אלהים שלבש בשר. הברית החדשה מזהירה אותנו מתורות מטעות ומסוכנות אלו שמקורן בצורר המשיח. ישוע בהחלט היה מישהו מיוחד, לא סתם מיוחד. הוא היחיד שלא חטא מעולם, ושחי חיים טהורים. הוא בן-אלהים שירד מלמעלה מהשמים, הפך להיות אחד כמונו הוא לבש בשר בני האדם, הוא לבש בשר, בכדי להזדהות עמנו לסבול למות ולקום לתחייה למעננו. ישוע היה אור העולם והוא בא להפר את פעולות השטן ולהעביר את בחירו ממלוכת החושך אל מלכות השמים. ישוע לא היה גנוסטי. הוא היה יהודי שקיים את מצוות התורה, והלך על פי התורה. כלומר הוא האמין בסיפור הבריאה שבספר בראשית. בניגוד לדעה הגנוסטית.

Feanor75

New member
הוא היה גנוסטי בתפיסה שלו

הגנוסטיקה עצמה הושחתה כמו כל היתר. אני לא מחפש שום דבר, יש לי אמת ברמה גבוהה ביותר, אני יכול להבין את ישוע כנראה יותר מכל אחד אחר פה. אמונה עיוורת היא עסק מסוכן. אני לא יודע בכלל אם יש אלוהים, אני מאמין שכן, ואני מאמין שישוע היה טהור ואולי יותר מזה. אם תסתמו לי את הפה או תשמיצו את הדעות שלי, דעו לכם שעשיתם את הצעד הראשון בדרכה של האינקוויזיציה, הגנוסטיקה שהושחתה, ושאר רוצחים. יש גם את הבשורה על פי יהודה, שהושתקה והוכפשה, כי כנראה הציגה אמת שמאוד לא נוחה לנצרות, שקשורה בדמותו של יהודה.

אנא תאמר לי מהי האמת?

הטוב לב שהאדם יכול להוליד מעצמו? ומתוכו הכבוד בינם לבין עצמם? אלוהים לא בתמונה ואין שלום עימו יש לכם ממשיכי דרך, ההומניזם, דמוקרטיה כולם דוגלות באותו שיויון אנושי ובשלום שהאדם כמובן יכול להוביל אליו, מתי שהוא.. דרך ישוע אנחנו מבינים את אהבה של אלוהים לאדם ושרק דרכו ותחת ממלכתו אפשר להגיע לשלום ואהבה עם אלוהים ועם רעך והכבוד? הכבוד וההלל הוא רק לאלוהים

אנחנו לא מנסים להכפיש

אתה יכול לומר מה שאתה רוצה :) למה אתה חייב להאמין לכל בשורה או איזו מגילה קדומה שצצה לה, ולה כביכול האמת אתה לא מאמין בהשגחה אלוהית על ספרי הקודש? נראה לך שאלוהים יסתיר את דבריו מכל העולם רק בכדי שזה יצוץ מאיזושהוא חור וייתן לארכיולגים ולתאולוגיים סיבה להמשיך בעבודתם? צופן דה וינצ'י, בשרות שצצות להם, ספרי תנך מקוריים, תמיד יתגלו עוד ועוד שטויות כאלה וכאלה ואני מתעקש שתאמר לי מהי האמת שמצאת?

Feanor75

New member
זה משעשע

-נכון, ובין השטויות האלה גם שאר הבשורות בהן אתה מאמין חח אין שום הבדל בינך לאחרים. אני לעומת זאת לא מאמין במשהו שאין לו מספיק ביסוס, שלא חוויתי אישית. יש לי את האינטואיציה שלי, וחוש לצדק, שזה לא דבר נרכש. אם יש אלוהים הוא הרבה יותר גדול ונשגב ממה שאתה משער, אתה אפילו לא מבין את השיקולים שלו. אתה מייצג בדיוק את הדברים שישוע התקומם נגדם.

זה עצוב

רק התמונה שהצבת כבר מעידה מאיזה מלכות הגעת. חוש לדצק?
רוב האנשים שתפגוש יטענו שחוש הצדק שלהם מפותח, בעוד שאין הם מבינים כמוך דבר וחצי דבר בצדק, וחושבים שהם עצמם צדיקים. הצדק קיים רק אצל אלהים. הוא הצדיק הצודק והמצדיק.

צר לי אם הייתי תוקפני מעט אלייך

לאחרונה זה קורה לי הרבה :/ ואני צריך לתקן זאת זה בעיקר בגלל שישוע = האמת הדרך והחיים ואני קנאי לאדון :)

עצבני הבחור

ישוע לא היה גנוסטי בתפיסתו בכלל. כל הבשורות הגנוסטיות נבעו כפי שאמרתי מתוך אי יכולת להתמודד עם הבשורות כיוון שהשכל של האדם מוגבל. גם הבשורה על פי יהודה היא בשורה מפוקפקת מלאה באי אמיתות(בלשון המעטה).

lion 7

New member
הוא מאמין בנצרות הגנוסטית

/tapuzforum/images/emo4.gifעל פי הבשורה של יהודה , ואני חשבתי לתומי שכתות אלה נעלמו מהמאה ה14 או 15 באיטליה, הם היו אנשים טובים אבל מה לעשות גורלם היה מר יחד עם מי שהתנגד לדת שלנו באירופה בימי השפל הרוחני .. שכחתי את שמם של כת זו שהאמינו בדואליזם , הם שאבו רעיוניתהם (מינות) מ``מאני`` פילופיה שנקראה על שמו בפרס , הקתארים היו אנשים ברמה תרבותית והצליחו להכביר את מספרם עד שהוכחדו על ידי המסרד הדמינקני , מה בעצם סיום תנועה אולי תרבותית אבל היא סלפה את הרעיון המרכזי באמונה ..לחפש בגוגל תחת הערך cathari או הטהורים . הם גם נקראו אלבגינים על שם המחוז הצרפתי שחיו בו ALbigeness

lion 7

New member
אין שום סתימת פיות כאן

/tapuzforum/images/emo13.gifואשמח שנעסוק ביחד מה אתה רוצה להוכיח בפורום אמוני , אני מציע לך להביא טענה בכדי שנתדיין ברמה תיאולוגית ולא סתם השערות .. מה בעצם אתה רוצה לומר אז תאמר ואל תעשה הכללה , נ.ב אם תרצה לדעת מה גרם לאינקויזיה המצערת נא ללמוד הסטוריה ערבית שהיא אמינה יותר ובלתי תלויה (אחד הגורמים לאינקויזציה המצערת היא שהיהודים שחיו שם לפני הכיבוש הערבי, עסקו בריבית בגבול המדינה, הם עזרו לכובש הערבי תחת אפם של הספרדים , מה שגרם למרירות נגדם וקרה מה שקרה מאוחר יותר ,

Feanor75

New member
אבוי

איזו נימה סלחנית כלפי האינקוויזיציה. זה כמו נאציזם, רוע בשם האל ואין לזה שום הצדקה. בקשר לצדק גם אמרת משהו עם משמעות לא טובה, שלמעשה מטשטש את הגבולות בין טוב לרע עבור האדם (כי ממילא לא יודע מה צודק כביכול) כמובן שיש צדק אחד, וכל אדם רחוק ממנו במידה שונה, על פי החוש שלו. במה הרמה הרוחנית שלכם גבוהה משל אחרים? עוד לא התרשמתי בזה. יהודים, נוצרים אותו דבר. אולי יהודים קצת יותר גבוה. מוסלמים פאנאטים בטח יותר נמוך. מה זה בדיוק נצרות משיכית? אין לי מספיק ידע בזה. אתם שונים מנוצרים רגילים? אתם באמת מאמינים שישוע אמר את השטות הזו בדבר הלחי השניה?

lion 7

New member
אני נוצרי ויש כאן יהודים משיחים

ויש כאן קתולים ויש פרוטסטנטים , מיתודים , בפטיסטים , ארמנים , קופטים , אורטודוקסים , למה אתה לא חוקר ובודק בדפים קודמים בפורום על הגנוסטיקה שכתבנו עליה , למה אתה נטפל לקטנות , אתה מתפרץ ומביא תיאוריה חדשה ישנה והופה זו האמת היחידה , אף אחד אף זרם טוען או יטען לשלמות הדוקטרינה שלו (קרא ערך הכנסיה בקישורי הפורום) אנחנו חותרים לשלמות שהיא האמת דרך ענוה דרך הציר המרכזי שאנו מאמינים בו והוא ישוע המשיח , אנחנו לא משיכים זו בהחלט כנסיה שנמצאה בארה``ב ושורשיה מימי הרפורמה .. ואני שואל שוב חיפשת במנוע החיפוש של הפורום ? קראת הסטורית בני ערב מהמאה ה5 עד ימינו , קראת על בני אומיה בספרד , לפני ואחרי הרמב``ם רבי מוסא איבן מימון , לפני שאתה גם תוקף איסלם ופנטים , נא לראות את דור הזהב בספרד בימי איבן רושד שהרמב``ם שאב התלמד על ידו דרך מכתבים ואיגרות , בענווה רבה ובאהבה אנחנו נענה ונבין את שאלותיך אולם אל תתלהם , זו לא להפנות את הלחי השניה , אלא להיות חכמים כמו נחשים איך למד אותנו המבורך ישוע .. אז צא ולמד לפני שאתה מפיץ את התורה הנוצרית הגנוסטית שערבה מהעולם זה יחד עם הנסטורים .

Feanor75

New member
אני מתמקד במידע בינתיים

אולי עוד אקרא. ענווה זו דרך חיים ראויה. היא מאוד נדירה במונותאיזם כיום במיוחד בתרבות המודרנית. נא לא לשייך אותי לכל דת או זרם כלשהו, זה בדיוק מה שאני מדבר נגדו- התיווך הזה בין המאמין למושא האמונה. התיווך הזה עוזר לך כמו שעוזר לך מתווך דירות בקניית דירה. ז"א רק מזיק, לא עוזר. הגנוסטים של המאה החמישית והשישית הם כבר מושחתים ורוצחים, זה בדיוק ההיפך מהרעיון המקורי. זה שבכל דת ישר נוצרים זרמים שונים (ספור בעצמך כמה מנית), שיכולים גם להרוג אחד את השני אם אין מגדר חיצוני לשנוא...זה חושף את כל הבלוף של הדתות. בד"כ מנהיגים, גם דתיים הם שאפתנים והרמה הרוחנית שלהם מאוד נמוכה. זה הרי היה מה שגרם לישוע לצאת כנגד הממסד הדתי. הוא בוודאי לא היה רוצה שהגברת תחזור בהדרת אחרת.

lion 7

New member
אתה עכשיו נעזר בפילוסופיה ועדיין

/tapuzforum/images/emo13.gifלא התיחסת למה שכתבתי , במקום להתמקד בנתונים שהבאת לך , אתה שולף טענות על ה``אופיום של העמים `` , אתה מוזמן לדבר בפורומים המאתאימים לגישה זו (אתאיזם וכו`) רק תעזר בנתונים גם שם , ראיות וכו` , אנא תתמקד במה שהבאת ומה שענינו לך. מה גם לא עשית שיעורי בית , כלומר על הגנוסטיקה שכתבנו עליה כאן אתה אפילו לא טרחת לקרוא וחבל , השאר זו רק תירוצים וראיות שאתה בנית כמגדל מסביבך , אתם טועים ואני צודק , מלבד אלף שנות החושך ושלטון האית`וטוקרטים באיטליה היו כנסיות רבות שלא היו נגועות , בכנסיה המזרחית לא היו רדיפות על בסיס דתי , להפך היא סבלה עם היהדות מפני שלטון הרומאים שראו בהם אנטי-אלילות , מלבד זאת אני מסכים עם השחיתות בראשי הכהנים בסוריה ומצרים , סלגוקים ומתחריהם במצרים , קניית מעמד ראש הכהנים בכסף , שלא לדבר על השחיתות בממסד עצמו , זה מקביל לשחיתות של שלטון כמעט אלף השנים בימי הביניים בחלקים שונים באירופה , אולם בחלקים שונים הכנסיה שגשגה רוחנית כמו כנסית הקופטים ויש לה אפיפיור , כך שהטענות שלך על שחיתות ואי התאמה עם דברי ישוע יורדים , כאשר מוצאים חור בתיאוריה זו אז אפשר לפסול שאר טענותיך . מ. ש .ל

למעלה