שלום

Feanor75

New member
שלום

יש עדויות (מגילות נאג' חאמדי) המלמדות על כך שישוע היה שונה בתכלית מזה המוכר לנו מהנצרות. שהוא כנראה היה גנוסטי, וציווה להילחם בבני החושך ולא להפנות להם לחי שנייה. אני מאמין לזה, ומאמין שישוע היה באמת מישהו מיוחד. מעניין מה ידוע לכם על כך. http://www.e-mago.co.il/e-magazine/kroy2.html זה קישור למסה המדהימה של משה קרוי ז"ל, שלא זכתה לראות אור, מסיבות מסתוריות אולי.

בגלל תורות גנוסטיות מסוג זה נולד הקבלה,סופיזם

ושאר צואת האדם. מציע לך לקרוא על גונסיס ועל ההשפעה שלו בעולם, אפשר לסמוך על ויקיפדיה בעניין זה, ואם לא אפשר לחקור קצת יותר לעומק http://he.wikipedia.org/wiki/%D7%92%D7%A0%D7%95%D7%A1%D7%99%D7%A1 בכל דת נולדה לה איזו תורת סתרים, זה בעיקר בגלל שאותם אנשים לא מצאו סיפוקם בדת (נוצרית יהודית איסלם) אז הם הלכו ופיתחו לעצמם באמצעות דמיונם המורחב ובאמצעות היכולת לעוות את דבר אלוהים חיים תורת סתרים נוצצת, והכל על מנת לספק את הריקבון הרוחני, והרייקנות שהולידה הדת בהם זה התחיל עם התלמוד/התורה שבעל פה המשיך בגנוסיס לקבלה סופיזם ושאר תורות סתרים רוחניות בשקל מעוותות את דבר אלוהים בתחפושת של רוחניות, מפתחים שנאה לבריאה של אלוהים על מנת לפתח רוחניות אלוהים יצר את החומר ואמר שהחומר טוב כל דבר טוב בני אדם יודעים להרוס כמובן שהם דוגלים באחדות גלובלית ובקיום כוח עליון וחיבוקים ונשיקות ולהסתובב במעגלים ולתת לתת ולתת וככה עולים במעלה רוחנית ובלה בלה בלה.. המאמינים בישוע המשיח לא מאמינים בדת או בתורות סתרים גנוסטיות, אלא בישוע מנצרת בן אלוהים חיים, אלוהים. אוהבים את אדוננו שלימד אותנו מזה לאהוב

Feanor75

New member
צריך לדייק

ישוע היה גנוסטי, כנראה השתייך לאיסיים, כפי שמספר חוקרים חשובים ביותר סברו. הבעיה היא התיווך: בין מאמין לאלוהים, בין רעיון למה שהוא הפך להיות. כת מדבר יהודה פרשה מהיהדות בגלל השחיתות בה. זה היו אנשים טהורים של אמת. לכל אורך ההיסטוריה השתלטו עסקנים על רעיונות אמיתיים, עיוותו אותם ופשעו בשמם. זה מה שקרה לגנוסטים של ראשית הנצרות, לנצרות, לאיסלאם, וליהדות. הדעה שאתה מייצג היא דוגמא חיה לכך. המשותף לכולם הוא ההרגשה שרק הם רואים, רק הם יודעים וצודקים. ישוע היה כנראה איש טהור של אמת, הוא לא סבל שחיתות וחוסר צדק. הוא גם לא רצה בכלל להקים דת חדשה. קרוב לודאי שהיה נגעל מרוב בני האדם שמאמינים בו באופן עיוור והם חוטאים כמו כולם ופוגעים באחרים. תקרא על כת מדבר יהודה תראה איזו תרבות של אמת וכבוד הם היו, לא יפתיע אם ישוע צמח מתוכם או חבר אליהם.

lion 7

New member
גנוסטיקה מקורה שתי מקומות

/tapuzforum/images/emo13.gifמצרים ופרס, אין שום ביסוס גם אם יוחנן היה מכת האסיים , גנוסיזם השפיע על היהדות נצרות (נצרות גנוסטית) ואבות הכנסיה נלחמו בהם בכתביהם , אין שום ביסוס שהבשורה בשפה הקופטית היא מהמאה הראשונה , מי שהעתיק את הבשורה לקופטית מיונית היה דמיוני ביותר במאה השניה , הוא סילף ואף הראה בעיניו את ישוע האור , זאת אומרת שישוע היה יכול לפרוץ לגדר כמו הילת אור , וזה כמובן שטות והבל מול ארבע הבשורות האמיתיות שבידינו , כתבי אבות הכנסיה (שמתעלמים מהם כתות פרוטסטנטיות מבלי לבדוק שהן היום בסיס הסטורי מול בראון ושאר האנטי משיחים למיניהם) , אז הכתבים של האבות כתבו טענות נגד וספר הדיצטריון (מקבילית הנסים בארבע הבשורות מהמאה השניה) שנכתב בסריאנית ותורגם ליונית הוא לחם חוקנו , לחם השמיים , כתבי אבות הכנסיה הם הבסיס ההסטורי שמראה שהיו גנוסטים (שיהיו בריאים) אבל הכריסטולוגיה הנוצרית המרכזית היתה לחוד ומנזרים היו הכח לכותבים אלו .. על גנוסטיקה ומקורה אפשר לקרוא כאן בפורום (כתבנו כבר מלפני שנתיים )

Feanor75

New member
כבר הוכח שהבשורה אותנטית

בטח לא פחות מהיתר. בין ישוע לנצרות יש פער עצום, שמולא, שוב, בידי עסקנים שכתבו את הבשורות לטובתם האישית. הרעיון הגנוסטי הופיע גם במזרח עוד הרבה לפני מצרים ופרס. במנזר שנגרי-לה, 'ילדי חוק האחד'. גם אפלטון מדבר בעצם על אותו רעיון. מה שחשוב זה לא להאמין בכלום באופן עיוור. אין לך ביד שום דבר שישוע כתב, אתה מעולם לא ראית אותו ולא דיברת איתו. אישית אין לי ספק שהוא היה שונא אנשים ששונאים ופושעים בגלל דת, לפני שהם בכלל מכירים. כמו שנאמר הדרל אל הגיהנום רצופה כוונות טובות.

lion 7

New member
אין שום עסקנים ידידי

/tapuzforum/images/emo9.gifישדי יש את כתבי היד הסורים (בשפה הסריאנית שפת ישוע סורית עתיקה) , אתה אפילו לא טרחת לקרוא את התוכן של תגובתי -הצפופה מהנייד- , אז הדיצטריון הוא ספר מקביל לארבע הבשורות שנכתב בתחילת המאה השניה , הוכחה חד משמעתי על אמיתות ארבע הבשורות שבידינו , מלבד זאת יש את המכתבים (לא הוכנסו בקאנון דאז על ידי אבות הכנסיה , שבודאי לא היו רק מרומא איך שתמיד חולמים על כנסית רומא, יש את הכנסיה הקופטית ואבות אנטוכיה) , מכתבים אלה בין ישוע ההסטורי נמצאים כהוכחה על קיומו (אתה לא חייב להאמין בו כאל או אם עלה השמיימה) ,מכתבי התכתבות בין ישוע למלך אבג`ר מלך רהא , מוכיחים שאין עיבוד הסטורי , גם ברישומים בידי קיסרים אחרי תקופתו מעידים על קיומו פיזית , אין שום עיבוד הסטורי לגביו , אמונה היא אמונה ולא צריכה הוכחה במסמכים , גם האיסלם לא ניחנה בהוכחות רשומים על ידי הסטורים, כי המזרח היה מוזנח על ידי הסטוריונים , (כמובן רק הסטוריון יווני הזכיר את מוחמד , אבל בנימת לעג) זה לא אומר שהוא לא קיים גם . לגבי כתבי אבות הכנסיה אתה לא טרחת אפילו להביא לכאן בכדי שנראה ונלמד , התורה הגנוסטית היא מיני רבות כמו האריאנית שהביאה לועידת ניקיא.

Feanor75

New member
יש גם יש

ארבע הבשורות בוודאי לא אותנטיות יותר מהבשורה על פי יהודה. בעיני, כמו ההיפך בעיניך. גם אני מדבר על עובדות. נאג' חמאדי אמינה מספיק, וסותרת את כל רוח הדברים. אתה סומך על אנשים רגילים שיביאו לך את דבריו כביכול של ישוע? הרי הם היו בעמדות כוח והאינטרסים שלהם ברורים. במיוחד שמדובר במאות שנים אחרי ישוע. אין כמעט אנשים בעמדות שררה שהכוח לא משחית אותם, זה מובנה במניעים שלהם. הסיכוי שהמידע שלהם אמין הוא אפסי. ישוע היה טהור והוא בכלל לא חפץ בהנהגה, זה סוג אחר לגמרי של אנשים. האיסיים חיו הרבה יותר קרוב לדרך חיים הזו מאשר כל היתר.

lion 7

New member
תלוי במה אתה מאמין

/tapuzforum/images/emo9.gifגם הבשורה המפוברקת של ברנבא שנכתבה מאות שנים אחרי ישוע , טוענת על הרבה שטויות , אז מה ההבדל בין גישה זו למורמונים שמאמינים ביציאה אחרת ממצרים , אין שום התאמה בין הבשורה של יהודה לבין הבשורה של פטרוס או של תומא ואחרים שנפסלו על פי מידת הרוחניות האמיתית על ידי אבות הכנסיה במזרח ולא ברומא , אתה לצערי מסתובב וראיות אין לך בכדי להתדיין , לא טרחת לבדוק כתבי היד הסורים שמוכיחים אמיתות הבשורות שבידינו , עוד קלף חזק מחזיקים בו הנוצרים (שאין נמצא בקאנון היהודי דתי) והוא ספרים קאנונים חלק ב , שנפסלו הן על היהדות בזמנו מאחר שלא נמצאו את העותק המקורי והם מעידים גם על ישוע כרמזים וכו` , מה אגיד לך ידידי , ואני חשבתי לתומי שאתה ``קצת`` בקיא בהסטוריה או התיאולוגיה , בראון ונשיונאל גיאוגרפיק יגרפו הון מהשטויות שהם מוצאים לקהל הנוצרי פגני במערב , אשראי המאמין .. הבשורה על פי יהודה לא ממש אמיתית .

Feanor75

New member
זהו בדיוק

ערב רב של דעות ו'הוכחות'. נשיונל גאוגרפיק לא שינה את דעתי כהוא זה, רק אמר לי דברים שאני כבר יודע. מציע לך אם כבר לקרוא את הספר על המגילות הגנוזות, עדות מרתקת של יוספוס פלאביוס על כת מדבר יהודה, איך הם חיו זה מעורר כבוד רק להתקנא בהם, הרבה יותר דומה למה שישוע כיוון. יש גם ספר באותה סדרה של חוקר הנצרות פלוסר, שסקר את ראשית הנצרות, המון בלאגאן שם. לא מן הנמנע שיהיו כנסיות לא נגועות כמו גם בתי כנסת. אתה גם אטום לרעיונות והוכחות שסותרים את דעותיך באותה מידה בה אתה מתאר את הדעות שלי. העניין המרכזי פה, הוא אם ישוע באמת ציווה לאהוב את כולם. אתה מאמין בזה? התוצאה של זה מחזקת מאוד את החושך. כי חושך הוא היפוך האור, לא העדר האור. יש חושך שלא ניתן לריפוי, ואהבתו רק מחזקת אותו.

Feanor75

New member
קובץ

יש פה מסה שלי, תוכל להבין יותר טוב אם בא לך לקרוא, ואם עוד לא קראת את המסה של משה קרוי על הנושא הזה.

שהעתיק במלואה את תאורית האובייקטבייזים של איי

לפני עשרות שנים קראתי את ספר האיוולת הראשון של מוישה קרוי לצערי הרב גם השתכנעתי שהיא אמת, בעקבות הספר הראשון גם קראתי את כל כתבי איין ראנד. לאחר מכן פרסם מוישה קרוי את ספרו השני בו התהפך בדעותיו, את ספרו השני כבר לא קראתי בעיתונות הוא הופיעה בקביעות עם הסיפור של בני אור ובני חושך. קראתי זה עכשיו את המסמך ונדהמתי - פשוט התאוריה הראשונה הרדודה האיולתית שמנותקת מהמצאות של מוישה קרוי לבשה מושגים חדשים. מוישה קרוי דבר בספרו הראשון על אנשי המדע שלא יוצרים אלה מעתיקים זה מזה ומשנים את המושגים. הטיב לעשות זאת יואב ב. שהעתיק במלאוה את התאוריה השנייה של מוישה קרוי שהעתיק את התאוריה הראשונה שלו בשינו מושגים שהעתיק במלואה את תאורית האובייקטבייזים של איין ראנד.

Feanor75

New member
שוב מדברווז? מה יהיה?

אם היית קורא היית רואה איפה הדמיון ואיפה השוני. אתה ממש מתוסבך

מתי תלמד לקרוא

החיים על פי השכל ספרו הראשון של המשיח שלך זהה לחלוטין למאמר שלך השוני הוא רק בשמות המושגים. את הספר השני של החולה נפש מוישה קרוי לא קראתי בשביל מה מיותר אפשר לקרוא את המאמר שלך זהה לחלוטין לקישקושים שלו באותה תקופה בטלווזיה שחור לבן.

Feanor75

New member
תראה

אני לא שונא אותך (עדיין לא). אין לך אמת פנימית חזקה, לכן אתה זקוק למילוי מבחוץ ונוהה אחר אמונות ומחליף אותן, כמו כל מחפש דרך אחר. לכן פעם קרוי שכנע אותך, אח"כ משהו אחר, עכשיו נצרות, ובעתיד מי יודע מה, אולי תסגוד לטוסטר שלך כי תמצא בו איזו אמת. לכן אתה תוקף אותי כי אני מערער על האמונה שלך, זו תגובה טבעית ומוכרת. אתה רואה בי אויב לכן הכעס שלך עלי הוא בריא הרבה יותר מאשר מה שהכנסיה מורה לך לעשות- לאהוב אותי. אם היית שומר לעצמך את הכעס הזה, כמו שהסברתי במאמר, היית בסוף שונא את עצמך או את חברייך. כי זה חייב לצאת איפשהו. כבר הסברתי פה על ההבדל בין אדם של אמת לבין מחפש אמת- כזה שמאמץ וזונח חדשות לבקרים. זה גם בקשר לטענה שלך שהעתקתי- שקר. חוק שימור האנרגיה, ואיך עובד הכעס ועוד הרבה, וגם בכלל זוית ראיה שונה משל קרוי (פחות מחמירה למעשה) הם שלי לחלוטין, ואני התייחסתי רבות לטבע, קרוי בכלל לא. לקרוי נתתי את הקרדיט המגיע לו מיד בהתחלה.

אוי אתה טפש

פעם תורתו של קרוי נראתה לי אמת ומאז אף אחד לא משך אותי. אתה לא מערער לי כלום כי אין מה לערער איזה חדשות לבקרים איוול וקופץ למסקנות. איזה התייחסת לטבע נבער מדעת,במקרה אני בקיא היטב בחוקי השמור שאתה מצטט. איזה כנסיה מורה לי לעשות משהו הפעם אחרונה שבקרתי בכנסיה היה לפני הרבה שנים בטיול. החשיבה שלך היא ה"עתק הדבק " אתה גם לא יכול לעבור לשלב ההבנה בגלל הרקנות שיש לך בראש.

כן אנחנו מאמינים בלאהוב את כולם

גם את הרשע והנתעב מכולם עלי האדמות! למה? כי זו הצורה שבה אלוהים אוהב את האדם למרות מעשיו הנוראים וזה התבטא בישוע שהיה לקורבן למען כל האנושות כולה אהבה של אלוהים היא לכל האדם וגם אנחנו צריכים להיות כאלה לסלוח לכולם כמו שהוא סולח לכולם לאהוב את כולם כמו שהוא אוהב את כולם אם אלוהים סולח לאנשים שמורדים ושונאים בו למה האדם לא יכול לסלוח ולאהוב אדם שעושה לו רע אהסת את אלוהים אהבת לרעך כמוך עם זה אנחנו הולכים

../images/Emo45.gif

בנוסף ישוע ציווה עלינו מצווה חדשה, לאהוב אחד את השני כפי שגם הוא אהב אותנו. זאת אהבה ללא תנאים, אהבה שמוכנה למות למען השני, כפי שהוא מת בעדנו.

Feanor75

New member
או קיי, זה לב העניין

אני משער שלא קראתם את הקובץ, אז אסביר בקצרה. יש רע מוחלט, שהוא היפוך הטוב ולא העדר הטוב. כזה שנהנה מסבל האחרים, זה כבר לא עניין של אנוכיות כמו אצל רוב בני האדם, מה שמתפרש בטעות כרוע. זה נדיר אבל קיים, וזה מקור הרוע בעולם. אנשים כמו היטלר וסאדם חוסיין וסתם פסיכופטים שמתעללים בבעלי חיים. אי אפשר לרפא אנשים כאלה. לאהוב אותם משמע לחזק את אותם, אפילו אם הכוונה היא לעזור התוצאה היא לחזק את הרוע. חשוב מאוד להבין את זה. את האנוכיים הרגילים שאינם רעים, ואנשים שמצויים בתקופות קשות בחייהם- אותם לפעמים אפשר להחזיר למוטב ע"י אהבה, והוראת הדרך כמו שהנצרות אומרת לעשות. אבל זה מיעוט של מקרים. ברוב המקרים כמו שהסברתי, הרע רק שואב את האנרגיה מהטוב ומתחזק על חשבונו. קיומו של הרוע הוא טפילי ולא עצמאי, אין לו קיום בלי הטוב. אם תאהב רשעים לא תשאר בך אהבה לאנשים הראויים לה. לכן מידה כנגד מידה היא דרך החיים היחידה שמאפשרת גם השרדות וגם צדק. אני משוכנע שישוע הבין זאת ובכך חלק מגדולתו, שהיה בו כעס עצום ולגיטימי למראה המושחתים והוא רצה ללחום בהם, לא שגה בהזיית שווא לרפא אותם ולהופכם למשהו אחר, כי אין דבר כזה.

שוב אתה מתבלבל

אלוהים אוהב כל אדם וכך גם אנחנו מצווים לאהוב את האדם לא את הרע שבו אלוהים שונא את החטא "יצר האדם רע מנעוריו" בראשית "כי אדם אין צדיק בארץ אשר יעשה טוב ולא יחטא" קהלת כל בני האדם חוטאים גם אלה שאתה מחשיב טובים וגם אלה שאתה מחשיב רעים אלוהים מכיר בחולשתנו בני האדם ולכן סולח לנו ואוהב אותנו ללא תנאים ונתן את ישוע כהוכחה לזה אם אנחנו לא מקבלים את אהבתו וסליחתו זה כבר עניין אחר, אף אחד לא מעוניין להכריח.. עלינו לפעול כמו אבינו ולהתעלות מיצר לב הרע שלנו שנותן אהבה למיטיבים לו אהבת תנאים זולה עלינו לסלוח ולאהוב כמו אלוהים ולהכיר בחולשות הקולקלים והרעים של בני האדם

למעלה