שלום!

פלגיה

New member
ואם הוא לומד בקצב אחר?

(בעצם כל התלמידים לומדים בקצב "אחר") לטעמי מורות אמורות לדעת להתמודד גם עם ילדים שמגיעים קוראים לכיתה א'. ואם לא - זה עצוב מאוד. אין קל מלאתגר ילד קורא - אפשר לתת לו לקרוא!

ברור

כי מי שיודע לקרוא ולחבר בעשרת השניה לפני כיתה א' הופך אוטומטית לבן 35.

פלגיה

New member
דבר ראשון לא להחליט מראש שישעמם לו

אני קוראת מגיל 4, נכנסתי לכיתה א' בגיל שש+, אחרי ותק קריאה רציני ביותר. ולא היה לי משעמם. הדרך שבה למדתי לקרוא בעצמי היתה שונה משמעותית מהדרך שבה לימדו בכיתה. היה לי מאוד מעניין ללמוד בכיתה א'. מעבר לכך יש המון המון דברים בכיתה א' גם לילד שכבר יודע את ה"חומר". לומדים הרגלים, סדרים, כישורים חברתיים וכו'. גם התמודדות עם שיעמום היא משהו שאפשר ללמוד בכיתה א'. בקיצור - אל תדאגי. אם יהיה לו משעמם, תחזרי לכאן בזמן הרלוונטי.

נסיכה64

New member
עלומה, ממש לא לימדתי אותו

לקרוא, וגם לא חשבון. יש לנו בבית לוח וטושים והאחים הגדולים אוהבים לשחק במורה ותלמידים. כפי שציינטי הוא הקטן מבין השלושה, וקיבל השראה מהם, איני רואה בזה כל רע כל עוד הוא לומד בהתלהבות, ומבקש שיעשו לו תרגילים "קשים" (בשפתו) הוא נהנה לפצח אותם. את התרגול בכתיבה בהחלט נשמור לכתה א' בנושא הזה הוא לא ממש מתלהב, אך מהקריאה כן! אגב ניצני קריאה היה לו כבר מגיל 3 וקצת. בגן עובדים איתם על החוברת מוכנות לכתה א'. וכשאני שואלת אותו מידי פעם אם הוא עובד עם החוברת, הוא אומר "לא בא לי, היא של תינוקות" מכאן החשש לשעמום בכתה א'. ותודה לכם על התובנות. יש מה ללמוד פה פורום נהדר.

את לא צריכה להתנצל

היא צריכה. היא, וכל אחד שחושב שיש לו מונופול על מה זה "זמן ילדות".

ע ל ו מ ה

New member
איך כל פעם שאני מקבלת הזמנה לפורום הזה

אני שוכחת את המחוננת המהוללת ש"מנעימה" אותו. קושרת חוט לאצבע שלא אשכח בהזמנה הבאה
.

למעלה