שלום!

נסיכה64

New member
שלום!

ילדי בן חמש וחצי, גן חובה, כולו התרגשות מעצם העניין שלאחר החופש הגדול הוא עולה לכתה א'(הקטן משני אחיו). שואל המון שאלות לגבי כתה א', אך אני חוששת שהוא לא יתאכזב, מאחר שהוא יודע לקרוא, וחשבון בסיסית של כתה א' שולט יפה מאוד. תרגול של כתיבה לא יזיק לו. מה ניתן לעשות על מנת למנוע לו שעמום בכתה א'?

אין מה לעשות, רק להיות עם אצבע על הדופק

ולוודא שיאתגרו אותו ולא יכבו לו את ההתלהבות. זה ממש לא קל, אבל ממש חשוב.

בכיתה א' לומדים עוד דברים חוץ מלקרוא ולכתוב.

ואם המורה מנוסה ועירנית - היא יכולה לתת לו משימות לימודיות ברמה גבוהה יותר.

ע ל ו מ ה

New member
את כותבת "תרגול של כתיבה לא יזיק לו"

ודווקא נראה שכן יזיק לו, כמו שכנראה יזיקו לו העובדה שכבר למד לקרוא ולימדו אותו חשבון. גם לקחו לו זמן ילדות, וגם בכיתה א' יהיה לו משעמם. תני לו להיות ילד.

פלגיה

New member
יזיקו לו העובדה שכבר למד לקרוא?

למה? מאיזו סיבה? אני לא רואה שום נזק בידיעה של קרוא וכתוב וחשבון לפני כיתה א'.

ע ל ו מ ה

New member
המחשבה שיהיה נזק באה מעצם השאלה

אם לימוד לפני כיתה א' גורם לשיעמום בכיתה א' (דגש על ה"אם" - ההנחה הזו באה עם השאלה), הרי שאין טעם בלימוד לפני כיתה א'. כמובן שאם ילד מלמד את עצמו לקרוא, זה משהו אחר (שלי למשל התחיל בזיהוי אותיות כבר בגיל שנה וחצי וזה ממש לא היה משהו שאיזשהו מבוגר לימד אותו). לא אמרתי שלדעת לקרוא מזיק. מה שאני אומרת שזה שלימוד יזום בשלב שלפני כיתה א' יש בו יותר נזק מתועלת. במקום לאפשר לילד למצות את הילדות לפני שהוא מגיע לבי"ס, מושיבים אותו ללמוד לקרוא וללמוד חשבון (וגם "תרגול של כתיבה לא יזיק לו") ואח"כ תוהים מה לעשות איתו בכיתה א'. לימוד יזום כזה, הוא מיותר.

פלגיה

New member
אבל היא לא אמרה שהיא ישבה ולימדה אותו

בעצם מהשאלה שלה אפשר להבין שזה ממש ממש לא ככה.

ע ל ו מ ה

New member
חולקת עלייך

לא שניכנס עכשיו לדיונים על ניתוחי שאלות. אבל מהעובדה שהיא יודעת מהו חשבון בסיסי של כיתה א' ואת רמת השליטה שלו בו וגם מציינת שלא יזיק לו לתרגל את הכתיבה שלו, אני דווקא מבינה שזה בהחלט בא מיוזמתה. אם אני טועה, אז דעתי לא רלוונטית במקרה זה. אני מסכימה אתך בהחלט שכיתה א' לא צריכה להיות משעממת גם למי שיודע קרוא וכתוב, ואהבתי את הבחנתך שהתמודדות עם שעמום גם היא משהו שאפשר ללמוד בכיתה א'
.

"למצות את הילדות"?

אני בטח מצטטת איזה חכם סיני עתיק אבל לא נורא - "מה זה החרטא הזה?".

KallaGLP

New member
ללמוד זה חלק בלתי נפרד מלהיות ילד.

מסכימה עם כל מילה בתגובות של פלגיה.

ע ל ו מ ה

New member
ללמוד, כן

לשבת ללמוד, פחות לשבת ללמוד כי אמא חושבת שזה נחוץ, ממש לא

KallaGLP

New member
מה הבעיה לשבת ללמוד? חייבים לעמוד?../images/Emo8.gif

וברצינות, לא רואה שום פסול בלשבת ללמוד, אפילו לא ביוזמתה של אמא, כל עוד הילד נהנה מזה.

מאיו

New member
מי אמר שהאמא לימדה אותו?

הבן שלי למד לקרוא בעצמו. ולצערנו בהחלט השתעמם בכיתה א'

אבל גם אם לימדה אותו, אז?

ממתי להשביע תאוות ידע של ילד היא פשע? כשאני הייתי קטנה אמא שלי לימדה אותי את הניקוד וטוב שכך. אחרת הקריאה שלי לא הייתה פונטית, כמו של הרבה ילדים שקוראים לפני כיתה א' ואחרי זה סובלים משגיאות כתיב. בכלל, מה היא הייתה אמורה לעשות כששאלתי אותה על סימני הניקוד, להגיד לי "לא מגלה לך, חכי לכיתה א'"?

פלגיה

New member
שאלה

אם הוא היה לומד לקרוא רק בתחילת כיתה א' - הוא לא היה משתעמם ביתר השנה?

מאיו

New member
זה בעיקר תלוי במורה

אבל אם הילד לומד בקצב של שאר חברי הקבוצה בכיתה, אז המורה מתוכננת להתמודד עם זה טוב יותר

אבל ההנחה היא

שהוא ממילא יהיה מהיר יותר מהאחרים. כלומר, אם לא יתנו לו להתקדם בקצב שלו, הוא עשוי להשתעמם.

למעלה