שלום

טיגריס 2

New member
שלום

שלום: אני בן 20 מהדרום. אני מאוד מתעניין במדעים (מתמטיקה, פיזיקה, כימיה). למדתי 5 יחידות פיזיקה בתיכון, אך עבר זמן רב מאז הבגרות האחרונה שלי ואני רוצה מאוד לחזור על החומר ולדעת אותו בצורה יותר יסודית, אבל ברמה קצת יותר גבוהה. אשמח לקבל המלצות לספרים ללימוד ולחזרה עצמית (ולא הספרים של האו"פ כי הם יקרים רצח!) תודה רבה וחג שמח.

Rus Almighty

New member
או"פ יקר? אלה הספרים הכמעט יחידים

שיש ברמה מעל תיכון אשר זולים יחסית וגם בעיברית.

טיגריס 2

New member
אני דווקא לא חושב

לשלם 177 שקל בשביל ספר (ואני לא זוכר איזה ספר זה היה אבל זה היה אחד הראשונים במתמטיקה נראה לי) או 140 באינטרנט נראה לי מוגזם מאוד. כמובן שאת ה"מעפנים" שאף אחד לא בוחר הם מוכרים יותר בזול (חשבון אינפי יחידות 1-2 50 שקל). מאוד מעצבן אותי השיטה הזאת של היחידות. ככה אנשים צריכים לקנות מלא ספרים ולהוציא הרבה יותר כסף. בכל אופן, עיינתי בסדרה "יסודות הפיזיקה" של האוניברסיטה הפתוחה והיא נראית לי ממש לא מצדיקה את המחיר. היא לא מלמדת את זה ברמה הכי גבוהה שיש והמחירים הם הגורם העיקרי שמרתיע אותי. למישהו יש הצעות אחרות?

Rus Almighty

New member
אם אתה מחפש ספרות לרוב זה רק מחו"ל

ופתאום תגלה ש-177 ש"ח זה לא הרבה עבור אוניברסיטה פתוח (חוץ מזה זה נראה לי הרבה יותר זול ויש כל מיני הנחות עכשיו) ואולי אופציה יותר מועילה ,חפש יד שנייה אם המחיר גבוהה מדי

NessT

New member
יש חלק מהספרים של האו"פ באינטרנט חינם

זה דווקא מאוד נוח.. אני לא יודעת בקשר לביולוגיה וכימיה כי לא חיפשתי אבל בפיזיקה יש שם ספרים טובים (יסודות הפיזיקה) http://ocw.openu.ac.il/

יש את ספרי האו"פ בספריות עירוניות וכיו"ב.

אם המטרה היא לימוד ניתן לשאול את הספרים מספריות עירוניות, או ללמדם שם. מעבר לכך, כפי שציינה NessT, האו"פ החלה במבצע פתיחת אוצרות רוח (פא"ר), הכולל פרסום של ספרי האו"פ לציבור הרחב באינטרנט. הפרויקט רק התחיל אך מומלץ להעיף מבט.

למעלה