שלום!

שלום!

בעוד מס' ימים אני צריכה לקבל את צו הכינוס. שאלתי היא, במקרה של חוב למע"מ, האם צו הכינוס פוטר אותי מלשלם אותו, או שעליי לשלם את החוב? תודה מראש.

תשובה!

צו הכינוס אינו פוטר אותך מחוב למע"מ כמו שהוא אינו פוטר אותך מכלל החובות האחרים שצברת. מה שכן, הוא יעניק לך "שקט" בצורת עיכוב הליכים, קרי החייבים לא יוכלו לנקוט בהליכים נגדך (עיקולים פק' מאסר ועוד..) כפי שיכלו לעשות עד כה דרך ההוצל"פ. לידיעה! בתי המשפט אינם רואים בעין יפה צבירת חובות לרשויות - במיוחד למע"מ, שכן אי דיווח למע"מ מהווה עבירה פלילית בפני עצמה. מדובר בכספים שנגבו מלקוחות אך מנגד לא הועברו למע"מ. חובות אלו מכונים לא אחת על ידי בתי המשפט כ- "גניבה מהקופה הציבורית". דבר נוסף - חובות אלו מכונים "חובות בדין קדימה" הם קודמים בחשיבותם לחובות הרגילים ולא ניתן להגיע להסדר לגביהם בתשלום חלק מהסכום. לשם פירעונם צריך לשלם 100% מערכם - בניגוד לחובות רגילים. בהצלחה!!!

תודה רבה על תשובתך.

בעיקרון, שילמתי את מרבית חוב למע"מ, באמצעות שיקים שניתנו לי מקרוב משפחה. אולם השיק האחרון חזר בחודש אפריל. כעת שלחו לי מכתב בנוגע לשיק שחזר, ומצבי הכלכלי לא כל כך טוב. במידה ואשלח למע"מ את הצו הם יעצרו את ההליכים נגדי?, ברור לי שבסופו של דבר איאלץ לשלם את מלוא החוב. או שאין טעם, ועליי לשלם את החוב במלואו כבר עכשיו?

תשובה!

צו הכינוס יעכב את הליכי הגביה נגדך גם לגבי חוב למע"מ. בבוא היום כאשר תציע הצעת הסדר לנושיך תאלץ לשלם תחילה 100% מערכו של החוב הנ"ל. כפי שציינתי בתגובתי הקודמת, חוב של מע"מ אינו "נראה טוב" - זהו חוב שנוצר בחוסר תום לב. יחד עם זאת, גובה החוב גם נלקח בחשבון על ידי בית המשפט כמו גם העובדה שפרעת חלק גדול ממנו. בהצלחה!!!

למעלה