שלום

My Little Fairy

New member
מסכימה עם אוסה.

במיוחד בגלל שאת אומרת שאת הכסף הזה שלכם היא מחלקת לנכדים האחרים.

פרצלה

New member
תסלחי לי

אימך מעבירה לך כספים ובעלך מעביר לאימו למרות שהיא במצב יותר טוב משלכם? בעלך מודא לעובדה שאימך ממנת באופן ביזארי את אימו ? זו קצת חוצפה מצידו,איך הוא לא מתבייש לקחת כסף מאימך?

אוסה

New member
אולי בגלל שהבעל יודע שבעצם חמותו

מממנת את אימו הוא רגוע ומסכים לעזרה , האם ניתן להגיד לבעל שאמך לא נותנת יותר כסף ? האם אז הוא גם יסכים לממן אתה? לי אישית זה נשמע חוצפה גדולה שאתם צריכים לממן או יותר נכון הורייך צריכים לממן את הוריו.

שיר הים

New member
לא לדלג חודש, להפסיק עם הנוהג הזה!

חד משמעית! לקבל 300 ש"ח, לא לתת לילדים שלך כלום, אלא רק לאחרים (שזה אם תחשבי - על חשבונך) לא ולא! אם את רוצה לתת לאחיינים - תני , אבל לא דרך מתווכים.

Little Weirdo

New member
לכולם

תודה רבה על עזרתכם, עזרתם לי להבין הרבה דברים עם עצמי היום התקשרתי לבנק והפסקתי את ההוראת קבע, ואני ובעלי התקשרנו אליה ואמרנו חד משמעית שמהיום שתפנה בבקשת עזרה לילדים המבוססים יותר שלה, שמקבלים ממנה יותר תשומת לב וצ'ופרים. היא כמובן הייתה מופתעת איך זה שהבן הקטן והדואג שלה הקשיח פתאום את ליבו אבל עברנו כבר כל גבול,היא עשתה קטע של היעלבות הבהרנו לה שזה סופי וזהו, אי סיבה שניחנק כשיש לה ילדים נוספים עם יותר משאבים משלנו!!! העברתי את ההוראת קבע הזאת לחשבון פיקדון שיהיה לי בצד קצת כסף למקרה ש.... אז תודה, אני מאוד מאושרת שקיבלתי מכולכן את התמיכה שהייתי זקוקה לה בשביל לפעול... שוב תודה וסופ"ש משגע לכולנו

פשוט מאוד

כנראה שאלה אותות מצוקה של אותה אישה א. אי אפשר למדוד את מה שהיא באמת עשתה במשך שנים ב. המצב של הפנסיונרים והגימלאים בארץ זוועה ג. תגלי איפוק תדאגי שיש לה כסף כי בזכותה יש לך גם את הבן וגם את הבעל _(או עצמך, ע"פ שנדמה לי כמדובר באם בעלך) תתאפסי על עצמך... תהיה ריאלית ותחשבי על חייך דרך נקודת מבט של אותה אישה דלת אמצעים , לעומת הפרספקטיבה האנוכית שבה את נמצאת כולה 50 ש"ח מה קרה? ועוד את מצפה שתחזיר? זה שהוא עוזר לה ורואה בזה ניצול שלא יתייצב לעיתים תכופות, את גם דנה כל הזמן סביב הנושא הכספי וכנראה שהוא מטריד אותך, את עושה חישובים של כמה נתת כמה היא הוציאה החוצה, כמה הוא נתן כמה ההיא, מה את מנהלת חשבונות? תכנסי לפרופורציה ותמחקי תהודעה את עושה בושות לעצמך

פרצלה

New member
קשקן,היא כתבה בפירוש שלסבתא יש אמצעים

שיש לה יותר ממה שיש לכותבת ההודעה שנאלצת בגלל הסכום שהחודשי שהיא מעבירה להעזר באמא שלה...... איזה כיף שיש אנשים כמוך חסרי כושר הבנה בסיסי,שיום אחד לא הולכים לכיתה וכבר מפציצים בהודעות מפגרות

תמר36

New member
נראה לך שכתוב לה על המצח "לשכת הסעד"?

עוזרים למי שנותן, למי שלא עוזר לא נותנים. לא הבנתי.... אנחנו צריכים לתמוך בחמיות שלנו כי בזכותן הבעלים שלנו נולדו????? אוליי שיתמכו בחמיות שלהם כי בזכותן אנחנו נולדנו?

כן נכון לשתי הכיוונים

בהתאם לצורך שלהם... ובהתאם לכיס ההורים שלי אמידים מאוד, אם הם לא היו לא היינו נערכים לסייע להם? ברור שכן

נונה17

New member
בכל מצב? גם אם בעצמכם הייתם במצב קשה?

אני לא נגד לסייע להורים שנקלעים לקשיים כלכליים, להיפך. אבל מדובר כאן בזוג במצב לא הכי טוב, בלשון המעטה (אחרת הם לא היו נעזרים בהורים שלה) שבנוסף יש לו גם אחים הרבה יותר מבוססים. זה כבר מצב לא הוגן לחלוטין. כמו שאמרת - בהתאם לצורך ובהתאם לכיס. בנוסף - אל תשכח שמדובר כאן ב-300 ש"ח לחודש שזה בהחלט סכום שההורים יכולים להשיג בדרכים אחרות, לא מדובר במיליונים, אבל זה יכול להיות די קריטי לזוג צעיר שמצבו קשה.

קטיה ט

New member
נורא!!

נכד עוזר לסבתא שלו במשפחה ישראלית!?!?!? מי שמע על דבר כזה??? חוצפה שכזאת לא ראיתי מימי, אני ממליצה לכם בחום לנעול אותה בבית אבות לשארית חייה בכפיה כמו שמגיע לסבתא שמעיזה לשעבד את הנכדים שלה.

Little Weirdo

New member
תשמעו כולכם, ובעיקר בובי וקטיה

מאתמול אחרי השיחה עם אמא שלו בעלי הרגיש קצת רגשות אשם אבל החליט שזה היה הצעד הנכון, אחרי השיחה שקיבלנו עכשיו אין לנו רגשות אשם בכלל מקרה שהיה כך היה: לפני מספר דקות גיסי התקשר לבעלי ואמר שהוא צריך לדבר איתו על אמא שלהם, בעלי מיד קרא לי והעביר את השיחה לספיקר, האח התחיל לתקוף אותנו, "איך אתם מעיזים להפסיק לה את הכסף?" "למה שהבן שלכם לא יעזור לה בבית?" "ולמה היא צריכה להתקשר אלי בדמעות אחרי שאתם מעליבים אותה?" מיד עצרנו אותו והצבנו בפניו כמה שאלות: האם אתה ממן אותה בדרך כזאת או אחרת? (הוא שתק כי הוא יודע שהיא לא ראתה ממנו אגורה). הילדים שלך עוזרים לה? (התשובה במילים שלו: "כמובן הם עוזרים לה ומקבלים ממנה 50 שקל כל פעם!" מיותר לציין שהבן שלי לא ראה אגורה ולא ציפה לזה בכלל, אם אתה עוזר אתה עוזר מי שמע על נכד שמקבל כסף מהסבתא תמורת עזרה בבית?) ומסתבר שחמתי התקשר אליו וסיפרה לו שכינינו אותה עלוקה ושאר קללות דבר שלא היה ולא נברא, עם כל המטענים אני מכבדת אותה בכל הכבוד הראוי... בסופו של דבר האח נרגע מעט ולפני שניתק הוא זרק לנו " רק שתדעו שהיא צריכה להחזיר עכשיו את הסלון שהיא קנתה השבוע כי עכשיו אין לה איך לממן אותו... איזו חוצפה, יש לי סלון קרוע וישן כל כך שלא נעים לי להזמין אורחים כבר שנתיים ואני לא מחליפה כי אין לי כסף לבזבז על זה, והגברת קונה סלון חדש....(את הקודם היא קנתה לפני שנה וחצי והתכוונה להעביר אותו לבת של האח המדובר) מיותר לציין שכעת אין לנו שום רגשות אשמה.... ולכם בובי וקטיה, אני מבקשת שתקראו את השרשור כולו לפני שתגיבו בצורה (תסלחו לי על הבוטות) מפגרת!! תודה

קטיה ט

New member
טיבעם של אנשים זקנים

גם את וגם אני נהפוך לסבתות מעצבנות ביום מין הימים, מה לעשות ככה עובד העולם. תתחשבני איתה עכשיו ואז נראה איך יתחשבנו איתך הילדים והנכדים שלך. לפי מה שאת מספרת, הסבתא הזאת מעדיפה נכדים אחרים על פני הילדים שלך, אז מה עכשיו? את רוצה להכריח אותה לאהוב אותם? זה לא עובד ככה, , בעלך נותן לאמא שלו כסף מתוך בחירה הוא אדם מבוגר ורצינאלי שעושה מעשה רציונאלי. את רוצה להציץ גם על הילדים האחרים ולהגיד "היי! אבל הם לא נותנים כסף לא הוגן!!!" שיבושם לך אבל זה לא מוציא אותך באור טוב בכלל.

Little Weirdo

New member
קטיה

גם אני ובעלי חשבנו ככה, בגלל זה פתחתי את השרשור הזה, ועכשיו אני מבינה שאין סיבה שאני אעביר לה כסף כשהילדים שלי לא רואים ממנה יחס שווה לבני הדודים שלהם, בטח שלא כשלי יש מינוס של 5 ספרות והיא בפלוס ועוד קונה לעצמה מותרות שאני לא מרשה לעצמי שנים, ובטח שאני לא מתכוונת לתת לה כסף שהיא תפזר על אחרים, פשוט נמאס לי ותאמיני לי שהילדים שלי חונכו לתת מעצמם למשפחה ואין בכלל מה להשוות ביני(או לצורך העניין בין אמא שלי) לבין חמתי, היא מבלה חלק נכבד מזמנה בניסיון לקבל רחמים מאנשים אחרים. הרצון של אנשים לעזור לאנשים שצריכים עזרה אבל לא מנדנדים לקבל אותה רק גדל לעומת הרצון לעזור לאנשים שלא תמיד צריכים את העזרה ואבל מבקשים-דורשים תמיד שבמרקה הזה קטן...

פרצלה

New member
את צודקת,אין טעם להתייחס לביקורת של אנשים

שכנראה לא הבינו בגלל ליקוי את ההודעות שלך

פרצלה

New member
אתם חסרי אחריות לדעתי

אם לה אין מינוס והיא חיה טוב....מדוע אתם מעברים לה קרוב ל4000 שקל כל שנה? בחישוב מאוד פשוט 10 שנים זה 46000 שקל ואתם במינוס של 5 ספרות? מה עבר לכם או יותר נכון לבעלך בראש?

נונה17

New member
מינוס של 5 ספרות???? ../images/Emo12.gif

בלי קשר לחמותך, אני מציעה שתנסו לארגן מחדש את התקציב שלכם. מינוס של 5 ספרות זה כבר מצב שחורג כמעט מכל מסגרת אשראי אפשרית, בעיקר כשיש לכם ילדים גדולים שכבר לא סמוכים על שולחנכם ואני מניחה ששניכם עובדים. רוב הבנקים מציעים הדרכות למשפחות שנקלעו למינוסים מטורפים ואני חושבת שכדאי שתנצלו את זה, בלי קשר לחמותך, כדי לצמצם את המינוס הזה ולחיות על פי היכולות שלכם.

למעלה