שלום

דורית פ

New member
שלום

בוקר טוב לכלום יש לי שעלה אם משהוא יכול יענות לי אני יודע לא רציתי לדבעת איך יודעים שכלב או גזעי ולא סתם כלב? דורית שאוהבת את ילד מאוהב (אלון זכרייה)

Talia E

New member
אין כלב שהוא "סתם כלב"

כל כלב הוא יצור יחיד ומיוחד, בעל אישיות משלו, בעל נפש, בעל אהבה לתת ולקבל. לא חבל לחלק ל"גזעים"?

tipid

New member
כמה שאת צודקת אמת ויציב!

ובהזדמנות זאתאני רוצה לברך את כל משפחת הפורום בברכת שבת שקטה ומבורכת! וחודש טוב לחודש סיון הבא עלינו לטובה. מלווה בבריאות אושר נחת הנאה שלום ובשורות טובות מתמר

danieldd

New member
כלב "גזעי"?! השתגעת?!../images/Emo10.gif

תתארי לעצמך שאת מתה להתחתן עם מישהו, והוא גם. יום אחד את מודיעה לאמא על זה שאתם מאורסים, ואמא משתגעת עלייך וצועקת: "אבל יש לו נקודה חומה על האצבע השלישית ביד שמאל!" אחרי שבוע שאת בדכאון, לוקחים אותך ומחריכים אותך להתחתן עם מישהו שאת שונאת מילדות... כלב גזעי זה שטות גמורה. אתנו בבית יש כלבה מעורבת ומתוווווווווווווקה! להת´ DD

Big Al

New member
כלבים מעורבים הם הרבה יותר בראים

בתור אחת שעברה בדיקות גנתיות בהריון אני יוכלה לומר בוודאות רפואים שכלבים בדיוק כמו בני אדם כמה שיותר מעורבים ככה יותר בראים לבריאות!

copel

New member
שני דברים שכדאי לך לדעת

1. כלבים מעורבים לא נופלים בכלום מגזעיים, אותה קלות לגדל ולהחזיק אותם, אותה אהבה שמקבלים מהם ואותו יופי - שכמובן הוא בעייני המתבונן. 2. הנימוק של אנשים שמחפשים כלבים גזעיים הוא לכאורה כלכלי... "שווים" יותר, שזה בכלל קשקוש, כי הדבר היחיד שיהיה יותר יקר זה הוצאות הגידול שלהם, אני עוד לא שמעתי על אף אחד שהרוויח כסף ממיכרת הכלב שלו בגלל שהוא גזעי. אז עצתי לך... לבחור כלב כמו בן זוג... לפי האינסטינקט

לא מסכימה עם סעיף 2 בדבריך.

הנימוק של אנשים המחפשים כלב גזעי הוא לא בהכרח כי ´הוא שווה יותר´. ממש לא. אלא משום שעם כלב גזעי - רמת הוודאות שלך גבוהה יותר - אתה יודע מה יהיו תכונות אופיו (פחות או יותר - רגוע, אקטיבי, אוהב מים, צריך פעילות רבה, וכד´), אתה יודע אילו מחלות אופייניות יותר לגזע זה, ובכלל - אתה יודע לגביו יותר, וזה מפחית אצלך את רמת אי הוודאות הקיימת. אני, למשל, בשלב מסויים בחיי התאהבתי בגזע הבוקסר. למה ? כי הוא כלב אקטיבי, חיוני, מלא חיים, חברמן, שובב, מתוק, ואפילו - מתאמץ לשמור כשצריך.... וזה מה שחיפשתי. זה לא אומר שאין אצלי גם כלבים מעורבים. יש ויש. אבל כשאתה מאמץ כלב גזעי - אתה יודע למה לצפות, ולמה הוא זקוק. לגבי התעודות - לדעתי, הן באמת מיותרות. אני אימצתי גזעי בלי תעודות. ולא כי הוא שווה יותר, אלא - כי פשוט אהבתי את האופי האקטיבי שלו. הבעיה הגדולה עם כלבים גזעיים היא - שצריך תמיד לשמור עליהם מפני גניבות. וזו בעיה די נפוצה, לצערי, שקיימת פחות בכלבים מעורבים.

goldy27

New member
כלב גזעי זה בשביל הדאווין

היתרון בכלב מעורב הוא שבגלל שהוא מעורב, הפגמים הגנטיים של כל גזע אצלו יותר חלשים והוא יותר חזק (בד"כ). לכל גזע יש את הפגמים הגנטיים שלו. לדוגמא: דלמטי. 1 מכל 7 דלמטים הוא חירש. כשיצא הסרט 101 דלמטים כולם רצו דלמטים. היתה היסטריה. ואז מה קרה? הביקוש גבר על ההיצע ואז היה צורך בהרבעות המוניות. כמובן שזה נהיה פס ייצור ובכל פס ייצור יש דפקטים אז יצא שיותר ויותר אנשים נתקעו עם דלמטים חרשים. חלק נפטרו מהם בכך ששלחו אותם לרחוב וחלק פשוט הביאו אותם למכלאות. במקרה הבאתי את הדלמטי כדוגמא. עכשיו זה לא אומר שכלבים גזעיים הם לא טובים וצריך להחרים אותם. אבל צריך לחשוב שבמקום לשלם הרבה כסף על כלב גזעי אפשר ללכת לכלביות ולקחת כלב מעורב שיהיה לא פחות טוב (ואולי אפילו יותר, מבחינה בריאותית, מהסיבה שציינתי למעלה). הכלביות מפוצצות בכלבים שמתים לבית חם וכל מה שצריך זה רק ללכת ולבחור. רצוי רק לשים לב טוב שלוקחים כלב בריא וצריך לדרוש מהוטרינר במקום לבדוק אותו אחרת רפשר ליפול בענק. לא כל הכלבים בכלביות בריאים. וכשיש 7 או 8 כלבים באותו תא אחד יכול להדביק את כולם. לפי דעתי, כלבים גזעיים זה יפה וגם לי היתה אחת, בוקסרית משגעת, והם אחלה כלבים אבל זה לדאווין. עכשיו עוד משהו. ליד הבית שלי בפ"ת יש כלב משגע עם 3 רגליים. הבעיה היא שאין לי מקום בבית. אם היה הייתי לוקח אותו. מי שגר בפ"ת - רצוי קרוב לתחנה מרכזית) ורוצה לקחת אליו כלב נכה אבל עליז ומלא שמחת חיים (פשוט בלתי יאומן הכלב הזה. לי אין כזאת שמחת חיים ואני בריא ברוך השם) שיצור אתי קשר באי-מייל. תודה

עם כבר גזעי

גם אצל העמותות יש גזעיים! הם עולים הרבה פחות אבל... הם בלי התעודות אז הם לא שווים כלום (ציניות, למי שגרוע בהומור כמוני)

לגבי הכלב הנכה שבאיזור מגוריך,

מציעה לך להגיע בשבתות אימוץ איתו לעמותת S.O.S. כבר נמסרו דרכם מספר כלבים נכים (נמסר כלב עיוור, וכלב עם 3 רגליים שנפגע מהתעללות, וכלב עם כוויות) - וכלם מצאו בתים חמים. אני בטוחה שגם הוא ימצא. תעשה מאמץ להגיע אליהם. הטלפון שלהם: 7441010-03

Talia E

New member
הערה חשובה נוספת

משהו שרציתי להדגיש: "שוק הכלבים", כמו כל שוק, הוא עניין של היצע וביקוש. אם לא יקנו אותם בסכומי עתק, ואנשים יתחילו "להתקע" עם הגורים, יפסיקו "לייצר" אותם. זה אומר, בפשטות, שיאומצו יותר כלבים מכלביות - ליותר כלבים יהיה סיכוי לשרוד. לכן אני אומרת כן להחרים! לא לקנות כלבים! חוץ מזה, לקחת כלב מעורב מכלביה, זה להציל חיים - ואת המתנה שזה נותן לנפש ולמצפון, אי אפשר לקנות ב- 3,000 ש"ח וגם לא ב- 10,000. יום טוב לכולם

לחלוטין לא נכון !

גם בכלביות וגם בעמותות - כלבים גזעיים נמכרים בהמון כסף ! אני כרגע מתנדבת בעמותה שדורשת עבור כלבת בוקסר גזעית 800 ש"ח. ואני יכולה להגיד לך שגורים מאותו סוג נמכרים במחיר הרבה יותר נמוך מאדם פרטי. יתרה מכך, רק כדי שתביני - כלבה זו היתה אמורה להיום מורדמת בצער בעלי חיים, והיא פשוט ניצלה ע"י העמותה והוצאה ממש מתחת למזרק ההרדמה... התשלום עבור כלב גזעי הוא גבוה מכמה סיבות, שציינתי אותם לעיל: הסיבה העיקרית היא ש"לא קונים חתול בשק". ברור למאמץ מהו אופיו של הכלב, למה יש לצפות ממנו, לאילו מחלות הוא צפוי, מהי תוחלת חייו וכד´.... זה בסדר לשלם עבור כלבים. ולדעתי - אפילו חובה לגבות תשלום עבורם. אולי מתוך הנחה שמי שמשלם - לא יזניח בקלות. למרות שגם זה לא ממש הוכיח את עצמו... יש כלבים מדהימים שהם מעורבים. ויש כלבים מדהימים שהם גזעיים. ונכון שתמיד עדיף לאמץ דרך העמותות הקורסות. אבל - למה לקטול ככה את הגזעיים ? מה הם אשמים ?? ואם לא יאמצו אותם - הם ייזרקו לרחוב, בדיוק כמו אחיהם המעורבים...

Talia E

New member
קבלתי את התיקון, אבל...

לא ידעתי שגם עמותות מוכרות כלבים גזעיים. כמובן שחייהם לא פחות חשובים משל אחיהם המעורבים (הייתי תחת הרושם שגזעיים נמכרים על-ידי אנשים פרטיים שמחליטים "להרביע ולהרויח" או עסקים, שעושים את אותו הדבר). כלב בסיכון הוא כלב בסיכון ויש להצילו. והנה האבל: ציטוט ממך: "התשלום עבור כלב גזעי הוא גבוה מכמה סיבות, שציינתי אותם לעיל: הסיבה העיקרית היא ש"לא קונים חתול בשק". ברור למאמץ מהו אופיו של הכלב, למה יש לצפות ממנו, לאילו מחלות הוא צפוי, מהי תוחלת חייו וכד´..." - כמי שדוגלת בזכויות בעלי חיים, את ודאי יודעת שכלב הוא לא סחורה. הוא סחורה רק בימינו ובחברה שלנו. אם היית אומרת לי "הוא נמכר ביותר כי עולה יותר להחזיק אותו", הייתי מבינה. אבל את אומרת שהוא נמכר ביותר כסף רק כי הוא "לא חתול בשק" - דהיינו סחורה צפוייה... נו באמת... הסיבה האמיתית היא, שעמותות או מי שזה לא יהיה, גובים סכומים גבוהים, היא כי הן יודעות שאנשים מוכנים לשלם את הסכומים האלה עבור כלבים/חתולים גזעיים (ולדעתי אנשים רבים, אין לי מושג איזה אחוז, לא קונים גזעי כי זה צפוי, אלא כי זה יותר "מגניב"/"שווה"/"יפה" וכו´). אז זהו, כל עוד זה הצלת חיים, ואנשים מוכנים לשלם את הסכומים האלה, שיהיה. אבל האם, כמי שעובדת בעמותה כזו, נתקלת במצב בו אנשים שלא לוקחים שום כלב - כי רצו גזעי אבל המחיר גבוה? אם כן - מה נעשה בתגובה?

עמותות לא מוכרות תעודות.

אנשים שרוצים "גזעי" חייבים את ה"תעודות" כלבים בעמותות לא בהכרח גזעיים לגמרי, זה רק הערכה. ותל"ל חיפה גם דורשים יותר על גזעי. אבל לוקחים יותר מעורבים.

Talia E

New member
בודאי שנאהב אותם...../images/Emo13.gif../images/Emo23.gif../images/Emo107.gif

Feary SpinX

New member
כלב מעורב זו מתנה!

כלבים מעורבים לפעמים יותר טובים מכלבים גזעיים.

נועם ר

New member
אהבה לכלב

נובעת מהאופי האישי שלו. אני חושבת שזה בכלל לא צריך להיות גורם מכריע כשמגדלים כלב בדיוק כמו שלא מאמצים ילדים לפי האופי שלהם.זה נכון שלכלב מעורב יותר קשה למצוא בית כי הוא פחות ´´שווה´´ וזה נורא.

למעלה