שלום

zappa19

New member
שלום

בתקווה שמישהו יודע, יש מספר להקות כמו: current 93 death in june ועוד. אני לא מצליח להבין מה הקטע עם הנאציזם/פאשיזם בקשר ללהקות. מישהו יכול להסביר לי? תודה.

הנה קצת מידע בנושא.

הלהקות הללו נכללות תחת הקטגוריה של נאו-פולק. סגנון אירופאי ששואב מהסממנים של הנאציזם, הפאשיזם ובכלל של אירועים היסטורים משמעותיים כדי ספק ליצור פרובוקציה ספר להעביר מסר אמנותי. זה לא אומר שהלהקות הללו נאציות. ממש לא. Death In June (שקרויים על שם "ליל הסכינים הארוכות" בו חיסל היטלר את כל בכירי הSA) למשל אפילו הופיעו בארץ כשדאגלס פירס (מנהיג ההרכב) נופף בתחילת ההופעה בדגל ישראל ובדגל של הלהקה. אני לא רואה מצב שלהקה ניאו-נאצית תנופף בדגל ישראל. מה שכן פרובוקציה מסוימת שכן התרחשה בהופעה, היתה לאחר סיום ההופעה כשהמסכה איתה עולה דאגלס דרך קבע להופיע נגנבה. פירס פנה אל הקהל ואמר: "אל תהיו יהודים סטריאוטיפים". אכן אמירה בעייתית. בכל אופן, פירס אמר פעם בראיון לקראת ההופעה שהוא איננו מחזיק בדעות ניאו-נאציות אבל הוא כן שונא את הנצרות ומאשים אותה ברדיפת עמים ובהמון מוות מיותר. להקה נוספת מאותו הז'אנר שהיתה אמורה להגיע לארץ אבל נמנעה ממנה הזכות לכך היא "דר בלוטהרש". שאף הוציאו אלבום אוסף מיוחד בלייבל הישראלי "תופת פרופט" לקראת ההופעה שנקרא: "שפת-אמת תיכון לעד". אתה יכול למצוא אותו אולי דרך האתר של הלייבל ולהחליט בעצמך.

למעלה