שלום

Betterfly

New member
שלום

נפלתי עליכם ממש במקרה... אולי זה המקום לפרוק בו קצת... אני יוצאת עם בחור בתהליכי גירושין, וילדה, וזה לא קל לי. החל מהתחושה הזו שהוא כבר עשה את זה פעם אחת ולא איתי. המשך בכל העניינים הטכניים והלא-טכניים של גירושים, עם כל הצער שבדבר. וכלה בזה שאנשים כל הזמן נותנים את עינם הרעה ועושים לי שחור על הלב. תגידו לי, למה אסור למישהו שסיים מערכת יחסים להמשיך הלאה?... למה אני בתור רווקה חייבת לחפש רווק "שווה מעמד"? האם זה הופך אותו לאדם אחר, מוקצה? אני לא מבינה, הרי מתאהבים באדם ולא בסטטוס, ולמרות שאחרי כל מה שעברתי עם גברים (מה שגם גרם לי להיות ממורמרת בקשר לאופציית הנישואים בחיי עוד יותר) אני לא מאמינה שאהבה עיוורת ומעוורת והמשפט "יהיה בסדר" זה מה שמחזיק, עדיין זה צריך להיות הבסיס וההתפתחות משם היא משותפת, לדעתי. אז, אולי תעודדו אותי?
בא לכם?
נשבר לי כבר ה-...

my sunshine

New member
אישית,

חושבת שאם את שלמה עם עצמך ועם בן זוגך, על כל המשתמע מכך... אין לך סיבה להתייחס לסביבה ולמה שהיא חושבת. בא לך? עשי לא בא לך? אל תעשי. זה מה זה @שוט... אה, ברוכה הבאה

Betterfly

New member
זה לא הכי פשוט

כשיש שתיקה רועמת כשמביאים אותי כבת זוג או שאמא שלו בכלל לא מוכנה שאני אבוא לבקר. תודה על קבלת הפנים

my sunshine

New member
נכון,

אם המשפחה שלו אינה מקבלת אותך, זו בעיה. אבל הכי חשוב, זה שהוא מקבל אותך ואוהב אותך. אם זה כך, רק סבלנות. עם הזמן יכירו אותך, יידעו מי את ושאת טובה בשבילו...

Betterfly

New member
אני ממש מקווה

התחושה היא שכל הזמן מנסים להעביר לי שזה לא ראוי ולא בסדר. אני לא מבינה.. הבנאדם פנוי מכל הבחינות... מבחינתו אין לו אישה. למה כופים עליו לחשוב עליה/ להתחשב בעובדת קיומה? הכל ביניהם נגמר לדבריו.

ערסlight

New member
שווה מעמד

אז זהו שלא. אדם שהתחתן פעם, קנו ביחד מקרר ומכונת כביסה, האמינו שזה לנצח, ילדו ילד והכל התמוטט, זאת טראומה. גם אם לא רואים את זה בעין בלתי מזויינת, זה שלב שבו החיים מלמדים שהדברים הם לא כמו שהם נראים. זו איזושהי הבנה שכולנו בסוף לבד בעולם. אדם שעובר את זה, זקוק לזמן להבין ולהפנים את מה שקרה לו, להגדיר לעצמו לאן הוא רוצה ללכת, למצא את האיזון בין רצונותיו, הקושי הכלכלי מעצם תשלום מזונות, הקמת בית נפרד, מחיובות לילדיו, תחושות אשם, תחושת כשלון, בעיות במשפחה המורחבת... שלא לדבר על הפקת לקחים וקשיים ריגשיים אפשריים. הדבר האחרון שאדם כזה צריך זו אישה חדשה ותמימה עם חלומות רומנטיים. [וזה מה שאת רוצה, לא?] זהו מתכון [נפוץ למדי, אגב] שמוביל להסתבכות נוספת ואומללות גדולה. זה לא אותו מקום בחיים. האהבה לא תמיד מנצחת [להיפך... אם כבר] אבל... לכם זה לא יקרה. כל אחד חייב ללמוד על התחת שלו.

נכון שכל אחד לומד על התחת שלו

אך לא תמיד מדובר בטראומה. ולא רק שלעיתים לא מדובר בטראומה, אלא שלפעמים הגירושים הם אפילו החלמה מטראומה. ההכללה הפעם איננה נכונה (כמו כמעט תמיד). אני ממליץ לך בעניני מתכונים לפנות לפורום מתכונים. שם יודעים בדיוק כמה לשים, ממה, לכמה זמן, בכמה מעלות ובאיזה כלי. כשמדובר בבני אדם - אין מתכונים כה ברורים. וגם אתה יודע את זה.

היי באטרפליי

תראי אני באופן אישי לא חושבת שזה בריא לצאת עם מישהו בהלכי גרושים, בטח לא אחת רווקה ש"בונה " על קשר כזה לעתיד. במהלך ואחרי גרושים יש צורך להסתגל למצב החדש , לעכל את הדברים. הרבה גברים מרגישים שהיו חנוקים בנישואיים הקודמים וצריכים פתאום קצת את הלבד. מניסיון הם גם לא כ"כ ממהרים להקים קשר חדש. אבל ממי אני שאגיד למישהו לא? אם כייף לך טוב לך ואת שלמה עם הדברים-סבבה לך, רק לכי עם כל העיניין בעיניים פתוחות לרווחה....

Betterfly

New member
תודה לכולם על התגובות

לגבי טראומה, אני חושבת שההתאמה הגדולה בינינו היא ששנינו סבלנו מטראומה שקשורה ביחסים וגם מכאלו שלא (לא חייבים להיות נשואים ולהתגרש בשביל לסבול מטראומה ביחסים) וזה גורם לנו להיות מאוד מבינים אחד כלפי השני. אני כל הזמן בוחנת את היחסים והאם אני צריכה להיות שם או לא, והוא כל הזמן מתעקש שכן, שחבל מבחינתו שהוא לא פגש אותי לפני כן ובכל מקרה מה שהיה נגמר. הוא מדבר הרבה על העתיד, על איך שהתפרקה לו המשפחה ושהוא כן רוצה משפחה חדשה. כמובן שאני חוששת כי אני מפחדת מהריקושטים שבאים אח"כ ובגלל זה נכנסתי לפה. אין פה הרבה דברים שזו הפעם הראשונה שתשומת לבי מוסבת אליהם... השאלה אם זה מספיק בשביל להחליט לא לתת צ'אנס ליחסים. אגב, אני אולי רווקה ולא גרושה אבל זה ממש לא פרפרים בתמונה קסומה ותמימה, נראה לי שפה הפרזתם מעט... אף אחד כבר לא תמים בימינו ומספיק לי לראות את כל המתגרשים שסביבי. יכלתי להתחתן עם האדם הלא נכון רק כדי לענות על אשלייה של קרבה וחיי נישואין שמביאים יציבות אבל לא עשיתי זאת ואני גם לא מתכוונת לעשות זאת, לא איתו ולא עם אחר.

למעלה