שלום

בזוקההה

New member
תודה רבה לכוולם!!../images/Emo13.gif

כולם אמרו לי זה ממש משעמם את תתחרטי...ממש עודדתם אותי תודה
וחוץ מזה (משתפת אתכם
) היה לי לא מזמן מבחן שכבתי בכימיה ודווקא לא היה קשה ואפילו גם מעניין!

לגבי משעמם או מעניין,חשוב להבין ש-

עניין זה משהו סובייקטיבי. אפאחד לא שיקר לך כשאמר לך שזה משעמם אותו.."עניין" הגדרה סובייקטיבית ויכול להיות שגם את תשעממי מכימיה, או מנגד תאהבי תחום מסויים בכימיה שאותי משעמם/מרגיז. איך אפשר לדעת?..קשה לדעת,אבל אם התחברת לבסיס של זה[הבסיס של מבנה מולקולות,קשר מתכתי,יוני,קוולנטי וכו']-זו התחלה יפה.

אני יכולה רק להמליץ...

אני התחלתי בכיתה י' (אבל לא באמת, היה לי מורה גרוע... ובכיתה יא' כאילו התחלתי הכל מחדש..) והסתדרתי עם זה מאוד! אותי כימיה מאוד מעניין (וגם חברים שלי מכימיה , פה לידי, אוהבים את זה)

Rockamora

New member
אני אוהב כימיה

אבל כל המורים [חוץ מהמורה לכימיה שדווקא רוצה שאני אבוא למגמה הזאת] אומרים שיהיה לי נורא קשה וכל הבולשיט הזה

SpyKid

New member
../images/Emo12.gif מוזר שדווקא המורים, שאמורים

לעודד תלמידים להתנסות וללמוד (במקרה הגרוע אפשר לעבור מגמה), דוחפים את התלמיד שלא לבחור במגמה מסוימת שהוא מתעניין בה. זכור לי במעורפל איך המחנכת שלי (שהייתה המחנכת שלי במשך כל 3 השנים של התיכון) דיברה איתנו על עניין המגמות בסוף כתה י' (אצלנו הבחירה של 2 מתוך 3 המגמות נעשתה רק מכיתה י"א, ועד אז למדנו את המקצועות האלה עם כל הכיתה), וגם היא הפחידה אותנו והציגה את העניין בצורה הרבה יותר נוראית ממה שהוא באמת.

כן,משום מה יש למורים נטייה מוזרה

לזלזל בתלמידיהם כנראה..
בכ"א, אני חייב לתת את הדוגמא האישית שלי: בזמנו נאבקתי כדי להתקבל למגמה כי בקושי שפשפתי את ה 80~ במהלך כל כיתה י'[אז כימיה היא חובה,לפני המגמה ז"א]. מבחן אחרון במגמה קיבלתי 90 ואז התקבלתי, ומאז לא ירדתי מ 85 עד היום,בשום מבחן בכימיה[גם לא באוני'].
מצטער אם זה נראה שחצני,התכוונתי פשוט שלא צריך לקחת את קשה את חוסר האמון של המורים בתלמידיהם.וכן אם לא הייתי מתקבל למגמה, 90 אחוז[אפילו 100] שלא הייתי לומד היום מה שאני לומד.

Rockamora

New member
../images/Emo45.gif זה ממש מציק הזלזול הזה!

והם מחפים על זה בטענה שהם לא רוצים להכשיל אותנו בהמשך. בולשיט! אח שלי התחיל כימיה ברמת מתמטיקה שאני היום, וסיים י"ב עם הציון הכי גבוה בכיתה! [99 או 98, לא זוכר.]

SpyKid

New member
זה בכלל לא נשמע שחצני,

להיפך, זה מראה פעם נוספת כמה ציונים בביה"ס (ובמיוחד בשנים שלפני בחירת המגמה) הם לא אינדיקציה לציונים בעתיד\יכולות\עניין בעתיד.

double O S

New member
בהחלט../images/Emo45.gif../images/Emo96.gif

החלטה מעולה, כימיה זה ממש ממש מעניין, ולא עד כדי כך קשה, ברור שצריך את ההשקעה שצריך בכל מקצוע, אבל לא צריך כ"כ לחרוש.... בחרת טובD:

מוריאל11

New member
../images/Emo45.gif בהחלט בחרת החלטה טובה.

צריך רק להשקיע טיפה, להקשיב בשיעורים וללמוד כמו שצריך. שיהיה לך

חחח עכשיו כשאני חושבת על זה...

את בפורום כימיה, דיי ברור שכולם ימליצו לך ללכת לכימיה...
בכל מקרה, בהצלחה עם ההחלטה...

SpyKid

New member
../images/Emo6.gif

אבל בפורום כימיה יכולים להיות גם תלמידי כימיה מיואשים שימליצו לה לשמור נפשה מהכימיה... לא שיצא לי להתקל בהרבה כאלה.

לִימוֹר

New member
אני הייתי תלמידת כימיה מיואשת

אבל עכשיו אני כן ממליצה ללמוד כימיה.

לִימוֹר

New member
../images/Emo122.gif מיואשת כי

לא אהבתי כימיה בכיתה י' ולא רציתי להמשיך. שכנעו אותי להמשיך והתכוונת לעשות רק 3 יחידות אבל בגלל בעיה במערכת היה לי רק עוד מקצוע מוגבר אחד אז הבנתי שאני אהיה חייבת להשאר בכימיה 5 יח'. לא אהבתי את החומר ב3 יחידות וגם היה לי בערך 85 כל השנה אבל בניגוד למורים אחרים שהיו לכמה אנשים פה, המורה שלי דווקא כן האמינה בי והגישה אותי על , אז המצב השתפר. ביב' לומדים חומר הרבה יותר מעניין ובסוף יצא שאני מרוצה כי זה לא מקצוע כל כך קשה.

אז בעצם...

היית מיואשת כי באת בגישה כזאת, ברגע שהכרת יותר את הכימיה אהבת אותה יותר, נכון? לא ללכלך על כימיה!!

למעלה