שלום

בזוקההה

New member
שלום../images/Emo9.gif

אני בכיתה ט' לומדת כימיה. החלטתי להרחיב את כימיה ל-5 יחידות. האם עשיתי החלטה טובה? כימיה זה קשה? צריך הרבה להשקיע? (לשבת הרבה בית לחרוש....?) תודה

תשובה

עצם ההחלטה להרחיב מקצוע מדעי היא מבורכת. יחד עם זאת, עניין של קושי הוא סובייקטיבי. לדעתי כמו בכל דבר בחיים, כדי להצליח ולהיות טוב במשהו צריך להשקיע, ולהקדיש זמן וכוחות נפש. אך ההשקעה הזו מניבה פירות בדמותם של עניין, סיפוק וכמובן ידע, השכלה ובשאיפה גם הצלחה. אני מאחל לך
מכל ה
! שאי ברכה

SpyKid

New member
כפי שאמר מיאו, זה עניין סובייקטיבי,

אך אני יכולה לומר כי לדעתי עשית החלטה טובה, זה לא קשה, ולא צריך להשקיע הרבה (אבל כדאי להבין כל עקרון)
בהצלחה!

SpyKid

New member
תאריך יום ההולדת שלי בספרות

רומיות (בפורום מדע פופולרי כבר הזכירו את זה
)

yamitk08

New member
אני מרחיבה כימיה.

שלא כמוך, לא למדתי בכיתה ט' כימיה ונתקלתי במקצוע בפעם הראשונה כשעברתי מבית ספר שהוא רק חטיבה למקיף לכיתה י'. נכנסתי למגמה הביוטכנולוגית שם החובה היא להרחיב כימיה. כיתה י' הייתה לי קשה, כימיה נראתה לי כמו שפה חדשה ומסובכת והמורה לא התחשב באלו שלא למדו כימיה מכיתה ח'. היו לי נכשלים והציון הסופי שלי (של יח"ל 1) היה 83. עכשיו ב-י"א, הבנתי את העיקרון והרבה יותר קל לי, לא מזמן הייתה לי בגרות (שהייתה הקשה בבגריות זה מזמן) וניגשתי על 95. השנה כימיה נהיה מעניין יותר, ואם לך יש את הבסיס אני חושבת שכבר ב-י' המקצוע יתחיל לעניין אותך. ולא, מבחינתי לפחות, הוא לא קשה, לבנתיים.

Rockamora

New member
ענית גם לי! תודה רבה!

אני גם בכיתה ט' ואני יודע שיש מספר תלמידים שעכשיו מסיימים י' והם פורשים מה5 יחידות כימיה כי קשה להם. בגלל זה אני כל כך חושש. למזלי המורה לכימיה אפשר לומר מעריץ את אח שלי.. הבעיה הכי גדולה שלי זה מתמטיקה. יש לי רק 3 יחידות.. נקווה שלא יהיה קשה. יום חמישי הזה אני אדע אם התקבלתי או לא

LuLiLoPiLaTo1

New member
אני יודעת מאצלנו שבודדים ממש

פרשו מכימיה.. והבעיה הכי גדולה שלי היא גם כן מתמטיקה..והמורה שלי למתמטיקה שהיא גם מורה לכימיה אומרת לי"מה כימיה יותר קל לך ממתמטיקה?!" חח זה רק מראה שזה לאו דווקא קשור אחד בשני..כי כבר שמתי לב ששייכו את כימיה בתיכון כמקצוע שמשלב גם מתמטיקה,אך המתמטיקה היא ע"פ נוסחאות ודי פשוטה בהצלחה לכל המרחיבים!

double O S

New member
חחח המתמטיקה בכימיה היא לא מתמטיקה

היא יותר חשבון
בשביל לכתוב 0.1 חלקי 1 במחשבון לא צריך להיות 5 יחידות מתמטיקה

תדברו אחרי שתעברו קורס שלם

בפיזיקלית עם חוקי מקסוול והצגות דיפרנציאליות לכל החוקים שאתם מכירים בתרמודינמיקה כולל הוכחות....אבל מודה שזה רק באוני'
[זה לא משנה, עדיין אני שונא את זה
]

../images/Emo12.gif

אפשר קצת פרטים עליך?..בשביל להגיד "אני אוהב כימיה פיזיקלית" צריך להיות עם פז"מ בעניין..אתה סטודנט לתואר ראשון,שני[שלישי?
]?.... כך או כך, אני לא אוהב מספרים והם לא אוהבים אותי ולכן אני מעדיף[ואף אוהב!] אורגנית.

בזוקההה

New member
היי../images/Emo26.gif

לפי מה שאמרו לנו ילדים מהמגמה שהמתמטיקה שם אכן פשוטה מאוד. ואם יש לך ציונים טובים ב-3 יח"ל זה בסדר. הם אמרו שצריך 4-5 יח"ל כיוון שזה מקצוע מדעי (חשוב, ריאלי..) ואם תרצי נגיד ללמוד מקצוע ריאלי באוניברסיטה 3 יח"ל מתמטיקה לא יעזרו.. מקווה שהבנת לא הצלחתי להסביר ממש טוב..

Rockamora

New member
אבל אני בן ../images/Emo7.gif

יש לי מעל 75 ב3 יחידות. אבל מה שהבצפר המפגר שלי עושה ממנו סיפור זה בגלל שיש הקבצות בתוך ה3 יחידות.. יש גבוה, בינוני גבוה, בינוני נמוך ונמוך. אבל זה כזה בולשיט!!!!! כי בסך הכל כולם עושים את אותה בגרות בסוף! בצפר מפגר.

bhmi100

New member
זה תלוי באוניברסיטה.

ובכל מקרה אם תרצי מקצוע מדעי אפשר לעשות מכינה.

apricota

New member
אני 3 יח"ל לימוד מתמטיקה, עשיתי כימ

יה, וב"ה סיימתי בהצטיינות... אני אישית, לא הרגשתי שיש קשר בין הדברים, למרות שאני דפוקה (אבל ממששששש, את לא יכולה לתאר עד כמה) במתמטיקה... זה פשוט עניין אותי, הרגשתי שאני מיישמת את המשוואות שאני עושה וזה עזר לי מאוד להבין את החומר. בכל מקרה שיהיה ב"הצלחה

SpyKid

New member
גם אני לומדת 5 יח' כימיה,

מהקבוצה שלנו לא פרשו הרבה (אלה שפרשו היו בעיקר כאלה שלא מתעניינים בשום דבר שקשור למדע [ולא ברור למה הם בחרו את המגמה מלכתחילה], וכל מה שהם עשו בשיעורים היה לזרוק חפצים אחד על השני ולהפריע בסוף הכיתה). המתמטיקה היא ממש לא בעיה. ראשית, כפי שאמרו מעליי, בכימיה תיכונית לא נדרשת מתמטיקה כמעט בכלל, מלבד חישובים בסיסיים ביותר. חוץ מזה לומדים בקבוצה שלנו מספר תלמידים מ-3 יח' ומסתדרים עם זה

LuLiLoPiLaTo1

New member
לדעתי זו החלטה נכונה:) בתור תלמידת

י"ב שעומדת לסיים עם כימיה אני מאוד מרוצה ..כמובן שזה גם תלוי במורה..אבל אני יכולה לומר שזה לא קשה כל כך ודי מעניין

למעלה