שלום

SomebodyElse

New member
אני יודעת את השפה

פשוט הולכת לאיבוד עם כל האוצר מילים של הפסיכומטרי. אגב, תודה לכל מי שהגיב לי בשרשור.. התחלתי לשנן את המילים בעברית.

ZARINA1

New member
כשאני שואלת זה לא סתם...../images/Emo45.gif

למרות שאין קשר ישיר. אך לפי דעתי לא ניתן לעבור באנגלית 5 יחידות בציון גבוהה ללא אוצר מילים.גם אם גם יש מילון.אולי 4 יחידות בצליעה. או שמעתיקים. כן גם זה קיים. שאלתי את השאלה לא כדי לברר איך עוברים בגרות. אלה כדי לברר איך היא התמודדה עם בעיות כאלה בעבר (ואני בטוחה שהיו) ואלי לשפר את הדרך.בהמון דרכים ולא רק ע"י שינון מלים. שלי אישית נותן תוצאה נמוכה יחסית להשקעה.

../images/Emo79.gif או קיי ../images/Emo15.gif../images/Emo18.gif

א. "לפי דעתי לא ניתן לעבור באנגלית 5 יחידות בציון גבוהה ללא אוצר מילים" 90 זה ציון מספיק גבוה בשבילך ? אם כן- אז... יש מולך דוגמא חיה. ולא, לא העתקתי. ב. "שאלתי את השאלה לא כדי לברר איך עוברים בגרות. אלה כדי לברר איך היא התמודדה עם בעיות כאלה בעבר" לא בטוח שהיה לה בעיה בכלל. אם אני לא הייתי עושה פסיכומטרי, בחיי שאולי עד היום הייתי חיה באשליה שאני יודעת אנגלית טוב. ג. לדעתי שינון מילים סתם לא עוזר. צריך לשנן את המילים הנכונות. כאלה שהן שימושיות ואת פשוט לא מכירה אותן. אני קראתי ספר, והיו מילים שכל הזמן חזרו לי, אז בדקתי, למדתי אותן, ומאז הספקתי להיתקל בהם כמה פעמים. פשוט צריך ללמוד את "המילים הנכונות"... יש מילים שלא משנה לאיש אם תדעי או לא תדעי כי הן לא שימושיות מספיק, בשביל שיהיה חשוב שתדעי אותן.

Mapisto

New member
דוגמא נגדית לג'

ממתי המילה יצול שימושית לעזעזל!? וכן, היא הייתה בבחינה 2003, ואם הייתי קורא את כה אמר זרסותרא, והקפיטל ושאר ספרי פילוספיה, בחיים לא הייתי נתקל בזה (וקראתי כמה ספרים ברמה פלצנית כזו, לא אשמתם של המחברים כמובן) ואני מסכים עם א' וב' הבגרות היא פאקין 3 שעות, ואם יש לך כוח אתה בודק את כל המילים שכתבת לראות שאין לך שגיאת כתיב. מצד שני, בפסיכומטרי צריך פאקיין אוצר מילים, למרות שקריאת המילונים עוזרת.

UrbanDK

New member
בצבא השתמשתי במילה "יצול" לפחות

100 פעמים ביום. זה שאתה ספציפית לא מכיר את המילה - לא הופך אותה ל"לא יעילה".

Mapisto

New member
אתה לא עונה לעניין

השתמשת בצבא, גם אנשים משתמשים במילה רמה בשביל ררנ"ט (רומה רימונים נגד טנקים) אבל זה לא כתוב בכל מיני ספרים פופלריים, למרות שאני מעריך שזה כתוב בספר הספרים.

Musi© Gi®l

New member
../images/Emo79.gif דיברתי על מילים../images/Emo15.gif../images/Emo18.gif

באנגלית . חחח בעיברית, אתה צריך לדעת את המילים הכי לא שימושיות שיש

Mapisto

New member
******* "עיברית" זה עברית

בעברית יותר צחה, אגב 2 הצורות נכונות. אבל לפי אוטופית הדיבור שלך זה צריך להיות עברית. ועל זה נאמר, טולי קורה מבין עינך.

Musi© Gi®l

New member
../images/Emo79.gif מה לעזאזל אתה../images/Emo15.gif../images/Emo18.gif

רוצה ממני
אני סה"כ רוצה שידברו נכון. וכן- עיברית זה נכון, וגם עברית זה נכון. ואם לא יאה לך, תתבע אותי.

Mapisto

New member
שתביני

כמו שהתעצבנת עלי, ככה אני מתעצבן שאנשים רוצים לשנות את העולם במדיום כמו האינטרנט. ועכשיו שהבנת כמה שזה מציק לי (ואני מאמין שאני לא היחיד) אז בבקשה תפסיקי לנסות לשנות את העולם. בעצם אולי אני באטרף על זה שנשברה לחבר שלי הנרגילה ועכשיו אנחנו בבאסה וצריכים להוציא עצבים. נו שוין.

ZARINA1

New member
אין לי חשק להתווכח איתך

א."אין מילים נכונות" אם יש כאלה אז תגידי. אוצר מילים זה עניין יחסי מאוד שתלוי בעיקר בהשקעה שעשית החל משיעורי בית ועד לקריאת ספרים וחומר באנגלית. יכול מאוד להיות שהבסיס ההתחליתי שלך הוא טוב על כן את עברת את מבחן בגרות באנגלית ללא קושי בציון טוב. אך אל תישפטי את כולם לפי עצמך. ב. את לא דוברת הפורום. גם אם את רוצה לעזור. לפעמים התוצאה יוצאת הפוכה. תני לאנשים לדבר לפעמים יכולים לצאת מה דברים טובים. ג. רציתי לעזור לה ולא להיכנס איתך לווכוח. אם את בכל זאת חייבת להגיב אז לפחות תמתיני עד שאני אגיד אותם אם בכלל לפחות לא בשלב שבו אני מתעניינת.
תודה.

SomebodyElse

New member
תראי

כמו שמיוזיק אמרה, אף פעם לא הרגשתי שיש בעיה עם האנגלית שלי. עשיתי השנה בגרות של 5 יחידות וקיבלתי ציון סופי של 97, וככה בערך היו גם כל הציונים שלי באנגלית בבית הספר. אני מסוגלת לקרוא ספרים, לראות סרטים באנגלית וכו'. הבעיה עם המילים של הפסיכומטרי היא שהן מילים שלא משתמשים בהם הרבה ושסביר להניח שאחרי שאני אסיים לשנן אותם לבחינה, אני לא אשתמש בהן יותר בחיים - בדיוק כמו המילים של החלק המילולי (בעברית).

Mapisto

New member
אין חכם כבעל ניסיון

בפסיכומטרי הקודם שעשיתי רוב המילים הם מילים שגורות בשפה האנגלית.

Musi© Gi®l

New member
../images/Emo79.gif דווקא ../images/Emo15.gif../images/Emo18.gif

המילים בפסיכו' הן כן שימושיות, פשוט פחות שימושיות, ממה שאת נדרשת בבגרות.

למעלה