שלום
יש לי שאלה

Bling ring

New member
שלום../images/Emo70.gif יש לי שאלה

קוראים לי איתן ואני בכיתה ט'. אני מעוניין ללמוד כימיה תרופתית. איפה אתם ממליצים ללמוד? אני מתכוון לתיכונים מכללות אוניברסיטאות.

liorhikri1991

New member
זה עוד הרבה זמן בשבילך אז משהו אחר:

אם אתה באזור המרכז ממליץ ללמוד בעמל ב' פתח תקווה ששם לומדים ביוטכנולוגיה שבתוכה נכללת כימיה וביולוגיה ועוד הרבה נושאים,אבל לא ישר לומדים כימיה תרופתית ד"א אני לומד בתיכון עמל ב' שציינתי שנה ראשונה והוא אחלה תיכון שחבל על הזמן

תגדיר "כימיה תרופתית":

אם אתה מדבר על כימיה תרופתית,כמו זו שאני מכיר, ז"א בעיקר קשורה לפעילות/סינטזה של חומרים פעילים ביולוגית, לא ידוע לי על תיכונים בהם זה נלמד כי....אין כזה מקצוע לבגרות. יש את זה,מנגד, בעיקר כתואר שני/שלישי באוניברסיטאות וכן לעתים כמגמה בתואר ראשון בכימיה בנ"ל[ויש גם הנדסאי בכימיה תרופתית, תואר שאני לא רואה הצדקה עבור קיומו]. אבל נעזוב רגע את העובדה שכרגע,מעבר להצצה בסילבוסים/נסיון להבין מה זה, אין סיכוי שתצליח ללמוד כימיה רמה כל כך ממוקדת. אלא אם כן אתה מחונן ברמות גבוהות במיוחד[ולכן איכשהוא הבגרות בכימיה כבר מאחוריך או משהו בסגנון] , סביר שכרגע תוכל רק ללמוד בכימיה במגמה בתיכון. זה לא רע,כמובן אבל....זה ממש לא "ללמוד כימיה תרופתית". ואגב,מעניין אותי- למה החלטת שזה דווקא המקצוע שמעניין אותך? אתה תסלח לי על ההתנשאות אבל הסיכוי שבשלב זה של חייך אתה יודע שתרצה ללמוד כימיה ברמה אקדמית ועוד בכיוון כה ממוקד - הוא זניח..ז"א, גם אם אתה יודע זאת, אני ממש לא בטוח שאתה יודע בפני מה אתה עומד. בין לימודי כימיה בתיכון לאקדמיה יש הבדל של כמה רמות טובות מאד, בייחוד לאור העובדה שבשנים האחרונות הרמה של הבגרויות רק יורדת..אבל זה לא לפה ולא לעכשיו.

Bling ring

New member
אוקיי

טוב דבר ראשון תודה על המידע. ודבר שני: נכון שזה שלב די מוקדם להחליט אולי לא כל כך אבל אני מאז ומתמיד אהבתי כימיה וכשהשנה הפסקנו ללמוד כימיה בבצפר שלי (למרות שבביולוגיה אנחנו לומדים חומר שקשור לכימיה) נורא התבאסתי ועד כדי כמעט בכי. כששמעתי על המקצוע הזה "כימיה תרופתית" אז התענינתי וחקרתי ונורא אהבתי את המקצוע למרות שכמובן אני יחסית לא יודע כלום. ואני עדין מתלבט האמת בין כימיה תרופתית לרפואה למרות שאני לא רוצה להתקע בלימודים כל החיים.

שני דברים

-סחטיין על האהבה,מצד אחד. -מצד שני,אתה צעיר
בלי להעליב. כי מה לעשות וגם ככה אתה לא יכול ללמוד זאת עכשיו[אלא אם כן בכיף שלך לשמוע מילים מגניבות שאין לך מושג מה הן אומרות] . חוצמזה,עצם זה שאתה מלתבט בין רפואה לבין כימיה תרופתית,מראה שכנראה אתה עוד לא רואה כמה הבדל שי בין שני העיסוקים. נכון,ודאי תגיד "אבל בשניהם אתרום לבריאות העולם" וכו', אבל תכל'ס-עזוב אותך "מילים יפות", אתה תראה עם הזמן שברוב המקצועות יש יותר עיסוק תכל'ס, ופחות "מילים יפות". כלומר ביום יום אתה לא מרגיש את התרומה הישירה שלך[מלבד אולי רפואה,וגם שם בספק] לבריאות וכו' אלא מתעסק בדברים הטכניים הקטנים והמעצבנים של המקצוע, ואין מקצוע שלא "בורך" בדברים אלו. ועוד טיפ קטן לחיים: למרות ההתלבטות בין שני הנ"ל,אתה אומר שאתה די "מעריץ כימיה"...מזכיר לי אותי,בזמנו. אני אמנם לא מבואס במקום בו אני נמצא כרגע,לא מאוכזב ולא שומדבר. מנגד, אם בזמנו לא הייתי כזה מקובע[על כימיה], עושה רושם שהיום מצבי היה שונה, לטובה[מילא "מצב", אבל זה גם היה חוסך לי הרב כאבי ראש. קבעון הוא לא בריא,תאמין לי]. אבל חפיף, יו נואו, גם ככה מצבי היום לא גרוע.

למעלה