שלום

שלום ../images/Emo58.gif

בוקר טוב לכולם! יש לי מספר שאלות: 1.מה המשמעות של פנטגרם? ומדוע היא קורי כך? 2.מהוא אדם גוטי? 3.האם פנטגרם שקיבלתי ממכשף עלול להזיק לי? באיזו צורה?

jbu

New member
בוקר אור (למרות שזה כבר לא בוקר)

אז ל-1 ו-3 את יכולה למצוא תשובה במאמרים ואדם גוטי הוא אדם העוסק בגוטיה ה כמו שמכשף הוא אדם שעוסק בכשפים, אבל זה רק הגדרות, יש גם את ההגדרה של החברה שהיא אדם הלבוש בשחור ושומע מטאל כבד או כול מוזיקה של "פריקים".

jbu

New member
בבקשה

בב"ש כמעט כול רוק הוא של "פריקים" קל מאוד להיות פה פריק. ורק להזכיר שהגדרה של החברה היא לא נכונה, אבל היא קיימת.

black spirit

New member
פריקים?!?!?

אנשים ששומעים מטאל הם מטאליסטים... אנשים ששומעים רוק הם רוקיסטים... ויהיו מי שיהיו פריקים הם אנשים חריגים...!!! תפסיקו לשייך את המונח הזה לאנשים ששומעים רוק!

לפי הגדרה הנחה מילונית נכון, לפי...

לפי ה"חברה" לא החברה חושבת שפריקים הם אנשים מכול הסוגים הנזכרים לעיל ובעיקר אלו שלא שמים ... ז על מה שקורה ומה שאומרים להם . קולד

Ethan16

New member
האמת

פריקים זאת הגדרה לבן אדם שהחברה מוצאת אותו מוזר ומדיחה אותו.... נראה לי...

Weirdi

New member
פריקים

הפנתי את חברה שלי לשירשור הזה כי היא מחשיבה את עצמה גותית (יש לה את המראה הגותי, היא עוסקת בכישוף והיא שומעת מטאל-גותי) וכתגובה היא הראתה לי אתר: http://www.waningmoon.com/nails/ הייתי די בהלם כשראיתי את האתר, אבל כנראה שהוא באמת מיצג חלק מאוכלוסיית העולם....P:

jbu

New member
כן

פריקים הם אנשים שונים מהחברה מה"נורמל" מכיוון שהאנשים ה"נורמלים" (LOL) בב"ש הם עירסים ופרחות הרבה יותר אנשים נחשבים "פריקים".

רק תיקון קטן

אדם שמכונה בימינו "גותי" (עם ת', בשום פנים ואופן לא עם ט'), לא קשור כהוא זה עם "גואטיה", אלא רק הדבר השני שציינת. אם כבר, העוסק בגואטיה יכונה "גואס", אך כבר לא משתמשים בשם זה בימינו.

jbu

New member
התיקון לא במקום.

בשום פנים ואופן לא אמרתי שגותים לפי ההגדרה של החברה עוסקים בגוטיה, מה שאני אמרתי הוא " יש גם את ההגדרה של החברה שהיא אדם הלבוש בשחור ושומע מטאל כבד או כול מוזיקה של "פריקים"." ואחר כך הדגשתי "ורק להזכיר שהגדרה של החברה היא לא נכונה, אבל היא קיימת.". בהתחלה חשבתי שההודעות שלי לא ברורות אבל עכשיו נראה לי שאף אחד לא טורח לקרוא אותם ברצינות.

הטעות שלך

היא שכתבת ש"גוטי" זה אדם שעוסק בגואטיה. זה פשוט לא נכון, לא קשור בכלל לחברה ולהגדרות שלה. אני לא יודע ממי שמעת את זה, אבל זה פשוט לא נכון. הגותים במקור היו בכלל שבט גרמני, שהתנחל לתוך שטחים של האימפריה הרומית במאות ה-4 וה-5 לספירה. מאוחר יותר, במאה ה-12, החלה אמנות ובניה שמכונות "גותיות", והרבה כנסיות וקתדרות בנויות בסגנון זה. מאוחר יותר, אימצו אותם "פריקים" את השם לסגנון שלהם.

גואטיה

במקור - שם כללי לכישוף בעזרת נרות, אבנים, פניה לישויות ולאלים בבקשה לבצע דברים, השפעה על העולם הפיזי. מאוחר יותר, בימי הביניים, הגואטיה (נהגה בעצם "גוֹאֵשְיָה", באותיות לטיניות נכתב Goetia), היה חיבור בן כמה ספרים העוסק בזימון שדים (בעיקר, אך גם מלאכים) ולכבול אותם לשרות המכשף.

Swicca

New member
אוייי .... אתה כל כך קטנוני ....

.. הוא לא מדבר על שבט גרמני במאה ה-4 או ה-3 שלישית אתה באמת לא קורה את ההודעות שלו חחח ... זה פשוט מעצבן ... וכן כיום מי שחושב על השם גותי בדרך כלל מקשר לאדם שומע רוק כבר או מטאל שלבוש כולו בשחור ...! :p

L e s t a t

New member
צ'יפס והמבורגר ../images/Emo13.gif

כתבתי בדיוק את מה שאתה כתבת לפניי בלי לשים שכתבת את זה לפניי..
יכולתי לחסוך כמה שניות יקרות מזמני..

Elanor Rigby

New member
ודרך אגב

הפירוש המילולי של המילה "גותי" זה מכוער... האומנות הגותית נקראה כך משום שנחשבה מכוערת.... נ.ב אני מוריה, חזרתי לפורום..

למעלה