שלום

FlowerPower

New member
שלום ../images/Emo13.gif

שמי ליהי ואני בת 17 וחצי, כיתה י"ב מגמות כימיה ביולוגיה
היום ביצענו ניסוי כלשהו במעבדה, והשתמשנו בחצי תא אלקטרוכימי של כסף. נאמר לנו מראש כי זה מאוד מכתים אז דאגנו לכל האמצעים האפשריים למניעת הכתמה. למרות שהשתמשתי בכפפות (לאטקס, ולא היה בהן שום חור!) בכל זאת הופיעו לי כתמים על הידיים. זה התחיל ככתם לבן קטנטן על אצבע ביד שמאל, ולאחר שעתיים הכתם התחיל לשנות צבע והפך כהה יותר.. אח"כ הבחנתי שכתמים נוספים וממש גדולים הופיעו לי ביד ימין והם רק משחירים עוד ועוד. אני מניחה שההשחרה זה כתוצאה מכלמיני תגובות עם האויר ועם הדברים שיש על העור וכו', אז זה לא מדאיג אותי. ועכשיו נגיע לשאלה - איך לעזאזל אפשר להוריד את זה?! :-O זה ממש מטריד
תודה מראש וסליחה על המגילה ליהי.

liorhikri1991

New member
תשובה

קראתי עכשיו על כסף ורשום שיש אפשרות שכסף שנכנס למחזור הדם ישאר על העור אך זה לא מזיק ודבר שני הצבע על עורך התכהה כי חשיפת כסף לאור מכהה את צבעו

FlowerPower

New member
שאלה

"חשיפת כסף לאור מכהה את צבעו" לא נראה לי כ"כ הגיוני העניין.. הריי יש מלא תכשיטים מכסף, וכשהם נחשפים לאור הם לא הופכים כהים.. סתם תהייה.. למישו יש תשובה בשבילי?

deathcaster

New member
אני לא יודע מה ליאור רשם

אבל כמו תמיד הוא לא עונה על מה ששואלים.... בקיצור, החצי תא האלקטרוני הכיל בטל כסף ויוני NO3- ביחד הם יוצרים כסף חנקתי, שלא משנה כמה נזהרים זה חומר מלכלך "אחושרמוטה" ( סליחה על היידיש
)... לא יעזרו כפפות ואם יש לך חלוק מעבדה , אם הוא היה לבן, הוא כבר לא יישאר כזה
יש לי חבר ללימודים שיש לו כשרון יוצא מן הכלל להתלכלך במעבדות, שהיתה לנו מעבדה עם כסף חנקתי, הוא התלכלך כל כך שהחלוק שלו הפך למיתוס וכעת בגלל לחץ חברתי ( בעיקר שלי
) הוא עד סוף התואר יישאר עם אותו חלוק למרות שהוא קנה לעצמו חלוק חדש.
ובקיצור - איך להוריד כסף חנקתי מהעור ? ב-2 מילים- אי אפשר, חכי 3 ימים עד ששכבת העור שנצבעה תתחדש, ותחזרי להיות לבנבה וצחורה כתמיד.
הפעם הבאה תשתמשי עם כפפות ניילון ולא עם לטקס, הם אולי פחות נוחותויותר דקות , אבל הן אטומות יותר ולא גורמות לאלרגיה.... אני לובד רק ניילון, לטקס עושה לי ממש רע לידיים...

deathcaster

New member
אמיר ידידי

מה הצחיק אותך ? מה רשמתי על ליאור ? או סיפור החלוק ?

FlowerPower

New member
בהחלט יוני NO3 ../images/Emo3.gif

לאט לאט אני מגלה עוד ועוד כתמים על הידיים זה כ"כ מעצבן! את הכפפות הלבורנטית הביאה ככה שלא היה לי מושג שזה לא יעזור
תודה על התגובות!
ליהי.

deathcaster

New member
ליהי

עם שם כמו ליהי וידיים שחורות .... שילוב מנצח אני אומר לך
ידיים לבנות מזכירות לי את ה"אורוק האי" של סארומן.... אז עדיף כבר ידיים שחורות.

FlowerPower

New member
../images/Emo6.gif

הן לא כאלה שחורות! אבל הן גם לא צחורות בד"כ
ומה רע בשם שלי? (או מה טוב בו? חחח)

deathcaster

New member
יש לך שם כל כך שקסי ../images/Emo3.gif ...

סתם , שם יפה לדעתי... תראי... הרי מיצינו את השלב האקדמי בשרשור, אז לא נורא אם נרשום טיפה'לה שטויות , אחרי הכל זה לא פורום ביולוגיה או פורום סטודנטים ששם סותמים לך את הפה אם את לא שפחה של רצונות המנהלים שם... פה סבבה.

FlowerPower

New member
טנקיו!../images/Emo9.gif

נראה לי שאני אתחיל להסתובב כאן הרבה..
נחמד פה

liorhikri1991

New member
סליחה אני רוצה להגיד משהו

אני לא תמיד עונה בפורום הזה כי אני רק כיתה י' ויש לי ידע טוב אבל אני לא מעוניין להטעות אנשים ולגרום להם להיכשל אז אני מנסה לתת להם מידע שיהיה חיוני להבנת העניין

deathcaster

New member
תגובה

ליאור ידידי, כעת שאתה מצהיר על כך שאתה בכיתה י', בהחלט הנסיון שלך להסביר את עצמך, מבהיר את הדברים. אבל עדיין, בכל השאלות עליהן השבת , לא השבת כלל לשאלה שנשאלה, אז למה לנסות לתת מידע שכלל לא קשור ? הרי זה לא חיוני ולא נעליים. אני וסטיב , שנינו סטודנטים המתחילים את שנתם השלישית בלימודים.. DIKZ אם אינני טועה הוא כימאי שמתעסק בביו חומרים . יש כאן אנשים מקצועיים שיענו . אתה אולי לא מעוניין להטעות אנשים, אבל זה מה ששמתי לב שעשית. אם אתה רוצה לתת להם מידע שיהיה חיוני להבנת העניין, אני ממליץ להבין קודם מה הם שואלים, ולאחר מכן, אולי לפרסם קישורים שבהם מצאת מידע המכיל תשובות לשאלותיהם, זה מה שאני משתדל לעשות, כי כולנו, ואולי אני במיוחד לא מושלמים, אז כדי שלא יתפסו אותי על טעות, אין יותר טוב מקישור למקור מידע כלשהו, אני אישית אוהב את ויקיפדיה כי הוא נוח לקריאה ולא מסובך יותר מדי, ומתאים לכל המשתמשים, ואם מישהו יבקש, אשתדל להמציא מידע יותר "אקדמי" כוונתיך טובות, אך הדרך לגהנום רצופה כוונות טובות
נא קבל דבריי כביקורת בונה ולא כסתם התרסה.
תודה.

למעלה