שלום

ChicoAnimado

New member
שלום ../images/Emo13.gif

אני ערן, אני חדש פה
בכל אופן, רציתי לספר לכם על משהו שעובר עליי. לפני חודש השתחררתי מהצבא על נסיבות נפשיות בעקבות משבר שעבר עליי. הבנתי שמה שעובר עליי היא תחושת ייאוש קשה שלפעמים החיים לא שווים לחיות בגלל שאי אפשר לחיות אותם בצורה.. מושלמת. זאת התחושה בכל אופן. היה לי לפני כמה ימים תחושה כזאת שמסתתרת בראש שלי איזו אמת גדולה, אמת שאמורה להיחשף, וחשיפתה תעשה אותי מאושר אבל גם.. לא יודע איך להגיד.. הממ - בקיא. היתה לי תחושה שאני כאילו אתהלך כמו איזה נביא שיודע המון דברים. יש לציין שגם כרגע יש לי יכולות להבין אנשים לעומק רק על ידי שמיעה חד פעמית של מצוקה שעוברת עליהם, או לפעמים מהקול שלהם. אני מרגיש שאני מבין דברים גדולים שאל חלקם אין לי גישה, אבל אני מרגיש שאני יודע אותם. אני מקשר את שני הדברים, הייאוש והאנרגיה, כי עמוק בנבכי נפשי אני מרגיש שהייאוש הזה קשור לאיזשהי עוצמה גדולה שמסתתרת בתוכי ואיני מבין אותה. בעבר קישרתי אותה ליצירתיות ומקצועיות. היום אני לא יודע. זה מאוד משונה. קרה לי מתישהו אחרי תחילת המשבר שניהלתי שיחה עם הוריי לגבי המשך חיי. את השיחה ניהלתי כמעט בשתיקה למרות הפצרות מצידם. העניין הוא שהרגשתי הרגשה עצומה של ידע, כאילו הוא צף במוחי ואיני מבין את כולו. כאילו ידעתי אבל לא ידעתי, אתם מבינים? אני אציין שלפעמים אני מרגיש שאיני מסוגל, או יותר נכון - אמור, לעבוד למחייתי, אני מרגיש שאין זה הייעוד שלי בעולם. נשמע מוזר נכון, גם לי. למישהו יש דעה על מה שכרגע סיפרתי?

liranantebi

New member
מוזר...

שלום ערן... שמי לירן. אני מבין אותך, אבל בשבילי זה בכלל לא נשמע מוזר בשום אופן, ומה שמדהים שהגעת לזה לבדך... אני יכול להבין גם את ההפצרות של ההורים, מאיפה הם מגיעים וגם את הקושי, את הרגשת היאוש, שיש יותר, חייב להיות יותר... אני מאד מעריך ומבין ומעודד את תחושת האמפטיה שלך לאנשים אחרים ולמצוקות שלהם. ישנה מגמה היום בעולם, מגמה להתחבר לכיוונים רוחניים ויצאו המון ספרים בנושא. יכול להיות שקיבלת חלק מהדברים מאנשים אחרים, אחרי הכל ישנה ידיעה או מודעות קולקטיבית אצל כל אחד מאיתנו, כל אחד מאיתנו אוגר בתוכו המון אנרגיות שקשה לנו להבין אותן, כל עוד איננו באמת רואים אותן ובאמת גם ייאוש, רגש זו אנרגיה עצורה שניתן וצריך להשתמש בה... אני לא מומחה, ואת מה שאני אומר, קבל נא בכל בצורה שתבחר, מקצתם או כולם. יש לנו תמיד את הנטיה לחשוב שאם קראנו משהו והפנמנו ממנו משהו אחד, אז זה יכול לעזור לאחר. ולכן - לא אתן לך עיצה לקרוא ספר כזה או אחר, או ללכת לקורס כזה או אחר. עושה רושם שאתה בדרך. אני חושב היום שאולי הסיוויליזציה היא טעות, אולי לא היינו צריכים, בני האדם להיות מאוכלסים בערים ולעבוד במפעלים מהבוקר עד הליל... אולי לא היינו צריכים שמנהיגים, פוליטיקאים יערימו עלינו את המציאות, אולי בגלל זה אתה מחפש אחר האמת - כי כולנו במציאות היום יומית מעוותים אותה לגמרי, לא נותנים לעצמנו ביטוי מלא - וחלק גדול מזה קשור לחינוך שלנו שאיפשהו נועד להחזיק את החברה באיזו מסגרת, באיזה כיוון, שניתן יהיה להשתלט על ההמון, כמו פעם בכנסיות, במסגדים שהדתות נתהוו במטרה להשתלט על ההמון ויצרו דת מושטטת על הפחדה של אנשים... בסגנון של אם... אז... ואולי באופן עקיף זו הדרך שבה ההורים שלך נקטו - בלי לפגוע בכבודם, בלי להאשים. בכולנו נמצאות עוצמות נפלאות, בכל אחד מאיתנו יש המון ייחודיות... כולנו צריכים למצוא את האמת הזו שאתה מדבר עליה... תקרא לה איך שתקרא... אני מאחל לך בהצלחה... מקווה שזה עוזר. כאן לרשותך.

ChicoAnimado

New member
היי שוב :)

תודה על התגובה. תן לי לנסות להסביר. אני חי בכמיהה אחר איזשהי מושלמות, או מוחלטות. אני יכול לחבר את זה שכשאני מבין בנאדם, אני מבין אותו לרמות הכי גבוהות, אולי בצורה מוחלטת, גם אם הרבדים הכי עמוקים לא באים לי למודע. אני, אישית, חי באופן קבוע בניסיון לתקן את עצמי, לשפר את עצמי, לעשות את עצמי הטוב ביותר. לרוב איני מבין את הייאוש. הוא יכול להגיע מפנים ויכול להגיע ממשהו שראיתי. הייאוש הזה יכול להגיע מנגיעה בדברים ארציים וגשמיים. לפעמים נראה לי שהדבר הזה שאני מחזיק בתוך הראש מנסה לגרור אותי אל הגשמה גבוהה כלשהי, ומנתק אותי מהיכולת לחיות חיים כמו שאנחנו מכירים אותם. גם כשאני חושב על עבודה, אני חושב על זה שזה לא יוכל להיות איזה משהו קטן, אלא עצום, לא רגיל. אני לא אוכל לנהל חיים רגילים כמו של בנאדם, שבוחר לעצמו מקצוע לכל החיים, זה יצטרך להיות משהו מוחלט כזה. אבל הרגשתי שכל זה ייעלם ביום שאני אגיע לאמת הגבוהה הזאת...

liranantebi

New member
דרך

תראה... לדעתי, כל מי שיגיד לך זה פשוט... אני מבין... אל תקשיב לו... אז זה מורכב... מה שאני מנסה להגיד, ובטח שלא מוחלט. יכול להיות שהרצון שלך לחיות בצורה של שיפור תמידי מפריעה לך קצת... ז"א - תאר לעצמך אותי, מנסה לחיות כל הזמן בשיפור, למרות שאני לא מתכוון לזה באופן מודע, הדרך שלי להראות את השיפור זה כלפי חוץ, שאנשים אחרים, חברים ומשפחה יראו... ואז כל מגע עם האנשים יכול ליצור מין מסכה כזו - אם אתה מבין למה אני מתכוון... שאני שם, אבל אני רוצה להראות טוב, ואז מה שיכול לקרות זה שיש פגם בתקשורת, או שיש חוסר תקשורת מתוך מקום של בריחה, כדי שלא יזהו שאני מזוייף או שאנשים אחרים לא רואים אותי מזוייף אבל אותה המסכה, אותה העמדת הפנים גורמת לי לתסכול לקשיים... קשה להשאר לא אמיתי להרבה זמן... ומה המסכה נותנת לי? שיאהבו אותי, אני מיוחד... אז דוקא להיפטר מהמסכה בשבילי היה הדבר הכי פשוט ולהראות את האני האמיתי, שהוא לא תמיד מושלם, עושה טעויות... קשה לי להגיד לך לגביך - אני לא מכיר אותך... אני חושב שאני מבין למה אתה מתכוון לגבי היכולות שלך. הדברים ייתכנו ממקום של שקט פנימי וכרגע זה האתגר שלך - למצוא את השקט הזה על ידי עבודה עם עצמך... באמצעות עצמך או ספרים או טיפול או ללכת לפורום כלשהו.. תתחיל עם זה שתכוון כיצד אתה מעוניין ללכת... תהנה מהדרך תהנה להתבונן.. תהיה העד...

למעלה