שלום

pzirpim

New member
האמת, אני יודע.

מצד שני קל לבלבל געגוע. מרק קוצנים/רעב נעורים. בברכה

pzirpim

New member
טוני DJ שלום.

אנא, כדי שהמקום יהיה נעים יותר עדן את תגובותך. בברכה.

אמילי ב

New member
הי ט ו נ י D J

תודה על התשובה הארוכה והמפורטת.
רק יש לי הסתייגות ושאלה-ברוס לי לא מת כי הוא היה פלצפן לא קטן (כל הזמן הילל את עצמו וטען שאף אחד לא יכול לגבור עליו...)וזה הרגיז את נזירי השאולין ויום אחד כשהוא הלך ברחוב בא אליו נזיר כזה ולחץ לו על אחד מנקודות הלחיצה בגוף ואחרי כמה שעות גרם למותו? כי זה מה ששמעתי... וישנה עוד גירסה וזאת ראיתי כשצפיתי סרט על חייו-שהוא פשוט חזר הביתה לאישתו עם סימן כחול בצידי בטנו מחפץ כהה ככל הניראה ולאחר כמה שעות הוא מת וזה אישתו סיפרה. אז מה הגירסה האמיתית? אישתו ?או הלוחמת שפגשת? ועוד משהו...בכלא? היית בכלא? למה? (מצטערת על הסקרנות ..כמו של חתול
)

chinabird

New member
בקשר לברוס לי,

כל הדיווחים שאני מכיר אומרים שהוא מת בביקור אצל מכרה. יש מיני תיאוריות קונספירציה על זה (ממכת מוות סודית שקיבל שבועות קודם ועד סתם בגידה באשתו שהסתיימה בהתקף אני-לא-יודע-מה), אבל בסופו של דבר כל המקורות שנתקלתי בהם מסכימים שהוא לא מת בזמן אימון. באשר לסיבת המוות, מוכרות לי שתי סברות מקובלות: תגובה חריפה לכדור נגד כאב ראש (שהפסיקו לייצר אחר-כך משום שגם אחרים נפגעו ממנו) או תגובה אלרגית חריפה מאוד למריחואנה (יש סיפור על כך שכמה חודשים קודם לכן, בעקבות עישון גראס או אכילה שלו, איבד את ההכרה בחדר העריכה שעליו עבדו על אחד מסרטיו). בקשר לכל העניינים האחרים שדיברת עליהם - קטונתי.

nitzano

New member
תודה ,אתה ענק

דרך אגב, מורים סינים ברמות גבוהות בכלל לא מתיחסים לברוס לי ! היה לו עוד הרבה מה ללמוד.זה לא סותר את העובדה שהיה כשרוני וכי הכיר למערב את א"ל הסיניות או משהו כזה. אבל הוא היה צעיר יהיר שבעצם זלזל מאד בטאי ג'י צ'ואן (קצת סותר את התאוריות שלך).

tessen

New member
באמת תעצור את הרכבת

אומנם קבל חח על אופי הכתיבה והמסירות שיש לך לאומנות בה אתה עוסק (על סמך מה שכתבת בפורום קלאסיות),אבל נראה לי שיש לך בלבול לא קטן בעובדות. אני לא ברוס-ליאולוג מדופלם עדיין (מחכה לתעודה מ e bay), הסיפור של למות כתוצאה מיחסי מין עקב חסימת צ'אקרות נראה לי קצת מצוץ ובלי משחקי מילים. עדכמה שזכור לי הגירסא הפורמלית היא עקב תשישות כרונית של הגוף או נטילת תרופה שהוא היה אלרגי אליה, אני מצדד בנושא התשישות כי אם יצא לך לקרוא ספרים שהוא כתב או לראות את תוכנית האימונים שלו תבין שגם מתחרים אולימפיים לא עומדים במעמס כזה. ברוס לי לא היה שייך למסדר של אבירי אומנויות לחימה נעלה, הוא היה מוצלח במה שהוא עשה שהיה ווינג צ'ון. הגדולה שלו הייתה אולי יותר בשיווק שהוא עשה והחשיפה של כל נושא אומנויות הלחימה למערב, ה JKD בא מתוך צורך שלו יותר להגיע לרמה של היכולת להסתגל לסיטואציות שונות בלחימה. לגבי הנינגיטסו והג'ודו, סדר קודם כל מי בא לפני מי. הג'ודו הוא יותר מודרני מהנינג'יטסו שיש לה יותר היסטוריה שמגיעה עד לנזירי השוגנדו. אם כבר נינג'יטסו גוזר טכניקות שמגיעות מהג'וג'יטסו או האייקיג'וג'יטסו, בזאת אפשר להבחין בטאי סבאקי של האומנויות הללו שהוא די דומה. לגבי התפתחות של אומנויות לחימה, אני לא חושב שזה הגיע מאי אילו בני אלים או חוצנים שירדו מהשמים והחליטו לפתוח דוג'ו לאומנוית לחימה. נראה לי שאומנות הלחימה הראשונה לא התפתחה לה בעידן הברזל אלא הרבה לפני, כאשר מישהו הבין שבעזרת כאפה טובה או בעזרת אבן או מקל שמרימים ניתן לגרום נזק לא קטן. טאי צ'י הוא אומנות לחימה סינית ולא הבסיס של הגונג פו, אלא אולי יותר מושג כולל לחלק מתייחס לאומנוית לחימה רכות/פנימיות. בתור אחד שעוסק בקוריו יפני אני לא מוצא יסוד של טאי צ'י אצלנו, כן רואה דברים שמזכירים תנועת זרימה של טאי צ'י למי שמסתכל מהצד כאשר מתרגלים עבודה של נשימה או תרגול זרימה בזוג בעבודת אטמי.

zoti

New member
חיפשתי שעות בIMDB.COM ולא הצלחתי

למצוא את הסרט שאתה חיי בו. בחיי, מוות כתוצאה מהתפוצצות צ'י אחרי קיום יחסי מין. איי איי איי. אולי התכוונת שהתפוצצו לו הביצ'ים ?

בחנות של H שטרן באילת

יש בחורה שעובדת שם, קוראים לה שוש היא חייה במנזר 10 שנים, והיא מדבר סינית שוטפת תיגש אליה בחנות ותבקש לדבר איתה אגב היא מבינה בטאי צ'י ובתרבות הסינית הרבה יותר ממך תשאל, ואז נראה מי חיי בסרט יא דפוק עכשיו באופן כללי לא איכפת לי מברוס לי אני בכלל שייך לזרם של נינג'יטסו שזה בכלל יפני ובזה אני מסיים את הדיונים בפורום הזה שלא מוכן לקבל דעות של אחרים בנתיים אם תטרח לבדוק בכל ההודעות תראה שיש איזה חמש סברות שונות, לא מתיימר להיות הצודק ולמען האמת פשוט מעניין לי את התחת איך הוא מת, הוא לא נוגע לחיים שלי הוא לא נוגע למציאות שלי באשר לטון הדיבור שלי, תשנה את שלך אני אשקול לשנות את שלי

Reyoga

New member
קראתי הכל כדיי לבדוק שלא כתבתם כבר

הרוב טוענים שאומניות לחימה התפתחה מבן אדם אחד מהודו אשר נדד לסין שם לימד את הנזירים את האומנות בשביל כושר (ולאו דווקא לשם הגנה עצמית) בגלל שראה שהם שמנים כאלה ולא בריאים בכלל או משהוא כזה.. משם זה התפתח לכל מניי חיות וסגנונות וההמשך ידוע.. זה התפרס לכל העולם וכל מקום התמקדו בקטע אחר בגלל ההיבט התרבותי וקראו לזה בשם אחר. כך שאם נגיד כדיי להגיע לדוג'ו היה צריך לטפס על הר אז הרגליים היו חזקות והיו משתמשים בזה, או שהיה צריך לחצות נהר ואז הידיים היו חזקות ולכך הלאה... ולאחרונה שמעתי תאוריה שעוד לפני זה, זה היה גם במצרים העתיקה - יש הופוריגליפים בתור הוכחות.

מסתבר שלא קראת היטב

1. המיתוס המכונן של בודהידארמה ומנזר שאולין ידוע כ"כ שלא היה טעם להזכירו שוב, הן מפאת זה, והן כיוון שאין לו ביסוס היסטורי. 2. ראה את הקישור שהבאתי (ליתר דיוק שנים מהקישורים שהבאתי - הראשון ועל נוביה). אם כבר דברים שעוד לא נכתבו כאן, הייתי מוסיף את המוזיאון להיסטוריה של אמנויות לחימה http://www.martialartshistorymuseum.com/

למעלה