שלום

לוּבּה

New member
שלום../images/Emo13.gif

יש לי בקרוב מבחן מעבר לקבוצת דוברי אנגלית וחלק מהחומר לא מצאתי בספרים שאיתם אני לומדת, אש אשמח אם תעזרו לי
איפה אני יכולה למצוא את החוקים, ובכלל מידע על:
Polite Forms
Adjectives with ing and ed
Real Conditionals
Time clauses with future reference
phrasal modals:had better, would rather
causative verbs
unreal conditionals
noun clauses תודה רבה

going

New member
תקני את הספר

garmmar in focus זה ספר כזה בצבע ירוק יש בו את כל הנושאים שאמרת. אפשר לקנות אותו במיני בוק אם יש בעיר שלך..

לוּבּה

New member
תודה../images/Emo13.gif אבל..

יש אפשרות למצוא את החוקים שלהם באינטרנט?

going

New member
אוקיי

אממ אני מביא לך הסברים מהספר שציינתי... בקשר לadjectives תארים שמסתיימים בed מתארים רגשות או השפעות של דברים מסויימים על בנאדם תארים שמסתיימים בing מבטאים דעה של בנאדם לגבי משהו. דוגמא : this is an ineresting book the book interested me real conditional - מתאר פעולה שתקרה או לא תקרה בעתיד, אך קיים הסיכוי שהיא תקרה והוא מותנה במשהו. המבנה הוא if+present+future. דוגמא : if you hurry, we'll catch the bus time clauses - המבנה הוא time word(s)+present+future למשפט יש שני חלקים. חלק בהווה וחלק בעתיד. ההווה בא אחרי מילת הזמן. מילות הזמן האופיניות הן : after, as long as, as soon as, before, by the time, immediately,once, the moment,when,whenever. phrasal modals - משתמשים בhad better כדי לתאר את הדבר הנכון לעשות/לתת עצה/להזהיר/הדבר הלא חכם לעשות (בצורת שלילה) הצורה היא had better+v1 בשלילה had better+not+v1 would rather מתאר העדפות. משתמשים בו בעתיד ובהווה. כשאר מדברים על העדפה עצמית (בקשר לעצמי) הצורה היא would rather+v1. כשאר מדברים על העדפה שלך כלפי מישהו i would rather you went by taxi הפועל בצורת עבר אך המשמעות היא עדיין הווה או עתיד. כשמדברים על פעולות בעבר משתמשים בpast perefect אחרי הwould rather. הביטוי משמש גם כדי לתאר העדפה של משהו מסויים מאשר משהו אחר. causative - משמש כדי לתאר פעולה שעשו בשביל מישהו. (נושא המשפט גרם למישהו אחר לעשות את הפעולה בשבילו - הcausative הוא תמיד בצורת סבילה ולא פעילה)... הפעלים שבהם משתמשים בcausative הם have,get,let,made (בכל מיני הטיות בהתאם לזמנים) unreal conditionals - משתמשים בו כדי לדבר עם מצבים היפותטיים ומה היה קורה בהם. דוגמא : לו הייתי זוכה בלוטו, הייתי קונה בית. הצורה היא if+past+would+base. המצב יכול לעיתים להתקיים. המשפטים בדרך כלל מתארים עצות/תקוות. בהצלחה במבחן!!!!

בקשר לתארים המסתיימים ב-ed ו-ing

לא מדוייק! הדוגמא שניתנה עם interested ה-interested זה לא תואר אלא פועל בעבר. ההבדל בין תארים המסתיימים ב-ing וב-ed קשור קצת לפעיל וסביל. תואר שמסתיים ב-ing מתייחס למשהו פעיל ששם עצם אחד גורם לשם עצם אחר. This is an interesting book פירושו שזה ספר שמעורר אצל אנשים עניין. לעומת זאת תואר שמסתיים ב-ed מתייחס לשם העצם שבו מתעוררת התחושה, הדעה או מה שזה לא יהיה (זה לא תמיד תחושות ודעות). למשל: I was excited by the movie. הסרט היה מרגש (exciting) והוא עורר בי ריגוש, ולכן הייתי נרגשת (excited).

לוּבּה

New member
ועוד קצת כמה שאלות..../images/Emo13.gif

בקשר ל:
present perfect progressive
past perfect simple
past perfect progressive #מתי בדיוק משתמשים בכל אחד מהזמנים האלו?[אני יודעת שעבר והווה אבל יש בד"כ עוד כמה "תנאים"] #מה ה"נוסחה" של כל אחד מהם? תודה

למעלה