שלום

פלוק!

New member
שלום ../images/Emo105.gif

תוכלו בבקשה לתת לי את הסדר המדוייק של הסדרה "המדריך לטרמפיסט" ?

frustrated

New member
בשמחה:

1. מדריך הטרמפיסט לגלסקיה - The Hitchhiker's Guide to the Galaxy 2. המסעדה בסוף היקום - The Restaurant at the End of the Universe 3. החיים, היקום וכל השאר - Life, the Universe and Everything 4. היום שלום, ותודה על כל הדגים - So Long, and Thanks for all the Fish 5. הספר החמישי נקרא באנגלית Mostly Harmless, ואני לא יודע אם הוא תורגם לעברית.

Boojie

New member
5. "לא מזיק ברובו", ואכן תורגם.

הוא נראה די שונה משאר הסדרה, עם כריכה שחורה, שלעניות דעתי לא עוצבה על ידי אבי כץ (שאר הסדרה כן - ציורים מרהיבי עין. אגב, בכנס פנטסי.קון לאבי כץ היה דוכן, והוא מכר בו גלויות עם ציורים שלו, בין השאר מכריכות "מדריך הטרמפיסט", אבל היה לי יקר מדי אז לא קניתי), אבל אל תתפסו אותי במילה.

Mנטה

New member
ויש גם את ספרי דירק ג'נטלי המופלאים

1. סוכנות הבילוש של דירק ג'נטלי 2. שעת התה הארוכה והאפלה של הנפש. אם אנגלית היא לא שפת אם שלך, אני מאוד ממליצה לקרוא את הסדרה בעברית (את שתי הסדרות). ובקשר ל"לא מזיק ברובו" זה ממש ספר גרוע, מאוד עצוב

Boojie

New member
כלל וכלל לא.

"לא מזיק ברובו, הוא בכלל לא ספר גרוע, למרות שקצת יותר מדי אנשים חושבים ככה. להפך, מבין ספרי הסדרה, הוא הספר שהכי מגיע למדרגה של "ספר", כלומר, יצירה ספרותית עם שלמות של ממש, עם אמירה וכן הלאה. מה שכן, הוא בהחלט עשוי לאכזב את מי שהתרגל לראות את סדרת מדריך הטרמפיסט כדבר מסוים (אוסף של צחוקים ודאחקות, בעיקר). אני מאמינה שזה נובע מהעובדה שהספרים הראשונים בסדרה נכתבו כתסכית רדיו, ולא ממש הייתה בהם שלמות ספרותית. לעומת זאת, "לא מזיק ברובו", בפעם הראשונה, באמת סוגר קצוות, באמת מעלה רעיונות חדשים ומעניינים, ובאמת בונה משהו על אופי הדמויות. נכון, הוא מלא באירוניה חמוצה-מרירה-מתוקה, אבל בעיניי, זה מה שעושה אותו נהדר. אני מודה, גם לי לקח זמן להתרגל אליו. נזקקתי לכמה קריאות כדי להבין שבעצם, זה לא הספר החלש ביותר בסדרה בעיניי, כמו שחשבתי בהתחלה, אלא דווקא הטוב ביותר.

Mנטה

New member
על טעם ועל ריח........

קראתי את "לא מזיק ברובו" כמו את כל ספרי אדאמס אלפי פעמים ונותרתי באותה הדעה: בעיני זה ספר ממש גרוע. למי שלא מכור לסדרה אין כל צידוק לקרוא אותו, כי הוא בד"כ ממש משעמם וטרחני. לא קיבלתי בו עוד אינפורמציה על אופיין של הדמויות ולא אהבתי איך שהוא סגר את הסדרה, ניכר לכל עין שפשוט נשבר לו הזין לחלוטין ובאופן סופי מהדמויות שלו ולכן הוא ממציא איזו שטות איך לגמור עם כולן בבת אחת. לולא היתי מכורה של הסדרה, היתי נותנת לספר הזה ריבוע שחור קטן, בגלל שאני מכורה לאדאמס בכל רמ"ח ושס"ה אני נותנת לספר הזה כוכב אחד קטן. וגם זה בזכות הסנדויצ'ים וממלאכמ"מ (מכון מקסי מגלון לחקר איטי וכאוב של המובן מאליו), אה וגם העולם של הרובוטים והלטאות. בכל מה שקשור לדברים אחרים, כמו עלילה, צחוקים, רעיונות, אופי הדמויות הוא פשוט (תסלחו לי) חרא של ספר בעיני.

Arana

Well-known member
מנהל
נצלו"ש: ממליצה גם על

Last Chance to See - ספר לא בדיוני, אבל חמוד. אדאמס יוצא למסע לפינות שונות של העולם כדי לפגוש בעלי חיים בסכנת השמדה. הכתיבה, כרגיל, מצחיקה בטירוף, ויש גם תמונות (גם של בעלי החיים וגם של אדאמס בפוזות מעניינות, כמו זו שבה הוא מתחבא בתוך שיח). וכמובן - הערך המוסף של המודעות האקולוגית. אני לא יודעת אם הספר תורגם, אבל הוא לא ארוך והאנגלית שלו נעימה וזורמת.

למעלה