שלום...

שלום... ../images/Emo10.gif

אני מקווה שתקבלו אותי פה, למרות שאני לא נשואה. אבל משום מה, גם בגיל הזה, ולמרות שאני לא נשואה בעיות מהסוג הזה מציקות לי. טוב, אז היא לא ממש חמותי, אבל היא אמא של הבן אדם שאני הכי אוהבת בעולם, החבר שלי. אנחנו שנינו בני 18 (מסיימים י"ב אוטוטו) וחברים כבר שנה וחצי. הבעיה היא ההורים שלו. בחיים שלי לא ראיתי דבר כזה! תכלס הם אנשים בסדר, כשיצא לי לפגוש אותם בפעמים הראשונות אמא שלו נראתה לי אפילו מאד נחמדה. הבעיה שהם פנאטים. באיזה הקשר? של לימודים. מאד חשוב להם שהבן שלהם יצליח בלימודים, והם מוציאים לו את המיץ עם זה. נותנים לו פקודות מה לעשות ואיפה להיות ומתי ללמוד, כאילו הוא ילד קטן. הוא אמר לי שכל החיים שלו זה היה ככה. והם דיי נוקשים בתחומים מסוימים. אני לא רגילה לדברים האלה. ההורים שלי דיי מתירנים ועם "ראש צעיר" כזה... לימודים אף פעם לא הטרידו אותם, אולי כי אני תלמידה טובה בכל מקרה, ומיותר ללחוץ עליי בתחום הזה. וגם אם הבאתי ציון רע זה לא יותר מדי הזיז להם, כי יש להם את העניין הזה של סדר עדיפויות. ההורים של החבר שלי, לעומת זאת, נורא מגזימים עם הקטע של הלימודים. כן, אני מבינה, הם עושים את זה רק כי הם אוהבים אותו והוא חשוב להם, אבל עדיין, שיקלטו- הילד בן 18, מתגייס בקיץ לצבא. לא הגיע הזמן להפסיק לחלק לו פקודות כאילו הוא ילד בכתה ג'? הבעיה היא, שבשנים קודמות רמת הלימודים שלו היתה בסדר (למרות שהוא לא השקיע בדיוק כמו השנה), אבל בשנה האחרונה הציונים שלו דיי הדרדרו, למרות שהוא כן לומד דיי הרבה (יש לו ברירה?). עכשיו שתבינו, הוא ילד בוגר וחכם, ואני הכי סומכת עליו בעולם שהוא יסתדר עם המצב הלימודי גם בלי השטויות של ההורים שלו. אבל בשלהם. הם מחפשים אשמים במצב שלו, ולקחו אותי בתור ה"שעיר לעזאזל"- בגללי הוא הדרדר, אני מכשפה ואני מנסה לפתות אותו לא ללמוד ולשקר להורים שלו ולהיות איתי במקום. וזה כל כך לא נכון! היא הגיעה אפילו לרמה שהיא מצוטטת לשיחות שלנו. עד כמה נמוך אפשר לרדת? אז נמאס לי! נמאס לי שאומרים לי מה לעשות, ונמאס לי שאת הדבר הכי חשוב ומשמעותי בחיים שלי אני צריכה לראות רק כשההורים שלו עושים לנו טובה, ומעצבן אותי שבגיל שלנו אנחנו צריכים לתת דין וחשבון על הפגישות שלנו. הרבה פעמים הוא משקר להם ונפגש איתי בכל זאת (אחרת לא נפגש בכלל). אולי יתנו לי פה הצעות של לעשות הפסקה ולהמעיט את הפגישות עד סוף השנה. אבל... אנשים לא מבינים. הוא הדבר הכי חשוב לי. האוויר שלי לנשימה. אני לא יכולה בלעדיו. אז בסדר, אנחנו נפגשים פחות. אבל.... עדיין. כואב לי. כי אני לא יכולה יותר להראות את הפנים שלי בבית שלו (כי ההורים שלו שונאים אותי מכל הסיפורים שהם הלבישו עליי). ואני מתכוונת עוד להיות איתו הרבה מאד זמן (מי יודע, אולי אפילו חתונה... יש לנו קשר חזק) וקשה לי לדמיין את המצב ככה. חשבתי שכשהיתה לו יומהולדת 18 והוא כבר לא יהיה קטין אז אמא שלו תהיה קצת יותר ממותנת. אבל לא. ודי, נמאס לי. ואני לא יודעת מה לעשות וכואב לי. למה זה צריך להיות ככה? למה אנחנו לא יכולים להיות עצמאיים? הם לא קולטים שיש לנו אחריות משלנו? למה זה צריך להיות ככה??? אוף.

נוי3

New member
ברוכה המצטרפת../images/Emo140.gif

אני מבינה אותך, כשהייתי בגילך, הפריע לי שההורים של החבר שלי בזמנו, לא נתנו לנו את האוטו, עכשיו זה נראה לי דבילי... לימודים זה באמת דבר חשוב מאוד, נסו להעביר ככה עוד חודשיים עוד קצת ואתם אחרי. כמובן, שזה שהם עשו אותך ה"שעיר לעזאזל" שלהם, זה לא יפה. שיהיה לכם בהצלחה בלימודים ובבחינות. ומקווה שתצליחו להחזיק מעמד.

אנחנו נחזיק מעמד

אני בטוחה. יש לנו קשר חזק. רק שהמצב הזה מעצבן. ולא, זה לא רק בקטע של "לא נתנו לנו את האוטו". אפילו לא בקטע הזה בכלל. הרבה יותר גרוע. כבר מריבות והאשמות ש"אני מסיתה אותו נגד ההורים שלו" ודברים בסגנון... אוף. נו, טוב, נעבור את זה...

שלוליק

New member
מה לעשות לפעמים כשאוהבים צריך

לדעת גם לוותר. מה להגיד, הם ההורים שלו והם רוצים עבורו את הטוב ביותר ואם ההדרדרות שלו בלימודים הגיעה בעקבות החברות שלכם, אולי יש משהו בדבריהם. אז אולי הוא הדבר הכי חשוב לך, אבל אם זה כך, תני לו מרחב נשימה ותניחי לו ללמוד. אולי תתחתנו ואולי לא. אבל לעשות בגרות אחרי הצבא זה לא דבר של מה בכך ובלי זה, נו טוב..אני לא צריכה לספר לך, נכון?

שש שבע

New member
שלום נסיכה

מה לעשות, אבל אני במקרה הזה עם ההורים של החבר שלך. הוא באמת קטן , רק בן 18, ועדין לא מבין הרבה בחיים שלו, אם הוא לא מבין שלימודים זה חשוב, ואם יושבים לו על הראש, זה אומר שהוא לא יודע לשבת לעצמו על הראש, ז"א שהוא עוד יותר קטן , יש לי מספר ילדים, ויש לי בן 17 אחד, שמבין שהלימודים חשובים, אז הוא משקיע בלימודים בלי שאתערב, והוא מצליח,אותו הדבר לבת ה22 שלי, אבל בן ה 20, לא השקיע בלימודים, וכל כמה שהצקתי לו, לא עזר, היום הוא מצטער שלא הקשיב לי, ומצטער שלא הייתי איתו יותר קשוחה. מה לומר לך? שאתם גדולים? לא, אתם שניכם ילדים קטנים, גם אם אתם יכולים להיות הורים בעצמכם, לימודים זה דבר חשוב, אם אתם לא רוצים להיות הספונג'ולוגים של החברה, או נתמכי סעד. ושזה יעזור אם ישבו לו על הוריד? אני לא בטוחה, יש כאלה שכן עזר להם, ויש כאלה שלא. אז תפסו ראש רציני, ותחליטו מה אתם רוצים בחיים שלכם, ואם אתם לא רוצים התערבות ההורים, אז תתחתנו, ותצאו להם מהחים, כי אחרת, לא יעזור, אמא היא תמיד אמא, גם אם לבן שלה יש חברה שחושבת שהיא יותר חכמה ממנה. שבוע טוב.

מנורה

New member
לימודים ואהבה

שלום נסיכה כמה שזה מעצבן עדין אין תחליף ללימודים ועד כמה שאנחנו חושבים שאנחנו בוגרים עדין אנחנו צעירים ומבולבלים אם את באמת אוהבת אותו ואני משוכנעת שכן עשי הכל שילמד ויצור קשר טוב עם ההורים כי להורים אין תחליף גם אם הם מעצבנים. לפעמים כדאי לפנות ליעוץ ולא לקלקל קשרים תחשבי על זה ובהצלחה

קודם כל

תודה על התגובות. למרות שאני לא ממש מסכימה איתן. ובקשר ללתת לו מרחב נשימה- זה לא רק אני, זה גם הוא. ואני מצטערת, אבל אני נהנת מדי איתו. ועוד מעט הוא הולך לצבא (חובלים..) ואני אראה אותו בקושי פעם בחודש. ואני רוצה עד אז לנצל את המעט זמן שיש לנו. ולא, אני לא אומרת שהוא לא ילמד, אבל עדיין, אני חושבת שצריך סדר עדיפויות. ולא, לא נהיה נצרכי סעד, עם כל הכבוד. אני עם ציונים מאד גבוהים (למרות שלדעתי אין דווקא קשר, אבל בסדר) וגם הוא ברמה סבירה, אוקיי, הוא לא תלמיד מצטיין, אבל הספק שהוא לא יעשה בגרות הוא אמממ... אפס. ואני מאמינה שילך לו אפילו טוב, הוא פשוט לקח על עצמו מקצועות קשים נורא, וזה גדול עליו, במיוחד בתקופה שהוא רוצה לנצל לדברים טובים יותר. אבל זה לא הדיון. הקטע הוא ההתייחסות של ההורים. אמא שלו פשוט לא רוצה שתהיה לו חברה. אני לא מדברת על לימודים עכשיו, אוקיי? אמא שלו רוצה שגם אם תהיה לו חברה, אז הם יפגשו פעם בחודש אם הם יהיו לארג'ים עם עצמם. ולא. זה ממש לא סוג היחסים שהוא, או אני, רוצים. במיוחד לא כשמצאנו אחד את השני. ואל תתיחסו אלינו כאל זוג ילדים קטנים. אנחנו לא, אני לא מרגישה ככה. ועובדה שההורים שלי מבינים את המצב ולא מתנהגים כמו ההורים שלו. אמא שלו מנסה לשכנע אותו שלא כדאי לבזבז את כל הזמן על מישהי אחת, ולא לקחת אותי כל כך ברצינות כי אני רק הראשונה שלו ויהיה לנו עוד הרבה אחרים ושטויות. כמובן שהוא לא שם על הדברים שלה, אבל אני לא מבינה למה זה מגיע לי! וכן, (תקראו לי נערה באשליות, לא אכפת לי וזה לא נכון) אני כן מרגישה שהוא האחד בשבילי. אני אוהבת אותו כל כך, הוא הציל אותי ממצב קשה מאד בחיים, הייתי כמעט על סף דכאון, ומרגע שאנחנו ביחד הכל הרבה יותר טוב בחיים שלי. אני לא מסוגלת לחשוב על מישהו יותר מתאים לי ממנו. רק המצב הזה של ההורים שלו. זה נורא. אבל אם אתם לא מבינים את המצב שלי פשוט אל תגיבו. אין לי כוח לשמוע תוכחות בסגנון "לימודים מעל הכל". בתור תלמידה מצטיינת מאז שנכנסתי לתיכון (שתבינו שאין קשר לרמת הלימודים שלי) נוסחאות מהסוג הזה מגעילות אותי, ושייכות לאנשים שלא יודעים לשים סדר עדיפויות. ולא, אני לא אומרת שהיחסים שלנו מעל הכל (טוב, האמת שאני כן אומרת את זה, אבל לא משנה) אבל אני חושבת שצריך לדעת לשלב ולא להיות קיצוניים לשום תחום. אבל ההורים שלו לא חושבים כמוני. טוב, נו.

מנורה

New member
ענין של גישה

נסיכה חמודה, את מחזירה אותי הרבה שנים אחורה שגם אני חשבתי שאני הכל יודעת ושהאהבה תפתור הכל יש בזה מהשהו אבל בחיים יש עליות וירידות ויש תגובות של הסביבה צריך להקשיב ללמוד מכל אחד ולראות מה טוב בשבילכם מהנסיון הפרטי שלי את הגלגל אי אפשר להחזיר אחורנית ומצטערים על עקשנות ועל ההרגשה שעושים לכם עוול ושאתם תמיד צודקים. בפניתך לפורום את מקבלת תשובות לפי מה שכל אחד מבין ומאמין את לא חייבת לקבל זאת אבל בפורום נוהגים להגיב והניסוח שלך "מגעיל אותי" מעליב. מאחר ואינני מכירה אותך אולי כדאי שתשימי לך כיצד את מדברת להורים של חברך אולי בלי לשים לב את מעוררת אצלם התנגדות נסיכה?? חשבת על זה?? אל תיהיי צודקת תיהי חכמה לא רק בלימודים. לילה טוב

שש שבע

New member
בקיצור נסיכה

א רוצה שנגיד לך שאת צודקתולא את דעתנו. ואני עדין חושבת שההורים שלו צודקים. מה לעשות צריך להסתכל החיים בפרספקטיבה רחבה. אם העתיד שלכם חשוב לך, שילמד, ואם ציונים בינויניים אפשר לעשות משהו, אבל עם גבוהיים אפשר לעשות הרבה יותר, ויופי לך שאת נהנית איתוף אבל הנאות הם לא הכל בחיים, ולא רק, ציך עדין לחשוב על העתיד . ואיך לא להגיע למצב שנהרוס גם את הנאותיו, שבעתיד יהיו הווה. וכן....חמודה, את עדין חושבת כמו ילדה קטנה, צרי לי לומר לך זאת, לא שזה רע, את עדין פעפוסה. זהו. כל טוב.

למעלה