שלום.2 שאלות פשוטות-

שלום.2 שאלות פשוטות-

התחלתי מכינה בפיזיקה ואני רואה שחור בעיניים. 1) לכאורה השאלה הכי פשוטה- מכונית מאיצה בתאוצה קבועה של 2 מטר/ש^2. מהי תאוצתה בק"מ/שעה^2? אני חשבתי שפשוט כופלים ב3.6. מסתבר שזה לא נכון. התשובה צריכה להיות 25920 ק"N/שעה^2 . אשמח להסבר . 2) צירפתי גרף. ניסיתי לפתור אותו בדרך פיזיקאית לפי נוסחא כלשהי אך ללא הצלחה. בסוף חישבתי פשוט את כל השטחים שמופיעים וצדקתי. איך פותרים זאת בנוסחא (רק אזכיר שאני רק עכשיו התחלתי מכניקה אז לא להפציץ בכל מיני נוחאות מוזרות). התשובה הסופית היא-28 מטר תודה לעונים (אשמח לעידוד ולטיפים).

kryp

New member
בשאלה 2

השטח שכלוא מתחת לגרף הוא ההעתק - השטח שעברה המכונית. השטח X הוא אינטגרל של המהירות V שהיא אינטגרל של התאוצה A.

yoni162

New member
אפשר (אם אתה לא רוצה להשתמש באינטגרלים)

להרכיב משוואת העתק עבור כל מקטע. מהזמן t=0 עד t=5 יש לך מהירות קבועה, מה שאומר שהשיפוע של גרף ההעתק הוא קבוע (וחיובי), ויראה כמו קו ישר עולה. אז במקטע הזה, ההעתק יהיה נתון ע"י המשוואה: zzz Δx = vt zzz כשהמהירות ידועה לך (8). במקטע הבא הגוף מאיץ, כי אתה רואה שהמהירות גדלה. השיפוע של גרף המהירות הוא בעצם התאוצה, ואפשר למצוא אותו לפי: zzz a = Δv/t zzz כי אתה רואה שהשיפוע הוא קבוע (מה שאומר שהתאוצה היא קבועה בפרק הזמן הזה, ולכן התאוצה הממוצעת היא גם התאוצה הרגעית בכל רגע). אז במקטע שמתחיל ב t=5 ומסתיים ב-t=9 יש לך תאוצה של 10/4, ומהירות התחלתית של 8. אפשר להרכיב עבור המקטע הזה משוואת העתק במבנה של: zzz Δx = vt+½at^2 zzz כאשר v היא המהירות ההתחלתית של המקטע הזה. אותו עקרון עבור המקטע השלישי, ובסוף לחבר את כל ההעתקים.

kobzor

New member
בשאלה 1

נתון zz 2 m/sec^2 כדי להפוך את זה ליחידות של קמ/שעה^2 פשוט מציבים מטר=0.001 ק"מ שנייה=1/3600 שעות צריך רק לשים לב שהיחידות של הזמן הן "בריבוע" אז zz 2 m/sec^2 zz 2 1/1000km/(1/3600hr)^2 2*(3600^2)km/1000hr 25920 km/hr^2 אני מקווה שזה היה מובן

למעלה