שלום, 2 שאלות בבקשה..

אין הבדל...אבל אנחנו לא עצרנו מסיבה

אחרת...יש לנו גם ככה שעה עד לבי"ח וכשיש חולה במצב מאוד דחווף אין עצירות בכלל! חוצמזה שזו לא דרך קופצנית במיוחד ויש הרבה קטעים של מישרים...

BenCarmon

New member
דעתי

אם אתה רוצה נט"ן (כלומר לדעתך החולה שלך צריך טיפול בנט"ן) אז אני לא רואה סיבה לא לחבור אם הנט"ן, הטיפול שהנטן נותן אינו יורד ברמתו מהטיפול שניתן בבית חולים.. לכן מבחינת טובת החולה חבירה היא הדבר הנכון לעשות... הבעיה היא אחרת.. והיא לא בעיה אמיתית... אחרי הנסיעה יבואו אליך צוות הנטן ותצטרך להסביר להם למה חברת איתם כשמרחק הפינוי שלך כל כך קצר... ולזה אין לך תשובה שתספק אותם.... לא משנה מה מצב החולה.. .

מקרה כזה = נט"ן

לא משנה אם זה ייקח עוד חמש דקות או עשר דקות...בארבע דקות שאתה תסע לבית חולים אם הרגיל החולה יכול לעשות לך שבע עשרה פעם vf. וזה עוד מקרה קלאסי של mi, לי היה מקרה שלקחנו אישה בת 50 עם קוצר נשימה וכבר רצינו לבטל את הנט"ן(שלוש דקות מבית חולים). רק סגרנו את הדלת של הנט"ן לאחר שהעברנו אותה,הם עשו אק"ג והיא עשתה vf.אפילו לא חצי דקה. הם נתנו לה שוק והפכו אותה, אני לא בטוח שברגיל היינו מצליחים להציל אותה...בכל זאת אין ציוד מתאים ברגיל,וזה ממש ממש ממש חרא(וכואב) לעשות החייאה ברגיל.

ZeImHaShpits

New member
../images/Emo80.gif אם ואם ואם ואם ואם ואם ואם...

בכל מקרה השיקולים הם שונים, ועם כל השרשור הזה, אין תשובה חד משמעית בעניין... לכל אלה שישר זועקים - "תעבירו לנט"ן".... שימו לב שהעיכוב של העצירה והמעבר לנט"ן, לפעמים לא כל כך מהיר כמו שזה נראה... זה כולל את מציאת מקום החבירה, זמן העצירה, החלפת מיטות ומעבר המטופל לנט"ן, עלייה לאמבולנסים, והתחלת נסיעה..... העיכוב הזה לפעמים יכול להיות קריטי לחולה. עם כל הכבוד לטיפול המתקדם של הנט"ן - אין כמו ביה"ח! לפעמים שווה להשאיר אותו ברגיל עוד 2-3-4 דק' עד שנגיע בנסיעה למיון, שם הטיפול הטוב ביותר בשבילו... זרקתם את המקרה של ה-VF.... נכון, זה גם יכול לקרות. הסכנה הגדולה ביותר. אבל אל תשכחו שכן יש לנו מה לעשות ברגיל.... לא לזלזל בדפיברילטור שעומד לו שם בתא בצד... וגם ההחייאה שאתם עושים כן עושה את שלה בשביל הדקה-שתיים עד ביה"ח... לא לזלזל ברגיל!! הוא לא רק מונית, וכן יש לכם מה לעשות בו!! תראו... אנחנו יכולים להביא כאן עשרות-מאות-אלפי תרחישים שיכולים לקרות... הכל תלוי במקרה שאתם עומדים מולו! המשך סופשבוע רגוע ושבת נפלאה....

Cervantes

New member
הכל תלוי ב? והמשך הסיפור..

קשה לדעת מה המקרה ברמת הרגיל.. הכל תלוי במה יקרה בעתיד, אם הוא יעשה VF\הפרעת קצב או דום לב או כל דבר, קשה לנו.. בקיצור אין באמת פתרון.. ואגב, הנט"ן שהיה מאחורנו אמר שאנחנו נחליט מה לעשות, בכל מקרה הוא ממשיך לאבטח אותנו עד לבית החולים.. בסוף עשינו חבירה באותה נקודה, הנט"ן עשה לו א.ק.ג ופינו לבית החולים..

orend123

New member
דעתי בעניין

במידה ובאמת מדובר במתאר של זמן הגעה של כמה דקות לבי"ח אני הייתי ממשיך לפנות ומזמין חדר הלם במקרה הצורך. אין צורך לעצור את הנט"ן באמצע נסיעה (לאן?) ולחבור איתו באמצע הכביש ולהעביר להם פרטים, טפסים, חפצים, לבצע בדיקות, לפתו חוריד וכו'. לדעתי זהו סתם עיכוב. ועכשיו כרגיל כולם יגידו ומה אם הוא יעשה VF או ייחנק או יתפגר לי באמצע הנסיעה?? אז אין מה לעשות זה המקצוע שלנו, ונוכל להגיד את השאלות האלה ל-כ-ל מקרה שניסע אליו!!! כמו כן אני מכיר מספר רופאים בכירים שתמיד אומרים לנו scoop&run עדיף מאשר stay&treat.... שבוע טוב לכולם.

למעלה