שלום, 2 שאלות בבקשה..

Cervantes

New member
שלום, 2 שאלות בבקשה..

שלום! שאלה ראשונה: כצוות לבן הגענו לחולה אשר היה לו כאבים בחזה, הזעה, בעיות קרדיאליות - ממש זועק MI (למעשה הנט"ן היה אמור להשלח אך הוא היה עסוק), תוך שתי דקות הוא היה באמבולנס עם חמצן, בנסיעה דחופה לבית החולים, נסיעה של 10-15 דקות. במהלך הנסיעה הייתי מאחור, ולחולה היה כאמור את הסימנים הרגילים של MI, נשימה מהירה, כאבים בחזה, הזעה וכו' אבל הוא היה יציב. ממש 4 דקות לפני בית החולים (הנסיעה היא על כביש יחסית מהיר, ארבע דקות יכלנו להיות במיון) נסע מאחורינו הנט"ן שלנו. (לשם ההמחשה נסענו בערך 50-60קמ"ש) השאלה היא האם להמשיך ולנסוע לבית החולים, להגיע ושם הוא יקבל טיפול, או לעצור ולהעביר אותו לנט"ן (חבירה) והנט"ן יעצור בצד, יתעכב, יבדוק, (והנט"ן יהיה תפוס), ולאחר מכן יגיע איתו לבית החולים. שאלה שניה: מה תפקיד מתנדב הנוער בד"כ כשהוא בנט"ן? מה הפעולות שבד"כ הוא עושה, או מה עשויים לבקש ממנו? תודה מראש:)

MdaMen

New member
אני ינסה לענות.

לגבי השאלה הראשונה שלך: יש יתרונות לזה ולזה, היתרונות בחבירה עם הנט"ן הוא כמובן התחלת טיפול וניטור מתקדם יותר של החולה, זה יעזור גם במקרה של התדרדרות במצב וגם פשוט בנתינת תמונת מצב מקיפה יותר על החולה לבי"ח. פה זה רק שיקול של הנהג לפי מה שהוא רואה לנכון- החולה יכול להראות לך יציב ככל האפשר אבל בשניה יכול להתדרדר מצבו עד כדי מצב של VF לגבי השאלה השנייה: מתנדב הנוער בנט"ן מתפקד כאיש צוות לכל דבר ועוזר כפי יכולתו לפי הסמכויות שלו כמובן, לדוגמא: הוא מגיש ציוד, מחבר מוניטור, מודד ל"ד, שם חמצן, מחבר פאלס ועוד דברים לפי מה שצריך, גם אחרי שאתה תופס קצת ותק בנט"ן מתחילים להכיר אותך (לפחות אצלנו זה ככה שהצוות הוא קבוע פחות או יותר) וסומכים עליך יותר ונותנים לך לבצע יותר דברים. בנט"ן אתה גם רואה מקרים יותר מעניינים ולומד הרבה יותר דברים חדשים. בהצלחה!

Lydo

New member
אוקי

אני חושב שאני במקום הנהג רגיל הייתי עושה חבירה עם נט"ן גם בגלל כסת"ח וגם כי נראה לי ש 4 דקות זה די הרבה זמן יחסית לעובדה שהנט"ו נמצא מאחוריכם...אני בכל אופן אולי הייתי מתייעץ עם הנט"ן דרך הקשר.. בקשר לעבודה של המתנדבים על הנט"ן אני אישית חושב שמהניסיון של השנתיים וחצי שלי בלהיות מתנדב נוער אני חושב שבכמה משמרות על האט"ן אני למדתי יותר מאשר למדתי בקורס ובהתנדבות שלי על הרגיל , ככה אני לפחות הרגשתי - מצד שני אני שואל יותר מדי שאלות ואני תמיד מתעניין אז מבחינת לראות מקרים ולהבין אתה יכול הרבה יותר להתקדם בנט"ן אף על פי שהיו אנשים שהתעצבנו מהשאלות שלי, אבל אני מבין אותם אני די מעצבן... מבחינת לעשות\ הרבה אנשים לא אוהבים לעשות אטן כי הם מרגישים עציצים.. תחלס לדעתי באטן אתה עושה יותר מהרגיל, אמנם הכל עבודה שחורה (לחבר, לתת, למדוד, ולהגיש) אבל זו כן עבודה מסוימת..אמנם באט"ן המתנדב לא מדבר עם החולה מעבר לתרים את היד כדי שאני אמדוד לך לחץ דם.. אנשים מרגישים ברגיל הרבה יותר חשובים לפחות לדעתי כי שם העבודה יותר מובנת באטן אתה מרגיש לפחות במשמרות הראשונות שלי שאני לא יודע מה קורה ומה בכלל יש לחולה ומה הפאראמדיק רוצה.. בסופו של דבר הפאראמדיק אם הוא מכיר אותך הוא נותן לך לעשות דברים שהם יותר כיפיים ואפילו דברים שהם לא בסמכויות שלך שזה כבר נושא לשיחה אחר לגמרה.. בסופו של דבר אני נהנה יותר באטן כי אני רואה יותר, כי העבודה שם ממש מקצועית (ולא שאני מזלזל ברגיל אבל יש נהגים מתנדבים שממש נוראים), וכי אני לומד יותר בכל משמרת.. אבל זו דעתי ולפי לוח המשמרות של התחנה שלנו לא הרבה אנשים שותפים לה..

tani101

New member
ממש לא נכון.......

אז ככה דיברת בקשר לחבירה לדעתי אם החולה נמצא בחחש לmi יש סיכוי שמצבו יתדרדר במהירות....לי אישית היו מקרים כאלו באט"ן.. ובקשר לתפקיד של המתנדב באט"ן אתה טועה הוא לא אומר לחולה רק תרים את היד לבדוק לחץ דם אני אישית מדברת עם החולים...צריך לתקשר איתם להחזיק להם את היד כיוון שיש פעולות שקצת כואבות ותאמין לי שזה עוזר מנסיון אם אתם מקצועיים הפרא' יסמוך עליכם ויתן לכם לבצע יותר פונקציות מלבד תביא לי תעשה לי.. מי שרוצה ללמוד לומד ומי שלא פשוט פותח את התק ומגיש הכל בלי בעיה שיהיה לך בהצלחה.....

Lydo

New member
ובכל זאת

באטן אצלנו מעבר לדברים של תרים את היד או דקירה קלה או ידיים על הבטן ודברים כאלו הפאראמדיק עושה את הדיבורים, אני גם לא חושב שהנהג אטן מדבר עם החולה...

MdaMen

New member
בתחנה שלכם מתנדבים מעדיפים

להיות על הלבן מאשר על האט"ן? איפה אתה מתנדב אני יבוא יעשה כמה מקרים באט"ן
הלוואי אצלנו זה היה ככה...

Lydo

New member
יש אולי

4 מתנדבים שקובעים אטן וכל השאר עושים משמרת בחודש מקסימום

תשובות להכל...

אני הייתי עוצר שנייה, מעלה את הפאראמדיק והרופא עם התיק רופא והלייפפאק ללבן...וככה אני לא מתעכב יותר מדי ויש את כל הכלים שצריך בשביל החולה...מנסיון של כמה פעמים שעשינו את זה זה מצויין...

אופס שכחתי את החלק השני

לא יודע מה עם הנט"ן שבו יש רופא ז"א עוד זוג ידיים באט"ן אנחנו עושים המווון מה שבטוח זה שיותר דברים ודברים יותר מעניינים מבלבן... ולפעמים זה כולל גם דברים שחורגים מהסמכות של מע"ר ועוד יותר מהסמכות של נוער...

Cervantes

New member
קודם כל תודה לכולם..

ואז מה? הרגיל יעצור ויעשו אקג\ווריד, כלומר יטפל? לא עדיף לעשות את זה כבר בנט"ן? עצרנו אז עצרנו... ואם הצוות של הנט"ן בא כדי להסתכל על החולה עד לבית החולים לא עשינו בזה כלום.. חוץ מזה שגם הנט"ן וגם הרגיל תפוסים על חולה אחד.. אולי לא הבנתי :)

כן...

הרגיל יעצור יפתחו לו וריד (בד"כ דקה בדיוק) וכל השאר בדרך כולל האק"ג, הלייפפאק 12 יודע לקרוא אקג יחסית טוב גם בנסיעה ותרופות אפשר לשאוב ולהזריק גם כן במהלך הנסיעה... הלבן והאט"ן באותו זמן נוסעים עם אורות וסירנות (במידת הצורך) לבי"ח... וגם אם הנט"ן בא רק כדי להסתכל זה עדיף משיהיה משהו רציני ולא נדע... ואמרת שלא נשאר הרבה זמן פינוי אז כן במצבים כאלה כדאי לתפוס גם לבן וגם נט"ן כי זה לא הרבה זמן...זה עדיף מלהתחיל להוריד את החולה ולהעלות אותו ולהכין הכל זה הרבה חוסר נוחות לחולה וגם לוקח המוון זמן

נ.ב. יש פאראמדיקים מאוד נדירים אבל

מאוד מאוד נדירים וכשרוניים במיוחד שיכולים לפתוח וריד גם במהלך נסיעה כמו שצריך...

plasTc

New member
זוהר גלאי המלך!!../images/Emo153.gif

הוא פאראמדיק במקור מירושלים אבל הוא עבד פעם בדימונה והוא בא למשמרת/ביקור לפני כמה ימים...והוא פתח וריד לחולה תוך כדי נסיעה בלי בעיות. יש לנו גם את יובל שאני ראיתי אותו פותח באמצע נסיעה וריד.

MdaMen

New member
../images/Emo45.gif אצלנו יש פאראמדיקים תותחים../images/Emo13.gif

תתפלאו...

אבל יש גם חובשים שיודעים לפתוח וריד באמצע נסיעה, ואפילו עושים את זה טוב. והרי שאנחנו(אנשי הרפואה בטרום בי"ח) חייבים לדעת לתפקד גם בשטח וגם בזמן נסיעה, כי זה המקצוע שלנו, ולא כמו בבי"ח לעבוד כשמסביבך רק שקט וקירות לבנים,ואף אחד לא מפריע.

plasTc

New member
לא מתפלאים...חח../images/Emo153.gif

ברור שיש גם חובשים שיכולים בזמן נסיעה לפתוח וריד, אני מכיר וכמה כאלו בתחנה שלנו, פשוט שיש קשיים בזמן נסיעה בפתיחת וריד ומי שמצליח הוא די תותח, חחחח.

שי 101

New member
עדיף חבירה

כי תמיד המצב יכול להתדרדר ויש אפילו סיכוי שזה יגיע לדום לב או משהו כזה...אז עדיף ישר לבצע החייאה מתקדמת עם תרופות שאין אפשרות לעשות בלבן ז"א החבירה מכסה את כל מה שיכול לקרות במהלך הפינוי...אז זה כן שווה את הדקה או שתיים שמעבירים את החולה מאמבולנס לאמבולנס...אלא אם כן המקרה ממש קרוב לבי"ח

שלום

תראה בעקרון ארבע דקות זה ממש מעט זמן, עד שתמצאו מקום לעצור ועד שתעבירו אותו ייקח הרבה יותר מארבע דקות לכן השיקול לשי בפינוי הפצוע יהיה להמשיך לפנות אותו לבית החולים כי אז הטיפול שהוא ייקבל יהיה מהיר יותר. קראתי פה כל מיני על אקג במהלך נסיעה... אקג לא נעשה במהלך נסיעה אלא רק באמבולנס עומד כיוון שכל תנועה הכי קטנה יכולה לשבש את האקג ולפגוע לנו בקריאה... עדיף שהחולה יגיע כמה שיותר מהר לבית החולים באשר לשאלה השנייה זה מאוד משתנה, בתור התחלה מתנדב נוער לא מוכר סביר שיסחוב את הכסא אבל ברגע שיצבור קצת נסיון וידע הוא יעשה גם הרבה יותר... בעקרון הסמכויות של תמנדב נוער מוגבלות מותר לו לסייע ולהכין ציוד אבל לבצע פעולות של ממש אסור לו... אל אף זאת כשהייתי מתנדבת נוער נהנתי להתנדב על האטן לא פחות ממה שאני נהנת היום. אגב מתנדבי נוער שסומכים עליהם אל אף שזה לא בהגדרה התפקיד לעיתים גם שואבים תרופות... ההיי לייט של הנטן... יום טוב!

חחח...נ.ב. כבר קרו מקרים שעשינו

אקג תוך כדי נסיעה כמובן שקצת פחות מהירה מהרגיל אבל עדיין תוך כדי נסיעה של איזה 70-90 קמ"ש והאק"ג יצא תקין פשוט עושים פעמיים כדי להשוות ולראות איפה הכביש נתן קפיצה ואיפה יש באמת בעיה...

למעלה