שלום שלום

aya1121

New member
שלום שלום

.שלום חברי פורום יקרים, אני מציץ לפעמים רק שלא יצא לי לכתוב כאן עדיין, אני לא ממש מאנשי האינטרנט (ולכן גם הניק לא שלי אלא של אחותי הקטנה
) אציג את עצמי: אני עובד בחברה שגובה כספי חובות עבור חברה אחרת, התפקיד שלי כולל מענה לפניות טלפוניות של לקוחות שחייבים כסף לאותה חברה ע"מ להציע להם דרכי תשלום. רציתי לשאול אם אתם מרגישים כמוני: ההרגשה שלי היא שאנחנו חיים במדינה של "מגיע לי",ו"לא אני אשם -אלא אתם" ולמה אני מתכוון? במצב הרצוי הייתי מצפה שלקוח שצרך שירות ולא שילם בזמן יתקשר כדי לשמוע על אופציות תשלום כי הוא יודע שהוא צרך שירות ויש לשלם על השירות הזה ובזה זה ייגמר. במקום זה, כמעט בכל השיחות אני מרגיש את ה"מגיע לי" הזה: "למה איפשרתם לי להגיע למצב של חוב"? (אתה מעל 18? אז למה אנחנו צרכים להיות אחראים על דפוס השימוש שלך? איך היינו אמורים לדעת אם יש לך או אין לך איך לשלם? ) " לא מגיעה לי הנחה?" (הנחה ממה??? זה שירות שצרכת וידעת מראש את תעריפיו! ) " מה אני מקבל אם אני משלם? אין איזו הטבה שנותנים לי?" (%^^#!! אתה משלם חוב!!! באיחור!!! ) והתירוץ האהוב עליי:" הוא רק חייל- איך ציפיתם שהוא ישלם??" (אם הוא מספיק בוגר להגן על חיי אדם ולאחוז בנשק, הוא גם יכול לדעת מה לקנות ובאיזה טווח זמן להתחייב לשלם על המוצר ) אני בטוח שזה כך לא רק בתחום התשלומים אלא בכמעט כל מקום שבו לקוח מתקשר לשירות, יש משהו באופי הישראלי שצורח:"מגיע לי! כי אני הלקוח!" ואני ממש לא מסכים עם זה. אשמח לשמוע את דעתכם .. שבוע קל בעבודה לכולכם שי .

מתרגלים ../images/Emo122.gif

ככה זה גם במלצרות - "קניתי קפה אז המקוםף הצוות והאמא שלהם שייכים לי".

tea spoon

New member
כ מ ו ב ן

שאנחנו מרגישים כמוך. אני חושבת שכל מי שמתעסק עם שירות לקוחות בכל דרך שהיא הספיק להתוודע לאופיו של הישראלי המצוי (יכול להיות שגם החו"לניק המצוי מתנהג באופן דומה, לא יצא לי להתנסות מספיק בכדי לגבש דעה מוצקה עם אחיזה במציאות). אנשים מתנערים מכל אחריות לבחירות שהם עושים, נזכרים להתלונן כשמאוחר מדי, רב הזמן האשמה היא שלהם, ושלהם בלבד, אך זה לא מונע מבעדם לכנות אותך "חוצפן!" בזעם, ולהשתומם בתדהמה כשאתה לא כורע ברך בכניעה לשמע קובלנותיהם וקיטוריהם. זה מטריד, זה מתסכל, זה ממרמר, ויותר מכל זה לא ייאמן... היום לקוחה חצי נזפה - חצי הטיפה לי שבסוף כל ארוחה עלינו להגיש ריבה עם לחם לקינוח, משהו מתוק. ואני בכלל לא מסוגלת לדמיין מה יכול לעבור לאשה שכזאת בראש כשהיא פולטת את בליל השטויות הזה. תזמיני קינוח, for god's sake, תקבלי את כל ה"משהו מתוק" שאת רוצה. באמת מפתיע שכדי לקבל משהו במסעדה צריכים לשלם עליו, מי היה מעלה בדעתו... בד"כ הכל מתרכז בכמה נקודות בסיסיות: קמצנות, התנשאות, חוצפה, וטיפשות. אם למישהו יש עוד כמה תכונות של הלקוח הממוצע, אני אשמח להרחיב את "ההגדרה". :) אני פשוט למדתי לקבל את זה, ולשמור את התגובות שלי לעצמי (ולשאר הצוות בסוף משמרת). אני בטח לא אשנה אף אחד, ואין לי שום אינטרס להביע את דעתי על ההתנהגות הבזויה והמביישת שלהם. אנשים ללא כבוד עצמי, פשוט ככה. טפשים מדי מכדי להבין עד כמה הם מגוחכים.

כול כך נכון

ללקוחות כמעט תמיד יש תלונות למה זה המחיר למה אני צריך לשלם הוצאות גביה (כאילו לא שלמת בזמן אז מה ציפית שניתן לך הנחה) בחברה במתחרה נותנים ואתם לא (מה אתם רוצים אני לא קובעת את הכללים בחברה) אין לכם מתנות (נתתי לך מבצע מה לא מספיק) אין לי כסף לשלם (אז תתנתקי מהכבלים כבלים זה מותרות אני לא יכולה לתת לך את זה בחינם כי את אם חד הורית)

nbw1

New member
יאפ

רק עכשיו חזרתי ממשמרת שבה שני לקוחות, אחד אחרי השני, איימו וניסו להקים מהומת עולם בגלל שאי אפשר היה לזהות אותם ולתת להם סיסמא לחשבונות שלהם... וזו כמובן לא אשמתם שהם לא טרחו לעדכן פרטי זיהוי במהלך ה20 שנה האחרונות בבנק, אלא אשמתנו שלא הודענו להם ולא הצענו דרכי זיהוי אחרות (אולי כי אין?) ואפילו דרשו בתוקף שנשבור נהלים או שהם עוזבים את הבנק (ממש תעזבו, אתם והמינוס העצום שלכם, מפחיד מאוד...)

למעלה