שלום שלום....

blossomgirl

New member
שלום שלום....

טוב אז ככה לפני יומיים הלכתי לפגישה שנקבעה לי לפני שאני מתחילה את הקורס, בפגישה הייתי אמורה לקבל את המילון והנחיות למבחן סימולציה הראשון. מסתבר שהמילון זה לא חוברת יפה ומודפסת, כמו שחשבתי, אלא תוכנה באתר של המכון. אז רציתי לשאול האם בכל המכונים זה ככה , ואם כן האם שיטה זו אפקטיבית מספיק? ועוד שאלה קטנה ...אולי קצת מפגרת....אבל עדיין... בבחינת הפסיכו אסור להשתמש במחשבון???? תודה מראש לכל המגיבים...

Musi© Gi®l

New member
../images/Emo185.gif באיזה מכון את?../images/Emo15.gif../images/Emo18.gif

תוכנת מחשב נשמעת ממש טוב... לדעתי יהיה לך הרבה יותר קל ונחמד ללמוד, מאשר לשנן מילון. במכונים אחרים- יש מילונים.. וכן, אין מחשבון. פסיכו' זה רק את, 2 עפרונות, חוברת השאלות, והמוח שלך. בהצלחה

blossomgirl

New member
היי קיו....עוד שאלה בדרך....

תודה על התגובות של כולם , אבל יש לי עוד שאלה ... עד כמה שידוע לי , המרכז הארצי מתחייב כי הרמה הדרושה במתמטיקה כדי לגשת לפסיכו היא 3 יח"ל , אז מה היא הרמה באנגלית? פחות או יותר מבחינת יחידות רק שיהיה לי מושג כלשהו....... שוב תודה

Musi© Gi®l

New member
../images/Emo185.gif רמת אנגלית ../images/Emo15.gif../images/Emo18.gif

היא לא כמו שצריך לבגרות בפסיכומטרי את לא צריכה דיקדוק וכאלה... רק שיהיה לך אוצר מילים והבנה. ככל שאוצר המילים שלך טוב יותר,יהיה לך קל יותר להצליח

quizer

New member
אנגלית בניגוד למתמטיקה...

במתמטיקה אפשר לפתור הכל עם היקף חומר מסוים... הבנה טובה של חומר הלימוד של 3 יח"ל תפתור לך את כל השאלות. הבעיה במתמטיקה כמובן- היא הזמן. שאלות שילדים בכיתה י"ב בבגרות 3 יח"ל התמודדו במשך 20 דקות (ו 8 שאלות בכל המבחן בגרות) הופכות להיות לשאלות שיש עוד 49 כמוהן במקרה הטוב (ו-74 במקרה הרע), והזמן המוקצב לכל אחת הוא דקה אחת בדיוק שמורכבת מ 60 שניות. ללא הפסקות בין אחת לאחרת. באנגלית נדרשים ממך דברים שונים מאוד מהאלה שנדרשים ממך בבגרות באנגלית. השפה האנגלית בבית ספר היא דקדוק, והבנת תחביר. האנגלית בפסיכו' בודקת ישירות את יכולת ההבנה של טקסטים ברמה אקדמית באנגלית (קשים מסיפורים באנגלית שקראת בבצפר). בודקת בעקיפין את היכולת שלך להבין משפטים ולעמוד על המסר שמופק ממשפטים אלה. ו.. כמובן בדיקה של היקף אוצר המילים שלך. אסור להשתמש במילון בניגוד לבגרות. באנגלית לרוב האנשים הזמן המוקצב מספיק. כנסי לאתר של המרכז הארצי ותמצאי דוגמאות לשאלות.

quizer

New member
אסור להשתמש במחשבון.

יש אנשים שיכולים להפיק תועלת ממחשבון יותר מאחרים. בפסיכומטרי האמריקאי (SAT) דווקא מותר להשתמש במחשבון. לא אצל כולם זה ככה. יש כאלה שמחלקים חוברות יפות, יש כאלה שמחלקים כרטיסיות יפות, יש כאלה שפיתחו דרכים ממש ממש יצירתיות לעזור לזכור את המילים ומחלקים גם אמצעים לניצול הדרכים האלה. ויש כאלה ששולחים אותך לאבן שושן ואומרים שכל מילון שהם יחברו תמיד יהיה בלתי שלם ומקיף, ודווקא שם את עלולה ליפול במבחן. אני מאמין שלשיטה של המכון שלך יש את הסיבות שלה... אולי יקר ללקט ולהדפיס את המילון, אולי הם מפחדים שהמילון שהם יוציאו יחשוף את עליונות המילונים האחרים עליהם. אולי הם מאמינים שהתוכנת מחשב באתר של המכון היא הדרך היעילה ביותר לזכור את המילים. לא אצל כולם זה ככה, אצל מכונים שונים, השיטה שונה. לא יודע אם ועד כמה זה יעיל, תנסי על עצמך לראות עד כמה את מצליחה לזכור את המילים מהמחשב, ועד כמה נוח לך ללמוד את המילים רק מהמסך, ולא למשל מספרים/מאמרים ברמה גבוה שמשתמשים במילים אלה. אה, כן, ויש עוד שיקול למה לא להוציא חוברת מילון מהודרת- מי שמחבר את המבחן מכיר את החוברות האלה כמו את כף היד שלו ומשתדל שמי שלמד מחוברת כזאת לא יקבל יתרון על מי שלמד מחוברת אחרת, או מאבן שושן. רוצה להבטיח את הצלחתך איפה שבוחנים את האוצר מילים שלך? תפתחי אבן שושן, ותגיעי למצב שאת יודעת את כל המילים שם. הרבה מדי ללמוד? לא מעשי? מצוין, זו המטרה של המרכז הארצי. בהצלחה.

Musi© Gi®l

New member
../images/Emo185.gif אתה מגזים../images/Emo15.gif../images/Emo18.gif

התרומה של המילון לאדם שונה מאדם לאדם, כי רמת העיברית של כולנו לא זהה. לא צריך שום אבן שושן. תראה-יש אנשים שלוקחים מילון של קידום ומסמנים מילים שהם לא יודעים- וזה יוצא בערך חצי מכל המילים. יש כאלה שיוצא להם מילים בודדות בכל עמוד, ויש כאלה שצריכים ללמוד כמעט כל מילה. בפסיכומטרי יש מילים גבוהות, אבל לא מוקרצות. ראיתי כבר מילים שהופיעו בכמה מהפסיכומטרי האחרונים, ורואים שיש מגמה לשים מילים פחות מוקרצות, אלא מילים שאם אנשים קוראים ספרים בחיים שלהם מדי פעם, ויודעים עיברית קצת מעבר לכזה כאילו, הם ידעו אותם.

symptoms

New member
../images/Emo15.gifמה רע בכזה כאילו../images/Emo18.gif../images/Emo59.gif

Musi© Gi®l

New member
../images/Emo185.gif../images/Emo24.gif../images/Emo15.gif../images/Emo18.gif

זה לא עוזר בפסיכומטרי

quizer

New member
תראי, יש אנשים שפותחים מילון ו...

(מילון של קידום) ולומדים את כל המילים במילון של קידום (עבודה קשה פחות בשביל מי שקורה המון ספרים). יש אנשים שפותחים את המילון של יואל גבע ולומדים את כל המילים ממנו... יודעת מה הבאסה? גם מי שלמד מילים משניהם עלול להתקע בבחינה במילים שהוא לא למד... שמופיעות רק באבן שושן ובספרי קריאה שונים. (זו אחת ממטרותיו של כותב הבחינה). כי בסופו של דבר מה שהם רוצים שיעמוד במבחן הוא כמות ואיכות ספרי הקריאה שקראת אותם בחייך (עושר לשוני). עושר שאיפשר (ממש קשה) להשיגו באמצעות חרישה בתקופה קצרה. דבר שני, מילה אחת מוקרצת בשבילך ובשבילי סתם גבוהה, ומילה אחרת מוקצרת בשבילי ובשבילך סתם גבוהה- יש לנו פער תרבויות וידע ענק. דבר שני, אני עוד מחכה לסריקה, או לפחות הפניה לעמוד... בבקשה.

Musi© Gi®l

New member
../images/Emo185.gif אני ../images/Emo15.gif../images/Emo18.gif

עסוקה עכשיו לא יכולה לסרוק וגם פתאום השאלה נראית לא כזאת קשה כמו פעם, אפילו בכלל לא קשה
כאילו
- שנה שעברה זה היה נראה לי ממש מפחיד ולא יכולתי להתמודד עם זה ועכשיו זה נפתר לי קלי קלות אז אממ לא יודעת, תקציב לעצמך 4 דקות, זה בפרק של התירגול גרפים, הגרף האחרון <מס' 25> הוא לא קשה כמו שזכרתי
אבל.. משהו שאם הוא מופיע לך בפסיכומטרי יקח לך יותר מ 4 דקות, תרצה או לא תרצה. המילים במילונים זה לא אותם מילים ובאמת אפשר לחרוש על כל המילונים הקיימים ולא לדעת דברים במבחן, אבל אם מדובר בבן אדם אינטלגנטי ומשכיל, לא אמורה להיות לו בעיה כזאת.

quizer

New member
ובמקום הלא צפוי ביותר נכנסים ה...

ההבדלי תרבויות ביננו. גרפיקה מאז ומתמיד עניינה אותי. כל צבע מאז ומתמיד היה מורכב מאחוז ריכוז מסוים של כל צבע (בראש שלי זה הסתדר ככה תמיד). ההבנה על המרחק הקצר ביותר על גבי מסלול מנקודה או מישר מסוים גם הם היו ממש ממש ברורים. הבעיה שלי היא בד"כ גרפים שלא ברור בכלל מה הטעם בסרטוט שלהם- כאלה שלא אומרים כמעט כלום אודות המציאות אותה הם מנסים להציג. למזלי למרכז הארצי אין כאלה, וגם באף ספר של המכונים השונים אין כאלה. רק בקידום יש... אה, כן, ופתרתי את הגרף ב 4 דקות. (בגרפים אני תמיד מרוויח זמן). בנוסף, לאנשים אינטליגנטים ומשכילים אין בכלל בעיה כלשהי במבחן הפסיכו', הם מקבלים 800... גם אם לא הקדישו זמן בלימוד המילון. מה שהקורסים השונים מנסים לעשות זה בדיוק לעוות את התמונה ולאפשר לאנשים לא משכילים ולא אינטליגנטים לקבל ציונים גבוהים.

Musi© Gi®l

New member
../images/Emo185.gif כישרון אתה../images/Emo15.gif../images/Emo18.gif

חבל שלא הייתי לידך עם הסטופר...

eyeball

New member
לדעתי

התוכנה שלהם ממש ממש טובה בזכירת המילים. תנסי ותראי.

למעלה