שלום שלום ....

Mercyful God

New member
שלום שלום ....

טוב, אז התחלתי להתעניין באספנות . לי אישית יש אוסף גלויות חביב, מי שרוצה להחליף או משו מוזמן לפנות אלי פה או באיסיקיו 164961828 . חוץ מזה , יש לי מטבעות לא נדירים או משו, מהונג קונג, לטביה, ותיקן (יכול להיות?), צ'ילה וקוסטה ריקה . (השאר לא מעניינים). אם מישהו מעוניין גם באלה, שוב אפשר לפנות אלי . ועכשיו לעניין מעניין . סבי ז"ל, נורא אהב ספרים וגם היתה לו הוצאת ספרים . הוא נורא אהב ספרים עד שהוא היה אוסף אותם . לא היה לו הרבה כסף אבל הוא פשוט קנה וקנה עוד ועוד ספרים . המצב שנוצר הוא שאחרי שהוא נפטר הוא פשוט הותיר אחריו עשרות אלפי ספרים . בכל מיני מחסנים קטנים שהיו לו . אחד שהוא קנה באיזה בניין, אחד שהיה לו בבניין שלו, בבית עצמו בערימות וחנות עצמה של ההוצאה . כל אלה הם דברים שגיליתי רק אחרי מותו, כנראה שהיה בן אדם נורא מעניין . היה לו גם אוסף בולים מטורף, אבל אין לי מושג איפה הוא . ובקיצור - אספן .

בּני

New member
ברוך הבא

שלום גלעד וברוך הבא. עושה רושם שהגעת למקום הנכון. אני כבר מזהיר אותך שסיפור הספרים לא יעבור בשקט כזה...
אז תתחיל לברר עוד פרטים כי הסיפור נשמע מעניין מאוד. בהצלחה בעולם האספנות בני

JAMES DEAN

New member
עוד גלעד לאוסף ../images/Emo8.gif

רק שלא תתבלבלו. (לא אכפת לי שקראו לי גם גילי)

Mercyful God

New member
תודה רבה

בנוגע לספרים ... נמכרו חלק, אבל נשארו מלא . אני אישית מסתכל מהצד ומתרשם, אך מצידם של דודים שלי זה עול ואני מבין אותם, כואב להם הלב על הספרים, אבל מה אפשר לעשות איתם ? הספרים עם הערך הגבוה נמכרו, אבל עם הנוכחים אין הרבה מה לעשות . אני אישית בכל ביקורי מחפש ספרים מעניינים, ספרים שעלו בחיקי : The History Of The Nazi Party part 1-2\Dietrich Orlow 1933-1945 History Of The German General Staff\Walter Goerlite A History Of Witchcraft - Sorcerers, Heretics And Pagans\Jeffrey B Russell Without Cloak Or Dagger-The Truth About The New Espionage\Miles Copeland London War Notes\Mollie Panter Downes 1939-1945 Long Dark Nazi Years - Forty Years After The Collapse Of The Third Reich 1945-1985 - A Rrcord Of Documents And Photographs Of Adolf Hitler's Final Solution\Tuviah Friedman A Pictorial History Of The SS 1923-1945\Andrew Mollo-Hugh Trevor-Roper כלום באנגלית .

Mercyful God

New member
תיקון

כולם, לא כלום . והתאריכים יצאו במקום לא נכון, הם לא שנת ההוצאה כמובן. הרבה היסטוריה אה ?

דרךארץ

New member
שלום Mercyful God

הייתי ממליץ לך, במיוחד אם אתה מגלה התעניינות כבר בגילך הצעיר באוסף של סבך, לנסות ולהשאיר כמה שיותר פריטים ברשותך. ככל שיחלפו השנים אתה עתיד להצטער יותר ויותר אם האוסף לא יהיה יותר בהישג ידך... לי יש רשימה ארוכה של דברים שלא הערכתי נכונה או היו בהישג ידי ולא השקעתי את המאמץ המספיק להשיגם\לשמרם ועכשיו אני קצת (ולפעמים הרבה) מצטער. בכל מקרה אם יש באוסף שהשאיר אחריו סבך,כותרות עיתונים או אוגדנים\כרכים של עיתונים, הייתי שמח אם תפנה אלי.

שַׁי

New member
אשמח לשמוע פרטים נוספים אודות אוספו

של סבך, וגם לדעת איזו הוצאה לאור היתה בבעלותו. שי.

dan the man

New member
יאללה עוד גלעד בא...

אני כבר מכיר אותך מהאיי סי קיו אבל ברוך הבא ... תצטרף למשפחה המאוחדת שלנו...

Mercyful God

New member
הוצאת "רנסאנס" .

ואוספו הוא בעיקר של ספרים , בולים - שאין לי עליהם ממש פרטים, אני פשוט יודע שיש (או היה) לו אוסף מכובד מאוד . חוץ מזה לא יודע מה עוד עוד אסף ... יש הרבה מטבעות שאין לי מושג אם יש להם ערך, לדעתי דוד שלי מכר את כל המטבעות בעלות הערך . ולא יודע מה יש עוד . ואגב, קיבלתי ממנו עוד בחייו מן מדליון כזה שאף פעם לא ייחסתי לו ערך . הוא בצבע נחושת כזה, ויש במרכז תמונה של עץ תמרים ומתחתיו איש שותל , ואישה מחזיקה תינוק . ומסביב רשום - "עשור לחרות ישראל תשי"ח - Israel Liberata" בצד השני יש במרכז שוב עץ ומתחתיו אישה ואיש עושים משהו לא ברור ורשום מצדדיהם Ivdaea מצד אחד ומהצד השני Capta ומתחתם SC . מסביב יש שרשרת ובתחתית הסיבוב בצד זה של המטבע רשום "גלתה יהודה - תת"ל" מישהו יודע מה זה ? יש לזה ערך כלשהו ? חוץ מסנטימנטלי כמובן .

בּני

New member
המטבע - מדליה ממלכתית

האם המדליה גדולה יחסית - קוטר 61 מ"מ? אם כן מדובר במדליה ממלכתית שיצאה לכבוד עשור לשחרור ישראל, כמו שכתוב עליה והיא עשוייה מנחושת. שוויה? מזכרת מסבא? לפי קטלוג אהרוני 20 ש"ח. (עם ההסתייגויות הרגילות) בני

coincollector

New member
קצת היסטוריה...

המדליה מעניינת בזכות ההיסטוריה שלה: מרד בר כוכבא פגע בגאוותם של הרומאים בצורה כל כך קשה, שאחרי שניצחו אותו הם הרגישו צורך להטביע ולהפיץ בכל האימפריה שלהם מטבעות שנשאו את הכיתוב IVDAEA CAPTA - "יהודה השבויה". במטבע נראתה אישה יושבת כפופה קשורה לעץ תמר, ופניה בין ידיה בהבעת דיכאון, ומעליה עומד זקוף חייל רומי נושא כידון - סמל להשפלה שהשפילו הרומאים את היהודים. לרומאים היה חשוב מאוד להפגין את הנצחון, אחרי המפלות המביכות שספגו כל זמן המרד. בשנת 1958, עשור לאחר קום מדינת ישראל, הנפיקו את המדליה הממלכתית הראשונה. המדליה נשאה את הכיתוב הלטיני IVDAEA CAPTA - ISRAEL LIBERATA- יהודה השבויה, ישראל המשוחררת. צד אחד נשא את תמונת המטבע הרומאי, ובצד השני, מתחת לאותו עץ תמר נראים גבר ואישה חובקים תינוק ונוטעים עץ - סמל להתחדשות המדינה. המדליות הוטבעו בזהב, בכסף ובארד וידועות מספר ווריאציות. המחיר משתנה לפי הסוג.

ואגב יהודה השבויה,

אולי תוכל רן להאיר עיני בקשר ליהודה הימית? שמעתי פעם שרחוב יהודה הימית ביפו קרוי על שם מטבע. האם נכון הדבר?

coincollector

New member
../images/Emo12.gif../images/Emo35.gif

לא שמעתי על דבר כזה... מצד שני, אני לא כזה מומחה, אני רק מעמיד פנים...

טוב, אז חיפשתי לבד...

יהודה הימית (יפו) כתובת על מטבע שהנפיקה הקיסרות הרומית לרגל הניצחון שנחלו אוניותיה על הצי של ממלכת יהודה בסוף ימי בית שני (70 לספירה). |אייקון של אניה| (ציטוט מתוך המדריך שהוציאה עירית תל אביב עם הסברים לשמו הרחובות. ואם כבר, אז חידה: על שם מי נקרא רחוב "המלך יוסף" ברמת גן?)

דרךארץ

New member
המלך יוסף

המלך הגיבור יוסף בעל התלתלים בממלכת חימיאר היהודית. אני חייב להודות שהמושג שלי לגבי "ממלכת חימיאר היהודית" קלוש ביותר, מה שכן כבר מזמן שמתי לב להשקעה יוצאת הדופן של עירית רמת גן, כשהיא מאפשרת באתר האינטרנט שלה להתחקות אחר שורשיו של כל שם רחוב בעיר. אני ממליץ על הבילוי הזה, עוד צעד בדרך להבנת מושגים שתמיד נראו מובנים מאליהם ועומד מאחורהם סיפור מעניין. (ראה המקורות לשם JEEP משרשור אחר). דרך אגב שם הרחוב החביב עלי בתל אביב הוא סמטת פלונית, סמטת אלמונית. ואם רוצים עוד חידה לאספני התקליטים - על איזה תקליט של אריק איינשטין מופיעה תמונת סימטת פלונית?

JAMES DEAN

New member
דרךארץ, אני יודע את התשובה לזה...

אריק איינשטיין ויוני רכטר הייתי פעם ילד

ועל האריה הזה הסתובבה פעם אגדה

שכל מי שמכניס את ידו לפה של האריה, האריה סוגר עליו את הפה ובולע את היד! ילדי ת"א כמובן פחדו מאוד מהאגדה, וכל ילד שהיה מגיע לסמטה, היה בוחן את אומץ ליבו, בהכנסת היד לפה של האריה... והסיפור על שמות הרחובות: איש עשיר אחד, ששמו היה שפירא, רצה לקרוא לרחובות הקטנים האלה (שם היה לו בית יפה, עם אריה בחזית) על שמו. דיזנגוף, שהיה אז ראש עירית ת"א, התעצבן מאוד על כך שאיש פרטי רוצה לקרוא לרחוב בו הוא גר על שמו, ודן את שתי הסימטאות הקטנות לאלמוניות כללית, וקרא להן "סימטה פלונית" ו"סימטה אלמונית". מה שיצא לו מזה, זה שבגלל השמות המיוחדים, כולם יודעים על מר שפירא וזוכרים אותו...

במדריך של העיריה הסוף קצת אחר:

לפי הסיפור שם, דיזנגוף סרב, שפירא התרגז ואמר שאם כך - הסמטאות לא ייקראו על שם אף אחד. כך או כך, נחמדות הסמטאות (היום עברתי לידן במקרה), והסביבה כולה מדיפה ריחות של ההיסטוריה של תל אביב.

למעלה