שלום שלום!

שלום שלום!

שלום שלום! אני מתכונן למבחן פסיכומטרי שיבוא עלינו בשלום ב15 באפריל. אני ביב ובגלל העתודה חייב לעשות את זה עכשיו.. יש לי שאלה.. איך מאחוזים אתם עוברים לציון מחושב? תודה.

adidushim

New member
איך זה שאתה לא יודע איך מחשבים?

לפני שעתיים חישבת בעצמך את הציון שלי....

כן אבל..

יצא לי אחרת ממה שאחרים חישבו וגם יש איזה אחד שראיתי שפרסם את הציונים שלו וכלם אמרו שהוא אמור לקבל איזה 650 ואצלי זה יצא הרבה יותר נמוך.. אני מחשב לפי מספר טעויות בכל נושא.. ככה כתוב בספר.. אני יודע.. אולי יש דרך טובה יותר

itayl2

New member
אתה לא מחשב כראוי

קידום, אוגדן, היי קיו כולם אומרים אחרת............. אני חישבתי על פי איך שהמדריכה שלי אמרה, ויצא לו 649, אז זה בסדר גמור............. איתי.

zimik

New member
שום חישוב

אינו מדויק. החישוב שמדריך הציע בקורס מסוים, רלוונטי אך ורק למבחנים של אותו הקורס. לא ניתן למדוד מבחנים שונים לפי אותו מדד, כי הרי זהו מבחן יחסי. אם לדוגמא תקחו סימולציה של יואל גבע ותחשבו את הציון לפי האוגדן תרצו לתלות את עצמכם על העץ הכי גבוה בשכונה מרוב יאוש. הציון יוצא נמוך מאוד כי הוא הרבה יותר קשה מהמבחנים שבאוגדן. לכן אין טעם לחשב מבחנים של אחרים לפי האומדן שנתנו בקורס מסוים, או לבדוק מבחן שאינו מהאוגדן לפי הטבלה שבאוגדן (אפילו בתוך האוגדן עצמו יש לכל מבחן טבלה שונה משלו עם ערכים שונים). המדד הכי טוב שאני מכירה הוא פשוט לבדוק בכל פעם את ממוצע הטעויות לפרק בכל נושא. כך ניתן לראות אם יש שיפור או לא. אפשר גם לקבל הערכה גסה אם לוקחים בחשבון שממוצע של 3 טעויות לפרק מביא ל-700 בערך.

זההה לא מדוייק

תשמע, המבחנים של יואג גבע לא הרבבבה יותר קשים. הכמותי קצת יותר מעצבן.. ואנגלית המילים.. אבל זה לא כזה משמעותי.. ההפרש לא כזה גדול ואני מחשב את התוצאות עלפי האומדנים של מרכז ארצי

T i p t i p o n

New member
זה תלוי..

בסימולציה הראשונה, יצא לי הפרש זניח בין בחינת האוגדן שעשיתי לבין הסימולציה (כ-10נק'). בסימולציה השניה לעומת זאת, קיבלתי הפרש של בערך 50 נק' בין האוגדן לבחינה עצמה.. הכל כל כך ספקולטיבי ולא ברור שאפשר להשתגע... שהבחינה תגיע כבר, וחלאאאס!!

zimik

New member
זאת ממש טעות

לחשב את הסימולציות של יואל גבע לפי הטבלאות שבאוגדן. כל ציון שתקבל שם יהיה עם סטיה ענקית. זה כמו לקחת טמפרטורה בצלזיוס ונסות להבין אם חם או קר לפח מדד פרנהייט. לכל מבחן ערכים שונים משלו, וכפי שכבר ציינתי אפילו לבחינות באוגדן, שהן די דומות ברמתן, יש חישוב שונה לכל מבחן. איך ועל פי מה אתה בוחר את הטבלה לפיה אתה מחשב? חברה שעשתה איתי את הקורס (וקיבלה 677) חישבה את אחת הסימולציות של יואל גבע לפי הטבלה שבאוגדן, ויצא לה ציון בסביבות 580. כשבאה לשיעור ישבה עם המורה שעבר על המבחן שלה ונתן לה הערכה שהציון שווה ל650-670. וגם ביואל גבע אומרים לך לא לעשות את המעשה השטותי הזה. אתה רוצה לדעת מה מצבך? עשה ממוצע של מספר הטעויות לפרק ותקבל את האומדן הטוב ביותר.

למעלה