שלום שלום

סילביא

New member
שלום שלום

טוב זה פעם ראשונה שאני כותבת בפורום כזה אבל פשוט רציתי לדעת אם יש למישהו מושג אם אפשר לעשות משהו עם הסיפור הבא: אני מתגוררת ברמת בית שמש, שכונה יחסית חדשה בעיר בית שמש שתמיד הייתה עיר מסורתית חילונית. בשנים האחרונות הגיעו לכאן אלפי חרדים..במיוחד לרמת בית שמש. זה הגיע למצב של חסימת כבישים באיזורים מסויימים על ידי פחי זבל וזריקת חיתולים מהחלונות. לפני כחודש איימו על אחי (אגב המשפחה שלי "רק" דתית, כיפה סרוגה)עם סכין כי הוא ישב עם חברים שלו בפארק בשכונה בשבת. על חב אחר שלו איימו כי הוא ,אוי ואייז מיר, הסתובב מחובק עם בחורה בשכונה. ואתמול גילינו 2 שלטים נחמדים מאוד שנתלו בשכונ שלנו : "שכונה חילונית או חילונית למחצה בעיר חרדית=פרובוקציה. "אנו שילמנו במיטב כספינו על הבתים שלנו ומגיע לנו לחיות באוירה מתאמה" כל השלטים נתלו בשכונה שלי שיש בה עדיין אנשים חילוניים ומשפחות דתיות לאומיות. ומיטב כספם שעליו הם מדברים הוא כמובן הכסף שלי ושל אבא שלי, כי אנחנו עובדים... פניות לעירייה או למשטרה המקומית (ניסו כבר בעיניין הסכין) לא עוזרות כי הרי ראש העיר צריך את קולות החרדים.... השאלה שלי היא האם ניתן לעשות משהו בעיניין השלטים? או לארגן איזה מפגן קטן כאן בעיר...לפני שנצצטרך לצאת לרחובות עם רעלות על הפנים מפאת צניעות. חג שמח

את יכולה לפנות לסניף שינוי המקומי

או למפלגת שינוי. פרטים לגבי הסניפים והמשרדים באתר שינוי שכתובתו : WWW.SHINUI.ORG.IL בהצלחה

סילביא יקרה

הזדעזעתי מהודעתך. ממחר יתפנה לי הרבה זמן ואוכל לחשוב על סיוע רציני. בינתיים אני יכול להציע: א. להגיש תלונה במשטרה עם האיום עם הסכין - המשטרה אומנם לא אוהבים להזיזי את התחת אבל במקרה שאת מגישה תלונה על "איומים ברצח" ו"אחזקת נשק קר" המשטרה חייבת לטפל בעניין. ב. השלכת חיתול על רכב נוסע היא עבירה חמורה שכן היא מהווה סיכון חיי אדם בנתיב תעבורה (אני לא זוכר את ההגדרה החוקית המדוייקת). גם על כך יש להגיש תלונה במשטרה. ג. גם חסימת כביש ע"י פח זבל היא עבירה. הדגש: ללא הגשת תלונה רשמית במשטרה הם לא ייעשו כלום עד שירצחו מישהו. ה. בכל מקרה על כך התושבים להתארגן (אפשר בקלות בעזרת וועדי הבתים בשלב ראשוני). כל עוד לא תפעלו ככוח מאורגן (כפי שפועלים החרדים) תימצאו בעמדת נחיתות. ו. אם את מרגישה שהפנייה למשטרה אינה מטופלת כראוי (לא סביר) עלייך לפנות לדרגים גבוהים יותר במחוז ירושליים וניתן (ואף רצוי) לצרף העתקים של הפניות למשרד לבטחון פנים ובעיקר למבקר המדינה. ה. אני ממליץ לך בכללי להיכנס גם לפורום "חוק ומשפט" ולפורום "חופש" לקבלת סיוע נוסף ועזרה מקצועית. אם מפלגת שינוי מתכוונת לארגן הפגנת מחאה אשמח אם הדבר יפורסם בפורום

סילביא

New member
תודה

הבעיה היא שהחילונים המעטים שיש כאן לא רוצים לעשות כלום כי הם מפחדים..כולם מוכרים את הבתים כמה שיותר מהר כדי לברוח בעיניין הסכין: הגיע לכאן שוטר ועשה "נו נו נו" לחרדי וזהו... האמת? אני בספק אם המשטרה תעשה משהו...הם בעצמם מפחדים לבוא לכאן בשבתות..

עוד כמה מילים

ברור לגמרי שאתם מפחדים ולכן כתבתי שעל מנת להצליח לפעול בצורה משמעותית אתם חייבים לשתף פעולה (למשל הגשה של מספר תלונות במשטרה כאשר כל תלונה מוגשת על ידי אדם אחר). בעניין הסכין - אם ביכולתך להעביר אלי את הפרטים של השוטר אני אפנה אישית למח"ש בנידון. אני לא צריך את הפרטים שלך, רק את הפרטים של השוטר. ובעניין שינוי - אני מאמין שאם תפנו לנציג רשמי של המפלגה (דרך אתר מפלגת שינוי) תהיה לכם הרבה תמיכה מסודרת. בכל מקרה - אל תיכנעו ואל תוותרו

צריך לפנות אם זה לחברי הכנסת

בד"כ ח"כ יוסי פריצקי מטפל בעניינים האלה. שילחץ על ראש העיר בעניין. מנסיון אני יכול להגיד שזה עוזר.

הדפסתי את ההודעה

ואני הולך למסגר אותה. כל ליכודניק מתנדנד - יזכה לראות אותה ולהבין במי ובמה אנו נלחמים. אין לי כרגע פתרון בשבילך... למעשה, אני מאוד פסימי בנוגע לאפשרותך לעצור את הטרור החרדי כלפי שכונתך. לדעתי יש להקים ´מיליציה´ שתסייע לחילונים שנפגעו מארגוני הטרור החרדים (והבעיה הקשה ביותר היא זמן פנוי - לעומת הטרוריסטים אנו אנשים עובדים) - אם המשטרה לא מטפלת, אנו נעשה זאת ! רק חבל שכרגע זה עדיין בגדר ´חלום´...

לא צריך מיליציה

דווקא בזה המשטרה מאד תשמח לטפל (בלחץ חברי הכנסת החרדים). מניסיון, משטרת ישראל לא עושה הרבה אלא אם כן הם מבינים שעומד מולם אדם שמכיר את החוק ויודע איך לנצל אותו. כאשר הם רואים שעומד מולם אדם רציני הם פועלים ברצינות (הם פחודים ממח"ש יותר משהם פוחדים מהחרדים)

מיליציה

לא באמצעות נשק - רק קצת ליטופים... המשטרה לא יכולה לעשות דבר כנגד ארגון כזה - כל עוד ממומן בכסף מלא, ו´מתוחזק´ עם סוללת עורכי דין. אגב, גם במשטרה יש רבים רבים ´מכוחותינו´, אז אין מה לדאוג...

הסבר

בדרך כלל הליכודניקים (אך לא רק הם) בטוחים ששינוי מגזימים ב"סיפורים" אודות החרדים. הם תמיד דוגלים בכל מיני סיסמאות של קרבה לדת ולמסורת בלי לחשוב על המשמעות.

רננה 18

New member
רמת בית שמש.

אני מסכימה איתך כי הפעולות שהתושבים שמפעילים טירור וזה יכול להיות בבית שמש, במקוה ישראל או אפילו ברמת אביב ג (נגד החבדניקים) הם פעולות שיש להילחם בהם. דא עקא, עד כמה שהבנתי ממישהי שגרה ברמת שמש רוב רובם של התושבים חרדים שגלשו מירושלים מערבה והגלישה הולכת וגדלה. בשכונת מגדל המים הסמוכה, ישנה שכונה בת 350 משפחות של סרוגות והיתר חילוניות. שם שבת היא לא שבת. תנועה רבה וכו. אבל, אין התגרויות. ברמת בית שמש כמו ברמת אביב ג חוץ מ"הרמת" המשותפת הרי שני הצדדים מתנכלים לזולתם. מה עושים? כמו ששנינו יודעים, החזק מנצח. בשכונות בהם החילונים היו מעטים הם פשוט מכרו את ביתם. והפוך. בישוב ליד מיקוה ישראל שם גרתי בילדותי, היינו 45 משפחות דתיות אולם הרוב היו חילונים. אנחנו לא גרים שם!! אגב, הנ"ל הם עובדות ולא מה שאני מציעה לעשות. עובדות. עובדות בלבד. האומנם רמת בית שמש היא בעיקרה שכונה חרדית?

Prince of Wales

New member
מישהו שם ביישוב הפעיל עלייך טרור ?

את בכלל משווה את הטרור החרדי, ליישובים חילוניים ? תתביישי לך כזבנית.

notafish

New member
אתם חייבים ליזום!../images/Emo19.gif

יש ארגונים רבים וטובים (פוליטיים ואחרים), עם נסיון והצלחות בתחום הזה, אבל אם אתם לא תתארגנו ותעשו צעד ראשון בכיוון, אז קשה לראות איך זה יסתיים בטוב. גם ככה, ההצלחה לא מובטחת... בכל מקרה, שווה לעבור על סיפורים דומים ולנסות לקח רעיונות רלוונטים. והנה רשימת עצות וקישורים רלוונטיים שיכולים לעזור. בהצלחה!

סילביא

New member
תראו

קודם כל כן, כאן הרוב חרדים ומהסוג הגרוע...כאלה שבשביל לחסוך בכסף (שהוא גם ככה שלי!) תופסים טרמפים, כאלה שמבקשים ממך לקום באוטובוס כי הם לא יכולים לשבת לידך, כאלה שקצב ההשרצה שלהם (סליחה, ילודה)מתגבר ביחד עם ההטבות מהארנונה...כאלה שכשאת מארגנת התרמה גדולה בסופר הם אפילו לא חוכנים לקחת ממך את הפלאייר כי למה להם לעזור לחילונים?!?!?! כמובן שיש את החרד"לים שהם אנשים מאוד נחמדים, לא אכפת להם שיש חילונים והם אפילו שכנים מצויינים, וכן הם עובדים משרתים בצבא וכו, יש קהילה של דתיים לאומיים גדולה ומספר משפחות חילוניות שהולך ומצטמצם. לצערי, אין כל כך מה ליזום כי אנשים כאן מפחדים..עצוב, אבל מפחדים, כל אחד רק מחפש למכור את הבית שלו ולברוח. לכל חילוני כאן יש איזה כמה סיפורים כמו שלי וזה מרתיח ואף אחד לא עושה כלום, לי אישית בטח אין זכות כי אני עברתי בשעה טובה לי-ם..קרוב לאוניברסיטה. אני השאל יותר ספציפי: זה חוקי שהם יתלו שלטים כאלה? כי חשבנו עם כמה שכנים לפנות לעירייה השאלה היא האם יש להם זכות לתלות אותם או שיש טעם להתלונן.

notafish

New member
אין תחליף למנהיג../images/Emo19.gif

מצטער, אבל המצב שתיארת עגום מאוד. אם מישהו מהחילונים שנשארו שם (או אפילו מהכיפות הסרוגות) לא יתפוס מנהיגות וייזום התארגנות מקומית ופניה לעזרה מהמקורות שציינתי, אז לא נשאר הרבה מה לעשות חוץ מלארוז או לחזור בתשובה... השאלה אם השלטים חוקיים או לא איננה ממש רלונטית, אם אין מי שיגיש תלונה ויעמוד בלחצים שיעלו.

רננה 18

New member
אני רוצה להבין: אתה דתי או חילוני

בהודעתך הראשונה ציינת שאתה מפדלניק. למרות כמה משפטים שאף מפדלניק לא יכתוב לעולם (משריצים,.. כסף שהוא שלי...מהסוג הגרוע..)אחר אני מבינה שאתה חילוני לפי הודעתך האחרונה. ולמה זה בכלל משנה? בעיקרון לא משנה מה אתה .אסור שיפריעו לך לגור איפה שאתה גר. אלא מאי, מפדלניק לא יגור בין חרדים- מראש ,כדי לא להיכנס איתם לעימותים. ואתה.... אבל רגע, רגע. אתה בכלל גר בירושלים!!!!נו. אז אני גרה בפתח תקוה ואתלונן על מה שקרה בפרדס חנה? כתבתי אמש, ואלו עובדות. בסופו של דבר, הרוב -ולא משנה מי הוא- משתלט על השכונה- ירצו או לא ירצו. ואני מדגישה: אין זו דעתי שכך צריך להיות.. אגב בנושא שלטים:שזו שאלתך העיקרית, בשורה תחתונה: לפי דעתי אין שום מניעה לתלות שלטים. כל הצדדים כבר השתמשו בטריק הזה . דתיים. חילונים. שמאל. ימין. בכניסה לירושלים. בצומת פ"ת בת"א. וכו.

Prince of Wales

New member
מה הבעיה שלך ?

הוא יגדיר את עצמו איך שהוא רוצה. והוא יגור איפה שהוא רוצה והוא יבשל חזיר איפה שהוא רוצה, ברור ? העלוקות החרדיות מנסות להגיד לציונים מה הם ומה הם יעשו ? בושה וחרפה, יש לגרש אותם מפה לעזה.

למעלה