שלום שלום

גם בבית ג´אן ובערערה אין בית כנסת

אתה מוזמן לכתוב למשרד הדתות בנושא ולפעול למען הקמת בית כנסת ביישובים האלו. ובקיצור - אם מדובר בקיבוץ חילוני לגמרי ייתכן ואין שם בית כנסת פשוט משום שאין צורך בו. אם יעבור לגור בקיבוץ אדם דתי הוא יכול לבקש ממשרד הדתות להקים בית כנסת בקיבוץ (אבל מאיפה הוא בכלל יביא מניין?) בקיצור מר סילבן שקרן תחזור שיהיה לך משהו חכם להגיד.
 
הפונט מגדף אותך והבאנר לועג לך

הכותרת הייתה עם סימן שאלה בסופה וגם בלעדיו אדם בעל מנת מישכל הגבוהה מזו של מדוזה יכול להבין בקלות שלא בקיבוצים עסקינן (וכנ"ל לא בחוות הכשרה של השמו"צ, לא בישובים ערבים וכד´). ולמרות זאת חשוב להזכיר שישנם גם קיבוצים דתיים ושבמרבית הקיבוצים ישנו בית כנסת (אני לא סגור על זה אבל אין לי מושג איך מבררים כזאת עובדה חסרת חשיבות)
 

zoharj

New member
איפה גרת?

מליוני יהודים גרו במשך ההסטוריה בארצות ניכר, ביניהם מקומות מאוד אנטישמיים, ואיכשהו שרדו. יהודים חגגו חגים, התפללו בצוותא ושמרו על כשרות גם בתקופת האינקוויזיציה. קשה לי להאמין שקיים ישוב בארץ שבו באמת לא נתנו לכם לקיים פולחן דתי. אני סקרן לדעת איפה גדלת. האם המפ"מניקים אבי אבות המר"צ לא נתנו לכם לבנות סוכה במרפסת או בגינתכם הפרטית? האם חסמו לכם את הכניסה לבית הכנסת? ואם לא היה בית כנסת בישוב, האם לא יכולתם לאסוף מנין ולהתפלל בבית? האם לא היה בישוב שום סופרמרקט או מכולת אשר מכרה מוצרי אוסם, תנובה ועלית או כל חברה ישראלית כשרה אחרת? האם ילדים חילוניים לא נוסעים לפעמים באוטובוס כמה קילומטרים כדי להגיע למסגרת חינוכית שמתאימה להם? יתכן ואת מבלבלת כמה מושגים. גם אם לא בכל קרן רחוב ניצב בית כנסת, וגם אם צריך לנסוע קצת אל בית הספר, או שפועל איטליז לא-כשר במרכז המסחרי, אז עדיין לא מדובר על התעללות או לחץ סביבתי שיטתי כדי למרר חייהם של דתיים מסכנים. אני מתקשה להאמין שיש מקום כזה בארץ. בחיפה למשל - ביום שבת נוסעים כלי רכב ברחובות, בתי קפה וקולנוע פתוחים, ובכל זאת קיימת שם גם קהילה דתית גדולה, הן כיפות סרוגות והן חרדים וכולם חיים בשלום זה עם זה. ------
 

רננה 18

New member
אני מדברת על תקופת זמן אחרת לגמרי

נחמד ליכתוב כמה טוב בארץ. אין לי טענות. אני גרה בפ"ת ולא רע לי. שכונה שמרביתה חילונים. ספרדים. אשכנזים. דתיים. היום, הרבה הרבה יותר טוב מהתקופה שאבי סיפר לי על שנות ה-60 כאשר רצה להקים סוכה על שטח החניון של הבית- ולא איפשרו לו כי זה תופס מקום(שבעה ימים...). טוב זו דוגמא קטנה ומאחר וזו עדות שמיעה אין אני מתכוונת לפתח את הנושא. בשנות החמישים והשישים הדתיים סבלו נורא. תשאלו את התימנים לאן שלחו אותם ומה עשו לפיאותיהם. שאלו את הוריכם מה עשו לדתי שסירב לעבוד בשבת. שאלו ותתעניינו מה עשו לדתי שלא היה לו פנקס אדום של ההסתדרות. אבל, מאחר ואין זו תוכנית קדים ולא נחזור אחורה, אז אין אני מתכוונת להמשיך להתעסק בעבר. ותאמינו לי, אף מילה לא דימאגוגיה(לפני שמישהו מתחיל שוב להשתלהב)
 

Prince of Wales

New member
אה, יצא המרצע מהשק

הוא רצה להקים סוכה בשטח ציבורי ועוד בחניון, נו מה הפלא שלא נתנו לו ? ולצערי הדתיים לא סבלו בכלל בשנות ה-חמישים והשישים. ולתימנים עשו רק טוב, וכפויי הטובה האלו באים היום ומתלוננים על שניסינו לתרבת אותם. אה ואריה דרעי זכאי נכון ?
 

zoharj

New member
פתח תקווה מתחילה להידמות

לאחותה ממערב - בני ברק. זו דעתי האישית ואני לא מתיימר לבסס אותה על שום מחקר דמוגרפי מעמיק, סתם תחושה. נתקלתי בהרבה צעירים חילוניים שמעדיפים לעזוב, ונראה לי שאחוז הדתיים הולך ועולה. הדוגמאות שהבאת לא סיפקו את הסחורה. הן כלל לא מעידות על אנטישמיות או איסור פולחן דתי. פנקס אדום של הסתדרות בכלל לא קשור לאיסורים על דתיים. זו היתה נורמה אדיוטית של המפאייניקים כלפי כולם. קיצוץ פאות התימנים היה מעשה מטופש והפך לסמל של אטימות הוותיקים כלפי העולים, ומראה שבעבר חיו כאן הרבה אנשים קטני רוח. אך לא מדובר בתעללות נגד דתיים דווקא אלא בפחד מפני השונה והזר. ואני לא מכיר אף מקרה שהכריחו דתיים לעבוד בשבת (שלא במסגרת בטחונית או שרותי חירום וכו´). למזלנו, הזמנים השתנו וקצת קידמה הגיעה לארצנו. רק נקווה שרוח המאה העשרים ואחת תישאר כאן, וכל אלו המנסים להחזיר את הגלגל אחורה ירדו מעל סדר היום וקולם ייחלש. (מי למשל את שואלת? למשל אלו שבעד הפרדה באוטובוסים. שמתנגדים לחופש העיסוק. שמפלים בין דם לדם. ששונאים את המערכת המשפטית שלנו. שיוצאים נגד חופש הפולחן של אחרים. ששורפים תחנות אוטובוס בגלל פוסטרים. שיורקים על נשים בגלל לבושן. כאלה. לא אמרתי שמות.)
 

רננה 18

New member
העיר פ"ת היא לא מי יודע מה...

לידיעתך, גם דתיים סרוגים עוזבים את העיר ועוברים לרעננה או למודיעין ןגם לשוהם. שלושה ישובים שאין שום סיכוי בעולם שמישהו מהמיגזר החרדי יכנס לשם. עזוב את המיקרים שהבאתי כי הם באמת שייכים לעבר והזכרתי אותם בדרך אגב. מיקרים של המאה ה-21 אותם היזכרת הם לפעמים תוצאה של פרובוקציה. לדוגמא: אשה חשופה עוברת במאה שערים= פרובוקציה. פוסטר ברחוב ר עקיבא בב"ב -פוסטר חושפני= פרובוקציה. הפרדה באוטובוסים= רק במקומות של חרדים. אז מה זה מפריע לך? הפרדת מדרכות= במאה שערים. כנ"ל. הבעיה שגם החרדים יוצרים פרובוקציות וזה מה שמשלהב את הרוחות. כי בשורה תחתונה, לאף חילוני לא צריך להפריע מה עושה החילוני בחצרו. כל מה שהוא יעשה מעבר לביתו-חצרו, לא מקובל עלי. לגבי עבודת הדתי והשבתות: תסכים או לא תסכים. יהודי דתי לא יכול לעבוד במקום שעובדים בשבת. נקודה. ולא ניכנס בשלב זה לעובדות.( יש אפילו במודעות דרושים שכתוב במפורש שהעבודה היא לשבעה ימים. נו?)
 

zoharj

New member
ילדים "סרוגים" לאלוהים

סתם כותרת מקורית שמתייחסת למופע הקומדיה הידוע יחד עם הביטוי מתחילת הודעתך... לעצם העניין: לדעתי צריך לצאת מהראש של הפרדה בין שטחי מחייה. אנחנו לא בספארי, ולא הגיוני שהאיילות לא יכנסו לשטח האריות פן ייטרפו. מספיק עם זה. אנחנו ילדים גדולים. האם את באמת חושבת שכל מי שנכנסת למאה שערים מורידה את הבגדים ועושה פרובוקציות בכוונה? בד"כ הסיפור הוא שמישהי (תיירת או סתם עוברת אורח) מטיילת בסביבה ונכנסת בטעות לשכונה חרדית, ואז מתחיל הברדאק. מדובר באותם הבגדים שהיא לבשה באותו יום ולא בשום פרובוקציה מכוונת. גם הפוסטרים אינם נתלים בבני-ברק בשל מזימה זדונית של משרדי הפירסום להביא את הצדיקים לנסיון. מדובר על אותם פוסטרים הנתלים בכל התחנות במדינה. מספיק עם הפאראנויה. יתכן ויש לנהוג במשנה זהירות וביתר רגישות כלפי הפגיעה ברגשות הציבור הדתי, אבל גם אם מישהו טעה, פיספס או לא שם לב, אין הדבר מצדיק התנהגות אלימה כלפיו. ובטח שלא מדובר בקונספירציה. כמו כן על הדתיים להבין שהעולם משתנה. מה לעשות. האופנה של היום ועולם התקשורת ההמונית השתנה. זה כבר לא מזרח אירופה של 1900. החצאיות יותר קצרות בימינו. מה האסון הגדול? { זה אגב עוד דבר שמשעשע אותי במיוחד לגבי הדתיים. האם באמת עולמם עומד על כרעי תרנגולת עד כדי כך שמראה גברת בלי שרוולים ימוטט אותו? האין זה פתטי? האם בטחונם העצמי כ"כ דל ורעוע שאינם יכולים להתעלם מפוסטר התלוי ברחוב? אם באמת כל פיתוי מקרי עלול להוציא אותם לתרבות רעה ולמחשבות חטא וייסורים, אזי מוטב שישקלו שוב האם כל העסק הזה של הדת הוא רציני. } בואי לא נסכים שהחברה שלנו תתחלק לגטאות ולרובעים סגורים. אין השכונה שלנו והשכונה שלהם. השטחים הציבוריים שייכים לכולנו. ואין לאף סקטור בעלות על קטע מדרכה זה או אחר. האם להם יהיה נעים אם ירקו עליהם בשינקין? מה ששנוא עליך אל תעשה לעוברי אורח. ועוד אוסיף על עניין העבודה בשבת. יש מקומות בהם צריך לעבוד בשבת. לא ניתן לסגור חדרי מיון, תחנות משטרה או מכבי אש בגלל השבת. מאוד נוח למישהו לסרב לעבוד בשבת. (גם אני לא אוהב לעשות משמרות שבת. אני מעדיף ללכת להנות בחיק משפחתי). אבל אם תהיה לו שריפה בבית בשבת, חס וחלילה, אז הוא יזכה לטיפול מקצועי ומהיר כמו בכל יום. אף אחד לא יניח לו להישרף בגלל זה. ומי יטפל בו? אותם החוטאים עליהם הוא מתגולל ביום יום. אותה אחות במיון הדסה שתטפל בכוויה שלו בשבת יתכן והיא אותה אחת שירקו עליה במאה שערים קודם לכן. יותר משהיא זקוקה לו, הוא זקוק לה. למה אני מתעקש לומר שהם "מסרבים" לעבוד בשבת? כי לא מדובר בקושי אובייקטיבי, כגון מגבלה פיזית או נכות המופיעה כל שבעה ימים לסרוגין. מדובר על החלטה שהם עושים לאור אמונתם. האוטו יכול להניע בשבת. השאלה אם הם מוכנים להניע אותו ולנסוע לעבודה. לא מוכנים? אז שלא יבואו בטענות. אין כאן שום כפייה ולא אפליה. --------
 
בוא נחשוב על ההפך../images/Emo122.gif

יכנס חרדי לבוש שחורים וחובש מגבעת לרחוב שלי ובתור תגובה ציונית הולמת לפרובוקציה נסקול אותו באבנים ונירק עליו. היה ויכנס מוצר עם כשרות של הבד"צ של בעל-עז או שאר ירקות למרכול הסמוך למקום מגורי מיד אצית אותו כתגובה לפרובוקציה. יעלה בחוצפתו חרדי לובש שחורים לקו באוטובוס המסיעני למקום עבודתי וישב בקום לידי במקום בתולה כשרה לבושת חולצת בטן וג´ינס צמוד מייד אתנגד לפרובוקציה ואכה אותו נמרצות. אמונתם של רבים מהחרדים בצידקת דרכם מביאה אותם לשימוש באלימות נגד כל מי שלא חושב כמוהם
 

רננה 18

New member
אם אני הייתי כותבת מה שאתה כתבת

הואאה, היו מכסחים לי את הצורה כמו שבעצם.... מה זה אין שיטחי הפרדה? מה לא שמעת על חילונים שיצאו לרחובות כדי למנוע מחרדים לגור בשכונה שלהם? אתה מיתמם? אתה לא זוכר? זקוק להוכחות? ושתבין. אין לי בעיה עם זה. אני מבינה אותם. מיגזר החרדי יגור בשונה משלו ולא יכנס לתחום חרדי. זה לא סובל את זה וההיפך... אל תנסה לשכנע חרדי להבין באיזה מאה הוא חי. הוא, כדי לשמר את המנהגים, המסורת והדינים ימשיך לחיות כמו שהוא. ומה זה בכלל צריך להפריע לאחרים? הוא כופה את לבושו על אחרים? בענין העבודה בשבת. אתה באמץ מתחמק מהביעה. אתה לא מודע אליה ולכן אתה מתפתל במשפטים לכאן ולכאן. עזוב, רבים וטובים לא מתקבלים לעבודה בגלל שהם שומרי שבת. הבעיה קיימת. ועוד איך. לא ניכנס לזה. חג שמח.
 

Prince of Wales

New member
זה שטויות מה שאת אומרת כרגיל

לאף אחד אין בעיה להתקבל לעבודה בגלל שמירת שבת. זה החבר´ה המלוכלכים שלך שמפיצים שקרים כי לא קיבלו לעבודה בגלל שהם מטומטמים מדי.
 
שלא יחנו שבוע הכופרים../images/Emo6.gif

את יכולה להביא עדויות והוכחות לנושא הכרחת יהודים לעבוד בשבת או שהרגע המצאת את זה?
 

Prince of Wales

New member
שקרנית דמאגוגית

מה זה סיבות דומות ? מישהו היכה אתכם כי הצורה שלכם עצבנה אותו, מישהו איים עליכם שתפסיקו להיות פרזיטים, איזה סיבות ?
 
סיוט... אבל אני לא מכיר פיתרון...

אני עוד לא שמעתי על שוטרים שעשו משהו במקרים כאלו... ועוד לא שמעתי על כל דבר אחר שנעשה ואכן עזר... אני רק שמעתי על אנשים שעברו דירה עקב סיבות דומות... אני מקווה שתמצעי סוג כלשהו של פיתרון, בהצלחה!!! :) אני רק מחקה שיפטרו הבעיות עם הפלסטיניים כדי שאנשים יתעוררו ויראו שיש לנו בעיות עוד יותר גדולות בתוך הארץ הקטנה שלנו, רק חבל שהאנשים עיוורים כי זה נוח להם ליתעלם. ישר כח!!!
 
למעלה