שלום שלום =)

שלום שלום =)

שמעתי מחבר לא מזמן שהתפרסמה כתבה במעריב בקשר לניצול ילדים בענף הסוסים. הסיבה שהפסקתי לרכב הייתה שבשביל להתחרות היה צריך לעבוד בחווה ברמה של ניצול. אם מישהו נתקל בכתבה ויכול לומר לי פחות או יותר על מה מדובר אני אשמח =) אשמח גם לשמוע דעות שלכם לגבי העניין.

dixie chick

New member
האמת שלא נתקלתי בכתבה המדוברת

אשמח אם אפשרי לצרף את הכתבה בעניין או הקישור אליה כדי שאני אוכל אולי להבין בדיוק במה דברים אמורים

עיקר הכתבה

כתוב שם שילדים בגילאים צעירים מנקים אורוות מאכילים סוסים ומקבלים תמורה לא משמעותית ביחס לשעות העבודה דובר על זה בעבר אבל הייתי כל כך בתוך זה שלא הבנתי כמה הכתבה נכונה היום אני עובד לא באורווה ומבין כמה שווה שעת עבודה

בכלל לא שטויות

אני נתקלתי בשתי מקרים של ניצול אחד שילדים לא יכלו לממן שיעור שבועי ונאלצו לעבוד קשה מאוד יחסית לגילם ומקרה נוסף שאם לא תתחייב לימי עבודה אין אופציה להתחרות אלא בסכומים מופקעים (ואני יודע כמה הכל עולה במקומות אחרים) וכניראה לא הבנת את העיקרון שלי, זה כמו הפקעת מחירים, אף אחד לא מכריח אותך לקנות אבל מנצלים את המצב שלך שתקנה סתם דוגמה לא קשורה לעניין אבל מבהירה את הנקודה

תםטםOHIO

New member
אתה טוען לדעתי ש

רכיבה זה כמו לחם במכולת.. אבל אם ילד מרגיש שהוא פשוט חייב לרכב על סוס האם זה ניצול לבקש שיטפל לדעתך? כלומר, הסוס זקוק לתנאים מסוימים, יום יום צריך לנקות אורווה, להבריש, לרחוץ ולאכף וגם אולי לעבוד מול לקוחות וכד', אם התלמיד מקבל רכיבה אז שיחזיר תמורתה. לפחות שיחזיר לסוס שהוא רוכב לא? זה לא שהוא שוטף את האוטו של המאמן נכון? יכול מאד להיות שקיים ניצול של רצון טוב של תלמידים באופן מוגזם בחוות, אבל לרוב תלמידים לומדים ככה את המקצוע בהתנסות. מה דעתך?

dixie chick

New member
מה זה קשה יחסית לגילם?

כל המונחים שאתה מציין מאוד בעיתיים לטעמי הרי אף אחד לא מכריח את הילדים שעובדים, ואם הם לא רוצים הם לא חייבים, הם יכולים לקום וללכת- נכון להיות שלא יתנו להם לרכב בחינם, והם אולי יאלצו למצוא תחביב אחר, אבל אף אחד לא ירעיב אותם אף אחד לא ימכור אותם כרכוש ואף אחד לא ירביץ להם או יצעק עליהם או יפעיל נגדם אלימות אם הם לא מעוניינים לעזור. האם הילדים לרוב מעוניינים ורוצים לעבוד ולעזור? מנסיוני כן, אני ראיתי מקרים שבהם הילדים שמחים לעזור, אוהבים לעזור, מתחרים על מטלות, עובדים במרץ ובחשק ונהנים מזה, אני יודעת שאני נהנתי מזה ומתחושת הסיפוק של העבודה שביצעתי, מהחברות של האנשים שסביבי, מהאתגר של השלמת מטרה ומהידיעה שאני עושה טוב לסוסים ולסביבתם ולחווה האם זה טוב בשבילם? שוב לדעתי כן אני ראיתי ילדים מפונקים, סנובים שפוחדים מלכלוך וחסרי כושר וכוח פתאום מגלים אחריות, רצינות, הנאה מעבודה גופנית, קשיחות והתמדה- כל אותן תכונות שהייתי רוצה לראות בילדים שלי (אם יהיו...) האם מישהו מרוויח על גבם? הסוסים בעיקר...

dixie chick

New member
אגב "מיעוטי יכולת"

במרכאות כפולות ומכופלות כשאני עוברת בראשי על רשימת בני הנוער והילדים שאני מכירה שעובדים בחווה בהתנדבות, אני פשוט צוחקת בקול רם מהרשימה שעוברת לי בראש... אני הייתי בבתים שלהם וכ' (בימי הולדת למשל...) ופגשתי את ההורים שלהם (בדיוני חווה וסיכומי עונות תחרות ושאר ירקות) ולהלן דוגמאות: למתנדבת אחת היתה וילה ברעננה (שתי קומות שלושה מפלסים גינה יותר חדרי מקלחת מחדרים רגילים...) למתנדבת אחרת היתה וילה במשמרת (ענקית, גינה, חדשה...) להרבה ילדים בגילאים שונים שהכרתי היו בתים פרטיים בכל איזור השרון... בישובים כמו פרדסיה, בית יצחק, קדימה, שדה ורבורג ובעצם לאורכי ולרוחבי השרון... ועוד שלל רחב... לכל הילדים האלה אולי לא היו מליוני שקלים בכיס אבל היו בגדים ללבוש, אוכל לאכול, מעט כסף כיס לציוד רכיבה, פלאפונים, הסעות מההורים... בקיצור לא הייתי מגדירה אותם כמיעוטי יכולת כלל וכלל!!! והם קרעו את התחת כמו גדולים בחווה...!!

2eye

New member
חייב להוסיף משהו

כל מה שנאמר נכון. אני רק רוצה להוסיף, ישנם ילדים שלהורים יש את הכסף, אבל לילדים אין תקציב כלומר: יש הורים שיכולים לשלם את ההוצאות של חצי-אחזקה, שיעורים,תחרויות והכל... אבל פשוט חושבים שזה בזבוז של הכסף. ולא מעט ילדים שיש להם כסף בבית "נאלצים" לעבוד בשביל זה. לא יודע למה, אבל היה לי חשוב להוסיף את זה.

יהיו יהיו ../images/Emo24.gif

(רק תיזהרי שלא יהיו יותר מידי
) מסכימה איתך לגמרי. גם אצלינו בחווה יש מלא שמוכנים לעזור. יש כאלה עם פחות מרץ, יש כאלה שיותר, אבל אף אחד לא נגד.

מגיב

כמובן שיש ילדים מפונקים שעבודה עושה להם טוב אבל כל מקרה לגופו וראיתי ילדים שדווקא ניהיו עצלנים והמוטיבציה לעזור רק יורדת והם ניראו מפונקים למרות שכשהגיעו לא היו כך אבל העבודה שאני דיברתי עליה אינה עבודה למען הסוס אלא עבודה נטו בשביל המקום כמו ניקוי עשבים ניקיון למשרד צביעות ובכללי זה שיש ילדים שעושים תאים חוסך לחווה המון כסף על עובד מבחוץ שהרי ברור שהתא יהיה נקי כך או כך ושהסוס יקבל את מזונו. לי ספציפית היה מקרה שהמדריך אמר שעבור הרבה ימי עבודה אני יקבל סוס להכין אותו לריינינג ולהציג עד פה הכל נשמע הוגן, רק ששבוע לפני התחרות המדריך חשב שוב על העסק וביטל הכל מה שאומר שכל הימי עבודה שלי וכל ההשקע של הזמן והכסף אפשר לזרוק לפח מה שכן הוא אמר את זה מפני שהגיעו ילדים חדשים לעבוד וזה נתן לי להרגיש מנוצל ושהחווה דואגת שיהיה לה כוח עבודה בחינם ולא חושבת על לתת בחזרה

ToryMaster

New member
צריך לעשות הפרדה

צביעת משרדים או ניכוש עשבים, ניחא, אני מבינה את הנקודה שלך. אבל אני חושבת שניקוי תאים, עבודה עם ציוד, ועבודה עם הסוס מלבד הרכיבה - חשובים מאוד לרוכב טוב, זה חלק בסיסי ומהותי מההבנה שהסוס שאתה רוכב עליו הוא לא מכונה, הוא יצור חי ונושם עם רגשות ושהוא דורש טיפול, זה ברמה הנפשית משפיע על איך שילד רואה את הסוס.

אז לא מתחרים.

אני רוצה להתחרות, אבל אני לא יכולה. למה? כסף. אצלינו בחווה אי אין אפשרות לעבוד בשביל שיעורים. עדיין אפשר להתקדם הרבה ברכיבה גם בלי להתחרות. ניצול, קשה יחסית לגילם- תלוי איך אתה מגדיר קושי וניצול. כמו שדיקסי אמרה, לא נוהגים בהם באלימות פיזית ומילולית בחווה, לא מרעיבים אותם, לא מוכרים אותם. אתה לא רוצה? לא צריך.

אני מגיעה ועובדת כי אני אובהת את זה...

נכון שזה לא ברמה של לצחצח את כל האורווה ולהאכיל את הסוסים אבל כל הטיפול שמסביב מהנה. ועל כל פעמיים שבאים לעבוד יום שלם מקבלים שיעור חינם - כך שזה דיי משתלם.

לדעתי ילדים שלומדים רכיבה בכל הענפים:

יוצאים לתחרות בלי לעבוד או משו כזה נראלי שאפשר לשלם אלא עם כן יש לך סוס פרטי.

תלוי בחווה.

יש חוות שמחייבות גם לעבוד בחווה, נגיד יום קבוע שאתה בה עד נעילת אורווה. ויש חוות שלא.

למעלה