שלום שלום =)

SoosKatan

New member
אני לא יודעת על איזה כתבה מדובר

גם אני אשמח לראות אותה. יש מקומות שאני יכולה לומר חד וחלק שמנצלים את הילדים [ברמות!] אך יש מקומות שעובדים מרצון, ומקבלים תמורה של שיעור, וזה בהחלטת הילד לדעתי זה חשוב לעזור.. אני אמנם כבר לא עובדת בחווה [עבדתי בעבר] אבל אני עדיין עוזרת בהאכלות, מידי פעם נקיון תאים ועוד.. זה כיף, וזה חשוב לדעתי..

הכוונה..

שעל ימי עבודה של שעות רבות מקבלים שיעור שבחווה שאני עבדתי השיעור עולה 70 שקלים. ראיתי פה תגוסות של אנשים שלא מבינים את העניין עבודה עם סוס אני לא מדבר על להוריד אוכף או להבריש את הסוס אני מדבר על צביעה של המגרש או תאים, האכלות, ניקוי תאים, הובלה בטיפולית ובקיצור עבודה לחוצה עם הרבה מאמץ פיזי ואני לא מדבר על הענף בכללי (חס וחלילה!) ראיתי הרבה חוות ובחלקם הגדול העבודה הוגנת ומבינים שמדובר בילדים ולא עבדים. (אלונים, בני ציון, רמת יוחנן..) העבודה שם היא מהנה שלא לדבר על רכיבות עם מדריכים ורוכבים מקסימים אבל בחלק מהחוות היחס נוראי לילדים ובימי עבודה של יום מהבוקר עד הערב לא דואגים לארוחות ובכללי הרגשה של מחנה עבודה שאם אתה אומר שאתה צריך לחזור מוקדם, עייף כדי לבצע משימה נוזפים בך ולא מראים סבלנות ורגישות

אולי יש מקומות שמנצלים.

אבל זה לא אומרים שבכלל מנצלים ילדים בענף הסוסים. ניצול, כל העבודה היא לא ממש ניצול. ככה הילד יכול ללמוד יותר בנושא של סוסים, מעבר לרכיבה. וככל שהוא עובד יותר, הוא הופך למנוסה יותר, ככה שגם הוא מרוויח מהעניין ידע שלא יזיק לו ורק יכול לתרום לו. בנוסף, כל העבודה הזאת תורמת לו ע"י כך שהיא מפתחת אותו יותר- גורמת לו להיות יותר אחראי, לשתף פעולה עם אחרים, לא להתרגש מכל כאב קטן ועוד. בהמון חוות הרוכבים שם עובדים מכל מיני סיבות, אבל לא מניצול. למשל יש חוות שבשביל להתחרות אתה צריך לבוא לחווה ולעבוד שם, יותר נכון לעזור שם. זה לא ניצול. יש רוכבים שבאים לחווה מרצונם החופשי כי הם רוצים לדעת יותר, ללמוד יותר, ולעזור. אם תמצא את הכתבה תביא לכאן, ואז נוכל להביע עליה דיעה.

natyly

New member
אני לא מבינה מה הבעיה

בתור מתחילה לא ממש יצא לי לעבוד הרבה בחווה, רק פעם אחת להוריד את הציוד (עם המון עזרה) ולהבריש את סיניי
ואני לא זוכרת שסבלתי. נהנתי בטרוף, זה זכות ולא חובה לעבוד ליד סוסים.. לא מבנה מה הניצל כאן.. אתה בסך הכל מנקה שזה לא נורא, מטפל בסוסים וכדומה.. אתה נמצא עם החברים שלך, בעבודה שאתה אוהב לעשות, ליד בעל חיים אינטילגנטי כזה וסבבה לך.. אם תהיה לי אפשרות, אני בהחלט לא אתן להורים שלי לממן לי את כל השיעורים ואתרום גם חלק.. אז תסביר מה זה ניצול כי אני לא מבינה אותך כל כך..כולם מרוויחים! אתה>> תחרויות והסוסים>> טיפול טוב.

למעלה