שלום שלום שלום :)

Falangot

New member
המממ

איך מתחלקים? הצוות בוחר. לפי מה קובעים את הוועדות? לפי צורך/מסורת. מה התפקיד של כל וועדה? חדר מרכז? - לעשות כלום שבכלום וכלום. חדר תחזוקה - באופן די מילולי, לתחזק את השבט בעיקר בענייני נקיון. חדר הדרכה? בעיקר תיוק וכאלה דברים. חדר הרשמה? עבודה אדמיניסטרציה די מייגעת (בנות). צופיות? סטלה בטלה, פעם בחודש מעבירים פעולה בעניינים. איך שכב"גיסטים אחראים? המממ, אומרים להם מה לעשות - אני מניח :) חחח זה לא כזה נורא שפעם ביום הוא אומר להם מה צריך לעשות, מעבר לזה אין כזה דיסטאנס ששכב"גיסט לא יהיה אחראי של/על חמשושים.

nogarosenberg

New member
שבט עוגן [אימפריה]!

טוב זה מה שהולך אצלנו.. # איזה מפעלים? הם יוצאים לפת"יש בתור חניכים, חנוכה הם יוצאים אבל הם בדיסטאנס מטורף עם השכבג! והם אחראים על היום צופה - בניית תורן, מסכת, מעברי דרגה, כתובות אש ושער, פסטיעוגן - הם מופיעים בתחרות שכב"ג אבל לא בשכ"בג עדיין.. לא באים לכל העבודות של הפורימון והפסטיעוגן.. בתהליך קיץ הם כבר משולבים לגמרי - כולל אחראים במחנה. #אם יש ועדות- איזה ועדות יש? הם מעורבים עם השכבג? אין ועדות ואין שום קשר לשכב"ג בנושא הזה! # כמה קורסניקים יש אצלכם? 70 # מהי מעורבות השכב"ג? יש מדריכי קורס ומפקדת קורס צעירה. השכב"ג מנותק מהקורס. רק במפעלים יש עזרה מהשכב"ג בכל התכנון # איך החניכים רואים אותם? מכבדים כעיקרון..

yaeltyl

New member
עונה קצת..אם שיר משבטי תראה תגיד יותר

# איזה מפעלים?לא הבנתי את זה..חחחח כאילו איזה מפעלים שלהם? אם לזה התכוונת אז בדר"כ אין מפעל שלהם משל עצמם אבל השנה אנחנו מנסים לעשות משהו שהולך תמיד בהרבה שבטים בתנועה.. שהם מרימים את היומצופה למעט כמה דברים שהשכב"ג אחראי עליהם.. #אם יש ועדות- איזה ועדות יש? הם מעורבים עם השכבג?לא מעורבים עם שכבג.. וועדות משלהם.. נראהלי על כל וועדה אחראי מישו מצוות קורס.. אני יודעת שכשאני הייתי חמשושית היה:מזנון,קהילה,גדוד,סבסוד+מפעלים ועוד משו.. השנה לא דעת.. # כמה קורסניקים יש אצלכם?הם נראהלי 40 ככה.. # מהי מעורבות השכב"ג?אין.. הם מעורבים איתנו אם כבר.. על הפורימון עובדים איתנו וחלוץ מחנק וזהו.. # איך החניכים רואים אותם?אני זוכרת ששנה שעברה חניכה אמרה לי שכשהיא תהיה גדולה היא רוצה להיות חמשושית..חחחח זה תלוי בקורס הספציפי ואיך רואים אותם בשבט והכל

Falangot

New member
אמממ

בשבט שלי, החמשושים מעורבים בטקס פתיחת שנה, בניית מתקני שכב"ג במחנ"ק, חלוץ מחנ"ק, ומתחזקים את השבט באופן קבוע. הוועדות אצלנו נקראות חדרים.תחזוקה, הרשמה, חדר מרכז, מחסן, צופיות, וכו'. השנה הפעילים היו בחדרים, והחמשושים אמורים להכנס ממש בקרוב ולהחליף את הפעילים. כמה חמשושים? 130 באופן רשמי, פעילים בערך 100-90. מעורבות השכב"ג? בעיקר מסנג'רים :). יש דיסטאנס, אבל לא משהו מוגזם.גם יש קשר מאוד טוב עם הצוותים של שנה שעברה, ובכלל יש קשרים עם השכב"ג - לא קרובים מדי, אבל קיימים. אני מאמין שחניכים מכבדים חמשושים, באופן כללי.כלומר, תמיד יהיה חניך טמבל שיגיד "חמשושים עבדים" או משהו, אבל רוב החניכים די נותנים כבוד, בעיקר ז' וח' שמבינים שבתכל'ס יום אחד אנחנו נהיה איתם בצוות, מדריכים איתם, או מראשג"דים או מרכזים אותם.

Loony Moony

New member
חח לא שמתי לב שענית

כמה דברים
אתם לא ממש בונים את המתקנים. רק עוזרים בסוף. שכחת יום שבט פורימון ופסטיבל- מפעלים עד המוות! ד"א איך קוראים לך?

steila

New member
עונה בתור קורסניקית לשעבר :)

# איזה מפעלים?בעיקרון לקורס יש סמינרים משל עצמו..הוא מעביר תחנות ביום צופה ובונה מבנה ביום צופה..מן הסתם מחנה..משתתף בפסטיחן..עוזר בכל יום עבודות לכל דבר אפשרי, פורימון צביעת שלטים ועוד עבודות. #אם יש ועדות- איזה ועדות יש? הם מעורבים עם השכבג? יש ועדות לכל טיול של הקורס עצמו לא מעורבים עם השכב"ג # כמה קורסניקים יש אצלכם? השנה יהיו הרבה..הם רשומים בשכבה 120 .. הם יתחילו קורס עוד חודשיים בערך # מהי מעורבות השכב"ג? אין מעורבות # איך החניכים רואים אותם? אין יותר מידי קשר לשבט שאתה בקורס..פעולות בשעות אחרות..יותר ארוכות ומפקד בשעה אחרת..

gorck

New member
שחף מה המצב?!

אני משאר שאת ראית כבר את הט' שלנו בפתי"ק ושאת קצת יודעת עליהם...אבל בקטנה... # איזה מפעלים? בכל מפעל הם לוקחים חלק פעיל (צופים בכיכר שהיה, יום צופה, טקס פתי"ש, פסטיבל-אם יהיה) #אם יש ועדות- איזה ועדות יש? הם מעורבים עם השכבג? ועדות יש, הן לא מעורבות עם השכב"ג אחרי ניסיון מר לפני שנתיים בקטע הזה. הועדות שיש: צופיות, פני שבט, מזכירות, קהילה, שכבה, אקטואליה ומסדרים, ודנמה לי שיש עוד אחת או שתיים, אבל לא סגור על זה.... # כמה קורסניקים יש אצלכם? 72 נכון לפעם אחרונה שבדקתי # מהי מעורבות השכב"ג? מאיזה בחינה?! # איך החניכים רואים אותם? כגוף חזק ומשמעותי בשבט, אני משאר...לא בטוח שחניכים מסתכלים על זה...

Loony Moony

New member
עונה לשבט הנשיא |חיפושית|

# איזה מפעלים? בטקס אש של פתיחת שנה- 5-6 כתובות+ פרסום+תערוכה+מסכת יום שבט- כל הטקס והמסכת פורימון- כמה דוכנים- בשנה שעברה גם העדלאידע- פעם ראשונה בשבט! מחנה קית- חזות ועזרה למתקנים #אם יש ועדות- איזה ועדות יש? הם מעורבים עם השכבג? עד שנה שעברה היו חמשושים במחסן מערכת הרשמה חוגים צופיות תחזוקה מרכז והדרכה.. עכשיו החדרים עברו לשכב"ג ורק הרשמה מחסן ומערכת מתפקדים וגם זה בקושי... אבל אחרי פסח כנראה מכניסים חחשושים לחדרים # כמה קורסניקים יש אצלכם? בסביבות ה-120 ככה? # מהי מעורבות השכב"ג? לא הבנתי ממש # איך החניכים רואים אותם? כחמשושים, שהם קצת יותר מחניכים רגילים

Loony Moony

New member
כמה דברים

שכחתי את הפסטיבל שהחמשושים בונים!!! ואין דיסטאנס, אבל יש הפרדה בין שכב"ג וחמשושים בקטעים של סמינרים ופעולות, יש גם דברים משותפים כמו טורניר כדורגל וכדורסל

R o t e m G

New member
גם אני עונה

[שבט סהר, נס ציונה, הנהגת החוף] גם אני מדריכה קורס, ד"א. רק לשם ההבהרה, השבט שלנו הוא שבט שפתח השנה שנת פעילות שניה [עוד מעט יש לנו יומולדת שנתיים] והקורס הזה הוא הקורס הנורמלי הראשון בשבט [אם מעניין אותך מה זה "לא נורמלי", אני אשמח להסביר יותר]. # מפעלים: הממ... מאוד תלוי. נגיד בקרוב יש יום צופה והם אלה שבונים את הטקס. בטיולי פסח הם יצאו כעוזרים למדריכים. בפורימון הם יעבדו עם השכב"ג. # אין להם ועדות כרגע. # כרגע יש לנו בדיוק 10 קורסניקים רשומים אבל הם הולכים וגדלים אז אנחנו מקווים לטוב. # מעורבות השכב"ג: מהבחינת דיסטאנס? אין, אבל השכב"ג יודע שיש דברים שלא אומרים לקורס. # איך החניכים רואים אותם? לחלק מהחניכים [בעצם, חניכות] יש כמה חברים בשכב"ג, בגלל שלאחת מהן יש בת דודה שישיסטית והן מאוד קרובות. חוץ מזה, הם די רוצים להגיע כבר לשכב"ג אבל בעיקר בגלל שהם חושבים על כל הדברים שיהיה להם מותר ועכשיו אסור להם. למרות שהם אולי צריכים, הם לא מרגישים מאוד מאוימים ע"י השכב"ג וזה גם משהו שצריך קצת להבהיר להם. [אני מרגישה כאילו אני כותבת שיקוף מצב]

שיקוף מצב זה תמיד טוב:)

דווקא ממש מעניין אותי לשמוע מה זה לא נורמלי. וגם החניכים שלנו הם 10-11. ודיי קשה להביא עוד. וקצת מתסכל לפעמים. נקווה לט'וב:) מעניין אותי דווקא לדעת מה אתם מתכננים להם הלאה, כי נגיד הרעיון של הועדות אצלנו יהיה נורא מינאטורי ביחס לשבטים עם 70 קורסניקים ויותר. בהצלחה בכלופן
:)

תודה מתוקימס:)

עזרתם לי בגיבוש תמונה כללית. אצלנו הכל חדש כזה. פעם ראשונה שקוראים לשכבת ט- קורס. אנחנו מנסים לנצל את זה ללמוד דברים חדשים משבטים חדשים. אז תודה :)

למעלה