שלום שלום שלום :)

שלום שלום שלום :)

אני יודעת שאני נעלמת כל הזמן. וחוזרת לשניה ושוב נעלמת. חיי עמוסים בשבעמאותאלף דברים >_< (מהרגעים האלה שבא לך להיעלם מכאן
לתקופה לא מוגדרת ולחזור והכל פה כבר יהיה מסודר.) ואם אני אמצא זמן להיות פה לכתוב ולקרוא זה יהיה סימן ממש טוב :) רציתי את עזרתכם כיוון שבישיבת צווט' האחרונה החלטנו לעשות סקר אצל אנשים משבטים אחרים לגבי פעילות הקורס אצלם בשבטים.... אז מה אני בעצם רוצה? חוצמחום
, אהבה
, תמיכה
וחיבוק חזק
...
אני רוצה שתכתבו לי על הקורס בשבט שלכם- במה הוא לוקח חלק: # איזה מפעלים? #אם יש ועדות- איזה ועדות יש? הם מעורבים עם השכבג? # כמה קורסניקים יש אצלכם? # מהי מעורבות השכב"ג? # איך החניכים רואים אותם? וזהו^_^. ואם הקורסניקים לוקחים חלק ביומצופה אני אשמח אם תרחיבו גם על זה כי השנה אנחנו עושים פעם ראשונה את היומצופה לפני הפסטיבל השבטי ועוד לא החלטנו איך הם ישתלבו. זהו:) יומטוב מקסימולים!!
(ואגב, אני שחף- שבט איתן הוד"ש
,הנהגת שרון דרום
, שמינסטית
, קרוואניסטית
( בדימוס) וזהו :] )

YogevLevi

New member
שחף../images/Emo6.gif../images/Emo24.gif

וכמובן גם
יעזור לך אם אני ארשום מה היה בשבט שלי לפני שסגרו?

YogevLevi

New member
בבקשה../images/Emo13.gif

# איזה מפעלים?כל מפעל בערך...מתי"ש ועד מחנה....בכל מפעל הקורס לקח חלק...... #אם יש ועדות- איזה ועדות יש? הם מעורבים עם השכבג? לא, לא היו ועדות.....עם השכב"ג זה כבר היה תלוי....קצת קשה לשמור על דיסטאנס בישוב כזה קטן.... # כמה קורסניקים יש אצלכם? זה תלוי בשכבה בדרך כלל בין 10-15 # מהי מעורבות השכב"ג? כמו שכבר אמרתי, קשה לשמור על דיסטאנס בישוב כזה.....בכל מקרה, השכב"ג היה בקשר עם הקורס וזה גם תלוי בשכבה וכל זה.... # איך החניכים רואים אותם? היחס אליהם היה כאל חניכים רגילים לכל דבר, רק שאלו עוברים קורס הדרכה, בגלל זה אני מניח שהם ראו בהם לא יותר מחניכים

liron010

New member
אני עונה כקורסניקית:)

ככה שאולי אני לא ממש אדייק..
אז קודם כל, תחזרי! כייף פה שחבל"זD: ולשאלותייך: במה הוא לוקח חלק: # איזה מפעלים?פסטישבט, יום צופה, חלוץ במחנ"ק, ובכללי, תורמים המון לתחזוקהשוטף של השבט [נקיון וכאלה..] #אם יש ועדות- איזה ועדות יש? הם מעורבים עם השכבג? לפני כל טיול\מפעל אנחנו מחולקים לוודעות. ולא, לא עם השכב"ג, רק עם זה משהו שבטי, השכב"ג עובד איתנו על המפעל, אבל לא יחד בצוות. # כמה קורסניקים יש אצלכם?48 קורסניקים חתיכים ביותר
# מהי מעורבות השכב"ג?כמדומני שאין מוערבות. וכעיקרון, יש דיסטאנס. # איך החניכים רואים אותם?מממ.. בשנה שעברה אנחנו [הקורס הנוכחי] והשישיסטים [הקורס של שנה שעברה] היינו בקשר ממש ממש טוב, וכשהדיסטאנס הגיע, זה נורא איכזב, כי בכ"ז, היינו צריכים דיי להתנתק מהחברים שלנו. אז את רוב השישיסטים אנחנו רואים כחברים [או חברים לשעבר..]. ואת שאר השכב"ג, ככה לפחות אני חושבת שהשאר רואים, אנחנו מאוד מכבדים ומעריכים.. אצלנו בשבט הקורס פחות או יותר אחראי על היום צופה, הוא עושה את הדברים הבאים: יש ביום צופה את הטקס מעבר דרגה, שבו מוצגות כתובות האש [השנה שלוש] שהקורס עשה, המסכת שהקורס עשה והתורן שהקורס עשה. כמובן שבגלל שזה מפעל שבטי, השכב"ג נותן את חלקו הבהחלט נכבד, אבל אצלנו היום צופה הוא ממש מפעל החמשושים. אנחנו מחולקים לצוותים [מסכת, שלושה צוותי כתובות אש ותורן], על כל צוות [את בוודאי יודעת את זה><"] אחראי פרוייקטור ועל כל אלה אחראים הראשי חלוץ, אני ועוד חבר שלי לשכבה. אם יש לך עוד שאלות, את מוזמנת
בהצלחה!

rliss

New member
רק אחדד את דבריך../images/Emo9.gif

לגבי הפסטישבט: הקורסניקים מחולקים בין הגדודים ומטרתם בעצם לעזור לצוותי ההדרכה בכל מה שקשור לחניכים וההופעה. בין אם זה בתפאורה או בין אם זה לימוד הריקוד / השיר וכ"ד. ישנה גם וועדה (או לפחות כך היה שנה שעברה, תלוי מה יחליט הצווט' של השנה) שאחראית על התערוכה. ומה זה אומר? זה אומר שיש שטח בו נערכת התערוכה, אצלנו הפסטישבט נערך בתפוח פיס בתוך אולם ספורט. אז יש מעין ''לובי'' כזה, שם הצגנו את הכל. אז שנה שעברה למשל צילמו את כולם בחזרות, כתבו על כל גדוד והשיר שהוא מציג, קצת הסבר על החבלצת וכאלה. באותו הזמן הקורס גם עובד על שיר משלו שיתחרה איתו פבסטישבט. קיצר, אין על פסטישבט בתור קורס

אצלנו זה שונה:)

א. זאת לא תחרות... זה פשוט יום של מופעים חח:] ב. הקורסניקים מעורבים בקבוצות? באיזה שלב בשנה הפסטישבט שלכם ? אצלנו למשל המסורת היא להרים את הקטעי קישור,ואת המופע של הקורס כמובן.

liron010

New member
ככה:

א. אני חושבת שעצם התחרות נותנת תמריץ מאוד גדול להשקיע.. ב. כמו שרוני אמרה, חלק מהקורס עוזר למדריכים להכין את החניכים לפסטישבט, השנה הפסטישבט יהיה בתחילת פברואר אצלנו המטרה היא בעיקר להנות;], ואיך לא, להרים מופע ענק ויפהD:

liron010

New member
אההאD:

אבל השנה רק 12 מאיתנו יעזרו למדריכים, ובנוגעלתערוכה, אין לי מושג. חח

rliss

New member
+

טקס פתי"ש שאחראים על כמה כתוובת אש. ומלווים במצעדים. וזהו לבנתיים

liron010

New member
../images/Emo45.gif

זה נראה לי כ"כ מזמן עם כל מה שהספקנו לעשות, שכבר איכשהו שכחתי!

נשמע ממש מגניב:)

ביום צופה אתם אחראים בעצם על הטקס שסוגר? כאילו.. מה בעצם עושים אצלכם ביומצופה מבחינת תוכן ביום עצמו? כי נגיד חשבנו שאולי הקורס יהיה אחראי על תחנות או משהו כזה.

rliss

New member
../images/Emo13.gif

"הטקס שסוגר" - אם בכוונתך לטקס עצמו, שבו כל גדוד עושה את המעבר דרגה שלו מול כולם - אז כן. הקורס בעצם אחראי להנחיית הטקס (ז"א, הצגת כל גדוד וגדוד), בניית התורן וכתובות האש. ותוכן? את מדברת תוכן שעובר הקורס? אני אישית זוכרת שכל מה שעשינו (שנה שעברה, כשהייתי קורסניקית) ביום צופה, בזמן שהחניכים היו היה לעבוד כל אחד עם הצוות שלו - בין אם זה התורן, הכתובות, המסכת וכ"ו. בין לבין גם הסתלבטנו וזה... והיה כייף
אבל מצד שני, מסכנים שכמותנו, יצאנו בלי הצוות שלנו
אז אני לא ממש יכולה לענות לך על זה. ועל איזה תחנות את מדברת? ד"א אחד מהמדריכי קורס שלנו חבר בפורום (ונטורי) אני בטוחה שכשהמדהימול
יחזור מהמיונים ההנהגתים למשלחת
ויראה את זה הוא יענה לך על הכלללל:)

:)

תחנות התכוונתי לתוכן של היומצופה כי אצלנו יכולהיות שהוא יעבור בתחנות. עוד לא ברור. אצלכם זה כאילו כל גדוד עם עצמו? מה התהוכן של הטקס שהקורס מעביר? כאילו אני מבינה שהוא מתעסק במעברי דרגה, אבל מה הקונספט? ההורים באים? זה משהו לכל העיר? :] (או בקיצור- ספרי על היומצופה/שבט שלכם אם בא לך
) ומה עם המדריך המדהימול שלך? עבר או לא?

just orka

New member
ממ עונה../images/Emo204.gif../images/Emo54.gif

איזה מפעלים? הקורס עושה את המצעד לפידים בחנוכה, וביום צופה עצמו הוא מעמיד את הכתובות אש של הגדודים ומכין את הרחבה של הטקס שיש בסוף היום צופה (של החלוקת דרגה וזה) כמובן שהקורס עוזר ומשולב בהכנות למפעלים אחרים כמו פורימון , חלוץ במחנ"ק וגו' #אם יש ועדות- איזה ועדות יש? הם מעורבים עם השכבג?אממ לפי מה שידוע לי אין ועדות.. # כמה קורסניקים יש אצלכם? 25-30 # מהי מעורבות השכב"ג? בהכנה של הקורס? אין. # איך החניכים רואים אותם? אצלנו הקורס מתחיל מוקדם (מח') אז הם לא כ-א-ל-ה גדולים משאר החניכים בשבט, ולא חושבת שבצורה מיוחדת.

תודה רבהרבה:)

אני אשאל גם אותך בקשר לסוף של היומצופה. מה אתם עושים ביום עצמו (כשבט) ומה הקורס עושה ביום עצמו? רק עובד על ההרמה של הטקס או לוקח גם חלק בפעילות? ^_^

just orka

New member
אממ../images/Emo204.gif../images/Emo54.gif

בעיקרון ביום צופה עצמו כל גדוד מקים לו מחסה (מסדינים ומקלות מטאטא..) מכינים אוכל, עושים מבחני דרגה.. וכלמיני תחנות.. ובאותו זמן הקורס מכין את הטקס: מרים את הכתובות אש,מכין את התורן את הרחבת מפקדים וכו'..

s h a r o n 7

New member
הללללללוואי לחזור לתקופת חמישית ! חח../images/Emo126.gif

איזה מפעלים? מלאמלא.. שער בטקס פתיחת שנה, חנוכיון, טקס אש ביוםשבט (שכולל מסכת, תורן וכתובות אש), חלוץ מחנהקיץ, וועדות שוטפות אם יש ועדות- איזה ועדות יש? הם מעורבים עם השכבג? וועדות : חדר מרכז, חדר הדרכה, חדר הרשמה, תחזוקת פנים, תחזוקת חוץ ועוד כמה ... מעורבים עם השכב"ג ? ככה ככה ... מעדיפים כמו שפחות ... הראשים של הוועדות הם מהשכב"ג כמה קורסניקים יש אצלכם? השנה ? 50-60 (?) משו כזה ... מהי מעורבות השכב"ג? מבחינת מה ? החמישיסטים והשכב"ג זה סוגשל גופים נפרדים ועדיף כמה שפחות אינטרקציה בין שניהם איך החניכים רואים אותם? את החמישיסטים ? אני יודעת ששנה שעברה שאני הייתי חמישיסטית מלא פעמים באו חניכים וכזה: וואו .. גם אני רוצה להיות פעם כזה ... למרות שאני לא זוכרת את עצמי ככה חחח ... הכל תלוי בכמה שהחמישיסטים מראים את עצמם לשבט (מורל, מפעלים ...) ייייום שבט ! באמת מפעל שהרים ת'שכבה שלי ... יצאנו לחלוץ יוםשבט (יומיים), בנינו טקסאש - 6 כתובות אאל"ט, תורן ומסכת

קודם כל תודה((:)

את יכולה להסביר קצת על כל ועדה? אנחנו רוצים להתחיל ועדות, אבל זאת תהיה הפעם הראשונה שעושים את זה בשבט אז אני רוצה לדעת איך זה עובד= איך מתחלקים? לפי מה קובעים את הועדות? מה התפקיד של כל ועדה? איך שכב"גיסט אחראי עליהם ומצד שני הם שומרים על מרחק מהשכב"ג? :] זהו:)

s h a r o n 7

New member
בטטטח !../images/Emo126.gif

אוקייייי ! איך מתחלקים? בעיקרון המדריכים בוחרים ואחרי חצי מהזמן מחליפים וועדות ... זה דיי אקראי ולא הייתה לנו אפשרות לבחור לפי מה קובעים את הועדות? ועדות הם בעצם בשיל לתחזק את השבט ... אז עושים וועדות לדברים שצריכים בשבט ... תסתכלי בשאלה הבאה (:) מה התפקיד של כל וועדה? חדר מרכז - אייין לי מושג חדר הדרכה (
) - לדאוג "לתפעל" את חדר הדרכה ... היינו וועדה של 5 בנות מוכשרות ועשינו קיר מתחלף עם כל מיני עזרים לצוות הדרכה ... כל חג/מועד/טיול החלפנו את הדברים ... נגיד לפני כל טיול היינו מוציאות מהאינטרנט חומר על המקום שאליו הולכים, או נגיד לפני יום השואה היינו מוציאות מהאינטרנט חומר שיכול לעזור בפעולות, היינו רושמות הצעות לפעולות ... ככה על כל חג/מועד/טיול היינו מחליפים את החומר על הקיר ... זה היה חזותי ובראסמי שאני מסתכלת בתור מדריכה, זה גם עוזר לאללה חדר הרשמה - היו רושמים את החניכים והשכב"ג לפני כל טיול (סוגשל מזכירות) תחזוקת פנים - דואגים לכל פנים השבט, נקיון החדרים, לצבוע כל מיני דברים קטנים ועודועוד תחזוקת חוץ - דואגים לכל השטח שבחוץ (מגרש, ליד השוקת ...), אז זה בצביעה, או לשתול שתילים בגינה ... כל מיני מעורבות חניכים - פעולה בסוגשל שיתוף עם צוות מהשכב"ג שהוא צוות מעורבות - עושים הפעלות במפקדים, עוזרים לתפעל את החוגים וכו' וכו' .. חוצמזה היה גם צופיות אאל"ט ... לקיוסק ולמחסן לא מכניסים חמישיסטים (!!) איך שכב"גיסט אחראי עליהם ומצד שני הם שומרים על מרחק מהשכב"ג? וואלה לא יודעת חחח ... בד"כ הראשי וועדות הם שמיניסטים שממילא לא תהיה להם הרבה אינטרקציה איתם ככה ש ... מקווה שעזרתייייי

למעלה