שלום שלום - שאלה!!!

שלום שלום - שאלה!!!

בחישוב לתווך הארוך- מה יותר משתלם? לקנות מצרכים כל תקופה מסויימת ולאכול בבית (מה שכולל את זמן ההכנה לפני, והניקיון אחרי וכידוע: זמן זה כסף!) או לאכול בחוץ- אמנם נראה יותר יקר, אך השאלה היא האם זה אכן כך? אנשים רבים נמענים מקנות אוכל ושתייה בחוץ כי המחירים נראים להם מופקעים. זוהי כמובן הצהרה כוללנית מידי אבל אפשר לומר שיש משהו בדברים אלו. מצד שני יש מקומות בהם המחירים סבירים יחסית והאכילה בחוץ חוסכת את כל הזמן הכרוח בהכנת מזון בבית ואכילתו. את מה דעתכם? האם יש נתונים מספריים או ניסויים שנעשו בנושא? תודה לעונים!
 
אני לא מכיר מחקרים או בדיקות שנעשו

בנושא הזה. בכל מקרה אני חושב שהתשובה לא תהיה חד משמעית. יש הרבה פרמטרים שצריכים לקחת בחשבון, כמו גודל המשפחה (הכדאיות לאכול במסעדה קטנה ככל שהמשפחה גדולה יותר), טעמים ,העדפות ,עלויות קבועות ומשתנות וכ"ו.
 

ANNAIS

New member
ארוחות גורמה או מסעדות פועלים

אני מסכימה עם ניר . התשובה חד משמעית כאשר מדובר על יחיד אשר מתלבט האם לאכול ארוחות גורמה בחוץ או לקנות במסעדת פועלים. לשאלתך, אני מניחה שיש מחקרי שוק ממוקדים לשאלות ספציפיות בנושאים אלו.
 

הזוייה

New member
בד"כ מזון שנקנה בחוץ

העלות שלו תהייה יותר יקרה בגלל כמה פרמטרים הנכללים המחיר הסופי: קניית המזון למסעדה- אומנם בעלויות סוכן, אך עדיין יש פה עלות רכישת מוצר. זמן ההכנה של הטבח. עמידה בfood cost שיהיה רווחי למסעדה, ארנונה, חשמל, גז, את משלמת על השירות, על האווירה על החוויה הקולינארית, גם אם את עומדת בתור בדלפק ל TA וכו'. אם מנת אוכל תאילנדי עולה 40 ₪. לבית אולי כל חומרי הגלם יעלו לך יותר, אבל הכמות שנרכשת באופן יחידני בסופר מספיקה לכמה ימים ולבישולים שונים. תלוי מה המצב הכלכלי שלך, האם את לבד או עם עוד אנשים, האם קיים לך הרצון לעמוד להשקיע ולבשל בבית (אם תשאלי אותי, וכדאי שתשאלי אותי- לכי על שליחי קנגורו השרמנטיים שמביאים ניחוח של בישולים ממיטב המעדניות, מגדניות ומסעדות בעיר, כולל אוברול ירוק וריח של טוסטוס מעושן, הסירים אצלי עד היום עטופים בניילון נצמד).
 
למעלה