שלום שלום לכם :)

misseverything

New member
שלום שלום לכם :)

היי, קוראים לי עדן , יצא לי להיות פה כבר בעבר, אני בת 21, ומתכננת להתחיל ללמוד באוקטובר הבא. הכיוון שלי כרגע הוא הנדסה, ובעיקר הנדסת מערכות מידע. מהצצה שלי בחוברות של האונ' אצל חברה שהתחילה ללמוד השנה, ראיתי שהתואר באונ' חיפה הוא B.A ונקרא מערכות מידע ניהוליות, רציתי לדעת הם ישנם סטודנטים בפורום שלומדים לתואר הזה, ו / או יכולים לתת לי המלצות או כיוונים? כמו כן, האם כדאי לי יותר לעשות את התואר באונ' חיפה, ולא במכללת אורט בראודה? אני לא מכוונת לטכניון כי שמעתי מספיק אנשים וביקורות, ואני יודעת שיהיה לי קשה מאוד שם, מה גם שאין לי 5 יח' פיזיקה ועוד כל מיני דברים קטנים שהם מבקשים , ושהבנתי שאוכל להשלים במהלך / לפני התואר באונ' חיפה. אשמח להכוונה, תודה מראש, עדן.

deathcaster

New member
תגובה

שלום עדן, אוניברסיטת חיפה איננה מוסד ללימודי הנדסה, את יכולה ללמוד בחיפה הנדסה רק בטכניון, אבל תוכלי ללמוד תואר ראשון במדמ"ח באונ חיפה כפי שרשמת. בתור בוגר אורט בראודה (אמנם לא בתחום המחשבים) אני יכול להגיד לך שרמת ההנדסה שם אינה נופלת מזו של הטכניון ובחלק מהקורסים אף עולה עליה (מהסיבה הפשוטה שכמעט כל מרצה בבראודה הוא מרצה בטכניון). וכמובן יש לזכור שתואר בטכניון/בראודה הוא 4 שנים ובאונ' חיפה הוא 3 שנים. אפשר לעשות השלמות פיזיקה בטכניון לפני תחילת הלימודים. ובבראודה את תידרשי למס' לא מבוטל של קורסי פיזיקה גם כן. אם מראש פסלת את הטכניון אבל את נעולה על תואר בהנדסה - הבחירה קלה - בראודה. אם את רוצה תואר כלשהו במחשבים.. כנראה שהאוניברסיטה (3 שנים ותעודה מאוניברסיטה בסופו של דבר טוב יותר מ-4 שנים ותעודה ממכללה).

stkachov

New member
סלח לי

אבל אתה מדבר דברים שאתה כנראה רוצה להאמין בהם, ולא כפי שהם במציאות. בראודה היא אכן מכללה טובה ומכובדת, אך להגיד שהרמה בה זהה לרמה בטכניון זוהי הגזמה פראית. זה פשוט לא נכון. אני אישית מכיר אנשים שמלמדים גם בבראודה וגם בטכניון, והם אומרים במפורש שאמנם הם אותם המרצים, אך הרמה של הסטודנטים היא אחרת, עומק הלימוד הוא אחר, רמת המבחנים שונה, הציונים והממוצעים שונים ועוד הרבה הבדלים. העובדה שהרבה מרצים מהטכניון מלמדים בבראודה לא מובילה לכך שהרמה בין 2 המוסדות תהיה זהה. אותי באוניברסיטה לימדה אינפי מרצה שהיא גם עובדת בתיכון, ומלמדת מתמטיקה כיתות י'. האם זה אומר ש 2 המוסדות שווים ברמתם? וודאי שלא. אני כרמיאלי, ורבים מחברי לומדים בבראודה. רובם מצליחים מאוד בלימודים, על אף שבבית הספר הם היו תלמידים ממוצעים ומטה. אני חותם לך בוודאות שאף אחד מהם לא היה מצליח לסיים אפילו סמסטר אחד בטכניון.

deathcaster

New member
הסבר ברור יותר

הנדסת מערכות מידע = 4 שנים, טכניון או בראודה בלבד תואר במדמ"ח = 3 שנים, אונ' חיפה. תחליטי מה שתחליטי.

mesoo

New member
אבל הבחורה שאלה על מערכות מידע ניהוליות

ולא על מדעי מחשב

deathcaster

New member
לא נכון

"הכיוון שלי כרגע הוא הנדסה, ובעיקר הנדסת מערכות מידע" היא שאלה על הנדסת מערכות מידע, ועניתי בהתאם, באוניברסיטה אין הנדסה.

stkachov

New member
תראי

אני מכיר כמה ח'ברה שסיימו או מסיימים מערכות מידע באונ' חיפה. בסך הכל הם נראים לי די מרוצים, ולא שמעתי תלונות על כך שאי אפשר למצוא עבודה בתחום. אני לא זוכר כמה שנים מלמדים מערכות מידע באונ' חיפה, אבל באשר לבראודה אני יודע שזהו תואר חדש יחסית שנפתח רק לפני מספר שנים. אני בספק אם יש כבר בוגרים שיכולים להעיד לגבי היחס מצד המעסיקים. בסך הכל בראודה נחשבת למכללה טובה מאוד בצפון, ובמיוחד בתחום כמו מערכות מידע שזהו תחום חם ומבוקש, אני חושב שגם אם תבחרי בבראודה וגם אם תבחרי באונ' חיפה, את תשתלבי בתחום לאחר לימודייך. באונ' חיפה אגב נפתח השנה גם תואר שני במערכות מידע. השיקול המרכזי שלך צריך להיות זה האם את מוכנה להוסיף עוד שנת לימודים(בבראודה 4, באונ' חיפה 3) על מנת להקרא מהנדסת. בנוסף, באונ' חיפה את יכולה לשלב בין חוגים, וללמוד בנוסף למערכות מידע כלכלה או סטטיסטקיה או מדעי המחשב, תחומים שהולכים טוב מאוד עם מערכות מידע.

deathcaster

New member
אז אני אתקן את עצמי

לאחר שיעורי בית מאוד מאומצים, אני יכול להגיד לך שההשוואה נעשתה לגבי הנדסת ביוטכנולוגיה, ולא לגבי תחום אחר, ואתה לא צריך לחתום לי על כלום כי גם אם אתה בוגר טכניון זה עדיין לא אומר דבר. "אבל אתה מדבר דברים שאתה כנראה רוצה להאמין בהם, ולא כפי שהם במציאות" - אותו דבר ניתן לומר גם עליך לא ?
"העובדה שהרבה מרצים מהטכניון מלמדים בבראודה לא מובילה לכך שהרמה בין 2 המוסדות תהיה זהה. אותי באוניברסיטה לימדה אינפי מרצה שהיא גם עובדת בתיכון, ומלמדת מתמטיקה כיתות י'. האם זה אומר ש 2 המוסדות שווים ברמתם? וודאי שלא" - ההשוואה שלך אינה נכונה, אם היית משווה בין 2 קורסים בעלי אותו נושא בין 2 מוסדות אקדמיים אולי ההשוואה שלך היתה שווה משהו. אני רואה את זה חדשות לבקרים, כמה בוגרי טכניון בתחום מדעי החיים מגיעים עם פחות ידע מקצועי ביחס לבוגרי מוסדות אחרים. לטכניון יש מוניטין מצוין, מוניטין שבלתי אפשרי לשבור אותו, אבל לא סתם סטף ורטהיימר אמר שהוא מעדיף בוגרי בראודה על בוגרי טכניון
בראודה לעולם, כל עוד תיקרא מכללה, תהיה מוערכת נמוך מאשר הטכניון אין מה לעשות.

Arrival

New member
אנסה לעזור

קודם כל, ורטהיימר תומך בהעברה של תקציבי אוניברסיטאות להנדסאים. אז אין פה על מה להתגאות, הוא פשוט תומך נלהב בהשכלה טכנולוגית "תכל"סית" לחתך הרחב של אוכלוסיה. בטכניון גם כן קיים מסלול תלת-שנתי למדעי המחשב, פשוט הוא כולל פחות קורסים מתואר שני. אם את שואפת רחוק, ומוכנה "לשלם את המחר", תלכי על תואר תלת שנתי של הטכניון, אין ספק שהוא יקח אותך הכי רחוק שאפשר(במידה ותצליחי). אם בא לך להעביר את הזמן בכיף(הכל יחסי, זה עדיין לא כזה פשוט), אז היית ממליץ על תואר דו חוגי "מערכות מידע-מדעי המחשב" של האוניברסיטה. ביחס של קלות התואר לידע שהוא מקנה ויוקרתו, המסלול הזה הכי טוב בעיני. לגבי מכללות, לא מכיר את בראודה, אבל כן מכיר מספר מכללות "נחשבות", והם ממש לא הצליחו להרשים אותי. וגם לא את רוב המעסיקים. ובכלל, רוב הבכירים בצפון למדו בטכניון, ולכן יעדיפו לקחת בוגרי טכניון.

amitk80

New member
המצלצה

בתור בוגר החוג למערכות מידע אני לא ממליץ לשלב את זה ביחד עם מדעי המחשב כי זה שילוב מאד קטלני לפי מה ששמעתי אלא אם מחליטים לתת דגש יותר על פן התכנות. אם יש לך (לבחורה שאלות) תהיי קונקרטית ואשמח לענות

stkachov

New member
מסכים איתך

אין ספק שהפקולטה להנדסת ביוטכנולוגיה בבראודה היא איכותית מאוד, והיא הפקולטה הנחשבת ביותר בבראודה. לעומת זאת, הפקולטה להנדסת מזון שבה לומדים ביוטכנולוגיה בטכניון, אינה בדיוק ספינת הדגל של המוסד. יחד עם זאת, כאשר משווים בכלליות בין 2 המוסדות, אני חושב שהמסקנה איזה מוסד ברמה גבוהה יותר היא ברורה. סטף ורטהיימר, עם כל הכבוד לו, לא בדיוק האיש שהייתי מתגאה בו שהוא מעדיף את בוגרי בראודה על פני הטכניון. מר ורטהיימר עוסק בעיקר בתעשיה ומלאכה, ולא בהיי טק וטכנולוגיות מתקדמות. הוא הצהיר כמה פעמים שעל ישראל להכשיר עוד ועוד הנדסאים וטכנאים שיעבדו בתעשיה המסורתית, על חשבון מתכנתים, כלכלנים ומשפטנים. למר ורטהיימר זכויות רבות, אך הוא שוכח שיתרונו של העם היהודי הוא לא בידיים, אלא בראש. הטכניון נמצאת באופן תמידי ברשימת 30 האוניברסיטאות הטכנולוגיות הטובות בעולם. היא לא צריכה את סטף ורטהיימר שיעיד על איכותה. באשר להערתך לגבי בוגרי מדעי החיים מהטכניון, יכול להיות שיש משהו בדברייך. ההסבר לכך הוא שכמו שאמרת הטכניון נהנה מיוקרה ומוניטין טוב, ולכן הביקוש אליו רב והרבה רוצים להמנות עם בוגריו. יחד עם זאת, ישנן פקולטות שאחרי שמסיימים ללמוד בהן(למשל ביולוגיה, כימיה) אין לך ממש מה לעשות עם התואר הראשון. לפיכך הדרישה לפקולטות אלו נמוכה יותר, ולכן מתקבלים לפקולטות אלו מועמדים הרבה פחות איכותיים מהסטודנט הממוצע.

deathcaster

New member
תגובה

אני מסכים עם כל החלק הראשון של הודעתך אבל החלק השני ?! "הטכניון נמצאת באופן תמידי ברשימת 30 האוניברסיטאות הטכנולוגיות הטובות בעולם" - אולי נפלה לך אפס ? בין ה-300 ? בדירוג של ה-OECD שהוא הדירוג הנחשב ביותר בעולם למוסדות אקדמאיים, הטכניון לא נמצא בין ה-100 הראשונים וכל שנה ב-3 השנים האחרונות נמצא בירידה (באונ' העברית בעליה והיחידה שבעליה) אני אשמח לראות סימוכין לדירוג שאתה מדבר עליו. "אשר להערתך לגבי בוגרי מדעי החיים מהטכניון, יכול להיות שיש משהו בדברייך. ההסבר לכך הוא שכמו שאמרת הטכניון נהנה מיוקרה ומוניטין טוב" - דווקא לזה אני מאוד מסכים, אך לא רק לגבי מדעי החיים. "יחד עם זאת, ישנן פקולטות שאחרי שמסיימים ללמוד בהן(למשל ביולוגיה, כימיה) אין לך ממש מה לעשות עם התואר הראשון" - זה נכון לגבי בוגר בתארים אלה בכל מוסד אקדמאי, תאמין לי אני בחרא הזה.. אבל הדבר נכון גם לעוד מקצועות מלבד מדעי החיים, המשבר הכלכלי פגע בכולם, גם בהיי טקיסטים (באופן יחסי כמובן)

stkachov

New member
סימוכין

"גם בטכניון מתריע הנשיא, פרופ' פרץ לביא, מפני הידרדרות בשל הקיצוצים במערכת ההשכלה הגבוהה. לדבריו "אנו גאים ששמרנו על מקומנו בין 30 האוניברסיטאות ההנדסיות-מדעיות המובילות בעולם. המיקום הכללי לא משמעותי לאוניברסיטה הנדסית-מדעית, כי אין מקום להשוואה בין אוניברסיטה כללית שמלמדת גם אנגלית, עבודה סוציאלית, לשון, ארכיאולוגיה ומשפטים, לבין אוניברסיטה שמלמדת רק מדעים והנדסה". "

deathcaster

New member
חחחחחח

אז זה התירוץ שלו ? חזק ! לאפלויג לא היה חוש הומור כזה.... ! הנשיא החדש מצחיק !

mesoo

New member
שלום לך (בלשון נקבה ציצים ועיניים)

אני ממליצה לך לבדוק בקומונה של מערכות מידע ניהוליות הנה הקישור http://www.tapuz.co.il/Forums2008/ForumPage.aspx?ForumId=1813 ועוד קישור להסבר על הלימודים http://www.psychometry.co.il/ba/mis.php בקשר ל הנדסת מערכות מידע תוכלי לקבל מידע כאן: http://www.psychometry.co.il/ba/mis-engineering.php ואני ממליצה לך לשאול בפורום סטודנטים שיהיה לך בהצלחה (בלשון נקבה ציצים ועיניים
)

misseverything

New member
וואו..

אתה לא מבין כמה פעמים ניסיתי למחוק את החתימה המזוויעה הזו שנעשתה במרץ 06. לא מצליחה משום מה =( את האתרים כבר חרשתי, אבל רציתי אינפורמציה יותר מאנשים שלומדים את זה היום / שסיימו את התואר. עדיין לא הבנתי מה טוב יותר - מהנדסת מבראודה, או B.A במערכות מידע ניהוליות + חוגים טובים שמוסיפים המון מאונ' חיפה. ???

למעלה