שלום שוב.

ZINGER777

New member
שכחתי את 8. ב'

8. ב': אני שואל את אמא שלי מה מותר לי והיא אומרת לי... יש לי ארבעה מקומות אחסון נ"ג: 1. אצלי בחדר יש את כל החטיפים על מדף בארון 2. במטבח בתוך ארון קטן יש את כל מה שלא דורש קירור אבל זה לא חטיפים 3. במקרר יש לי מגירה משלי 4. בפריזר יש לי מגירה משלי

צליאקי

New member
תשובות ובהצלחה:)

. מה גילך ומה מינך: 16 זכר. 2. באיזה גיל אובחנת כצליאקי? 5 3. האם ידעת מה זה צליאק לפני האבחון?לא 4. כיצד הסביבה הקרובה הגיבה לאבחון?בצורה קצת נדהמת, אבל תמכו ועזרו בהכל וניסו להקל. 5. כיצד ובמה משפיע הצליאק על התנהגותך?כמעט ולא משפיע, רק לפעמים כשאני אוכל גלוטן אני נהיה מאוד עצבני, ובטיולים שנתיים לפעמים אני קצת מתבאס כשאין לי מי יודע מה חטיפים שאני יכול לאכול
6. כיצד ובמה משפיע הצליאק על התנהגות הסביבה אלייך? בש-ו-ם- דבר! זה כל כך טוב! 7. במה את/ה מצטייד/ת לטיול או למסיבה – בשונה מחבריך?לטיולים- פריכיות, מנות חמוד, במבה, ביגלה נ"ג, למסיבות- כלום! 8. האם רק את/ה נגמלת מגלוטן או כל המשפחה?רק אני. א. אם כל המשפחה נגמלו מגלוטן, כיצד האחים/אחיות/הורים הגיבו לזה? ב. אם רק את/ה, איך את/ה מבחין/מבחינה בבית בין האוכל שלך לבין האוכל של השאר? או האם את/ה לא מבדיל/ה ובודק/ת כל פעם מחדש?יש לי משפחה מדהימה, ששומרת את כל הדברים נ"ג בארון נפרד, אני יודע כבר מנסיון של שנים וחוצמזה שרוב המוצרים שאנחנו קונים הם נ"ג, פרט ללחמים, םיתות, עוגיות וכו'. 9. שירות צבאי-כן/לא/איזה סוג שירות? –הגדיר/י את השפעת השירות הצבאי על מצבך היום (אם שוחררת ואם שירתת - איך השפיע הדבר על מצבך וקשריך החברתיים) שירות צבאי- בעתיד- אבל כן! מקווה שעזרתי והמון בהצלחה

limim

New member
והנה תשובותי:

1. מה גילך ומה מינך: נקבה, בת 36 2. באיזה גיל אובחנת כצליאקי? 34 3. האם ידעת מה זה צליאק לפני האבחון? מעט מאוד 4. כיצד הסביבה הקרובה הגיבה לאבחון? היו מופתעים 5. כיצד ובמה משפיע הצליאק על התנהגותך? זהירה יותר ופחות ספונטנית 6. כיצד ובמה משפיע הצליאק על התנהגות הסביבה אלייך? מרחמים עלי כל הזמן, למרות שאין סיבה לרחמים! ולא תמיד מתחשבים ("אבל שמתי נורא מעט אבקת מרק! מה, גם זה נחשב?") 7. במה את/ה מצטייד/ת לטיול או למסיבה – בשונה מחבריך? פריכיות או קרקרים נ"ג, כמה פרוסות לחם נ"ג 8. האם רק את/ה נגמלת מגלוטן או כל המשפחה? רק אני א. אם כל המשפחה נגמלו מגלוטן, כיצד האחים/אחיות/הורים הגיבו לזה? לא רלוונטי ב. אם רק את/ה, איך את/ה מבחין/מבחינה בבית בין האוכל שלך לבין האוכל של השאר? או האם את/ה לא מבדיל/ה ובודק/ת כל פעם מחדש? לרוב אני המבשלת בבית, כך שאני מודעת לאופן ההכנה. לגבי קמחים וכו' - אני שמה במדפים ובכלים נפרדים. 9. שירות צבאי-כן/לא/איזה סוג שירות? –הגדיר/י את השפעת השירות הצבאי על מצבך היום (אם שוחררת ואם שירתת - איך השפיע הדבר על מצבך וקשריך החברתיים) תודה:) שירות רגיל ומלא בתור פקידה בחיל החינוך. זה היה הרבה זמן לפני האבחון, כך שזה לא כ"כ רלוונטי.

מית צאן

New member
אני:)

1. מה גילך ומה מינך: אני בת 14 2. באיזה גיל אובחנת כצליאקי? 11 וחצי 3. האם ידעת מה זה צליאק לפני האבחון? כן, כי חצי שנה לפני שגילו לי גילו לבת דוד שלי. 4. כיצד הסביבה הקרובה הגיבה לאבחון? ההורים תמכו בי מאוד והחברים בהתחלה הגיבו ברחמים ("מה?! איזו מסכנה!") אבל אחר כך ביתר הבנה. 5. כיצד ובמה משפיע הצליאק על התנהגותך? זה לא משפיע לי על ההתנהגות, חוץ מזה שאני שמה לב יותר למה שאני אוכלת 6. כיצד ובמה משפיע הצליאק על התנהגות הסביבה אלייך? הסביבה מתנהגת אליי רגיל לגמרי, חוץ מהקטעים שיש נגיד מסיבות, אז אני מסבירה לשים לי בקערה נפרדת חטיפים שמותר לי. 7. במה את/ה מצטייד/ת לטיול או למסיבה – בשונה מחבריך? פיתות מיוחדות, לחמית, חטיפים שאני יכולה... 8. האם רק את/ה נגמלת מגלוטן או כל המשפחה? רק אני ואחותי הקטנה (שגם לה יש צליאק). כל המשפחה אוכלת אוכל עם גלוטן חוץ מהתבלינים והדברים הבסיסיים. א. אם כל המשפחה נגמלו מגלוטן, כיצד האחים/אחיות/הורים הגיבו לזה? ב. אם רק את/ה, איך את/ה מבחין/מבחינה בבית בין האוכל שלך לבין האוכל של השאר? או האם את/ה לא מבדיל/ה ובודק/ת כל פעם מחדש? אני לא צריכה לבדוק כל פעם מחדש, כי אני יודעת מה אני יכולה ומה לא. לעיתים נדירות אני צריכה לבדוק מה אני אוכלת ולחקור מה יש בזה.

solnoshka

New member
תשובות :)

1. 21.5 נקבה 2. אובחני כצליאקית לפני 7 חודשים. 3. בגדול ידעתי מה זה צליאק 4. מכייון שאמא של חברה שלי צליאקית, אמא של ידיד שלי צליאקית וחבר של הבן זוג שלי צליאקי קיבלו את זה כמשהו לא נורא בכלל ומיד פינקו במתכונים והסברים.... 5. לא הייתי אומרת שיש לצליאק איזושהי השפעה עליי, אז מפחיתים את היציאה למסעדות.. לא נורא... 6. טוב שיש לי משפחה נהדרת וחברים מקסימים שמבינים ומתחשבים. 7. בהתחלה הייתי לוקחת איתי בייגלה (נ"ג כמובן) אבל הפסקתי עם זה.. עכשיו בדרך כלל יש לי קופסא קטנה עם לחמית למקרה שאני אהיה רעבה.. 8. א. כל המשפחה שלי עשו בדיקות דם והם לא צריכים להימנע מגלוטן אבל הרבה פעמים אני אופה לבית עוגות ללא גלוטן, בנוסף אנחנו קונים מוצרים מסויימים במקום אחרים כמו למשל חומוס צבר במקום אחלה. בנוסף יש לי למשל קרש חיתוך משלי כדי לשמור על סטריליות מגלוטן.. דבר נוסף שנחנו נעזרים בו הרבה זה הפתקים הנדבקים (כן, הצהובים האלה) כדי להבדיל מהי הלזנייה שלי למשל ומה של שאר המשפחה.. ב. אני יודעת מה האוכל שלי-יש לי ארון במטבח שהוא רק שלי (:) אנחנו קוראים לזה בבית "הגלוטנייה" חחח כמובן שכל המשפחה פיתחה מודעות לנושא. 9. הצליאק התגלה אצלי לאחר השירות הצבאי.

solnoshka

New member
שונאת שאומרים "מסכנה אסור לך בירה"....

אני תמיד צוחקת שכבר הספקתי לאכול פיצה ופסטה באיטליה ושתיתי כמויות אדירות של בירה בגרמניה ובאירלנד לפני שהתגלה הצליאק... גם ככה כבר נמאס לי מבירה... אין על יין.... :)

אני בכלל שונאת שאומרים "מסכנה"

כאילו זה משהו שאי אפשר להסתדר איתו.... ישר אני אומרת לאלה שאני ממש לא מסכנה!!! זה ממש מעצבן אותי... אני לא טעמתי בירה ככה שאין לי למה להתגעגע בכלל אני לא זוכרת טעמים של שום דבר עם קמח "רגיל" אני מאובחנת מגיל 6 ובת כמעט 22 כיום...

solnoshka

New member
אני תמיד עונה שמסכן מי שצריך לחיות על כדורים

כל החיים, אני אומרת שכל עוד אני לא אוכלת גלוטן אני אדם בריא לחלוטין וזה הכי חשוב! ובקשר לבירה, את לא מפסידה הרבה... :) אני בת 21 וחצי ומאובחנת רק 7 חודשים, אבל גם לפני זה, מעולם לא אהבתי כ"כ לחם, בורקסים, קוראסונים, מלוואח וכו'... זה תמיד היה נראה לי יבש... כשהייתי באירלנד אכלתי כמעט כל יום סנדוויץ' של subway וזה אחד הדברים הטעימים שקיימים עלי האדמות, כשקיבלתי את התשובה (אחרי חודש באירלנד) נאלצתי להפסיק... אוף... זה היה מבאס...

lilchoo

New member
תשובות

1. אני בת 22 2. לפני 5 חודשים 3. במעורפל, היתה לי בכיתה מישהי עם צליאק וזה היה כל הקשר שלי לעניין 4. היו עצובים שאני לא יכולה לאכול איתם פסטה עוד, אבל חוץ מזה הסתגלו די מהר. אלה שזוכרים לפחות ^-^ 5. בינתיים אני מתעצבנת על ימים ללא אוכל, אבל בד"כ אין בעיה 6. אין משהו מיוחד, מדי פעם מציעים לי בירות וסנדויצ'ים 7. למסיבה? לא מצטיידת, בד"כ יש במבה וקולה. טיול עוד לא יצא לי לעשות.. 8. רק אני בבית נטולת גלוטן. לא בעיה להבדיל, הלחם, לחמניות ושאר הדברים האלה שלי במקפיא וחוץ מזה יש לי מדף. 9. לא היה צליאק בשירות הצבאי

למעלה