שלום, שאלה...

אזירפאל

New member
שלום, שאלה...

היי, אני ניגש לבחינה בשבוע הבא (ב-17), למדתי בקידום תיכון. סיימתי כבר את כל הסימולציות שקיבלתי וגם את זו של המרכז הארצי (בערכת ההרשמה). קיבלתי היום שתי סימולציות מתיכון ת"א - האם הן טובות, או שלא כדאי להקדיש להן זמן? האם באמת כדאי לקנות את האוגדן של המרכז הארצי (בכל זאת, 118 ש"ח)? ושאלה אחרונה - מהי הרמה של הסימולציות באתר "פסיכו"? מעל/מתחת לרמת הפסיכומטרי? תודה רבה למי שיענה. :)

Pearle River

New member
לדעתי הסימולציות בסדר גמור ...

דווקא הרמה של הסימולציות שנשלחו בדואר לא נמוכה (זאת דעתי). בתור אחד שקיבל בסימולציות של אנקורי (1,2) בין 680 - 715 אני לא חושב שהסימולציות של תיכון ת"א שנשלחות בדואר הן קלות; מילולי: השלמות משפטים לא כאלה קלות. אנגלית: הרמה של האנגלית שם גבוהה. כמותי: יש שם דברים שלא יצא לי להתקל בהם באנקורי ככה שחידשו לי דברים. סימולציות בסדר גמור לפי דעתי. ולכן: אני ממליץ לך לעשות אותן. לא נראה לי כ"כ נחוץ שתבזבז עכשיו עוד 118 ש"ח, אני בכל אופן לא רוכש את האוגדן.

hilala20

New member
../images/Emo207.gif סימולציות

אני עושה עכשיו סימולציות לקראת המבחן בשבוע הבא, יש לי של highQ, של יואל גבע, של קידום, של תיכון ת"א ושל המרכז הארצי. עד כה עשיתי בעיקר סימולציות של היי קיו, אחת של המרכז הארצי והיום אחת של יואל גבע. המבחן שעשיתי היום היה ממש קל (וציפיתי שיואל גבע יהיה קשה יחסית) וקיבלתי ציון יחסית גבוה לשאר המבחנים שכבר עשיתי (בהם אני עומדת פחות או יותר על אותו ציון...). השאלה שלי היא איך אני יכולה לדעת איזה סימולציות (של איזה בי"ס) הן המשקפות ביותר? מה נחשב לקשה במיוחד ומה קל במיוחד.? תודה רבה וחג שמח!

Pearle River

New member
חג שמח ! :)

בעיקרון אין לי מושג חח. . לי יש סימולציות של אנקורי ואת 2 הסימולציות של תיכון ת"א שנשלחו חינם בדואר. בכל מקרה ... כל הסימולציות שלך חדשות? לדעתי, אחד הפקטורים של קושי הסימולציה הוא שנת הסימולציה, ככה שקודם כל תחפשי את הסימולציה הכי חדשה ... אם כולן חדשות, לפי מה שאני יודע באמת יואל גבע משקף. אני הייתי מגוון ולוקח טעימה מכל קבוצה, כי אני מאמין (ויצא לי להיוכח בכך) שכל קורס הכנה לפסיכומטרי שם את הדגשים שלו במקומות שלו, ככה שאין ביניהם חפיפה מלאה [ ומן הסתם גם הציונים לא בחפיפה מלאה ;) ] ככה שמה אני יודע ... אני יודע שבסופו של דבר כל תלמיד של כל קורס כמעט מתלונן על דרגת הקושי של הסימולציות. מה שכן, אני מייעץ לך להשאיר את הבחינה של המרכז הארצי (במידה והיא בין האחרונות - H16 למשל) ליומיים לפני נגיד. בהצלחה.

hilala20

New member
תודה על התשובה המהירה והמפורטת ../images/Emo13.gif

של יואל גבע למיטב ידיעתי מ-2004 והיה לי ממש קל (אם דעתך קובעת והם משקפות - אז הלוואי
) קידום 2005 (עוד לא עשיתי, אני אעשה את אחת מהן מחר) ושל היי קיו 2004 או 2005. הבחינות של הארצי לפני מועד אפריל, כך שאני מאמינה שהן חדשות. למה להשאיר אותן לסוף אגב?

Pearle River

New member
הפעם תצטרכי להודות על התשובה האיטית

לא הייתי כאן, אז מצטער ... לשאלתך: אני לא כזה מומחה גדול ... שוב פעם ... לפי מה שהבנתי מאנשים וכו', אז המבחנים של יואל גבע משקפים באופן לא רע את הציון. אבל כפי שאמרתי: כמה שיותר חדש, מן הסתם יותר עדכני, חם וטרי, משמע יותר טוב ! אז תשלבי, הכי טוב ... ואני מקווה שהיה לך קל וגם הציון היה טוב ;) ולמה לסוף? כי הן אמורות, כיביכול, הכי לשקף את הציון כי אלה בחינות פסיכומטריות מקוריות אשר היו בבחינה לפני זמן מה. ושיהיה לשנינו הרבה בהצלחה !

hilala20

New member
אז תודה על התשובה האיטית

וכן - הסימולציה שהיתה קלה גם יצאה עם ציון טוב. המו המון הצלחה!!! בא לעוד מישהו לענות?

hilala20

New member
אין לעוד מישהו דיעה/השערה/מחשבה

בנושא? מקפיצה.... תודה לעונים

Rapid Fire

New member
עוד דעה,

לדעתי, הדגש הוא לא בסימולציה שאת עושה, אלא בתהליך שאת עוברת אחרי שסיימת אותה. כל עוד את עוברת על השגיאות שלך, מבינה איפה טעית ולמה ומנסה להפנים. כבר היה שווה לעשות את הסימולציה. לא משנה מאיזה מכון ומאיזו שנה. (כמו כן מומלץ לעבור על תרגילים שהצלחת אבל שהתקשית בהם, ולנסות למצוא דרכים אחרות לפתור אותם) עכשיו, בהנחה שאת כן עושה את התהליך הזה, אפשר לנסות ולחשוב על איזו סימולציה לפתור. הכי חשוב שהיא תהיה דומה ככל הניתן לבחינה הפסיכומטרית. עדיף שלא תהיה קשה מדי או קלה מדי. אני הייתי ממליץ לעשות את הבחינות הכי עדכניות של האוגדן (14-16H), ובנוסף גם של הייקיו ושל גבע. קידום (מנסיון אישי) הרבה יותר קשות מהבחינות באוגדן, ולפי מה ששמעתי כך גם הרמה של הבחינות של תיכון תל אביב. אם לדעתך הסימולציות של גבע קלות מדי, תתמקדי בHIGHQ ובאוגדן. ושוב, הכי חשוב זה לעבור על הטעויות. ולא רק לפתור.

hilala20

New member
תודה!

אני עוברת על הטעויות שלי. ברור. אם כי רובן לא ממש טעויות שאפשר ללמוד מהן איך להשתפר (כמו למשל השלמת משפט באנגלית שלא הכרתי את 2 המילים שנשארו אחרי אלימינציה, או שלא הבנתי את המילה המרכזית במשפט שמרמזת על הפתרון), שזה הכי מבאס כי אלו טעויות שאין עליהן שליטה ממש. אני מאוד מתלבטת אם לעשות סימולציה של קידום, מצד אחד, קשה באימונים קל בקרב, אבל מצד שני אני מפחדת שזה יוריד לי את הביטחון (וגם ככה אני בלחץ דיי היסטרי מהבחינה כי אני לא ממש מאמינה בה...) יאללה עוד שבוע מהיום מגיע החופש!!!
שיגמר כבר

Rapid Fire

New member
../images/Emo13.gif

לדעתי, אין דבר כזה טעויות שאין עליהן שליטה. הכל אפשר ללמוד ולתקן, רק צריך לתת זמן והשקעה. אני גם רוצה להאמין שבפעם הבאה שתתקלי בשתי המילים האלה תדעי פחות או יותר מה המשמעות שלהן. ככה שכבר למדת משהו.
בקשר לסימולציה של קידום, אני אישית פתרתי גם שלהן (מחוסר באופציות אחרות) והן לא כל כך נוראיות. יש פרקים שהקשר ביניהם לפסיכומטרי הוא מקרי בהחלט, ויש פרקים שמשקפים דיי טוב את הרמה. בעקרון, אם את מפחדת שזה יוריד לך את הבטחון, אל תנסי לפתור אותן. למרות שאם את לוקחת בחשבון שהן הרבה יותר קשות מהבחינה, את לא תתבאסי כל כך מהציון. מה גם שזה יכול להרוס. באנגלית למשל, זה שישתמשו בהשלמת משפטים במילים גבוהות מאוד (הרבה מעל הרמה של הפסיכומטרי) לא יעזור לך בכלל. ואחרי פתירת הכמותי של קידום נוטים (לפחות אני) לחפש את הסיבוך בכל שאלה, גם איפה שאין. אל תלחצי מהבחינה, עוד שבוע (ויום, לחלקנו
) את מסיימת איתה. לחץ לא יעזור פה

hilala20

New member
סביר להניח שאם אני אתקל שוב במילים

האלה אני אזהה אותן, ונכון שזה הוסיף לי עוד 2 מילים לידע, אבל הכוונה שלי היתה שהמון פעמים אני יכולה להתקל במצב כזה (הרי אוצר המילים באנגלית הוא עצום למיטב ידיעתי
). למשל בכמותית אפשר ללמוד כמעט מכל טעות כי יש חוקים. אבל אם בהבנת הנקרא למשל לא עניתי נכון כי לא הבנתי את הטקסט (איך אני מקווה שלא יהיו טקסטים משעממים ומרגיזים במבחן) זה משהו, שלפחות אני, לא ממש מצליחה ללמוד ממנו.... בכל אופן, זאת היתה הכוונה שלי... המון הצלחה!!
אגב, לחץ לא יעזור פה זה גם המוח שלי יודע, אבל הגוף לא ממש משתף פעולה עם המוח בקטע הזה

Rapid Fire

New member
../images/Emo140.gif

אמנם אוצר המילים באנגלית עצום, אבל הנה כבר יש לך שתי מילים פחות לדאוג מהן.
גם במילולי אפשר ללמוד. בהבנת הנקרא למשל, כשנתקלתי בהתחלה בטקסט ששיעמם אותי והיה מלא במונחים, אז הייתי מאבד ריכוז והיה לי אחוז דיי גבוה של טעויות. ישבתי עם עצמי על זה וגיליתי שכשאני מסמן על הטופס מילות מפחת ושמות של אנשים\מושגים הרבה יותר קל לי לענות על השאלות ולשמור על ריכוז תוך כדי הקריאה. מה שאני מנסה לומר זה שכל דבר אפשר לשפר. יש לך עוד שבוע לשבת על נושאים חלשים (ואת בטח כבר יודעת מה הנושאים החלשים שלך) תעברי על הנושאים ותראי אם את יכולה לחשוב על דרך להשתפר בהם ומהר. בדרך כלל יש טריקים ושיטות קטנות שאומנם לא יבצעו מהפך בשבוע, אך סביר להניח שהן יתנו לך את עוד כמה נקודות בבחינה עצמה. בכל מקרה שיהיה

hilala20

New member
דרך אגב,

היום עשיתי סימולציה 15H (יצא ל 702-729!!) וחבר שלי עשה 13H והוא סיים לבדוק את המבחן שלו אז הוא החליט לחשב גם את שלי. שנינו חישבנו ויצאו תוצאות שונות (לו יצא 673-701). הסתבר שטבלאות המעבר שמצורפות לכל אחת משתי הסימולציות שונות, ואני מניחה שזה בגלל שינוי בסטטיסטיקה? ז"א עדיף לחשב את הציונים לפי הטבלות של 15H כי היא הכי מעודכנת? (אין לי את 16H...) אני חושבת בהיגיון או שזה לא בהכרח הרעיון?

Rapid Fire

New member
טבלאות

הטבלאות הן ספיציפיות לאותה סימולציה. זאת אומרת שאם היית ניגשת לבחינה ההיא והיית פותרת כמו שפתרת, היית מקבלת את הציון לפי הטבלה המצורפת. היות וכל מועד שונה מהקודם, כך יש סטיות בציונים. לפעמים מספר זהה של טעויות במועדים שונים יתן ציון שונה. לכן עדיף לחשב לפי הטבלה שמצורפת לבחינה.

nog16

New member
מאיפה השגת את הסימולציות האלה?

של כל החברות? יואל גבע, הייקיו? אני מחפשת בנרות ולא מצליחה למצוא רק סימולציות, בלי ערכת לימוד שלמה לפסיכומטרי...

hilala20

New member
האמת שהיה לי מזל גדול

אני בעיקרון לומדת לבד, בלי קורס. יש לי ספרים של יואל גבע - משם יש לי איזה 2-3 סימולציות. הזמנתי את הסימולציות של תיכון ת"א שמגיעות חינם זה עוד 2. חבר שלי נבחן באפריל וקנה את הערכה של המרכז הארצי. ועכשיו ידידה שלו הביאה לנו עוד סימולציות שיש לה מהיי קיו (כי היא למדה שם) ועוד איזה 3 של קידום שאני לא יודעת מאיפה יש לה. הכל ממש במזל.

עשיתי אתמול אחת של תיכון ת"א

היא לא היתה לי קלה בכלל. האנגלית ברמה גבוהה מאד, כמותי ברמה גבוהה אבל לא בלתי סבירה, ומילולי ברמה רגילה.

harbor

New member
אל תתייחס בכלל לאנגלית של

תיכון תל אביב - היא לא קשורה לגלקסיה הזאת..

אני מעודד לשמוע שלא רק אני חושב כך

חיפשתי בהיסטוריה של הפורום ומצאתי הודעות שטוענות שהרמה של הסימולציות האלה רגילה.

למעלה