מניסיון אישי ומר של פלטפוס קשה, אני יכולה להגיד שאני רוקדת בלט וגם עולה על פוינט בלי בעיה. חשוב גם לציין שעם השנים כפות הרגליים התחזקו מאוד, והפוינט שלי כמעט נוגע ברצפה (הרבה מעבר ל-180 מעלות.. ). מעבר לכך - הבלט והמחול בכלל נתן לי יציבה כל כך טובה, עד שבצו הראשון בצבא בכלל לא שמו לב שיש איזו בעיה (ורק שתביני שלפני כמה שנים האורטופדים כבר התייאשו ממני). בקיצור- אין שום בעיה, ושאף אחד לא יגיד אחרת..
וגם של הדרדרית אלו מקרים שבהם יש פלטפוס אבל בגלל הריקוד הרגליים התחזקו והן יכולות לעלות על פוינט. במקרה שלי- אני רוצה להתחיל לרקוד מעכשיו, כאשר הרגליים שלי לא מאומנות והן עם פלטפוס. אז יש איזו דרך יעילה לאמן את הרגליים ולצמצם את הפערים??
עם איזושהי נוסחת קסם? תתחילי ללכת לשיעורי קלאסי. כמובן שגם תשאלי את המורה שלך, יכול להיות שיהיו לו תרגילים לתת לך, לא יודעת.. אבל מה שבטוח שכדאי לך להסתמך על התשובות שלו מאשר התשובות כאן. בלי לזלזל באף אחת כאן, כן? פשוט אם בא לך לקחת את הנושא ברצינות.
זה לא מפריע לרוב הבנות שאני מכירה שיש להן כשהן רוקדות. למי שיש פלטפוס ורוצה לעלות על פוינט מומלץ לקנות נעליים עם סיליקון שהן טובות יותר לרגל עם פלטפוס. לי יש גם משהו שדומה לפלטפוס, ואני מסתדרת עם זה מצויין בריקוד, לרוב זה לא מפריע לי