שלום... שאלה

שיראל 1

New member
שלום... שאלה

אני עובדת בעבודה קבועה, שוכרת דירה, ורוצה ללמוד. השאלה : האם יהיה לי מאד מאד קשה ללמוד באוניברסיטה הפתוחה, הבנתי שלומדים הכל לבד, זה לא קשה ?

SilentWave

New member
שאלה

שלום, באו"פ לומדים הרבה לבד, אבל לא רק. ישנם מפגשים עם מנחים, שעוברים על החומר, מלמדים אותו ועונים על שאלות. ניתן לבחור בהנחייה מוגברת, שמכילה מספר רב יותר של פגישות (לדוגמא - עבור כל קורס 3 שעות שבועיות - מה שמאפשר למנחה ללמד את כל החומר בכיתה). כמו כן ישנו אתר הבית של האו"פ, בו ניתן למצוא פורום עבור כל קורס. ניתן להתייעץ שם עם מנחים ותלמידים אחרים. גם אני עובד, שוכר דירה ולומד. בינתיים מסתדר בסדר גמור עם האו"פ. לומד פעמיים בשבוע בשעות הערב, וביום שישי.

garmooshka

New member
ואיך באוניברסיטה "רגילה" לדעתך?

את חושבת שבאוניברסיטאות הקונבנציונאליות כל המרצים יושבים איתך כל יום שעה ומסבירים לך את החומר? באוניברסיטה רגילה את מבזבזת כפול זמן אם לא יותר,יותר תיסכול ופחות הבנה. כל זמן השיעור את מתאמצת לכתוב כל מה שהמרצה אומר תוך כדי זה שאת מנסה להבין את דבריו ולנסות לכתוב אותם בצורת סיכום ולא פרוטוקול. אז את מגיעה הבייתה ומנסה לקרוא את החומר ולנסות לפענח אותו,במקום פשוט מיד לגשת לחומר כתוב וערוך בצורה ברורה ומובנת. חוץ מזה את תלויה הרבה בפורטונה אלת המזל שתפיל עליך מרצה בעל כאריזמה, יכולת להסביר ועברית שפת אם(בעיה קשה אם את מתכוונת ללמוד מדעים מדוייקים..). בקיצור,באוניברסיטה את לומדת יותר לבד ואפילו מקבלת את ההרגשה הזאת מהמוסד עצמו ,שלרוב מלא חשיבות עצמית,והסטודנטים מקבלים יחס מזלזל. תעשי חשבון. לבד.

never a pilot

New member
לצערנו העניין הוא אחר

ספרי האוניברסיטה, במקרים רבים, עפ"י נסיוני הדל, מכל מקום - מלמדים את המקצוע, את מהות החומר, ולא מספיק מתמקדים בגישה הפרקטית לביצוע המטלות הנדרשות בקשר אליו. באוניברסיטאות מתרכזים, במקרים רבים, יותר במישור המעשי (וכך גם במפגשי ההנחייה של האו"פ, ייאמר לזכותם של אלו). מכאן שללמוד אולי נוח מספרי האוניברסיטה הפתוחה, אך להוציא ציונים - לדעתי קל יותר דווקא באוניברסיטאות אחרות (בהיותי חייל לא הזדמן לי לבחון אוניברסיטאות אלו, אך סברה זו מבוססת על דעתם של אנשים יודעי דבר בתחום). בל נשכח, כמובן, גם את הנושא החברתי (ששוב, בא אולי לידי ביטוי במכללות האו"פ) - קשרי החברויות הנוצרים באונברסיטאות קונבנציונליות הנם, עפ"י רוב, מעשירים אינטלקטואלית במידה מהותית מזו של האו"פ, תהא הערכתי אליה גדולה ככל שתהיה. עפ"י נסיוני, אם כן, לימוד עצמי - מהספר בלבד - איננו חסכוני בזמן, ולפחות לא תמיד. אקט סינון בלבולי הביצים הנעימים להעשרה גרידא אך מעצבנים במיוחד כשדד ליין של ממן לוחץ עליך - עשוי להיות לא רק ארוך, אלא אף מעיק (במיוחד אחרי משמרת לילה מעצבנת ושקיות במשקל 2 קילוגרם מתחת לכל עין). וכמו שגם אתה ציינת, הדבר תלוי בהרבה מזל וכמובן במקצוע הנבחר. בכל אופן, לדעתי טענותיך כנגד הממסד האוניברסיטאי בכללותו אינן מדוייקות, ועל כך יעידו עמיתיי הרבים מהאוניברסיטאות הפרונטליות כי הם מוצאים בהם את אופן הלימוד, אופיו ותוכנו - קואופרטיביים, שוויוניים ונעימים. ובשורה התחתונה - תמיד אפשר לקחת קורס אחד, בהנחייה מוגברת, ולבדוק את העניין. הרווח האפשרי (השתלבות במסגרת אקדמית פתוחה, איכותית וסימפטית) ממזער את הסיכון להפסיד (1700 ש"ח).

למעלה